• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Benım ılk bebeğim oldugu işin ben tecrubesiz bi anneyım canım sadece fıkır üretiyorum . Kızlarından destek alamazmısın yanı enazından bebegın yanında durabılır getır gotur bıseyı yapabılır sanki. kızkardesım dogdıgunda bende 6 yasındaydım hep kardesımle ılgılenırdım altını bile degısmısım annem anlatıyor 😂
Evde dursalar yaparlar canım bez kıyafet getirir bezi çöpe atarlar ama yaz evde durmuyolar ki büyüğünün yaz okulu var 10 ve 2 buçuk arası küçüğüm çok üşengeç bi çocuk 😅 onlar hep dışarda durmak istiyolar malum ortalık tekin değil çok zor dışarda onlarla içerde bebişle ilgilenmek dayan diyorum kendime eylülde ikiside okulda olacak inşallah oğluma daha çok vakit ayırabilirim çok şükür şuan bir sıkıntı yok normal ne kusma ne başka anormallik bi daha ne ben ne başka anne yaşamasın inşallah ilk ikisinde yaşamayıp 3.de bu düşmeleri yaşamak büyük başarı olmalı 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Geçmiş olsun canım. Yatağa koyma gündüzleri. Başında duramazsın her zaman zaten.
Bi daha tövbe beşiğinden başka yerde uyutmam canım ya beşik ya yer yatağı ayarlayabilirsem

Selam kizlar nasilsinizz umarim hepiniz iyisinizdir bebislerle birlikte 😍 benim çocuk 2 gündür kakasini zor yapiyor ve çok az yapiyor poposunda kaliyo o kadar az yapiyo 😁 ekgidadan kaynaklaniyor farkindayim ama kabiz yapacak hicbi şeyde vermiyorum aslinda🤔 kayisi veriyorum bol bol, z.yaği. başka önerisi olan var mi

Selam kizlar nasilsinizz umarim hepiniz iyisinizdir bebislerle birlikte 😍 benim çocuk 2 gündür kakasini zor yapiyor ve çok az yapiyor poposunda kaliyo o kadar az yapiyo 😁 ekgidadan kaynaklaniyor farkindayim ama kabiz yapacak hicbi şeyde vermiyorum aslinda🤔 kayisi veriyorum bol bol, z.yaği. başka önerisi olan var mi
Aynı şeyi yaşadım canım hatta poposunda kaldıgı ıcın mantar oldu oglum . Ben suyu arttırdım bol bol su verıyorum . Yumusadı cok sukur

Canım kabak, hurma ve yulaf kabızlığı önlüyor bilmiyorum veriyor musun? Bir de muz veriyorsan bir kaç gün ara verebilirsin. Çok fazla olgunlaşmış muzda kabız yapabiliyor ben o yüzden genelde yeşil-sarı alıyorum çok olgunlaşmışsa da çekirdek kısımlarını vermemek gerekiyormuş. Bir de bir çay kaşığı zeytinyağı ve bol su içirebilirsin

Kızlar size bir şey danışmak istiyorum.

Eşimin teyzesi 42 yaşında hiç çocuğu olmadı bu zamana kadar o da koruyucu aile olarak sosyal hizmetlere başvurmuştu. Aslında evlat edinmek istiyordu ama yaşı gereği vermiyorlarmış. Yaklaşık 5 ay önce bir erkek çocuk uygun bulundu, aldılar. 8 yaşında bir erkek çocuğu, baba hapiste, çok şiddet uygulamış çocuklara bunlar 3 kardeş evden kaçıp parkta bulunup devlet korumasına alınmışlar. Annesi başkasıyla evli ondan da çocukları var. Bunlar 3 kardeş 3’de koruyucu ailedeler.

Çocuk geldiği ilk ay çok uyumluydu, çokta akıllı bir çocuk ama son zamanlarda inanılmaz hırçın. İstediği bir şey olmadığı zaman evin altını üstüne getiriyor. Koca koltukları ters çevirmişliği var.

Eşimin teyzesinin hiç çocuğu olmadı ama eşim dahil ablasının çocuklarını o büyütmüş, çok bilinçli bir kadın. Çocuğa çok güzel yaklaşıyor ama iyiyken sorun yok yine istediği bir şey olmasın çocuk terör estiriyor. Videolarını izledim inanamadım. Şiddete meyilli. İstediği şeyler de telefon oynamak, tv izlemek. Teyzesi bunlara süreli olarak müsade ediyor ama çocuğu bıraksan sabahlara kadar telefonla oynamak istiyor. Elinden alınınca da kapı duvar yumrukluyor.
Geçen gün evdeki süs balığını çıkarıp kesmiş. Bunu duyunca iyice tedirgin olduk tabi. Psikiyatriden randevu alındı bu hafta gidecekler.
Eşimin teyzesi çok uğraşıyor düzeltebilmek için ama çok yıprandı haliyle.

Bizde bir yandan çocuğu topluma kazandırmak gerektiğini düşünüyoruz bir yandan da ya ileride daha kötü olursa diye korkuyoruz. Sizce umut var mı? Etrafında böyle birşey yaşayan ama ilgiyle düzelmiş olan örnekleriniz var mı?

Canım kabak, hurma ve yulaf kabızlığı önlüyor bilmiyorum veriyor musun? Bir de muz veriyorsan bir kaç gün ara verebilirsin. Çok fazla olgunlaşmış muzda kabız yapabiliyor ben o yüzden genelde yeşil-sarı alıyorum çok olgunlaşmışsa da çekirdek kısımlarını vermemek gerekiyormuş. Bir de bir çay kaşığı zeytinyağı ve bol su içirebilirsin
Kabak ve yulaf veriyorum canim muz da tek bi kere verdim bebe muzun yarisi kadar kabiz yapar diye fazla vermedim aslinda kabiz mi değil mi onu da anlamadim bigün öncesi sirtina kadar yapti:) ertesi gun dedigim şekliyle yapmaya başladi bigünde kabiz olunur mu anlamadim valla ama bugün 2. Gün parça parça dediğim şekilde 2 kere yapabildi devam ederse artik doktora yazarim

Bi süre sürdü canım ne zamankı suyu arttırdım düzeldik biz. Bide irmik ogluma iyi gdlmedi kabızlık yaptı onuda kestim
Ben de bikaç kere irmikle yaptim mama acaba o mu böyle yapti 🤔 bi de kan damlasi başladim ocean in ama yorumlarda kabizlik yapmiyor flan diyolardi

Bu sorun bizde de var Cumartesiden beri tık yok

Eşimin teyzesi 42 yaşında hiç çocuğu olmadı bu zamana kadar o da koruyucu aile olarak sosyal hizmetlere başvurmuştu. Aslında evlat edinmek istiyordu ama yaşı gereği vermiyorlarmış. Yaklaşık 5 ay önce bir erkek çocuk uygun bulundu, aldılar. 8 yaşında bir erkek çocuğu, baba hapiste, çok şiddet uygulamış çocuklara bunlar 3 kardeş evden kaçıp parkta bulunup devlet korumasına alınmışlar. Annesi başkasıyla evli ondan da çocukları var. Bunlar 3 kardeş 3’de koruyucu ailedeler.

Çocuk geldiği ilk ay çok uyumluydu, çokta akıllı bir çocuk ama son zamanlarda inanılmaz hırçın. İstediği bir şey olmadığı zaman evin altını üstüne getiriyor. Koca koltukları ters çevirmişliği var.

Eşimin teyzesinin hiç çocuğu olmadı ama eşim dahil ablasının çocuklarını o büyütmüş, çok bilinçli bir kadın. Çocuğa çok güzel yaklaşıyor ama iyiyken sorun yok yine istediği bir şey olmasın çocuk terör estiriyor. Videolarını izledim inanamadım. Şiddete meyilli. İstediği şeyler de telefon oynamak, tv izlemek. Teyzesi bunlara süreli olarak müsade ediyor ama çocuğu bıraksan sabahlara kadar telefonla oynamak istiyor. Elinden alınınca da kapı duvar yumrukluyor.
Geçen gün evdeki süs balığını çıkarıp kesmiş. Bunu duyunca iyice tedirgin olduk tabi. Psikiyatriden randevu alındı bu hafta gidecekler.

Bizde bir yandan çocuğu topluma kazandırmak gerektiğini düşünüyoruz bir yandan da ya ileride daha kötü olursa diye korkuyoruz. Sizce umut var mı? Etrafında böyle birşey yaşayan ama ilgiyle düzelmiş olan örnekleriniz var mı?
Canım teyzenden Allah razı olsun ne güzel bir insan inşallah mükafatını alır, keşke tüm insanlar böyle vicdan merhamet sahibi olsa, herkesi sevgiyle kucaklaysbilse. Çocuğa gelirsek etrafımda örnek yok, öfke kontrolünün bir nebze sevgiyle terapiyle doğru uzman yaklaşımlarıyla kontrol altına alınabileceğini düşünüyorum çocuk şiddet görerek büyümüş böyle davranması çok normal 😢 ama çocuktaki öldürme güdüsü canlılara zarar verme var ki bu bambaşka bir boyut öfkeden çok farklı burada iş değişiyor, balık kesme öldürme falan aklıma cadılar bayramı filmindeki seri katil geldi bi an, evdeki hamsterları keserek başlıyordu çocuk 😐 Allah korusun, en doğru kararı verirler inşallah iki taraf içinde hayırlısı olur. 🙏

Canim benim de oyle ek gidaya basladiktan sonra, bir ayi gecti ama hala cogunlukla popoya yapisik az az biraz ikinarak yapiyor. Sanirim bagirsaklar alisamadi henuz. Alerji oldugu icin verebildigim seyler kisitli ondan cozemedim henuz kabizligi. Hergun bir iki kayisi ve zeytinyagi vermeye calisiyorum ama sebze olarak patates ve havuc hergun verdigimden onlar biraz katilastiriyor kakayi. Semizotu verdigim gunler biraz daha rahat yapmisti sanki dene istersen. Bir de suyu artirmak gerekiyor galiba. Muz veriyorum iki gundur, kabizlik artiyor gibi

Kizlar 7 ayi doldurduk biz, ek gidada biraz da alerjiden dolayi sınırlı gidiyoruz. Çoğunlukla çatalla ezerek sebze ve az kıyma ekleyerek püre şeklinde gidiyoruz. Siz püre ve çorba harici ne veriyorsunuz, kendisi ısırarak falan yemeye başladı mı bebişler, ne zaman vermek lazım o tür şeyleri

Çok güzel bir yola girmişler bence canım, yardıma muhtaç o kadar çok çocuk var ki maalesef. Çevremde yok açıkçası ama psikiyatrinin muhakkak faydası olacaktır. İlk 2 yaşta çoçuğun karakteri oluşur derler ama yaşadığı zorlukları aşması da mümkündür bence, çocuk sevgisiz ve şiddet içinde büyümüş belli ki, yazık. Umarım olumlu sonuç alırlar🙏

Yatakla gardıropun arası bile 20 cm canım odada yer yok malesef beşiği zor sığdırdım şifonyeri çıkarıp annemde yer yatağını hep söylüyor ama malesef..3 kere düşünce bişey mi olacak ki sürekli düşüyor diye düşünmeden edemiyorum kızlarda da hiç başıma gelmeyince baya korkuttu beni bu düşmeler 🤦🏻‍♀️iki kızımı sık yaptım aralarında 15 ay var gerçekten daha kolay büyütmek düşünen sık yapsın bebeleri şimdi onlar büyük sürekli dışarı çıkmak istiyorlar çıkınca da zil ve cam hiç durmuyor gerçekten onlarla ilgilenmekten bebeğe yetemiyorum Rabbim kolaylık versin bana da tüm annelere de cevap içinde teşekkür ederim canım artık sabahı ederim de bu kafayla ben yarına Allah büyük
Yatak için korumalık alabilirsiniz canım. Benim büyük kızım düşmüştü hemen korumalık aldık uzun zaman kullandık çok rahat ettim

Kizlar 7 ayi doldurduk biz, ek gidada biraz da alerjiden dolayi sınırlı gidiyoruz. Çoğunlukla çatalla ezerek sebze ve az kıyma ekleyerek püre şeklinde gidiyoruz. Siz püre ve çorba harici ne veriyorsunuz, kendisi ısırarak falan yemeye başladı mı bebişler, ne zaman vermek lazım o tür şeyleri
Ben eline veriyordum ama dişi olmadığı halde herşeyi koparıyor birkaç defa boğazına takılır gibi oldu korktum vermiyorum. Onun dışında yumurta sarısı, yoğurttan yaptığım ekşimik, yoğurt, meyve, sebze püresi, tarhana, arada yulaf unlu muhallebi veriyorum

Back