- 16 Kasım 2011
- 1.539
- 1.754
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #41.421
Benim gittigim hastanede 1100 lira epidural ucreti onceki hastanemde 500 duBenim doktora sordum da epidural normal doğumda dedi bana. Her yerde yapılmıyor demek ki. Bir de fiyat da çok fark ediyor sanrım
Bakalim bizim minnaklar nasil olcak ilk defa anne oclam cok tecrubesiizm tabiki ama abimin esinin onerisi ile bugun spectra pompa aldim en azindan yanimda dursun guven verir emziremezsem sagar oyle veririm diye. Bir de hastaneye kasik biberon aldim herkes su aventin biberonlsrini goturuyo ama.ben biberona bastan alismasin diye kasik biberon goturdum umarim emmezse sagdigim sutu onla verebilirim birde her ihtimale karsi mama.goturmelimiyim acaba hastsne tedsrik ediyor muKatılıyorum canım. Hatta bazı bebekler hiç emmeyecek bile. Memeyi görüp kıyameti koparan bebekler var. Her şeye her duruma hazırlıklı olmalıyız. Moral bozmak yok. Lohusa psikolojisi çevre baskısı derken insan emzirme olayını çok kafaya takıyor. Zaten sık sık emzirme ve uzun emme derken tüm zamanımızı alıyor bebeler.
Zaten en doğrusunu anne kendi içgüdüleri ile buluyor.bi etraftakiler susarsaKesinlikle öyle. Zaten biberonla değil de kaşıkla şırınga ile beslemeyi düşünüyorum. O sayede alışmaz inş biberona falan da. Tabi aynı zamands emzirme devam. Kimse emzirmeyiz demiyor ki. Mama sadece takviye olacak 1-2 hafta için. Sonrasında sıkıntı kalmıyor zaten. Kaldı ki ben meme yarası yüzünden gece dayanamadığım noktada 30.cc mama veriyordum biberonla. 2 ayın sonunda kendi istemedi onu ağladı itti.
Kuzum sen mama koy mutlaka çantaya nolur nolmaz.Bakalim bizim minnaklar nasil olcak ilk defa anne oclam cok tecrubesiizm tabiki ama abimin esinin onerisi ile bugun spectra pompa aldim en azindan yanimda dursun guven verir emziremezsem sagar oyle veririm diye. Bir de hastaneye kasik biberon aldim herkes su aventin biberonlsrini goturuyo ama.ben biberona bastan alismasin diye kasik biberon goturdum umarim emmezse sagdigim sutu onla verebilirim birde her ihtimale karsi mama.goturmelimiyim acaba hastsne tedsrik ediyor mu
Canım hissetmiyosun torba kendiliğinden doluyor.Peki biz idrarımız geldiğinde hissediyor muyuz yoksa uyuşuyor mu?
Hiç gecikmedi benim hemen indi.Mrb kizlar..sezaryan dogumda sut gec gelirmis bu durumu yasayan var mi?kac gun gecikiyor?
Anldim canim yani degisebiliyor..hemsire oyle soylemistide sezaryan olursan sutun gec gelir flan diye..Hiç gecikmedi benim hemen indi.
Yan odada normal doğum yapan kadının vardı 41.haftada sütü gelmemişti.
Sen bunu düşünüp pskolojik etkileme kendini.
Akışına bırak.
Önceki hastanede varmıştılar mama hastaneden ama bunda hiç sormadım bende veriyor mular diyeBakalim bizim minnaklar nasil olcak ilk defa anne oclam cok tecrubesiizm tabiki ama abimin esinin onerisi ile bugun spectra pompa aldim en azindan yanimda dursun guven verir emziremezsem sagar oyle veririm diye. Bir de hastaneye kasik biberon aldim herkes su aventin biberonlsrini goturuyo ama.ben biberona bastan alismasin diye kasik biberon goturdum umarim emmezse sagdigim sutu onla verebilirim birde her ihtimale karsi mama.goturmelimiyim acaba hastsne tedsrik ediyor mu
Veriliyor cnm ben vermiştim zaten yaz bebeleri çok aşırı sıcaktı havalar mama yiyordular günde 2-3 çay kaşığı falan veriyordum ilk zamanlar doktorumuz öyle demişti ozmnlarKıyamamyenidoğana su veriliyor mu?
Yok kuzum sen sakın beynini şartlandırma.Anldim canim yani degisebiliyor..hemsire oyle soylemistide sezaryan olursan sutun gec gelir flan diye..
O zaman hastanedekiler bu konuda zaten gözlem altında tutarlar herhalde ins bir sorun olmazİşte gece sabaha kadar 4-5 kere köpük köpük kustu o şekilde attı suyu. Doktorlar hemşireler hep normal dedi. Kızımda da böyle olmuştu. Sezeryan doğumdan kaynaklanan bir sorun. Ama ciddi bir sıkıntı değil, sadece bebek kusarken boğulmasın diye takip etmek gerekiyor
Aynen canım çok sık emzir 2 saati sakın geçirme uyanmazsa da bi şekilde uyandır zaten ilk günler çok fazla ememiyorlar 2 saate kesin acıkmış oluyorlar ben oğlumu çok sık emzirdim ilk 5 günde düzenli değil ama ara ara mama verdim ama çok az içti meme sonrası vermiştim hiç sarılık olmadı yani hiç yüzü fln da sararmadıŞimdi dediginiz tomrisin emzirme notları bloguna göz attım, emzirme kampı diye biseyden söz ediyo. İlk 3 gün sadece emzirin diyo. Herşeyi bırakin, sadece emzirmeye odaklanın diyo. Aciksa da acikmasa da emzircekmisiz sanırımuygularsak işe yarar mı ki acaba?
Hastaneden hastaneye fark ediyor canım ya benim doğum yaptığım hastanede öyle pekte emzirmeyle alakalı yardımcı olmamışlardı emzirme zamanı hemşireyi çağırıyorduk yarım saate anca geliyordu biz annemle memeyi tutturcaz diye ne ter döküyorduk valla. Kesinlikle her bebek farklı ama en azından ilk bebeği olacak olan annelerin araştırıp öğrenmesinde fayda var bir çok şeyi en azından başına bişey geldimi neden olduğunu az çok tahmin edebilesinBanada bu pskolojik olarak yanlış geliyor.
Tabiki işin uzmanı ben değilim ama yaşanan tecrübelerde bence önemli.
Emzirmeye odaklanıp yinede birşeyler ters giderse busefer pskolojik olarak çöküyorsun zaten lohusasın meyillisin depresyona.bence hastanede emzirme işini iyice öğrenip kendi başına becerebildiğin zaman çıkılmalı.
En sağlıklısı o şekilde.
Ama dediğim gibi ben bu emzirme olayındada tek bir doğru olduguna inanmıyorum her bebek farklı her bünye her meme farklı.
Aslında su vermek çok tehlikeli çünkü anne sütünde su var mama verirkende zaten suyla yapıyorsun birde ekstra su verip bebeğin Allah korusun böbreklerine zarar verebilirsin o yüzden çok dikkatli olmak lazım su verirkenYani susus kalmış derken beslenememiş anne sütündede mamadada bolca su var vermesende olur ama yaz bebeklerinde veriolar gelende anneler.
Aventin bi aleti var meme ucu çıkarmak için ona bi bak istersen ama tabi doğumdan sonra kullanılıyor benimde çok ıçları yoktu zamanla çıkıyor zaten bebek ucunu değil kahve rengi kısmı ağzına alıyor yani çok endişelenme meme ucu içinKizlar emzirme olayi icin cok endiseleniyorum. Varmi bildiginiz bi yontem son haftalar yapalim. Fosur fosur gelsin.
Ya gelmez de sarilik olursa diye korkuyorum.benim hele uclarim dahi yok. Saglik ocagindaki ebe masaj dedi uclari icin. Bi de durtup erken doguma sebep olmiyim. Su an 36+3 um
Yemem ya da yapmam gereken ya da onereceginiz bisey var mi?
Hiç geç gelmedi canım doğumdan hemen sonra geldi ama öyle bildiğimiz süt gibi değil tabi böyle sarımtrak yapış yapıştı kıvamı bilmeyen birisi süt demez belki o yüzden geç geldiği düşünülüyor sütünMrb kizlar..sezaryan dogumda sut gec gelirmis bu durumu yasayan var mi?kac gun gecikiyor?
Canım kolostrum pek makinayla sağmayla gelmeyebilirmiş bilgin olsun youtube dan elle sağım videosu izle derim onu da öğrenmekte fayda var. Bizim hastane mamayı hazırlayıp getirmişti ama sen yine de koy çantana belli olmazBakalim bizim minnaklar nasil olcak ilk defa anne oclam cok tecrubesiizm tabiki ama abimin esinin onerisi ile bugun spectra pompa aldim en azindan yanimda dursun guven verir emziremezsem sagar oyle veririm diye. Bir de hastaneye kasik biberon aldim herkes su aventin biberonlsrini goturuyo ama.ben biberona bastan alismasin diye kasik biberon goturdum umarim emmezse sagdigim sutu onla verebilirim birde her ihtimale karsi mama.goturmelimiyim acaba hastsne tedsrik ediyor mu
Ben son 2 hafta kullandım ve hala kullanıyorum günde 3 tane. 2 gğn 1 tane aldım ve uykusuzluk stres derken dün tansiyon 16 yı buldu acildeydim. Bende preeklampsi oldu ama dün ki idrar temizdi. Ne kullanıyorsunuz ilaç olarak bilmiyorum ama düzenli kullanın çok geçmiş olsunBu kadar ilac vermeleri mantkli mi sence kizlar tansiyon ilaci kullanan varmiydi aranzda
Insallh canim benimkide oyle olurYok kuzum sen sakın beynini şartlandırma.
Nezaman inecekse ozaman iniyor.
Benim hemen indi sütüm.
Allahım daha neler duyucamOperasyon sonrası 4-5 saat altıma hiç bişey giydirmeden yatırdılar. Aşağı bölgeye sargı bezi ile tampon yaptılar ve altımda hasta bakım örtüsü vardı. Kanama oralara gitti yani ve acaip de kanamam oldu. Sonda o şekildeyken takılı kaldı. Sonra gelip sondayı söktüler alt tarafımı temizleyip giydirdiler dependi de o ara taktık. Sonra beni yavaş yavaş yürüttüler gaz ve idrar çıkışı beklendi. Depend çok iyi oldu büyük kolaylık.
Ben 2 gece kalıcam bir gecede toparlanacağımı sanmıyorum.Peki sizce hastanede iki gün kalmak daha mı iyi olur? Benim gittiğim hastanede herşey yolunda gittiği sürece standart bir gece kaliniyomus, ikinci gece extra oluyor ama acaba iki gece kalmak daha mı iyi olurdu? Sanki insan daha iyi toparlanir?
Ya evet çokmuş işte 1100 tlBenim gittigim hastanede 1100 lira epidural ucreti onceki hastanemde 500 du
O pompayı hiç duymadım canım. Ben Moshie aldım. Pompa değil gerçi o. Kaşık biberon almakla iyi yapmışsın. En başta biberon kullanmamak en doğrusu. Mamayı ihtiyaç olunca hastane veriyor diye biliyorum. Yani biz de öyle oldu. Bebeğimin kan şekeri düşünce hemşireler bir kez mama verip getirmişti yanımaBakalim bizim minnaklar nasil olcak ilk defa anne oclam cok tecrubesiizm tabiki ama abimin esinin onerisi ile bugun spectra pompa aldim en azindan yanimda dursun guven verir emziremezsem sagar oyle veririm diye. Bir de hastaneye kasik biberon aldim herkes su aventin biberonlsrini goturuyo ama.ben biberona bastan alismasin diye kasik biberon goturdum umarim emmezse sagdigim sutu onla verebilirim birde her ihtimale karsi mama.goturmelimiyim acaba hastsne tedsrik ediyor mu
Benim de sezaryen. Hemen geldi. Tabi öyle çok değil bebek çektikçe çoğalıyor birkaç güne.Anldim canim yani degisebiliyor..hemsire oyle soylemistide sezaryan olursan sutun gec gelir flan diye..