2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

kızlar hamileyken kullandığınız multivitaminleri emzirirken de kullanıyor musunuz? ben ocean mummy kullanıyordum ancak doğumdan sonra kullanıp kullanmama konusunda kararsız kaldım, sizler ne yapıyorsunuz?

kızlar hamileyken kullandığınız multivitaminleri emzirirken de kullanıyor musunuz? ben ocean mummy kullanıyordum ancak doğumdan sonra kullanıp kullanmama konusunda kararsız kaldım, sizler ne yapıyorsunuz?
Bence kullanılmalı çünkü vücudumzdan vitaminler eksiliyor hem yoruluyoruz hem vücut süt üretiyor. Saçların dökülmesi de cabası... ben spirulina d vit bazen de aklma gelince b12 kullanıyorum hala

Ben de nurse harveys kullanmaya başladım da merak ediyorm uyku yapıyor sanki üç gündür. Kiraz çekirdeği torbasnı bende koyuyorum bi nebze rahatlatıyor. Acaba yediklerimiz ne kadar sürede süte karışıp bebeğe etki ediyodue🤔 ballı rezene de tavsiye ederim
Valla bilmiyorum ama herhalde sürüyordur sonuçta bagirsakdan dagiliyor vucuda yediğimiz seylerin vitaminleri. Balli rezene cayimi canim? Yoksa rezenenin kendisimi?

Valla bilmiyorum ama herhalde sürüyordur sonuçta bagirsakdan dagiliyor vucuda yediğimiz seylerin vitaminleri. Balli rezene cayimi canim? Yoksa rezenenin kendisimi?
Ballı rezene çayı ☺️ Biyerde okumuştum 21 gün ballı rezene çayı içmek bebeğide anneyi de rahatlatırmış. 3 gün ara verip tekeae 21 gün yapmalı

Doktor kullanmamı söylemişti doğumdan sonra bir süre daha kullanmaya devam ettim sonra bıraktım.

Karnım çatlamadi sanıyordum görmemişim herhalde doğumdan sonra karnımın çatladiğini gördüm ara ara çatlak yaği sürüyorum hamileliktede sürdüm ama Kilodan mi cilt yapisindan mi çatlamiş.Göbek bi yandan göbek deliğimin değişen şekli bi yandan çatlaklar ayrı sezaryan dikiş izim ayri baktikça deliriyorum hiç göresim eşime gösteresim yok o kisimlari.Bari kilo versem de kendimi iyi hissetsem.Benim lohusaliğim şimdi başladi zaar.2 ay bebişime bakmakla beslemekle kilosuyla vs kafayı yemiştim şimdi kendime firsat buldukça ne hale geldim diyorum😏
Ahaha bu şey değil mi ya ben😂 piercing deliklerim pörsüdü karardı göbek deliğim hamilelikte dışarı çıkmıştı hala dışarıda ve kararmış durumda. Göbek çizgisi kapkara duruyor çatlaklar kabarık kırmızı. Sezaryen izi zaten söylemiyorum. Doğumdan önce 34 bedendim karnım dümdüzdü bir daha o halime hiç dönemicek olduğumu bilmek üzücü

Kızlar şimdi benim bebeğim 31 temmuzda doğdu .dun yanı ayın 28 ınde dorduncu haftasına girdi bir aylık mı oluyor yani? Kafam karıştı

Ya kızlar oğlum sürekli yüzünü çiziyor bazi yerleri kanatmiş hatta oralar iyileşince sanki iz kalmiş gibi yara kabuk tutar sonra düşer ya oyle gibi delik gibi.İz kalir mi?Doktora danişsam mi?Çizik olanlar hemen geçiyor ama bu kanattıklarinda iz mi kalir?Yani kesip törpülesem de bi yerlerde bi sivrilik sertlik kaliyor
cnm eldiven takmaya devam et istersen bı sure bende kesiyorum tırnaklarını şükür çok sıkıntı olmadı ama
Kizlar ya benim oglum hep sag tarafina yatiyo kafasi düz olmaya başladı ben diger yöne yatirincada basiyo yaygarayi. Doktora götürdüm boynunda biseymi var diye yok dedi yüz üstü yatir gündüzleri yanindayken dedi, onu yapinca daha cok agliyo. Kafasi düzelir demi zamanla diger tarafa alıştırsam. Ne inatci ya emzirirken diger yöne yatiriyorum inadindan emmiyo. Ne yapacam ben
düzelir cnm ama hep aynı tarafa yatırma yine de yastıkla falan destekle dönmesin bizim baya toparlandı artık
kızlar merhaba, yenidoğan sarılığı konusunda sıkıntılarım var. tecrübelerinize ihtiyacım var :) bebegin bugün doğumunun 7. günü.

4. günde, 5. günde ve 7. günde sarılık degerine bakıldı, ve deger hep 13ler seviyesinde. doktorun söylediği deger 16-17den yüksek olmadıkça küveze almaya gerek yok. kilosu ise hep aynı degerlerde, yani düşmüyorda artmıyorda. ilk dogdugundan biraz düşük degerde, ama aşagı yukarı aynı kiloda sabitlendi gibi.

doktor küveze almaya gerek yok, ama yakından takip edecegiz dedi, bu sarılık degerinin düşmesi ve kilo alması gerekiyor dedi.

sizin sarılık degerleriniz nasıldı ve nasıl hareket ettiniz ? doktorun yorumuna ne diyorsunuz ?
sık sık emzir cnm uyuyorsa da uyandır kızımda çok çekmiştim ama oğlumda sık sık emzirdim şükür yukselmedi ama bı ay sürdü tamamen gitmesi 4 günlükken baktrdim 10.5 çıkmıştı evde takip ettim daha fazla yukselmedi vücudunu takip et sadece kafasında boynunda gözlerin varsa sıkıntı değil ama vücudunda olursa yükselmiş demektr
Evet ya napıcaz böyle😁
Zamanla açılıyodur değil mi rengi? Yoksa alacakaranlıkların insanı olcam😁
açılıyor cnm beyazliyor benim hamilelikten ziyade bekarkende vardı çatlaklarım beyazladi hatta bı ara çok spor falan yapınca sıkılasinca gözükmüyordu
Kizlar geceleri bebeklerinizin altlarini ne sıklıkla değiştiriyorsunuz?

ben her uyandığında memeden önce değiştiriyordum ama uykusu bölünüyor uyumuyor bu sefer de geceleri biraz ertelesemmi diye düşündüm
ben çok doldurmussa değiştiriyorum büyük çişini yaptığında zaten rahatsız oluyor ağlıyor sadece küçüğünü yapmışsa uyanınca değiştiriyorum

düzelir cnm ama hep aynı tarafa yatırma yine de yastıkla falan destekle dönmesin bizim baya toparlandı artık

Tamam canim yataginin yönünü degistirdim benim yanimdaydi diğer tarafa geçtim bende onun yataginida öyle yaptim benim tarafima doğru dönüp yatiyo hep bu gece şükür benden tarafa döndü yine diger tarafina yatti. Gündüzleri hala sevdiği yöne yatiyor. Gecede diger tarafa baksin artik

Kizlar benim oglan karni doyduktan sonra böyle zor nefes alıyor gibi öten bi ses cikariyo doktora söyledim normal dedi ama hic normal gelmiyo cokmu emiyo acaba?

Ya dün akşam benim ki de aynen dediğin gibi oldu Hatta burnuna serum fizyolojik damlatayim diyordum Nefes alsın diye Daha önce doktora sorduğumda hırıltı var gibi diyordum normal sesler demişti Çok sağlıklı bulmuştu

Hicde kendini yıpratma. Hersey olduğu kadar. Cocuklarin uyuyunca yat sende uyu. Kardesinin yaptigi kadariyla memnun kal. Ben kendimi sirf bebegime adadim. Cok titiz birisiyim normalde ama bebekle zor oluyor. Esim sabah 4 de kalkıp ise gidiyor. Ama yinede isten gelince evi biraz toplayıp yemek yapıyor. Eger bebege o bakarsa ben evi toplayıp yemek yapiyorum. Yani kendini hirpalamaya degmez canim her şeye yetemezsin. Sana bisey olduğunda hastalandiginda sana muhtac olan iki cocugun ne yapsınlar.
canım arada bana da oluyor herşey gözüme batıyor ama dağınıklık toz falan beni daha stres sıkıntı yapıyor artık rutine bağladım eşim yardımcı saolsun her zmn olmuyorsa da olduğu kadar kendini yıpratmamaya çalış cnm
aynı ben benımde grmce var o sdece yemegi yapıo bide genel tmzlık yaparsk yadm edıo.ama nedense tek olsam daha iyi olurdu die dsnuorm hep.benım büyük kızda hiç söz dinlmeıor şımarıklaştı ilgi beklıo sürekli peşimde oyun oynayalım die.ben bebek uydgnda evı tpluorm diğer uyudgndada uyumak istyrum ama kızm hiç frsat vermıyor.bu zamanlarda mükemmeliyetçi olmamak lazım yapacak bişey yok bırakacagız ev dagılacak bizim yıpranmamızdan önemli degıl ya.dün eşime dedm kanser olacam artık ben dışarı çıkıp hava almak iatıoem dedm.kahvaltıya gdecegz birazdan evden hazrladım parka gıdecz sakın bi yer.biraz olsun iyi gelr İnşallah.tek bebek olsa okadar ıyı bakarm ki bebegn bana bi yüklüğü yok ama işte büyk kzm çok ypratıo söz dinlemio zıddıma konuşuo bilmiş bilmiş oy oy
Biz ikiz annesiyiz yükümüz ağır yolumuz uzun ama iki minik birden aradan çıkarmış olduk canım öyle düşün ben böyle düşünüyorum 😂 😂 biz 64 günlüğüz tek kalkmadım senin kadar yorulmadım 7 aylık olunca evimize gideceğiz inşallah. İki bebek ile hiç akraba aile ferdi olmayan bir şehirde yaşıyoruz. Ev, yemek bebek bakımını birlikte götüremem diye biraz kayınvalidemlerde biraz annemlerde geçecek. Eşim öğretmen okullar açılacak pandemi üst düzey yaşadığım yerde onun böyle daha hayrımıza oldu.
Kizlar gercekten dogru soyluyosunuz ama bi gun sabret 2 gun sabret 3.gun bana geliyorlar. Hepsinin pesinde pervane olmam lazim herkes takip istiyo😒 mesela kardesim pencereyi acmis gece havalansin diye bi guzelde uyumus. Pencere buyuk kizima esmis. O hasta oldu sonra kendi hastalandi. İkisini iyilestireyim derken simdi ben hastayim.😢 Bebegime gececek diye korkuyorum .Ocaga cay suyu koyuyo su bitiyo caydanlik yaniyo vs vs. Tamam yardimci oluyo ama akli bir karis havada sanki. Herkesin pesinden kosmam lazim herkesi takip etmeliyim sakin bi kafayla duramiyorum ki 🤷😔😔

Ya dün akşam benim ki de aynen dediğin gibi oldu Hatta burnuna serum fizyolojik damlatayim diyordum Nefes alsın diye Daha önce doktora sorduğumda hırıltı var gibi diyordum normal sesler demişti Çok sağlıklı bulmuştu
Benim kizdada hirilti var
Sanki balgam varmis gibi
8inde rdvumuz var ozaman sorarim diyodum bende
Normalmiymis hiriltilar

Kızlar bu bahsettiğiniz hırıltı benimkide burnu tıkalı gibi sürekli ses çıkarıyor geniz eti varmış gibi aynı sizindr mi öyle

Kızlar bu bahsettiğiniz hırıltı benimkide burnu tıkalı gibi sürekli ses çıkarıyor geniz eti varmış gibi aynı sizindr mi öyle
Benimki daha cok böyle nefes alirken sanki zor alıyormuş gibi tiz bi ses cikariyo hep yapmiyo ama genellikle emdikten sonra yapiyo. Midesi baskimi yapiyo acaba anlamadım. Hirilti bundada vardi ben süt damlattim burnuna gecti

X