2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bakalim bizim minnaklar nasil olcak ilk defa anne oclam cok tecrubesiizm tabiki ama abimin esinin onerisi ile bugun spectra pompa aldim en azindan yanimda dursun guven verir emziremezsem sagar oyle veririm diye. Bir de hastaneye kasik biberon aldim herkes su aventin biberonlsrini goturuyo ama.ben biberona bastan alismasin diye kasik biberon goturdum umarim emmezse sagdigim sutu onla verebilirim birde her ihtimale karsi mama.goturmelimiyim acaba hastsne tedsrik ediyor mu

Zaten en doğrusunu anne kendi içgüdüleri ile buluyor.bi etraftakiler susarsa nyseki tecrübeliyiz kulaklarım herkese tıkalı.

Kuzum sen mama koy mutlaka çantaya nolur nolmaz.

Hiç gecikmedi benim hemen indi.
Yan odada normal doğum yapan kadının vardı 41.haftada sütü gelmemişti.
Sen bunu düşünüp pskolojik etkileme kendini.
Akışına bırak.
Anldim canim yani degisebiliyor..hemsire oyle soylemistide sezaryan olursan sutun gec gelir flan diye..

Önceki hastanede varmıştılar mama hastaneden ama bunda hiç sormadım bende veriyor mular diye

O zaman hastanedekiler bu konuda zaten gözlem altında tutarlar herhalde ins bir sorun olmaz

Aynen canım çok sık emzir 2 saati sakın geçirme uyanmazsa da bi şekilde uyandır zaten ilk günler çok fazla ememiyorlar 2 saate kesin acıkmış oluyorlar ben oğlumu çok sık emzirdim ilk 5 günde düzenli değil ama ara ara mama verdim ama çok az içti meme sonrası vermiştim hiç sarılık olmadı yani hiç yüzü fln da sararmadı
Hastaneden hastaneye fark ediyor canım ya benim doğum yaptığım hastanede öyle pekte emzirmeyle alakalı yardımcı olmamışlardı emzirme zamanı hemşireyi çağırıyorduk yarım saate anca geliyordu biz annemle memeyi tutturcaz diye ne ter döküyorduk valla. Kesinlikle her bebek farklı ama en azından ilk bebeği olacak olan annelerin araştırıp öğrenmesinde fayda var bir çok şeyi en azından başına bişey geldimi neden olduğunu az çok tahmin edebilesin
Yani susus kalmış derken beslenememiş anne sütündede mamadada bolca su var vermesende olur ama yaz bebeklerinde veriolar gelende anneler.
Aslında su vermek çok tehlikeli çünkü anne sütünde su var mama verirkende zaten suyla yapıyorsun birde ekstra su verip bebeğin Allah korusun böbreklerine zarar verebilirsin o yüzden çok dikkatli olmak lazım su verirken
Aventin bi aleti var meme ucu çıkarmak için ona bi bak istersen ama tabi doğumdan sonra kullanılıyor benimde çok ıçları yoktu zamanla çıkıyor zaten bebek ucunu değil kahve rengi kısmı ağzına alıyor yani çok endişelenme meme ucu için
Mrb kizlar..sezaryan dogumda sut gec gelirmis bu durumu yasayan var mi?kac gun gecikiyor?
Hiç geç gelmedi canım doğumdan hemen sonra geldi ama öyle bildiğimiz süt gibi değil tabi böyle sarımtrak yapış yapıştı kıvamı bilmeyen birisi süt demez belki o yüzden geç geldiği düşünülüyor sütün
Canım kolostrum pek makinayla sağmayla gelmeyebilirmiş bilgin olsun youtube dan elle sağım videosu izle derim onu da öğrenmekte fayda var. Bizim hastane mamayı hazırlayıp getirmişti ama sen yine de koy çantana belli olmaz

Bu kadar ilac vermeleri mantkli mi sence kizlar tansiyon ilaci kullanan varmiydi aranzda
Ben son 2 hafta kullandım ve hala kullanıyorum günde 3 tane. 2 gğn 1 tane aldım ve uykusuzluk stres derken dün tansiyon 16 yı buldu acildeydim. Bende preeklampsi oldu ama dün ki idrar temizdi. Ne kullanıyorsunuz ilaç olarak bilmiyorum ama düzenli kullanın çok geçmiş olsun

Allahım daha neler duyucam hiç kolay değil aslında bi an önce olur biter umarım benimkide.

Ben 2 gece kalıcam bir gecede toparlanacağımı sanmıyorum.

O pompayı hiç duymadım canım. Ben Moshie aldım. Pompa değil gerçi o. Kaşık biberon almakla iyi yapmışsın. En başta biberon kullanmamak en doğrusu. Mamayı ihtiyaç olunca hastane veriyor diye biliyorum. Yani biz de öyle oldu. Bebeğimin kan şekeri düşünce hemşireler bir kez mama verip getirmişti yanıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…