• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Canim benim de oyle ek gidaya basladiktan sonra, bir ayi gecti ama hala cogunlukla popoya yapisik az az biraz ikinarak yapiyor. Sanirim bagirsaklar alisamadi henuz. Alerji oldugu icin verebildigim seyler kisitli ondan cozemedim henuz kabizligi. Hergun bir iki kayisi ve zeytinyagi vermeye calisiyorum ama sebze olarak patates ve havuc hergun verdigimden onlar biraz katilastiriyor kakayi. Semizotu verdigim gunler biraz daha rahat yapmisti sanki dene istersen. Bir de suyu artirmak gerekiyor galiba. Muz veriyorum iki gundur, kabizlik artiyor gibi
Semizotunu deniyim ben de canim sagol

Kızlar size bir şey danışmak istiyorum.

Eşimin teyzesi 42 yaşında hiç çocuğu olmadı bu zamana kadar o da koruyucu aile olarak sosyal hizmetlere başvurmuştu. Aslında evlat edinmek istiyordu ama yaşı gereği vermiyorlarmış. Yaklaşık 5 ay önce bir erkek çocuk uygun bulundu, aldılar. 8 yaşında bir erkek çocuğu, baba hapiste, çok şiddet uygulamış çocuklara bunlar 3 kardeş evden kaçıp parkta bulunup devlet korumasına alınmışlar. Annesi başkasıyla evli ondan da çocukları var. Bunlar 3 kardeş 3’de koruyucu ailedeler.

Çocuk geldiği ilk ay çok uyumluydu, çokta akıllı bir çocuk ama son zamanlarda inanılmaz hırçın. İstediği bir şey olmadığı zaman evin altını üstüne getiriyor. Koca koltukları ters çevirmişliği var.

Eşimin teyzesinin hiç çocuğu olmadı ama eşim dahil ablasının çocuklarını o büyütmüş, çok bilinçli bir kadın. Çocuğa çok güzel yaklaşıyor ama iyiyken sorun yok yine istediği bir şey olmasın çocuk terör estiriyor. Videolarını izledim inanamadım. Şiddete meyilli. İstediği şeyler de telefon oynamak, tv izlemek. Teyzesi bunlara süreli olarak müsade ediyor ama çocuğu bıraksan sabahlara kadar telefonla oynamak istiyor. Elinden alınınca da kapı duvar yumrukluyor.
Geçen gün evdeki süs balığını çıkarıp kesmiş. Bunu duyunca iyice tedirgin olduk tabi. Psikiyatriden randevu alındı bu hafta gidecekler.
Eşimin teyzesi çok uğraşıyor düzeltebilmek için ama çok yıprandı haliyle.

Bizde bir yandan çocuğu topluma kazandırmak gerektiğini düşünüyoruz bir yandan da ya ileride daha kötü olursa diye korkuyoruz. Sizce umut var mı? Etrafında böyle birşey yaşayan ama ilgiyle düzelmiş olan örnekleriniz var mı?
Canim teyzeniz çok güzel bir şey yapmiş ama anlattiğin kadariyla çocuğun bi desteğe ihtiyaci var profesyonel bi yardim almasi lazim yoksa bu durum teyzenizi çok yipratacak gibi duruyor. Çocuk düzelir inşallah ki bence düzelecek.

Kızlar öncelikle birazcık yağa bi kaşıktan daha az un koyup kavurun biraz. Çok çiğ bırakmayınki karnı ağrımasın sonra azcık salça çok az ama ekleyin kavurmaya devam edin minnacık tuz isteğe bağlı.. su ekleyin kaynar su eklemeyin topaklanmasın kıvamını kendiniz ayarlayın çok koyu olursa su ekleyin tekrar. Üstüne biraz nane ufalayın hazırdır 😋 ilerleyen zamanlarda içerisine tel şehireye de ekleyebilirsiniz. afiyet şifa olsun miniklere 🌸
Teşekkür ederim kuzum çok sağol 😍 peki salça dokunmuyor mu bebişe? Yasak ya hani daha ben hiç kullanmadım bu zamana kadar da merak ettim.
Selam kizlar nasilsinizz umarim hepiniz iyisinizdir bebislerle birlikte 😍 benim çocuk 2 gündür kakasini zor yapiyor ve çok az yapiyor poposunda kaliyo o kadar az yapiyo 😁 ekgidadan kaynaklaniyor farkindayim ama kabiz yapacak hicbi şeyde vermiyorum aslinda🤔 kayisi veriyorum bol bol, z.yaği. başka önerisi olan var mi
Canım bol su, mürdüm eriği.. Mürdüm eriğini çok seviyo benim kızım. Ara ara veriyorum kayısıyı falan da çok seviyo o yüzden pek kabızlık yaşamadık biz. Muz falan da veriyorum ama sanırım eriğin falan faydası var kabızlık çekmedik şükür bu zamana kadar. 😘

aranızda akşam yatmadan önce gece maması yapan var mı? Muhallebi gibi?
Canım ben yapmıyorum ama şu kaşık mamalarından alıp vermeyi düşünüyorum gece mamalarından hero babynin falan var ya onlardan. Zira etraftan gelen sütün artık yetmez doymaz şunu ver bunu ver baskısına dayanamıyorum. Ben derdimi anlatamadım gitti. Vereyim de rahatlasınlar.

Selam kizlar nasilsinizz umarim hepiniz iyisinizdir bebislerle birlikte 😍 benim çocuk 2 gündür kakasini zor yapiyor ve çok az yapiyor poposunda kaliyo o kadar az yapiyo 😁 ekgidadan kaynaklaniyor farkindayim ama kabiz yapacak hicbi şeyde vermiyorum aslinda🤔 kayisi veriyorum bol bol, z.yaği. başka önerisi olan var mi
Erik hoşafı tam zamani simdi mutlaka dene

Canım ben yapmıyorum ama şu kaşık mamalarından alıp vermeyi düşünüyorum gece mamalarından hero babynin falan var ya onlardan. Zira etraftan gelen sütün artık yetmez doymaz şunu ver bunu ver baskısına dayanamıyorum. Ben derdimi anlatamadım gitti. Vereyim de rahatlasınlar.
En sinir oldugum insan tipi . Yetmese anlarsın zaten onlara kalsa dogumdan itibaren biseyler verecekler bebeklere . He bise bir kesim varki onlara laf anlatmak mümkün degil “ ver bacım ver ben 3 cocuk büyüttüm bişeycik olmadı “ diyen tayfa . 😂

mrb kızlar oğlum 8 Ocak doğumlu dün 6 ay aşısı oldu gece sürekli ağlayarak uyanıyordu sabahladık bu şekilde ateşide oluyordu normal mi kaç gün sürer bu şekilde acaba

mrb kızlar oğlum 8 Ocak doğumlu dün 6 ay aşısı oldu gece sürekli ağlayarak uyanıyordu sabahladık bu şekilde ateşide oluyordu normal mi kaç gün sürer bu şekilde acaba
Ateşi aşidan kaynakliysa en fazla 1-2 gün sürer yok devam ederse bence bi doktora götür enfeksiyon kaynakli da olabilir

Yok canim karni da sert değil bikaç gün daha beklcem bakalm ne olcak
Canım dr bize kabızlık içim bunu vermişti probiyotik benimki bittiği için birkaç gün verememiştim işte cumartesiden beri yapmıyordu kaka dün eşim tekrar aldı akşam 5 damla verdim sabah 2 defa kakasını yaptı bilgin olsun

Eklentiler

• B458CD4F-4751-4D18-851F-E233D61B52C7.jpeg
    B458CD4F-4751-4D18-851F-E233D61B52C7.jpeg
    81 KB · Görüntüleme: 30
Kızlar birde birsey sorucam şnstagramda böyle bir sayfa buldum karadut özü kabuzlıga iyi geliyormuş yorumları iyi ama İnstagram olduğu için güvenip alamadım kullanan var kumcu yada başka bir karadut özü

Eklentiler

• 25C39F40-D6E3-482B-BFB0-A9FCA3A8E10D.png
    25C39F40-D6E3-482B-BFB0-A9FCA3A8E10D.png
    507,1 KB · Görüntüleme: 26
Canım dr bize kabızlık içim bunu vermişti probiyotik benimki bittiği için birkaç gün verememiştim işte cumartesiden beri yapmıyordu kaka dün eşim tekrar aldı akşam 5 damla verdim sabah 2 defa kakasını yaptı bilgin olsun
Canim ben de yeni bi probiyotiğe başlamiştim2 hftdir ama pek işe yaramiyo sanirim ben de bunu alcam olmadi. Seninki kaç günün üstüne yapti kakasini.
Cmtden beri yapmiyomş o kismi şimdi okudum:)

Kızlar birde birsey sorucam şnstagramda böyle bir sayfa buldum karadut özü kabuzlıga iyi geliyormuş yorumları iyi ama İnstagram olduğu için güvenip alamadım kullanan var kumcu yada başka bir karadut özü
Karadut özü için bizmkler henüz küçük canim olmadi pekmezini falan kullanmayi dene. Attigin yeri bilmiyorum ama instada arinlihayat diye bi kullanci var bursada bebek ürünleri üzerine magazalari var ayni zamanda online de alisveris yapabiliyosun ben aldim bikac kez baya güvenilir bi arastir istersen

kızlar selam
Birşey sormak istiyorum bebeklerinizin öğünleri yaklaşık ne kadar ?
doktor bana bir su bardağı yoğurt yemeli diyor yarım ancak yiyor. 8-10 kaşık çorba içiyor az mı bilemedim

Canım benim kızım da 8 aylık olmak üzere dişinin ucu görünüyor tam olarak kaç günde, haftada çıkar? İshal gibi yaptı bugün kakasını iştahı da azaldı gibi ne kadar zamanda çıktı bebeğinin ki?
Canım geçmiş olsun 1 haftaya kalmaz çıkar canım ama çok zor geçiyor maalesef Allah yardımcınız olsun bizim hala ishal ve iştahsızlık devam ediyor

kızlar selam
Birşey sormak istiyorum bebeklerinizin öğünleri yaklaşık ne kadar ?
doktor bana bir su bardağı yoğurt yemeli diyor yarım ancak yiyor. 8-10 kaşık çorba içiyor az mı bilemedim
Az değil bence, benim bebeğim de şuan 1 bardak yiyemiyor. 1 bardak suyla yaptığım yemeklerin yarısı ya da çeyreği kalıyor genelde. Fazlasını yerse kusuyor

Back