2020 Şubat Anneleri

Kızlar anneler günümüz kutlu olsun
Bizimkiler fos çıktı eşim bulaşık yıkarken kutladı. Korona yüzünden alamadım birşey her yer kapalı diyor. Ama arama motorunda ne arattıysan alacam söz dedi
Deniz daha birşeyden anlamıyor evin içine yediklerini dökerek ve bağırarak geziyor sabrımıza oynuyor resmen.
kızcem de yatıyor abisinin sesinden irkiliyor
Eşim artık seni dışarı bırakacam diyor

Doğduğundan beri beşiğinde, yatak odamızda yatıyor. Taşınacağımız için ona oda yapmadım. Yaza yapıcam, o da 6 aylık olmuş olur. O zaman odasına geçecek.
Kızım şuan da desteksiz uyuyor. Nazar değmesin diyim de :)
Uyku eğitimi için en az 4 ay beklemek gerekse de öncesinde de gezdirme, sallanma,yanında uyutmadan mümkün olduğunda uzak durulursa her şey daha kolay olur.

Acaba sakinleştirici bir müzik açıp güzel güzel sevseniz sonra onun sizin yüzünüze dokunmasına izin verseniz yanına yatarak olur mu acaba? Gevşemesine fırsat verin

selozy ciiiiim bizlede paylaşsan mesela nasıl başlayabilriiz? Neler yapalım uyku için önerilerin varsa ama böyle ağlatmadan olanlardan olursa Bir de biz rota aşımızı olalı 11 gün oluyor. O bahsettiğin sık kaka yapma ne zamana kadar sürüyor. Benimki yapmaya başladı sanki sevinmeli miyim?

Bikaç gün sürmüştü. Şuan yine 4 gündür yapmıyor. Hep böyle ama,bizimkinin normali bu.
Şuan nasıl ve nerde uyuyor?

102 gunluguz bugun. Memeye duskunlukten ziyade dun aksam duzgun emmedi ona takildim ac kalacak ya da memeyi mi reddediyo diye cunku 3 aydan sonra bazi bebeklerde sebepsiz meme reddi oluyomus cok korktum oyle bir sey olacak diye. Bir de bizimki hic 3 saat kuralina uymadan her cani istediginde emiyodu dun o kadar uzun sure emmeyince yine garipsedim

Maşallah diyelim öyle de devam eder inşallah
Valla acemilik ve günü kurtarma adına ben ve benim gibi birçok anne bu konuda hatalı davrandık. Şimdi de uyku eğitiminden kime söz etsem “daha minik sana ihtiyacı var güvenli bağlanmanın önüne geçiyorsun diyor” halbuki ikimiz de uykumuZu hakkıyla alsak daha verimli vakit geçireceğiz. Hamilelik öncesi bu kitapla tanışsaydım çok daha farklı olurdu herşey. Rutinlere başladık, 3 hafta kadar sonra 4 aylık olacak o zaman da son aşamayı hallederiz inşallah

Kızlar geçen gün sosyal medyada görüp çok beğendiğim bir şiiri sizlerle de paylaşmak istedim.
"Sürekli meşguldüm o kadar sene
Seninle doyasıya oynayamadım
Sen beni çağırdın ‘gel oyna’ diye
Ben bir türlü zaman ayıramadım
Giydirdim, doyurdum, seni kolladım
Sadece bunları yeterli sandım.
Bana oyuncağını getirdiğinde,
Ben seni çoğu kez başımdan savdım
Yatağa yatırır seni okşardım
Sen uyur uyumaz hemen çıkardım
Şimdi o günleri çok özlüyorum
Keşke bir dakika fazla kalsaydım
Hayat ne kadar kısa, yıllar geçti ne çabuk
Ne zaman büyüdü bu küçük çocuk?
Artık hiç işim yok, yapayalnızım
Ellerim boş kaldı, yüreğim buruk…
Artık ne resimler, ne de oyunlar,
Ne;İyi geceler, ne sarılmalar,
Hepsi çok geride, ulaşmak zor,
Yaşanmadı sanki o güzel yıllar.
Artık hiç işim yok, yapayalnızım.
Günlerim çok uzun, üstelik bomboş
Keşke isteklerini bir bir yapsaydım,
Küçük arzuların şimdi çok şirin, çok hoş."

Bu minik halleri hiç geri gelmeyecek bolca sarılalım, çokça kucaklayalım..

Bikaç gün sürmüştü. Şuan yine 4 gündür yapmıyor. Hep böyle ama,bizimkinin normali bu.
Şuan nasıl ve nerde uyuyor?
Benimkininde normali oldukça uzun ama rotadan sonra bir değişme oldu.Yan etkisi 1 haftadan fazla sürmez herhalde. Bu yaşadıklarım yan etki değilse düzene girdik gibi düzene gşrmek dediğimde 4 günde 5 günde bazende 2 günde bir: Uyku konusuna gelince senin olmasın dediğin herşey bizde mevcutMemede uyuyoruz nedense memeyi emerken uyuya kalıyor belkide yoruluyor. Bazen koridorda emerken yürüyoruz. Bazende ben hafif sallanıyorum. Genelde memeyle işi bittiğinde ağzından çıkarıyor uykuya geçiyor. Uykularımız düzensiz değil oldukça düzenli sadece gece uykusuna geçerken baya direniyor ve uyumak istemiyor.Oldukça ağlıyor.

Memede uyuyunca yerine yatırıyorsan ve yatağında uyuyorsa harika. Memede uyumaktan kastım şuydu, bazı bebekler ağzından çıktığı an uyanıyor. Annesi uyanana kadar kucağında tutuyor. Böyle bi durum yoksa emerken uyumasında sakınca yok..
Sallanmayı yavaş yavaş bırakırsınız. Ayakta ya da salıncakta sallama değil, hafif sallamalar masum, rahatlatıcı :)
2-3 aylıkken yapılabilir. Yarın sana kitaptan bikaç yazı çekip yollıucam bakarsın :)

Yok yerine koyduğumda uyuyor sıkıntısız. İlk 2 ay kucağımda beraber uyuduk sonra kendiliğinden koydum ve sıkıntı çıkarmadı. Memeyi emiyor işi bitince çıkarıyor kendisi oldu da çıkarmadı ben çıkarıncada uyanmıyor. Sallama da ben sallanıyorum olduğum yerde onu sallamıyorum.Süpersin çok sevinirim❤Teşekkürler

Gece uykusunda emerken uyuyo besigine tekrar yatiriyorum ama gun icinde ayakta sallanarak uyuyo

Aman battaniye filan böyle şeyleri denemeyin bile kendinizi yakarsınız.
İyi uykular tatlı rüyalar el kitabını öneririm.
Cok ağlıyor ne yaptiysak sakinlestiremiyoruz. Muzik falan aciyoruz oyuncak salliyoruz gülüyoruz konuşuyoruz ama yok. Zaten kolik ve gazli bi cocuktu. Uykusuda cok hafif kimildatsam uyaniyor hemen. Ve gec dalıyor derin uykuya. Memede uyuyunca bile beşiğine koydugum an kalkıyor uyumuyor pış pışlasam bile. En kisa zamanda okuyacagim onerdigin kitabi insallah care olur

Acaba sakinleştirici bir müzik açıp güzel güzel sevseniz sonra onun sizin yüzünüze dokunmasına izin verseniz yanına yatarak olur mu acaba? Gevşemesine fırsat verin
Inanin cok denedik zaten kolik bi bebek oldugu icin dogdugundan beri muzik dinletiyoruz sakinlessin diye. Bi gün memede uyurken ben esime seslendim. Memede uyurken korkup ağladı. Belkide o yuzden artik uykusu gelince tutmak istemiyordur bilmiyorum insallah tez zamanda gecer bu durum

Kızlar sallamayın alışmasın diyorsunuz ya, gerçi herkes diyor eskiden bende diyordum kolikliğin de bir derecesi var, ciddi derecede kolik bebeği olanlar bilir ancak. gerekirse battaniyede kollarım kopana kadar sallayayım da yeterki acısı dinsin diyor insan. öyle böyle değil çok zor bir durum, iki çocuğumda da yaşadım.

ikisi de sallanmaya alıştı tabii bu yüzden. Mete’nin şükür kolik krizleri bitti, gazı da yok artık. olanı da rahatça çıkarıyor artık büyüdü. ama tabii sallanarak uyumaya alıştı. en azından bi 4 aylık olsun dedim bende uyku eğitimi için. en az ağlayacağı bir yöntemle yavaş yavaş ilerlemeyi düşünüyorum. onun da benim de kaliteli uyumamız için şart.

ama iki çocukta şunu anladım, asla kimseye şunu yapma alışmasın demem insan çaresiz kalınca her şeyi yapıyor.

Sebep ne olursa olsun şiddetli sallamaları kimse önermez. Hele ki battaniyede filan, asla. Burdan birinin bebeği sallarken düşmüştü. Allah korusun. Öyle çok yaşanıyor ki.
Sizin ilk üç ayınız çok şiddetli krizlerle geçti biliyorum ama bebek kolik olsun olmasın, milletçe bi ayakta sallama alışkanlığımız var.
İlk bu yönteme başvuruyoruz.
İlk 2 ay ben de salladım. Önemli olan artık azaltmaya bakmak çünkü sayfamızın bebekleri ortalama 3 ayı geçtiler :)
En büyük benimki olduğundan gözlemlerimi anlatmayı borç biliyorum :)

Giriş bölümünü attım. Umarım sıralı açılır.
Aylara göre yapılması gerekenlerle devam ediyor ama önemli olan mantığı kavramak diye düşünüyorum :)
Yöntemler değişebilir. Yine paylaşımlra devam ederiz.

Eklentiler

• 20200511_091737.jpg
    105,2 KB · Görüntüleme: 47
  • 20200511_091743.jpg
    119,7 KB · Görüntüleme: 42
  • 20200511_091803.jpg
    105,6 KB · Görüntüleme: 40
  • 20200511_091808.jpg
    123 KB · Görüntüleme: 39
  • 20200511_091816.jpg
    115,6 KB · Görüntüleme: 39
  • 20200511_091819.jpg
    112,8 KB · Görüntüleme: 37
İnşallah

Çooook teşekkür ederiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…