- 22 Ağustos 2015
- 8.935
- 10.662
- 38
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #41.341
O acı bende hep var hemem hemen.Ben sabah kalktigimda karnimin icinde aci gibi birswy hissediyorum normal mi ki aceba
Sondadan ben de korkuyorumBana da takıldı iyiki takıldı, bi sürü serum verdiler sanırım ondan dünya kadar idrar çıktıo halde wc ye git gel işkence olurdu valla. Sondayı uyuşturduktan sonra takıyorlar ondan pek hissediliyor bişey
Sonda takarken hissetmiyorsunuz.Sondadan ben de korkuyorum
Biz dalin sıvı antialerjik aldık.Bugun icin son sorum bebek icin camasir yikama deterjani ne aldinizgorumcem uni baby almis cok kokuyor dedi, onu sakin alma dedi. Baby s green diye bir sey kullaniyormus simdi o daha iyi dedi
Sırf korkmayayim diye internetten bakmadım nasıl takıldığındaSonda takarken hissetmiyorsunuz.
Çıkarınca yeri sızlıyor bisüre hepsi bu.
Ah analık kolay değil ama hepsi geçiyor en fazla 1 aya kadar tamamen toparlanmış olunuyor
yani kafadan 1 sene kadın sürekli endişe acı korku ama sonsuz mutluluk sahibi oluyor
Bakma zaten canım ne gerek var görmüyosun hissetmiosun ne gerek var.hele çıkarırken hiç acımıyor.evet çiş yaptığımız yere takılıyor.dediğim gibi bisüre takıldığı yer sızlıyor idrara çıkınca hepsi bu.Sırf korkmayayim diye internetten bakmadım nasıl takıldığındaozur dilerim, cis yaptigimiz yere mi takiyolar
Off Allah'ım bı atlatsak su işleri de rutin bebekli hayata geçsekBakma zaten canım ne gerek var görmüyosun hissetmiosun ne gerek var.hele çıkarırken hiç acımıyor.evet çiş yaptığımız yere takılıyor.dediğim gibi bisüre takıldığı yer sızlıyor idrara çıkınca hepsi bu.
Bence emzirme olayını daha çok kafana takmalısınSırf korkmayayim diye internetten bakmadım nasıl takıldığındaozur dilerim, cis yaptigimiz yere mi takiyolar
Hepsi olacak az daha sabır.Off Allah'ım bı atlatsak su işleri de rutin bebekli hayata geçsek
Haklısın..inşallah huzurlu ve sorunsuz atlatırız. Elbette ağrısı acısı olacak ama dileğim en kısa zamanda sağlıkla eski halimize dönmekHepsi olacak az daha sabır.
İlk doğumlarda daha fazla tedirginlik korku oluyor ama hepsi yersiz.
Bu dediğimi kafandan çıkarma lütfen; yaşıcağın hiçbirşey dayanamayacağın kadar fazla olmayacak.korkunun normal oldugunuda kabul edersen daha kolay olur.benim ikinci ,ben korkmuyormuyum deli gibi korkuom ama bildiğim şey dayanılmaz acılar hissetmeyeceğim.sonda falan en kolayı inan bana.
Süt hemen gelmeyebilir belli olmaz. Benim gelmişti ama çok azdı. Pompaya hiç ihtiyaç duymadım canım ben. Hemşire arkadaş vardı gerek yok demişti. Yara olunca sağ dediler arkadaştan aldım ama pompa daha beter yaptı çok canım acıdı kullanmadım o yüzden. Bu pompa olayı kişiye göre çok değişiyor.Alt değiştirme kısmı da var evetacaba süt hemen gelir mi? Ben lansinohun elektrikli pompasını almıştım, onu da yanımda getirsem faydası olur mu?
Yok ya bariz istemiyoben gelip gidicem yanına yine olucam sadece gece annenle kalmış olcaksin diyo beni ikna etmek için ama ben ziyaretçi alıp almayacaklarini bilmiyorum. Sonuçta yanımda bir kişi var diyelim annem, eşim ziyaretçi konumunda olmuş oluyo. Haftaya gittiğimde sorucam. Mesela annemle kalicaz diyelim. Eşiniz odaya her istediğinde girebilecek mi? Ya da atıyorum 16 17 arası sadece bir saat ziyaret mesela. Bunları hiç bilmiyorum. Öğrenmek lazım bakalim sorayım mutlaka.
Valla daha dün konuştuk yine bı sonuca varamadık, eşim diyo ki anneni niye mahrum ediyosun kadincagizin ilk torunu doğumunda yanında olmasın mı. Ajitasyon yapiyoannem de doğumda bebeği gözünden ayırma bebekler karışır falan diye söylenmeye başladı bile off ne bileyim bıraktım ya nolcaksa olsun.
Emzirmeyle ilgili bişeyler araştırssn iyi edersin canım benim oğlumda en büyük pişmanlığım emzirmeyle ilgili hiç bişey bilmeden doğuma gitmiş olmamdı çünkü diğer herşeyi hemşireler doktor hastane hallediyor acı da geçiyor bir süre sonra ama emzirme uzun bir süre hayatımızda olacak internette tomrisin emzirme notları var birde facebookta emzirme akademisi var onlara bakmanı öneririmHaklısın..inşallah huzurlu ve sorunsuz atlatırız. Elbette ağrısı acısı olacak ama dileğim en kısa zamanda sağlıkla eski halimize dönmekemzirme konusunda sıfir bilgim var, spontane olacak umarım problem olmaz
Bazı doktorlar takmıyor.arkadaşıma takmamışlar mesela. Ama o da ilginç yani. Uzun saatler ayağa kalkmıyorsun o arada ne olcakSiz sağlık çalışanısınız sanırım. Sezeryan doğumda sonda taktırmasak oluyor mu? Bez kullansak olmaz mı
Benim doktora sordum da epidural normal doğumda dedi bana. Her yerde yapılmıyor demek ki. Bir de fiyat da çok fark ediyor sanrımSpinal de sadece belden 1 kere iğne yapılıyor onun etkisi bi kaç saat sürüyor, epidural ise ince bir hortum belde devamlı takılı kalıyor ağrı oldukça ordan ilaç verilebiliyor ara ara, ordan verilen ilaç ağrı kesmede daha etkili.
Aynn oyleeBu cocuklar biraz nazli ciktilar annelerini yoruyorlar
Ya inşallah. Benim de en büyük temennim o. Oğlumda çok çektim uyku derdinden.bari bu sevse uykuyu. Oğlum hala aynı 3 yaşında. Zorla uyutmasam uyumazAy bende ters tepti basindan beridir uyku sorunu yasiyorum dogunca akilli uykucu bir kizim olur da bari simdi uyuyamadigimi o zman telafi ederiz
101 çıkmış canım. Ben geç saatte yedim onun etkisi bence. Bi de bikaç gündür ekmeğe sürüp çikolata yiyordum normalde yemem hiç. Etkisi olmuş demek ki.Bende dediğin rutin kontrol için kan verdim şeker 88 di senin kaçtı peki valla ben bu aralar yiyiyorum artık
Ahahahaha aynen kesinlikleBence emzirme olayını daha çok kafana takmalısınben ilk doğumdan hiç birşey hatırlamıyorum emzirme kabusu dışında.gerçi herkes aynı değil seninki inşallah seni hiiiç zorlamaz
Aaa evet dogru olabilir sagimda agrim oluyor daha cok orda da apandisit ameliyat dikisim var bide boyle sabaha kadar kac kere tuvalete gitmeme ragmen 1 saat uyusam bile sanki cok sıkışmışım gibi agri da oluyor yataktan kalkarkenO acı bende hep var hemem hemen.
Bebeğin muhtemelen aynı yere baskı yapıyor,birde sezaryenin varsa öncesinde acı dahada fazla oluyor eski dikiş yerlerinden dolayı.
Sabır az kaldı
Valla insallah oyle olur hastanedeyken salliyorlat biseyler yedirirtiyorlar surekli uyuyor nst de hastaneden cikinca tepinmeye basliyor o uykuyu dogunca da yapmazsa gorur oYa inşallah. Benim de en büyük temennim o. Oğlumda çok çektim uyku derdinden.bari bu sevse uykuyu. Oğlum hala aynı 3 yaşında. Zorla uyutmasam uyumaz