- 8 Mayıs 2015
- 4.919
- 6.177
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #41.321
Canım senin bebekler ikiz olmasına rağmen iyi bir haftada doğmuşlar. Benim tanıdıklarım 33-34. Haftalarda doğum yaptılar bebekleri kuvezde kalanda oldu. Bu tek bebek olduğu için daha geç doğar bence ki bu haftalarda doğsa bile sorun olmaz.Sağol cnm sancılarım oluyor ztn ama akşam ki gibi hiç olmamıştı gece olmadı Allahtan korktum biran eyvah ablalari gibi erkenci olacak diye onlarda 36+1 de doğum yapmıştım bunda 35+4 teyiz çünkü o psikolojiyle dahada korkuyor insan
En güzeli spinal + epidural şeklinde kombo olanO zaman epidural daha mantıklı gibi geldi.
Bana da takıldı iyiki takıldı, bi sürü serum verdiler sanırım ondan dünya kadar idrar çıktıSiz sağlık çalışanısınız sanırım. Sezeryan doğumda sonda taktırmasak oluyor mu? Bez kullansak olmaz mı
Birine en ufak faydam olduysa ne mutlu bana. Ben ilk doğumda çok acemiydim biri bana tecrübelerini aktarınca çok iyi oluyorduGözün aydın sağlıkla büyüsün. Burda her sorulan soruda kendi tecrübelerini paylaştın her zaman çok yardımcı oldun.
Peki depend bezi onun üstüne mi giyiyoruz yoksa bi şey giymiyor muyuz o kısmı çözemedimBana da takıldı iyiki takıldı, bi sürü serum verdiler sanırım ondan dünya kadar idrar çıktıo halde wc ye git gel işkence olurdu valla. Sondayı uyuşturduktan sonra takıyorlar ondan pek hissediliyor bişey
Bilmiyorum cnm insan korkuyor birde şancı olmasın diye nidicard kullanıyorum bu bebiş anamı ağlattı 2 aydır sancılar kasılmalarla uğraşıyorum son kontrolde kilo da almamıştı üstüne dün ki şancı korkuttu beni hiç diğer sancılara benzemiyordu uzun sürdü hemde şiddetliydi en azından çarşambayı gecirsek rahat edeceğim 36 dolmuş olacak ondan sonra dogsa sevinecegim bile kurtulmus olacagim su durumdan yaklaştıkça stres seviyemiz artıyor hepimizindeCanım senin bebekler ikiz olmasına rağmen iyi bir haftada doğmuşlar. Benim tanıdıklarım 33-34. Haftalarda doğum yaptılar bebekleri kuvezde kalanda oldu. Bu tek bebek olduğu için daha geç doğar bence ki bu haftalarda doğsa bile sorun olmaz.
Gunduz televizyon izlerken biraz geliyor bu sefer uyursam gece uykum olsada uyuyamam diye korkumdan uyuyamiyorum saat 4 -5 den sonra uyuyorum artik gozlerim yoruluyor iyice ancak oyle 4 veya 5 saat uyursam benden iyisi yok o dereceAyy onu diyen halt etmiş sözü çok dogrugündüzleri de mi gelmedi hiç uykun? Bu zamana kadar.? Benim bi ara çok geliyordu oğluşla ikimiz uyuyorduk misler gibi öğlenleri şuan uyumuyorum belki denesem uyurum ama geceleri uyku yok maalisif
Belki oyledir canim evet minigim kizBebişin kız mı?
Genellemelere inanmam gerçi ama bende tuttu.
Kız bebekler böle cin gibi yapıo anneyi uyku falan hiç yani.erkektede aşırı uyku hali var mesela bende.kızımda cin gibiydim bunda 9 aydır kafam kalkmıo sürekli yatıyorum.
Ay bende ters tepti basindan beridir uyku sorunu yasiyorum dogunca akilli uykucu bir kizim olur da bari simdi uyuyamadigimi o zman telafi ederizBen uyuyorum sürekli her fırsatta. Evet geceleri çok zor ağrılarla uyanıyorum hep bölük uykular ama ağırlaşana kadar gözümü açamıyordum uykudan. Hele ki üç dört ay. Hatta hamile olduğumdan öyle şüpjelendim. Oğlumu uyuturken yanında sızıuordum sabahları gözümü açamıyordum. Dedim ben de Bi şey varyoksa normalde hiç uykuya düşkün biri değilim geç yatarım erken kalkarım
Bol bol meyve ye cocuk cok guzel kilo aliyoinsallh canim yaa..bebegin kilosu haftasina gore dusuk olunca bende ne bilim moralim bozuldu dedim biraz arttirayim yemegi dedim
Gozunuz aydin saglikla buyusun kuzu ❤Selam kızlar. Benim bebiş de dün dünyaya geldi37+2 de doğmuş oldu. Spinal anestezi ile oldu. Epidural de yaptırmadığıma bi ara pişman olmadım değil. Çünkü ilk yapılan ağrı kesici iğnenin etkisi geçince çok ağrım oldu ama 12 saat dolmadan bi daha ağrı kesici de yapmadılar 2-3 saat kıvrandım resmen. Yine de doğum aşaması çok kolaydı hiç korkmayın spinal sezeryan olacaklar. Ne baş ağrım oldu, ne kusma, ne bel ağrısı. İşlem de çok kısa sürüyor 5-10 dk da bebeği çıkardılar . Benim sonraki işlemlerds 20-25 dk civarı sürdü sanırım. Bebiş de ben de gayet iyiyiz. Darısı henüz doğurmayanların başına.
Not: mümkün mertebe uyuyun geleli doğumdan önceki gece. Bu gece bebekle uğraşırken, bi yandan da ağrılar derken 1 saat anca uyudumsezeryan olduğu için bebeğin ciğerlerinde su vardı onu kusup durdu o yüzden sabaha kadar takip ettik
Nasıl bı duygu anne olmakEn güzeli spinal + epidural şeklinde kombo olandoktorum gerek yok diye tamam dedim ama epidural de olsa fena olmazdı
Yiyorum canm ya gece bile uyanip muz kiwi falan yiyorum..salata yiyorum ara ogunde..hani saglikli beslenmeye calistim cok yiyemesemde ama bilmiyorum bebegimde bende kilo almiyoz inat etmis gibi..hamile olmasam kilo almak istemesem hemen alirdim yedigim yarardi..simdi almak istiyorum ya alamiyorumBol bol meyve ye cocuk cok guzel kilo aliyo
Bende dediğin rutin kontrol için kan verdim şeker 88 di senin kaçtı peki valla ben bu aralar yiyiyorum artıkBen de normalde şeker yok. Yani yaptırmadı doktorum. Geçen akşam koca Bi güllaç yemiştim. Geç saatte. Gündüz de çikolata vs. Sabah da kan verdim doğum öncesi rutin testler. Açlık şekerim biraz yüksek çıkmış. Doktor doğuma kadar tatlı şeyler yememeye dikkat et dedihatta tok karnına mı lan verdiniz dedi de tatlıyı söyledim
Siz yine de dikkat edin son dönemler. W
Hadi gözün aydın Allah analı babalı büyütsün ins benimde en korktuğum şey sezeryanla doğumda izlediğim videolarda bebeğin suyunu çıkarmaya çalışıyorlar bu bebekte sorun yaratır mı hemen atıyorlar mi suyu galiba sezeryanda oluyormuşSelam kızlar. Benim bebiş de dün dünyaya geldi37+2 de doğmuş oldu. Spinal anestezi ile oldu. Epidural de yaptırmadığıma bi ara pişman olmadım değil. Çünkü ilk yapılan ağrı kesici iğnenin etkisi geçince çok ağrım oldu ama 12 saat dolmadan bi daha ağrı kesici de yapmadılar 2-3 saat kıvrandım resmen. Yine de doğum aşaması çok kolaydı hiç korkmayın spinal sezeryan olacaklar. Ne baş ağrım oldu, ne kusma, ne bel ağrısı. İşlem de çok kısa sürüyor 5-10 dk da bebeği çıkardılar . Benim sonraki işlemlerds 20-25 dk civarı sürdü sanırım. Bebiş de ben de gayet iyiyiz. Darısı henüz doğurmayanların başına.
Not: mümkün mertebe uyuyun geleli doğumdan önceki gece. Bu gece bebekle uğraşırken, bi yandan da ağrılar derken 1 saat anca uyudumsezeryan olduğu için bebeğin ciğerlerinde su vardı onu kusup durdu o yüzden sabaha kadar takip ettik
Canım geçmiş olsun. Gözünaydın. Şükür atlattınız siz de.Selam kızlar. Benim bebiş de dün dünyaya geldi37+2 de doğmuş oldu. Spinal anestezi ile oldu. Epidural de yaptırmadığıma bi ara pişman olmadım değil. Çünkü ilk yapılan ağrı kesici iğnenin etkisi geçince çok ağrım oldu ama 12 saat dolmadan bi daha ağrı kesici de yapmadılar 2-3 saat kıvrandım resmen. Yine de doğum aşaması çok kolaydı hiç korkmayın spinal sezeryan olacaklar. Ne baş ağrım oldu, ne kusma, ne bel ağrısı. İşlem de çok kısa sürüyor 5-10 dk da bebeği çıkardılar . Benim sonraki işlemlerds 20-25 dk civarı sürdü sanırım. Bebiş de ben de gayet iyiyiz. Darısı henüz doğurmayanların başına.
Bu cocuklar biraz nazli ciktilar annelerini yoruyorlarYiyorum canm ya gece bile uyanip muz kiwi falan yiyorum..salata yiyorum ara ogunde..hani saglikli beslenmeye calistim cok yiyemesemde ama bilmiyorum bebegimde bende kilo almiyoz inat etmis gibi..hamile olmasam kilo almak istemesem hemen alirdim yedigim yarardi..simdi almak istiyorum ya alamiyorum