Inşallah yaDaha hazır değilmi acaba ek gıdaya uykusunu bozacak kadar gaz yapan yiyecekler yok aslında ilk tadimlarda, umarım düzene girer canım
Yogurttan aşırı rahatsiz oldu benim oğlumda sürekli gazi var ve gece çok sık uyanıyor yogurt verince bende artık vermiyorum biraz veklicem. Daha hazır değil heralde yoğurda.Kızlar ek gida sonrasi gaz sancısı artan var mı özellikle gece. Oğlum gündüz çok güzel uyuyo çok huzursuz da değil. Ozellkkle gece kıvranmaktan uyuyamiyo çok uyaniyo. Alerji desem ciltte kakada bir şey yok kabizlikk yok ishal de değil delirecem artik
Evet canımSenin ilk bebeğin mi canım?
İnternette okumustum muz yıyınce bebek kakasında siyah ipler cıkmıs kadında doktorunu aramıs doktoru direk muz mu yedı demiş . Muz olunca normal diyolar ama kesın konusmak istemıyorum okudugum kadarıyla boyle canımMuz yedikten sonra kakası nasıldı ? Bende muz verdim kakasında ince ince siyahlıklar oldu muz lifleri olabilir mi diye düşündüm. Bugün tekrar verdim yine aynısı oldu yarın vermeyeceğim bakalım basıl olacak. Bir de kakası biraz daha katı kıvamda oldu ayrıca burnunda şekilsiz bir kızarıklık çıktı birkaç saat sonra geçti muzdan mu yoldu mu bilmiyorum ama çizik yoktu
Benım oglumda aynı sekılde yogurt denedıgımde hem cok huysuz hemde gazlıydı . Denemenın son gunude 2 kere kustu daha vermedım .Yogurttan aşırı rahatsiz oldu benim oğlumda sürekli gazi var ve gece çok sık uyanıyor yogurt verince bende artık vermiyorum biraz veklicem. Daha hazır değil heralde yoğurda.
Canım muz verdiğimde benim kızımın da kakası öyle oluyor siyah iplik gibi şeyler oluyor ve daha ağır kokuyor. Ama herhangi bir sıkıntısı yok şükür.Muz yedikten sonra kakası nasıldı ? Bende muz verdim kakasında ince ince siyahlıklar oldu muz lifleri olabilir mi diye düşündüm. Bugün tekrar verdim yine aynısı oldu yarın vermeyeceğim bakalım basıl olacak. Bir de kakası biraz daha katı kıvamda oldu ayrıca burnunda şekilsiz bir kızarıklık çıktı birkaç saat sonra geçti muzdan mu yoldu mu bilmiyorum ama çizik yoktu
Kıyamam kuzuma ya çok geçmiş olsun canım. Tabi o kadar ilerlediyse durma canım götür. İnşallah en kısa zamanda geçer. Benim kızın da yoğurtta oldu çok üzülüyorum ya yediremiyorum ne zaman yiyebilir bilmiyorum dokunuyor çok.Ben yoğurt, yumurta sarısı ve kendi yaptığım peynirden verdim onlarda bir sıkıntı yaşamadık çok şükür. O kadar şey yedirdim ilk defa sadece muzda böyle oldu. Bugün gün içinde daha da kötü oldu yavrum, kızarıklıklar tüm vücudunu sardı akşam olunca kaşıntısıda arttı uykusunda bile uyanıp yüzünü kaşımaya çalışıyor. O kadar üzülüyorum ki sanki kendim hissediyorum onun halini. Yarın doktora randevu aldım gideceğim kendi kendine geçecek gibi durmuyor
Evet canım yedirdiğin besine göre gaz sancısı oluyor. Benim kızımın da oluyor ara ara kıvranıyor gazdan geceleri. Patates falan yiyince daha fazla oluyor dikkat ettim de kuzum.Kızlar ek gida sonrasi gaz sancısı artan var mı özellikle gece. Oğlum gündüz çok güzel uyuyo çok huzursuz da değil. Ozellkkle gece kıvranmaktan uyuyamiyo çok uyaniyo. Alerji desem ciltte kakada bir şey yok kabizlikk yok ishal de değil delirecem artik
Canım en başta öyle oluyor ben alışamıcak diye çok korkmuştum. Geveleyip çıkarmıştı öğürmüştü falan. Ama verdim yine de. Sen verdikçe alışıyor merak etme. Vermeye devam et zorlamadan tadına alıştıkça seviyorKızlar hayırlı günler.
Bugün ek gıdaya başladım.
Havuç verdim ama ağzında geveledi çıkardı hep hatta midesi bulandı. Hiç yutmadı
Bugün tekrar vereyim mi yoksa yarın mı devam edeyim.
Bu şekilde başlayıp sonradan yediren oldu mu
Bugün tekrar vereyim miCanım en başta öyle oluyor ben alışamıcak diye çok korkmuştum. Geveleyip çıkarmıştı öğürmüştü falan. Ama verdim yine de. Sen verdikçe alışıyor merak etme. Vermeye devam et zorlamadan tadına alıştıkça seviyor
Evet canım ver azcıkBugün tekrar vereyim mi
Ay darısı banaEvet canım ver azcıkben her gün azcık azcık denedim derken alıştı. Şimdi hımmm diye diye yiyiyor
Sabah götürdük doktora tüm gece doğru düzgün uyuyamadı zaten sabahı sabah ettik. Doktorumuz alerji testi için araştırma hastanesine sevk etti. Kremler bir de zyrtec damla verdi ama prospektüsünde 2 yaşın altına verilemez yazıyor, sgk bile karşılamıyormuş 2 yaş altı için alınca. Kilo başı 1 damla ver dedi ama başka çare yoksa vericem ne yapayım bilmiyorumKıyamam kuzuma ya çok geçmiş olsun canım. Tabi o kadar ilerlediyse durma canım götür. İnşallah en kısa zamanda geçer. Benim kızın da yoğurtta oldu çok üzülüyorum ya yediremiyorum ne zaman yiyebilir bilmiyorum dokunuyor çok.
Alışır canım merak etme kıyamam kuzumaAy darısı bana
İlk verişimi videoya çektim zavallim kendinden gecti azıcık havuçla
İnşallah alışır
Çok geçmiş olsun canım kıyamam ya.Sabah götürdük doktora tüm gece doğru düzgün uyuyamadı zaten sabahı sabah ettik. Doktorumuz alerji testi için araştırma hastanesine sevk etti. Kremler bir de zyrtec damla verdi ama prospektüsünde 2 yaşın altına verilemez yazıyor, sgk bile karşılamıyormuş 2 yaş altı için alınca. Kilo başı 1 damla ver dedi ama başka çare yoksa vericem ne yapayım bilmiyorumiçinde paraben de varmış. Temiz içerikli muadili olsa keşke ama yavrumu acı çekerken görünce de dayanamıyorum. Yoğurtta temel besin keşke hepsini yiyebilseler, muz da kahvaltı olsun yoğurdun içine olsun kullanması çok çeşitli oluyor hem de besleyici ama yeter ki sağlıklı olsunlar yemesinler ne yapalım canım
Evet canım normal yemek istememesi de normal kakasınsa çıkması da.Kizlar selam, hepimizde ek gida telasi vardun ilk defa havuc verdim ben de bir cay kasigi kadar catalla ezerek, zor da olsa yedi ama bugun cok zorlandim yemek istemedi. Havuc sonrasinda ilk kakasinda tum havuclar cikmisti, sizde de oyle mi oldu, normal mi?
Havuçla başlamak da ilginç olmusKizlar selam, hepimizde ek gida telasi vardun ilk defa havuc verdim ben de bir cay kasigi kadar catalla ezerek, zor da olsa yedi ama bugun cok zorlandim yemek istemedi. Havuc sonrasinda ilk kakasinda tum havuclar cikmisti, sizde de oyle mi oldu, normal mi?
Neden ilginç olsun ki, doktorlar genelde havuç, kabak ya da patatesle başlamayı öneriyor zaten alerjik olmadıkları için. Havuç diğer sebzelere nazaran daha tatlı bebeklere bize geldiği gibi tatsız gelmiyorHavuçla başlamak da ilginç olmusnerden aklına geldi kız bende bebek olsam yemezdım heralde pişmiş havuc hayatta yıyemıyorum ya
Keçi sütüyle yapılan yogurdun daha vitaminlive daha az alerjik reaksiyona neden olduğunu okudum bi yerde. Bizde bu ayın 24 u gibi 180 günü tamamliyoruz keçi sütüyle mi yapsam diye dusunuyorumCanım biz yoğurtla başladık ve yoğurtta yaşadık. Yoğurt alerji yaptı vücudu kızardı öbek öbek kustu ve huzursuzdu. Atopik dermatit var kızımda o da arttı yoğurttan sonra vücudu kuru kuruydu. Doktor kontrolüne denk gelmişti bizim anlattım gösterdim alerji olduğunu ve 15-20 gün sonra tekrar deneyebileceğimi söyledi. Denedim yine oldu. Uzun bir süre vermeyeceğim. Peynir ve yumurtaya da geç başlayacağım. Onun dışında kabak patates havuç muz kiraz karpuz kavun ekmek bile verdim daha aklıma gelmeyen verdiğim şeyler de var ama hiçbirine böyle tepki vermedi. Uzun bir süre sonra deneyeceğim tekrar. Doktora gitmene gerek yok ara verince düzeliyor hemen ama için rahat etmezse götür tabi kuzum.
Gün kurusu gaz icin iyi geliyomus sanirim marketlerde varmis suda bekletip yoğurtla veriyolarBizim zaten gayet düzenli uykumuz vardı 3. Aydan beri hele ki gece uykusunda hiç bir sıkıntı yoktu. Ek gıdaya başladıktan sonra gazdan oldu
Gün kurusu gaz icin iyi geliyomus sanirim marketlerde varmis suda bekletip yoğurtla veriyolarBizim zaten gayet düzenli uykumuz vardı 3. Aydan beri hele ki gece uykusunda hiç bir sıkıntı yoktu. Ek gıdaya başladıktan sonra gazdan oldu
Ben ilk patates denedim.Kizlar selam, hepimizde ek gida telasi vardun ilk defa havuc verdim ben de bir cay kasigi kadar catalla ezerek, zor da olsa yedi ama bugun cok zorlandim yemek istemedi. Havuc sonrasinda ilk kakasinda tum havuclar cikmisti, sizde de oyle mi oldu, normal mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?