2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Çok ağlıyor istemiyor aslında hem ağzını açıp kapardı biz yemek yerken yoğurtta ise hiç acmiyor
Canım ya oğlum kaşıkla yemekten sıkılıyor tabağı alıyor.
Tabiki yoğurt yemek için değil oyun için ama bu arada ne yerse kâr belki alışır diyorum.

Senin ilk bebeğin mi canım?

Kızlar ek gıdaya başladıktan sonra besin alerjisi yaşadınız mı? Ben ilk defa dün akşam muz verdim ve yedikten yarım saat sonra kızım kıvranmaya huzursuzlanmaya başladı karnı ağrıdı diye tahmin ediyorum 1 saat kadar ağrı çekti yavrum birazını kustu yine de geçmedi ağrısı. Sabah kalkınca ağzının etrafı gıdı yerlerinde kızarıklıklar oluşmuş görünce çok üzüldüm. Hemen doktora gitmeli miyim acaba yoksa alerjik besin yemeyince düzelir mi kendi kendine

Oğlum da kabak yedikten sonra kurmuştu canım.
O gün suyu da cok içmisti
Mukuslu kaka da vardı.
Doktora gitmedik.
Kabağa ara verdik.
Deneyeceğim diğer besinlerden sonra tekrar vermeyi düşünüyorum.
Muzu denemedim .
Kabızlık etkisi olursa diye en son düşünüyorum.

Bende sona bıraktım ek gıdaya geçeli yaklaşık bir ay oldu başka hiçbir yediğine bu şekilde reaksiyon göstermemişti. Meyve filesine koyup verdim çokta severek yedi hatta daha fazla yemek istedi vermedim ama sonuç bu şekilde oldu maalesef. Kabızlık yapmadı sabah bezini değiştirince çıkardığını farkettim ama aynı kızarıklık poposunda da olmuş

Bizim düzenli gittiğimiz bi doktorumuz yok oyüzden danışmadım
Senin danışma inkânın varsa yardımcı olabilir

Canım biz yoğurtla başladık ve yoğurtta yaşadık. Yoğurt alerji yaptı vücudu kızardı öbek öbek kustu ve huzursuzdu. Atopik dermatit var kızımda o da arttı yoğurttan sonra vücudu kuru kuruydu. Doktor kontrolüne denk gelmişti bizim anlattım gösterdim alerji olduğunu ve 15-20 gün sonra tekrar deneyebileceğimi söyledi. Denedim yine oldu. Uzun bir süre vermeyeceğim. Peynir ve yumurtaya da geç başlayacağım. Onun dışında kabak patates havuç muz kiraz karpuz kavun ekmek bile verdim daha aklıma gelmeyen verdiğim şeyler de var ama hiçbirine böyle tepki vermedi. Uzun bir süre sonra deneyeceğim tekrar. Doktora gitmene gerek yok ara verince düzeliyor hemen ama için rahat etmezse götür tabi kuzum.

Muz yedikten sonra kakası nasıldı ? Bende muz verdim kakasında ince ince siyahlıklar oldu muz lifleri olabilir mi diye düşündüm. Bugün tekrar verdim yine aynısı oldu yarın vermeyeceğim bakalım basıl olacak. Bir de kakası biraz daha katı kıvamda oldu ayrıca burnunda şekilsiz bir kızarıklık çıktı birkaç saat sonra geçti muzdan mu yoldu mu bilmiyorum ama çizik yoktu

Arkadaşlar doktorunuz havuz ve deniz konusunda ne dedi? 6 aylık olduk havuza girsek bir sakıncası olur mu acaba ?

Ben yoğurt, yumurta sarısı ve kendi yaptığım peynirden verdim onlarda bir sıkıntı yaşamadık çok şükür. O kadar şey yedirdim ilk defa sadece muzda böyle oldu. Bugün gün içinde daha da kötü oldu yavrum, kızarıklıklar tüm vücudunu sardı akşam olunca kaşıntısıda arttı uykusunda bile uyanıp yüzünü kaşımaya çalışıyor. O kadar üzülüyorum ki sanki kendim hissediyorum onun halini. Yarın doktora randevu aldım gideceğim kendi kendine geçecek gibi durmuyor

Şimdiye kadarki en katı ve kokulu kakasını yaptı muzdan sonra. Zaten o kadar karın ağrısından sonra farklı birşey beklemiyordum ama rengi açık sarıydı muz rengine benziyordu yani. İnce siyahlıklar muz lifleri olabilir dediğin gibi. Ben bebeğimin çorbalarına bazen incecik kıydığım maydanoz ve nane koyuyorum onu bile olduğu şekil ve rengiyle çıkarıyor. Kızarıklık muzdan kaynaklı olabilir vermeyi bırakıp takip etmek lazım

Hafif kizarikliklar normal kabul ediliyor canım ilk dışarıdan besin aldıkları için hafif pisikte oluyorlar yarın yine ver 3 gün kuralı kizarikliklar artar ve yayilirsa alerji belirtisi yüzde değil vücudunda da olusmali

Kızlar ek gida sonrasi gaz sancısı artan var mı özellikle gece. Oğlum gündüz çok güzel uyuyo çok huzursuz da değil. Ozellkkle gece kıvranmaktan uyuyamiyo çok uyaniyo. Alerji desem ciltte kakada bir şey yok kabizlikk yok ishal de değil delirecem artik

Geceleri uyumuyorsa uyku danışmanına danisabilirisn gündüz gece kavramının oluşması gerekir bildiğim kadarıyla onun düzene girmesi gerek

Bizim zaten gayet düzenli uykumuz vardı 3. Aydan beri hele ki gece uykusunda hiç bir sıkıntı yoktu. Ek gıdaya başladıktan sonra gazdan oldu
Daha hazır değilmi acaba ek gıdaya uykusunu bozacak kadar gaz yapan yiyecekler yok aslında ilk tadimlarda, umarım düzene girer canım

Gün içinde tüm vücuduna yayıldı ve baya huzursuz etti çok kaşıntı yaptı maalesef. Tekrar veremem bu durumda yarın doktora götüreceğim

Gün içinde tüm vücuduna yayıldı ve baya huzursuz etti çok kaşıntı yaptı maalesef. Tekrar veremem bu durumda yarın doktora götüreceğim
Yayildiysa kesinlikle devam etme canım kıyamam kuzuma muzami alerji yaptı her bebek nasilda farklı aslında muz alerjik değil çok geçmiş olsun ılık duş aldır varsa evde pişik için kullandığımız kremlerden sürebilirsin rahatlatir

Evet bende şaşırdım muz pek alerji rastlanan bir meyve değil ama benim kızım biraz iştahlı verdim sevdi daha çok yemek istedi, meyve filesine koyup verdim çeyrek muz yemiş oldu tek seferde yarım saat sonra sancısı başladı zaten. Duş aldırdım uyuttum uykusunda bile kaşınmaya çalışıyor, bepanthol sensiderm vardı evde atopik ciltler için bebeklere de uygun onu sürüyorum sadece o biraz rahatlatıyor kaşıntısını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…