2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Benim bi ara sütüm baya gitmişti. Tekrar arttırmaya çalışmıştım çaylarla falan. Dün gece bebeğimin uzun uyuduğu aralıkta sağıp bakayım dedim. Son emzirmeden 2 saat sonra sağmaya başladım. Sağım bitmeden uyandı bıraktım devam ettirmedim başka. İki göğüs toplam 160 ml çıktı. Devam ettirsem birazcık daha çıkardı büyük ihtimal.
Şu an 1.5 aylık. Sizce bu süt yeterli mi onun için? Bu ara hepsini içsin diye durabildiği kadar tek göğüste tutuyorum gerçi. Çok gazlı bi bebek, kakasını da seyrek yapıyo bu arada.

Yeterli canim masallah. Benim bildigim 3 saate bir 180 icmeleri gerekiyor tabi bebekten bebegede degisir bu. Ac olsa anlardin inan bana. Kakasini seyrek yapması sütünün ona yaradığını gösterir. Gaz sorunu hepimizde var :)

Gunaydin degerli anneler. :) tetanos asisi oldum simdi. Şimdilik agri yok ama 3 gun olabilirmiş, normalmis. Yarin detayli ult. Icin randevum var. 3lu testimde ntd yuksek risk cikmisti duanizi bekliyorum ins. detaylıda spina cikmaz
Canım sonucun ne cıktı benimle paylaşırmısın. Benimde 3 lü taramamda nrd riskli çıktı 50 de 1 .

Bana doktorum bebek büyükken normal ultrosnda bile görebiliyoruz demişti
[/QUOTE]

Bana doktorum bebek büyükken normal ultrosnda bile görebiliyoruz demişti
[/QUOTE]
Canım son durum nedir bende aynı sıkıntıları yaşıyorum şuan

Yeterli canim masallah. Benim bildigim 3 saate bir 180 icmeleri gerekiyor tabi bebekten bebegede degisir bu. Ac olsa anlardin inan bana. Kakasini seyrek yapması sütünün ona yaradığını gösterir. Gaz sorunu hepimizde var :)
Ben kabız mı acaba diye düşünüyodum. Çünkü çok ıkınıyo. Gazdan da olabilir gerçi.
İlk ay 600 gr aldı. Pek emme heveslisi bi bebek değildi. Şimdi daha düzenli emiyo.
İki göğüs emzirsem anca yeter o zaman. Kusması da çok ama ya :/
İnşallah bu ay daha bi ortalama kilo almış olur.

Kızlar bizimde emdikten sonra gaz çıkarma problemimiz var eğer geğiremezse çok sinirleniyor zorla uyuyor ve on dk sonra rahatsız olup tekrar uyanıyor geğirtmeye çalışıyorum uykusu açılıyor ve tekrar emmek istiyor her şey başa dönüyor kusuyor bazen kustuktan sonra da hıçkırık tutuyor. Geğirtmenin sihirli formülü yok mu acaba. Bi de bazen emerken derin uykuya dalıyor ne kdar sırtını sıvazlasam da bayılmış oluyor geğirmiyor.

Benimkide kusuyo canim, genellikle hızlı ve cok emdiği zamanlar

Eger emerken cok hava yutmuyorsa o zaman gegirmez canim. 4-5 dk icinde gegirmiyorsa hava yutmamistir diye okumustum. Omzuna koy bebisini kollari ve kafasi omzunu gececek şekilde. Hickirik normal. Mide kapakcigi gelisiyormus öyle. Kusmasida az cikariyosa böyle asiri değilse oda normal.

Tüm gün agladi yavrum bugün, derdi ne anlamadim. Allahtan ara ara uyudu. Insallah yarina kalmaz bir şeyi. Asidan dolayimi böyle olduki salı günü aşı olmuştu. Yada gazimi cok anlamadim gitti. Oysaki sabah uyaninca cok mutlu başlamıştı gune

Benimki de bugün öyleydi aşı olmadı henüz ama hala da uyumadı. Ağlamaya devam ediyor

Ohhh afiyet olsun hanimlar insallah bisey olmaz. Bende bi tane cokomel yedim... Insallah gaz yapmaz.
İnşaallah ya. Kaç günlük seninki? Bence bizimki daha riskli şuan gazlı içecek korkulu rüya ve fasülye hazır gıdalar çocukları huzursuz ediyo diye duydum bende ne yiyip içeceğimi şaşırdım tatlı krizlerim gelince

Benim kizdada hirilti var
Sanki balgam varmis gibi
8inde rdvumuz var ozaman sorarim diyodum bende
Normalmiymis hiriltilar
Kızlar bu bahsettiğiniz hırıltı benimkide burnu tıkalı gibi sürekli ses çıkarıyor geniz eti varmış gibi aynı sizindr mi öyle
Benimki daha cok böyle nefes alirken sanki zor alıyormuş gibi tiz bi ses cikariyo hep yapmiyo ama genellikle emdikten sonra yapiyo. Midesi baskimi yapiyo acaba anlamadım. Hirilti bundada vardi ben süt damlattim burnuna gecti

Az önce gene oldu Burnunua serum fizyolojik damlattim geçti ama bazen nefes alırken çıkan sesler var ondan bahsediyorum nasıl tarif edebilirim bilmiyorum Yarın randevumuz var Soracağım Umarım hasta olmuş demez Size de bilgi veririm Ayrıca bu sut damlatma olayını doktora sormuştum Asla yapmayın demişti bilginiz olsun

Doktorunun cevabını bizede yaz canım aynı sorun bende de var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…