2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Peki sizce hastanede iki gün kalmak daha mı iyi olur? Benim gittiğim hastanede herşey yolunda gittiği sürece standart bir gece kaliniyomus, ikinci gece extra oluyor ama acaba iki gece kalmak daha mı iyi olurdu? Sanki insan daha iyi toparlanir?
Neden öyle acaba ya. Sezaryen için 2 gece dahil olur hep. Ben bir gece kalıcam bu defa. Ama oğlum olduğu için böyle istiyorum. Yoksa iki gece kalmayı tercih ederdim yine. İlk hamileliğimde 2 gece kaldım.
Doğumun sabah erken olursa bir gece 2 günde kalabilirsin

Peki sizce hastanede iki gün kalmak daha mı iyi olur? Benim gittiğim hastanede herşey yolunda gittiği sürece standart bir gece kaliniyomus, ikinci gece extra oluyor ama acaba iki gece kalmak daha mı iyi olurdu? Sanki insan daha iyi toparlanir?
Kesinlikle iki gun. Sirf epidural icin bile ikinci gun kalinir. Insan daha iyi toparliyor bebegin bakimini yapmaya daha iyi alisiyor.

Hemoroid ameliyatına gireceğim zaman (ilk ameliyatımdı) kaçmayı bile düşündün hatta delicesine korkuyodum ama ızdırabım çoktu.doktora söyledim korkuyorum çok diye.oda dediki korkmasan ameliyatı daha zor olursun,korku seni ayakta tutuyor tansiyonunu düşürmüyor dirençli yapıyor demişti.
Bana biraz etkisi olmuştu belki sanada olur.
Gerçi doğum olayında bebeğide düşünüosun sağlıkla doğarmı gibisinden daha çok faktör var ama yinede az daha sabır edicez.
Ne güzel açıklamış. İnşallah canım ya. Da yanacağız hepsine mecbur

Hadi gözün aydın Allah analı babalı büyütsün ins benimde en korktuğum şey sezeryanla doğumda izlediğim videolarda bebeğin suyunu çıkarmaya çalışıyorlar bu bebekte sorun yaratır mı hemen atıyorlar mi suyu galiba sezeryanda oluyormuş
İşte gece sabaha kadar 4-5 kere köpük köpük kustu o şekilde attı suyu. Doktorlar hemşireler hep normal dedi. Kızımda da böyle olmuştu. Sezeryan doğumdan kaynaklanan bir sorun. Ama ciddi bir sıkıntı değil, sadece bebek kusarken boğulmasın diye takip etmek gerekiyor

Sırf korkmayayim diye internetten bakmadım nasıl takıldığında🥺 ozur dilerim, cis yaptigimiz yere mi takiyolar😢
Ben anestezi yokken de taktırdım öyle ciddi bir acı filan yok. İncecik bir boru takılan. Kalçada yapılan iğneler bie daha çok acıyordur 😅 kaldı ki sezeryanda anestezi sonrası taktılar hissedilmiyor öyle

Benim doktora sordum da epidural normal doğumda dedi bana. Her yerde yapılmıyor demek ki. Bir de fiyat da çok fark ediyor sanrım
300 TL fiyat farkı dediler bana da biraz ondan da vazgeçtim, doktor gereksiz deyince boşuna mı para veririm acaba diye. Ama olsa fena olmazmış 😅

Kizlar emzirme olayi icin cok endiseleniyorum. Varmi bildiginiz bi yontem son haftalar yapalim. Fosur fosur gelsin.
Ya gelmez de sarilik olursa diye korkuyorum.benim hele uclarim dahi yok. Saglik ocagindaki ebe masaj dedi uclari icin. Bi de durtup erken doguma sebep olmiyim. Su an 36+3 um
Yemem ya da yapmam gereken ya da onereceginiz bisey var mi?

Şimdi dediginiz tomrisin emzirme notları bloguna göz attım, emzirme kampı diye biseyden söz ediyo. İlk 3 gün sadece emzirin diyo. Herşeyi bırakin, sadece emzirmeye odaklanın diyo. Aciksa da acikmasa da emzircekmisiz sanırım👀 uygularsak işe yarar mı ki acaba?
Ben şuan sarılık olmasın diye gündüz yarım saat veya en geç bir saatte bir emziriyorum gece de bir buçuk saatte bir emzireceğim inşallah. Bebek emdikçe süt artmaya başladı bile, daha 1 günde fark etti

Valla ilk bebek de çok tecrübesizdim, benim çok ağrılarım vardı bebeğim emmiyordu. 1 günde taburcu olup eve geldik iyice sudan çıkmış balığa döndüm. Şimdiki aklım olsa o zaman 2 gece kalırdım. Ama mesela bu doğumda herşey daha iyi gitti, ağrılarım nispeten daha az, bebek emiyor bir an önce eve geleyim evde daha rahat ederim modundaydım

Kizlar emzirme olayi icin cok endiseleniyorum. Varmi bildiginiz bi yontem son haftalar yapalim. Fosur fosur gelsin.
Ya gelmez de sarilik olursa diye korkuyorum.benim hele uclarim dahi yok. Saglik ocagindaki ebe masaj dedi uclari icin. Bi de durtup erken doguma sebep olmiyim. Su an 36+3 um
Aslında çok da kafa karışıklığı yaratmak istemem ama ben ilk doğum yaptığımda arkadaşım aradı ve mama ver kimsenin lafına sözüne bakma dedi. Onun İlk çocuğunda kv falan tutturmuş sakın mama verme diye çocuğu sarılıktan hastanede yatmış. İkincisinde kimseyi dinlemedim mama takviyesi yaptım sarılık olmadı çocuğum dedi. Tabi ben arada derede kaldım. Mama verdim hep korkarak günde bir kez. Oğlum zaten hastaneden sarılık la çıktı. Tam doymamış hiç.
Bu defa vermeyi düşünüyorum sütüm hemen gelmezse diye. Çok uzun sürdü çünkü sarılığı.o gece yaşadığım stresleri tekrar yaşamak istemiyorum. O kadar zor uyanıyordu ki uyansa da ememiyordu.

Aslında çok da kafa karışıklığı yaratmak istemem ama ben ilk doğum yaptığımda arkadaşım aradı ve mama ver kimsenin lafına sözüne bakma dedi. Onun İlk çocuğunda kv falan tutturmuş sakın mama verme diye çocuğu sarılıktan hastanede yatmış. İkincisinde kimseyi dinlemedim mama takviyesi yaptım sarılık olmadı çocuğum dedi. Tabi ben arada derede kaldım. Mama verdim hep korkarak günde bir kez. Oğlum zaten hastaneden sarılık la çıktı. Tam doymamış hiç.
Bu defa vermeyi düşünüyorum sütüm hemen gelmezse diye. Çok uzun sürdü çünkü sarılığı.o gece yaşadığım stresleri tekrar yaşamak istemiyorum. O kadar zor uyanıyordu ki uyansa da ememiyordu.
Aynı şeyleri yaşamışız.
Bende busefer emmezse mama vericem kimsenin aklına ihtiyacım yok.
Neler çektim bir ben bi Allah bilir.
Hiç kendimide bebeğide yıpratmıcam nasipse.
Tamam emsin herkes ister anne sütü ilk sırada ama yani bebeği hasta etmenin anlamı yok.
Anne sağlıklıysa bebekte sağlıklı oluyor,bebek sağlıklı ise anne zaten kendinde oluyor.

Kuzum fosur fosur gelmesi önemli değilki.
Bebeğinde aynı performansla emebilmesi önemli.
Eğer çok süt gelirse bebek ememezse oda büyük sıkıntı.
Sakın doğal dengeni bozma.
Sana dicekler ,onuda ye süt yapsın bunuda ye şunuda iç dicekler.
Lütfen hiçbirine kanma.
Normal yemek ne yiyosan onu ye(gaz yapanlardan uzak dur tabi)
Extra bol su ve kuru incir kuru kayısı falan acıkınca.
Ben öyle bi hata yaptım memelerim doldu taştı ,bebek ememedi,birikti süt, sağma makinesi mastit yaptı dokuları bozdu falan.
Bebek emmeyi öğrenince zaten süt yapan bikaç şeyi denersin.
Ama şimdiden sakın yüklenme, doğal bi denge var anne memesi ile bebeğin emme gücü arasında.
Merak etme sezaryende olsa normalde olsa süt ineceği zaman iniyor.

Aynı şeyleri yaşamışız.
Bende busefer emmezse mama vericem kimsenin aklına ihtiyacım yok.
Neler çektim bir ben bi Allah bilir.
Hiç kendimide bebeğide yıpratmıcam nasipse.
Tamam emsin herkes ister anne sütü ilk sırada ama yani bebeği hasta etmenin anlamı yok.
Anne sağlıklıysa bebekte sağlıklı oluyor,bebek sağlıklı ise anne zaten kendinde oluyor.
Kesinlikle öyle. Zaten biberonla değil de kaşıkla şırınga ile beslemeyi düşünüyorum. O sayede alışmaz inş biberona falan da. Tabi aynı zamands emzirme devam. Kimse emzirmeyiz demiyor ki. Mama sadece takviye olacak 1-2 hafta için. Sonrasında sıkıntı kalmıyor zaten. Kaldı ki ben meme yarası yüzünden gece dayanamadığım noktada 30.cc mama veriyordum biberonla. 2 ayın sonunda kendi istemedi onu ağladı itti.

Bilmiyorum cnm insan korkuyor birde şancı olmasın diye nidicard kullanıyorum bu bebiş anamı ağlattı 2 aydır sancılar kasılmalarla uğraşıyorum son kontrolde kilo da almamıştı üstüne dün ki şancı korkuttu beni hiç diğer sancılara benzemiyordu uzun sürdü hemde şiddetliydi en azından çarşambayı gecirsek rahat edeceğim 36 dolmuş olacak ondan sonra dogsa sevinecegim bile kurtulmus olacagim su durumdan yaklaştıkça stres seviyemiz artıyor hepimizinde
Canim endise etme ya sen bana teselli vermistim bak erken dogum olsada sikinti olmuor demistim bi kac gun icinde 36 dolcak ztn öyle düşün sikintiya sokma kendini

canım sonda sadece idrar ne olacak diye değil de ne kadar idrara çıkmış olduğunun takibiyle de ilgili ayrıca serumlardan dolayı ameliyat esnasında mesanenin şişip doktorun kesip biçmesine engel olmasını önlüyor mesane boş olmalı o yüzden takılıyor
Peki biz idrarımız geldiğinde hissediyor muyuz yoksa uyuşuyor mu?

X