• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Canım teyzenden Allah razı olsun ne güzel bir insan inşallah mükafatını alır, keşke tüm insanlar böyle vicdan merhamet sahibi olsa, herkesi sevgiyle kucaklaysbilse. Çocuğa gelirsek etrafımda örnek yok, öfke kontrolünün bir nebze sevgiyle terapiyle doğru uzman yaklaşımlarıyla kontrol altına alınabileceğini düşünüyorum çocuk şiddet görerek büyümüş böyle davranması çok normal 😢 ama çocuktaki öldürme güdüsü canlılara zarar verme var ki bu bambaşka bir boyut öfkeden çok farklı burada iş değişiyor, balık kesme öldürme falan aklıma cadılar bayramı filmindeki seri katil geldi bi an, evdeki hamsterları keserek başlıyordu çocuk 😐 Allah korusun, en doğru kararı verirler inşallah iki taraf içinde hayırlısı olur. 🙏
Evet canım bizde öfkesini bir şekilde sevgiyle kontrol altına alınabileceğini düşünüyoruz ama balık öldürmek biraz fazla 8 yaşında bir çocuğa göre. Bugün psikiyatriste gittiler bakalım birazdan arar öğrenirim gelişmeleri, umarım güzel sonuçlarla alırlar 🙏

Çok güzel bir yola girmişler bence canım, yardıma muhtaç o kadar çok çocuk var ki maalesef. Çevremde yok açıkçası ama psikiyatrinin muhakkak faydası olacaktır. İlk 2 yaşta çoçuğun karakteri oluşur derler ama yaşadığı zorlukları aşması da mümkündür bence, çocuk sevgisiz ve şiddet içinde büyümüş belli ki, yazık. Umarım olumlu sonuç alırlar🙏
Evet maalesef şiddet görmüş çocuklar, çocukta her şeyi şiddetle çözmeye meğilli ki gördüğü bu aslında. Bende hiç kıyamıyorum. Eşimin teyzesi de öyle çok alıştı bir çıkar yol arıyor. Umarım güzel sonuçlar alırlar 🙏

Canim teyzeniz çok güzel bir şey yapmiş ama anlattiğin kadariyla çocuğun bi desteğe ihtiyaci var profesyonel bi yardim almasi lazim yoksa bu durum teyzenizi çok yipratacak gibi duruyor. Çocuk düzelir inşallah ki bence düzelecek.
Evet canım çokta isteyerek beklediler aslında ama çocuk aileden dolayı biraz problemli yoksa çok akıllı, keşke güzel bir ailesi olsaydı da anne baba sevgisini alarak büyüseydi.
Bugün gittiler psikiyatriste umarım güzel sonuçlar alırlar 🙏

kızlar selam
Birşey sormak istiyorum bebeklerinizin öğünleri yaklaşık ne kadar ?
doktor bana bir su bardağı yoğurt yemeli diyor yarım ancak yiyor. 8-10 kaşık çorba içiyor az mı bilemedim
Gunde iki ogun veriyorum biri sebze ve kiyma puresi ya da corba gibi digeri meyve puresi. Genelde en fazla bir cay bardagi kadar yiyor, cok nadir biraz daha fazla. Kapatiyor agzini fazlasini yemiyor canim, zorlamiyorum ben de cok. Sen kac ogun veriyorsun. Alerji nedeniyle sut urunleri yok bizde henuz, yogurt veremiyorum. 7 ay + 6 gundeyiz biz.

Kızlar merhaba. Birşey soracağım. Eylülde işe başlıyorum da Bakıcı arıyorum. Bakıcı fiyatları nedir ortalama? Şehir şehir değişir ama. Fikir olsun.

Kızlar merhaba. Birşey soracağım. Eylülde işe başlıyorum da Bakıcı arıyorum. Bakıcı fiyatları nedir ortalama? Şehir şehir değişir ama. Fikir olsun.
Merhabalar. Sanırım gündüzlü arıyorsunuz. Fiyatlar biraz yükselmiş. İstanbul için sabah 8 akşam 6 arası haftanın 5 günü 3000-3500 bandında. Tabi bunu Türkmen ve Özbekler istiyor.

Gunde iki ogun veriyorum biri sebze ve kiyma puresi ya da corba gibi digeri meyve puresi. Genelde en fazla bir cay bardagi kadar yiyor, cok nadir biraz daha fazla. Kapatiyor agzini fazlasini yemiyor canim, zorlamiyorum ben de cok. Sen kac ogun veriyorsun. Alerji nedeniyle sut urunleri yok bizde henuz, yogurt veremiyorum. 7 ay + 6 gundeyiz biz.
ben fazla öğün mü veriyorum diye düşündüm şimdi. Bizde tam 7 ay 6 günlüğüz. Sabah kahvaltımız lor tahin pekmez ve yumurta. Öğlen 11 günü meyve püresi saat 1-2 arası çorba saat 4-5 gibi yoğurt.

ben fazla öğün mü veriyorum diye düşündüm şimdi. Bizde tam 7 ay 6 günlüğüz. Sabah kahvaltımız lor tahin pekmez ve yumurta. Öğlen 11 günü meyve püresi saat 1-2 arası çorba saat 4-5 gibi yoğurt.
Kızım pek iştahlı değil benim maalesef, emmesi de öyle. Kilo alımlarımız da düşük o sebeple. Belki sizinki normaldir ben iki öğünü bile zor yediriyorum ondan fazlasını veremiyorum 😔

Kizlar selam nasilsiniz? Bebegimi yere bastirmaya calisirken hep parmak uclarini ice dogru kiviriyor. Yasayan ya da bilgisi olan var mi? İnternette arastirdim biraz kotu seyler yaziyor icim karardi resmen😞

Canim ben de yeni bi probiyotiğe başlamiştim2 hftdir ama pek işe yaramiyo sanirim ben de bunu alcam olmadi. Seninki kaç günün üstüne yapti kakasini.
Cmtden beri yapmiyomş o kismi şimdi okudum:)
Bizimkide ek gida sonrasi kabiz oldu hemde cok sertlesti kakasi. Biogaia dogdugundan beri kullaniyoruz o yuzden ise yaramadi bizde. Duphalac surup ve fitil vermrk zorunda kaldim.

Kizlar selam nasilsiniz? Bebegimi yere bastirmaya calisirken hep parmak uclarini ice dogru kiviriyor. Yasayan ya da bilgisi olan var mi? İnternette arastirdim biraz kotu seyler yaziyor icim karardi resmen😞
Benim kızımda öyle doktorda gördü bunu hiç sorun olacağından bahsetmedi.

İnternette kötü sonuca varmayan bir olay yok ki 😀
Benim kızım da öyle parmaklarını içe kıvırıyor basarken.
Hatta tırnaklarını kesmeye çalışınca, yıkarken, ayakkabı giydirmeye çalışayım hepsinde içe doğru kıvırıyor parmaklarını. Ben gıdıklanıyor diye düşünüyorum 😊

kızlar selam
doktor bana bir su bardağı yoğurt yemeli diyor yarım ancak yiyor. 8-10 kaşık çorba içiyor az mı bilemedim
Midesi ne kadar ki 1 su bardağı yoğurt yiyecek. Benimki anca yarım çay bardağı yiyordur. Bu aylarda günde 2 çay bardağı ek gıda alması yeterli diye biliyorum canım

Kızlar diş huysuzluğumuz başladığından beri uyku problemlerimiz vardı, dişini patlattıktan sonra gündüz uykuları düzeldi ağlamadan uyuyor artık ama gece uykusuna geçişte hala çok zorlanıyoruz. Uykusu çok olsa da ağlıyor dalamıyor bir şekilde başarıp uyutuyorum bu sefer bi sağa bi sola dönüp duruyor sonunda rahat edemeyip yine ağlıyor. Düzenli uykumuz var diye sevinirken tepetaklak oldu, neden sürekli dönüyor uykusunda sıcaktan mı bunalıyor başka bişey mi çözemiyorum 😭

Kızlar diş huysuzluğumuz başladığından beri uyku problemlerimiz vardı, dişini patlattıktan sonra gündüz uykuları düzeldi ağlamadan uyuyor artık ama gece uykusuna geçişte hala çok zorlanıyoruz. Uykusu çok olsa da ağlıyor dalamıyor bir şekilde başarıp uyutuyorum bu sefer bi sağa bi sola dönüp duruyor sonunda rahat edemeyip yine ağlıyor. Düzenli uykumuz var diye sevinirken tepetaklak oldu, neden sürekli dönüyor uykusunda sıcaktan mı bunalıyor başka bişey mi çözemiyorum 😭
Canım okurken ilk aklıma sıcak geldi. Birde 8.ay uyku gerilemesi çok okuyorum son zamanlarda. 8 aylık oldu mu

İstanbul çok sıcak biz bile zorlanıyoruz onlarda zorlanıyor banyo yaptir yada ellerine ayaklarını ensesini suyla bi sil kuralama ıslak ıslak yatır dün gecenin bi vakti böyle yaptım anca uyudu klima açıyorum ama dokundu bugün burnu akiyor hafif oksurugü var😟

Kızlar bende bi soru sorayım bebekleriniz istahlari nasil yiyen çocuk yemez oldu kaşığı görünce ağzına mührü basiyor tek yediği yoğurt meyve oda zorla tadını alınca devamı geliyor emmesi de kuvvetli değil zaten bi gogsumdeki sut nerdeyse yok gibi tek göğüsle sicaklardan yetmiyor

kızlar selam
200 ml değilde anca 150 ml çok aç olursa yiyor yoğurdu bazen yaptığım yoğurdu iki öğünde veriyorum yemiyor iştahı iyice dustu

Canım okurken ilk aklıma sıcak geldi. Birde 8.ay uyku gerilemesi çok okuyorum son zamanlarda. 8 aylık oldu mu
Evet 8 ayını doldurdu 1 hafta önce. 2 hafta oldu diş patlatalı ama uykudan önce ağlamayı huy edindi gibi geliyor
İstanbul çok sıcak biz bile zorlanıyoruz onlarda zorlanıyor banyo yaptir yada ellerine ayaklarını ensesini suyla bi sil kuralama ıslak ıslak yatır dün gecenin bi vakti böyle yaptım anca uyudu klima açıyorum ama dokundu bugün burnu akiyor hafif oksurugü var😟
Her gün yıkıyorum rahatlıyor ama sıcaklar haricinde de huysuzluğu var gibi geliyor bana

Back