- 26 Aralık 2016
- 1.278
- 2.628
- 34
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #41.301
Herşey olabilir açlık ,stres,baş dönmesi Allah korusun gebelik zehirlenmesi vsYa kızlar benim tansiyon aletim yok korkmaya başladım şimdi bu tansiyon neye göre çıktığını anlıyoruz belirtisi ne ona göre dikkatli olalım bir kerede mi çıkıyor acaba
Ben de normalde şeker yok. Yani yaptırmadı doktorum. Geçen akşam koca Bi güllaç yemiştim. Geç saatte. Gündüz de çikolata vs. Sabah da kan verdim doğum öncesi rutin testler. Açlık şekerim biraz yüksek çıkmış. Doktor doğuma kadar tatlı şeyler yememeye dikkat et dediSende mi artık saldın yiyiyorsun bebeğe zararı olmaz dimi bu saatten sonravalla bende artık dayanamıyorum yiyiyorum demek diyetten olmasa hamileliği 20 kilo ile tamamlardim ha
Hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüt yavrunu canımSelam kızlar. Benim bebiş de dün dünyaya geldi37+2 de doğmuş oldu. Spinal anestezi ile oldu. Epidural de yaptırmadığıma bi ara pişman olmadım değil. Çünkü ilk yapılan ağrı kesici iğnenin etkisi geçince çok ağrım oldu ama 12 saat dolmadan bi daha ağrı kesici de yapmadılar 2-3 saat kıvrandım resmen. Yine de doğum aşaması çok kolaydı hiç korkmayın spinal sezeryan olacaklar. Ne baş ağrım oldu, ne kusma, ne bel ağrısı. İşlem de çok kısa sürüyor 5-10 dk da bebeği çıkardılar . Benim sonraki işlemlerds 20-25 dk civarı sürdü sanırım. Bebiş de ben de gayet iyiyiz. Darısı henüz doğurmayanların başına.
Not: mümkün mertebe uyuyun geleli doğumdan önceki gece. Bu gece bebekle uğraşırken, bi yandan da ağrılar derken 1 saat anca uyudumsezeryan olduğu için bebeğin ciğerlerinde su vardı onu kusup durdu o yüzden sabaha kadar takip ettik
Sağol cnm sancılarım oluyor ztn ama akşam ki gibi hiç olmamıştı gece olmadı Allahtan korktum biran eyvah ablalari gibi erkenci olacak diye onlarda 36+1 de doğum yapmıştım bunda 35+4 teyiz çünkü o psikolojiyle dahada korkuyor insanKuzucum sakin ol arada böyle şeyler oluyo banada.kesin doğuruyorum diyorum.ama normale dönüyor bikaç saate.eğer dinlenir halde azalıyorsa,artarak çoğalmıyorsa sıkıntıların , geçicidir.tabiki yinede en doğrusunu sen bilirsin , doktorum anormal bişey olursa mutlaka anlarsın demişti.
Ben ikisini de istemedimablam olsun istedim o beceriklidir her konuda. Çok destek oldu. Yine o olacak inş. Annem unutmuş aradan yıllar geçmiş. Eşim desen hiç anlamaz. Şimdi olsa yine belki yapabilir bişeyler ikinci bebek diye. Ama ilk bebek de eşinin olması sıkıntı olabilir. Pimpirik de olsa yine de annemi isterdim sanırım ilk bebekte.
Anlayacak bir şey olmaz olur mu hiç? Bebeği memeye tutturmak bile ayrı mesele alt değiştirme gece sık sık uyanıp emzirme vs. Özellikle bebeği memeye tutturmq noktasında kadınlar daha yatkın. Her saat hemşireyi çağıramayqbilirsin
Bizde de bir kisi canim ama ztn konusunu bile etmedik direkt esik kaliyor sonucta bebek ikimizin ve o bebekle ilk gecemiz. Senin esinde istiyordur ama korkuyodur yapamam edemem diye bebegi ve seni gorunc egitmek istemez yaninizdan
Valla daha dün konuştuk yine bı sonuca varamadık, eşim diyo ki anneni niye mahrum ediyosun kadincagizin ilk torunu doğumunda yanında olmasın mı. Ajitasyon yapiyoİstemiyosanda hiç zorlama canım hastanede ters bişey olur annenin pimpirikliği yüzünden daha çok kızarsın kendine eşim gelseydi diye düşünürsün zaten yeni doğumdan çıkmış olcan kimle rahat edeceksen o kalsın ama inan baya zor oluyor mesela ben anneme sen tek kal eşim oğlumla evde kalsın dedim o da ben tek kalamam diyor mecbur annem eşim oğlum kalıcaz hastanede
Onu sormadım canım doktorum acilden yaptırıcaksınız dedi ama sanmıyorum doğum paketine dahil değildir
Rosecum gözünüz aydın tebrik ederimHerkese merhaba sevgili mayıs anneleri, ben bebeğimi 15 gün önce dünyaya getirerek nisan annesi oldum
kızım 36+1 de doğdu. Darısı bir avazda hepinizin başına inşallah
Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin inş bnm korkularımdan biri oldu titreme 1 saat zangır zangir titremiştim bebeği bile tutamamıştım da hemşire zorla tutmuştu emebilsin diye ne güzel atlattınız siz zor olanı bundan sonrası da kolayca geçsin insBirde sezeryanın sonlarına doğru acaip titremem oldu 1 saat kadar sürdü. Ama üşüme ile alakası yok. Yapılan işlemler, ilaçlar, anestezi vs sebep oluyormuş.
Bizim hastanede sdc bir refakatciye izin veriliyor ziyaretci yasak ama.ben bi yolunu bulur annemi bes dakkada olsa sokarim diye dusunuyorum :)))Alt değiştirme kısmı da var evetacaba süt hemen gelir mi? Ben lansinohun elektrikli pompasını almıştım, onu da yanımda getirsem faydası olur mu?
Yok ya bariz istemiyoben gelip gidicem yanına yine olucam sadece gece annenle kalmış olcaksin diyo beni ikna etmek için ama ben ziyaretçi alıp almayacaklarini bilmiyorum. Sonuçta yanımda bir kişi var diyelim annem, eşim ziyaretçi konumunda olmuş oluyo. Haftaya gittiğimde sorucam. Mesela annemle kalicaz diyelim. Eşiniz odaya her istediğinde girebilecek mi? Ya da atıyorum 16 17 arası sadece bir saat ziyaret mesela. Bunları hiç bilmiyorum. Öğrenmek lazım bakalim sorayım mutlaka.
Valla daha dün konuştuk yine bı sonuca varamadık, eşim diyo ki anneni niye mahrum ediyosun kadincagizin ilk torunu doğumunda yanında olmasın mı. Ajitasyon yapiyoannem de doğumda bebeği gözünden ayırma bebekler karışır falan diye söylenmeye başladı bile off ne bileyim bıraktım ya nolcaksa olsun.
Gozunuz aydinnnSelam kızlar. Benim bebiş de dün dünyaya geldi37+2 de doğmuş oldu. Spinal anestezi ile oldu. Epidural de yaptırmadığıma bi ara pişman olmadım değil. Çünkü ilk yapılan ağrı kesici iğnenin etkisi geçince çok ağrım oldu ama 12 saat dolmadan bi daha ağrı kesici de yapmadılar 2-3 saat kıvrandım resmen. Yine de doğum aşaması çok kolaydı hiç korkmayın spinal sezeryan olacaklar. Ne baş ağrım oldu, ne kusma, ne bel ağrısı. İşlem de çok kısa sürüyor 5-10 dk da bebeği çıkardılar . Benim sonraki işlemlerds 20-25 dk civarı sürdü sanırım. Bebiş de ben de gayet iyiyiz. Darısı henüz doğurmayanların başına.
Not: mümkün mertebe uyuyun geleli doğumdan önceki gece. Bu gece bebekle uğraşırken, bi yandan da ağrılar derken 1 saat anca uyudumsezeryan olduğu için bebeğin ciğerlerinde su vardı onu kusup durdu o yüzden sabaha kadar takip ettik
Selam kızlar. Benim bebiş de dün dünyaya geldi37+2 de doğmuş oldu. Spinal anestezi ile oldu. Epidural de yaptırmadığıma bi ara pişman olmadım değil. Çünkü ilk yapılan ağrı kesici iğnenin etkisi geçince çok ağrım oldu ama 12 saat dolmadan bi daha ağrı kesici de yapmadılar 2-3 saat kıvrandım resmen. Yine de doğum aşaması çok kolaydı hiç korkmayın spinal sezeryan olacaklar. Ne baş ağrım oldu, ne kusma, ne bel ağrısı. İşlem de çok kısa sürüyor 5-10 dk da bebeği çıkardılar . Benim sonraki işlemlerds 20-25 dk civarı sürdü sanırım. Bebiş de ben de gayet iyiyiz. Darısı henüz doğurmayanların başına.
Not: mümkün mertebe uyuyun geleli doğumdan önceki gece. Bu gece bebekle uğraşırken, bi yandan da ağrılar derken 1 saat anca uyudumsezeryan olduğu için bebeğin ciğerlerinde su vardı onu kusup durdu o yüzden sabaha kadar takip ettik.
Gözün aydın canımmmmSelam kızlar. Benim bebiş de dün dünyaya geldi37+2 de doğmuş oldu. Spinal anestezi ile oldu. Epidural de yaptırmadığıma bi ara pişman olmadım değil. Çünkü ilk yapılan ağrı kesici iğnenin etkisi geçince çok ağrım oldu ama 12 saat dolmadan bi daha ağrı kesici de yapmadılar 2-3 saat kıvrandım resmen. Yine de doğum aşaması çok kolaydı hiç korkmayın spinal sezeryan olacaklar. Ne baş ağrım oldu, ne kusma, ne bel ağrısı. İşlem de çok kısa sürüyor 5-10 dk da bebeği çıkardılar . Benim sonraki işlemlerds 20-25 dk civarı sürdü sanırım. Bebiş de ben de gayet iyiyiz. Darısı henüz doğurmayanların başına.
Spinal sadece ameliyat esnasında belden aşağısını uyuşturuyolar. Epiduralde ameliyattan sonra kateteri çıkarmıyolar. Ara ara ordan ek doz ağrı kesici yapıyolar.Gozunuz aydinnnayy ne güzel kavustunuz siz de analı babalı büyüsün bebiş spinalle epidural in farkını hiç bilmiyorum
Selam kızlar. Benim bebiş de dün dünyaya geldi37+2 de doğmuş oldu. Spinal anestezi ile oldu. Epidural de yaptırmadığıma bi ara pişman olmadım değil. Çünkü ilk yapılan ağrı kesici iğnenin etkisi geçince çok ağrım oldu ama 12 saat dolmadan bi daha ağrı kesici de yapmadılar 2-3 saat kıvrandım resmen. Yine de doğum aşaması çok kolaydı hiç korkmayın spinal sezeryan olacaklar. Ne baş ağrım oldu, ne kusma, ne bel ağrısı. İşlem de çok kısa sürüyor 5-10 dk da bebeği çıkardılar . Benim sonraki işlemlerds 20-25 dk civarı sürdü sanırım. Bebiş de ben de gayet iyiyiz. Darısı henüz doğurmayanların başına.
O zaman epidural daha mantıklı gibi geldi.Spinal sadece ameliyat esnasında belden aşağısını uyuşturuyolar. Epiduralde ameliyattan sonra kateteri çıkarmıyolar. Ara ara ordan ek doz ağrı kesici yapıyolar.
Canım rahmin komple kasılmaya başlarsa doğum başlıyormuş. Benim doktorum ona dikkat et dedi.Kızlar az önce çok korktum kasılma geldi oturuyordum baktım geçmiyor ayağıya kalktım odanın içinde bir iki tur attım gene geçmedi sonra uzandım tekrar geçti yaklaşık 3_4 dakika sürdü sonra karnımın alttan hafif hafif şancı geldi geçti kısa sürdü o zaten çok korktum doğum mu başlıyor diye şimdi de belim agiriyor inş daha gelmez bebiş vaktine var daha
Canim benim hadi gozunuzaydin allah anali babali buyutsun sevgiyle huzurla buyudun miniginizSelam kızlar. Benim bebiş de dün dünyaya geldi37+2 de doğmuş oldu. Spinal anestezi ile oldu. Epidural de yaptırmadığıma bi ara pişman olmadım değil. Çünkü ilk yapılan ağrı kesici iğnenin etkisi geçince çok ağrım oldu ama 12 saat dolmadan bi daha ağrı kesici de yapmadılar 2-3 saat kıvrandım resmen. Yine de doğum aşaması çok kolaydı hiç korkmayın spinal sezeryan olacaklar. Ne baş ağrım oldu, ne kusma, ne bel ağrısı. İşlem de çok kısa sürüyor 5-10 dk da bebeği çıkardılar . Benim sonraki işlemlerds 20-25 dk civarı sürdü sanırım. Bebiş de ben de gayet iyiyiz. Darısı henüz doğurmayanların başına.
Siz sağlık çalışanısınız sanırım. Sezeryan doğumda sonda taktırmasak oluyor mu? Bez kullansak olmaz mıSpinal sadece ameliyat esnasında belden aşağısını uyuşturuyolar. Epiduralde ameliyattan sonra kateteri çıkarmıyolar. Ara ara ordan ek doz ağrı kesici yapıyolar.
Gözün aydın sağlıkla büyüsün. Burda her sorulan soruda kendi tecrübelerini paylaştın her zaman çok yardımcı oldun.Selam kızlar. Benim bebiş de dün dünyaya geldi37+2 de doğmuş oldu. Spinal anestezi ile oldu. Epidural de yaptırmadığıma bi ara pişman olmadım değil. Çünkü ilk yapılan ağrı kesici iğnenin etkisi geçince çok ağrım oldu ama 12 saat dolmadan bi daha ağrı kesici de yapmadılar 2-3 saat kıvrandım resmen. Yine de doğum aşaması çok kolaydı hiç korkmayın spinal sezeryan olacaklar. Ne baş ağrım oldu, ne kusma, ne bel ağrısı. İşlem de çok kısa sürüyor 5-10 dk da bebeği çıkardılar . Benim sonraki işlemlerds 20-25 dk civarı sürdü sanırım. Bebiş de ben de gayet iyiyiz. Darısı henüz doğurmayanların başına.
Spinal de sadece belden 1 kere iğne yapılıyor onun etkisi bi kaç saat sürüyor, epidural ise ince bir hortum belde devamlı takılı kalıyor ağrı oldukça ordan ilaç verilebiliyor ara ara, ordan verilen ilaç ağrı kesmede daha etkili.Gozunuz aydinnnayy ne güzel kavustunuz siz de analı babalı büyüsün bebiş spinalle epidural in farkını hiç bilmiyorum