• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Havuçla başlamak da ilginç olmus 😂 nerden aklına geldi kız 😂 bende bebek olsam yemezdım heralde pişmiş havuc hayatta yıyemıyorum ya 😏
😄 hep diyorlar ya kabak, havuc, patatesle baslayin diye, ayy cok guzel tadi bence ama balkabagi gibi tadi, hafif tatlimsi diye onla basliyim dedim de bebegim pek ayni fikirde degil 🐣 Sut alerjisinden dolayi yogurt veremiyorum. Yarin yemek kasigi ile vericem bakalim, ucuncu gun alisir belki 😄

Kizlar selam, hepimizde ek gida telasi var ☺️ dun ilk defa havuc verdim ben de bir cay kasigi kadar catalla ezerek, zor da olsa yedi ama bugun cok zorlandim yemek istemedi. Havuc sonrasinda ilk kakasinda tum havuclar cikmisti, sizde de oyle mi oldu, normal mi?
Bizim de öyle canım ne yediyse kakasında aynen görebilirsin 😅

Selam anneler😊 ek gıdaya başlayanlar sebze olarak havuç patates kabak dışında ne veriyorsunuz hepsini 3 er gün denedim ikişer sebze karıştırarak verdim üçünü de karıştırdım 😅 şimdi yoğurda mı başlasam başka sebze önerisi olan var mı ?

Selam anneler😊 ek gıdaya başlayanlar sebze olarak havuç patates kabak dışında ne veriyorsunuz hepsini 3 er gün denedim ikişer sebze karıştırarak verdim üçünü de karıştırdım 😅 şimdi yoğurda mı başlasam başka sebze önerisi olan var mı ?
Bezelye ve taze fasulyeyi de haşlayıp ezerek verebilirsin veya çorbalarına katabilirsin. Bende mevsim sebzesi aradığımda bunları bulmuştum :)

Bezelye ve taze fasulyeyi de haşlayıp ezerek verebilirsin veya çorbalarına katabilirsin. Bende mevsim sebzesi aradığımda bunları bulmuştum :)
Bezelyenin kabuklarını alıyor musun ? Taze fasülye gaz yapar mı acaba ? Benim minik çok gazlı. Enginar için erken mi acaba bir de tarhana veriyor musun ? Ne çok şey sordum yahu sanki ilk bebeğim 😅🙈

Bezelyenin kabuklarını alıyor musun ? Taze fasülye gaz yapar mı acaba ? Benim minik çok gazlı. Enginar için erken mi acaba bir de tarhana veriyor musun ? Ne çok şey sordum yahu sanki ilk bebeğim 😅🙈
Bezelyeyi haşlayıp tel süzgecin üzerinden ezip püresini alıyorum kabuklarını ayırıyorum o şekilde. Bizim gaz sıkıntımız yoktu bunlar da pek gaz sorunu yaşatmadı o yüzden bilemiycem :) enginar hiç tattırmadım kendim de tatmışlığım yok şimdiye kadar 😅 tarhana çorbası veriyorum benimki baya seviyor. Benim ilk bebeğim ama insan unutuyordur sürekli sil baştan 😂

canım çok geçmiş olsun benim bebeğim de hasta grip değil ama ateşi var 3 gündür. Çok huzursuz hiç bişey yemiyo meme zorla emiyo uyumuyo sürekli ağlıyo napacağımı şaşırdım 😥
Canım yeni okudum yazdığını nasıl şimdi bebeğin dr a götürdün mu neden ateşi olduğuna dair

Bezelyeyi haşlayıp tel süzgecin üzerinden ezip püresini alıyorum kabuklarını ayırıyorum o şekilde. Bizim gaz sıkıntımız yoktu bunlar da pek gaz sorunu yaşatmadı o yüzden bilemiycem :) enginar hiç tattırmadım kendim de tatmışlığım yok şimdiye kadar 😅 tarhana çorbası veriyorum benimki baya seviyor. Benim ilk bebeğim ama insan unutuyordur sürekli sil baştan 😂
Onlarında deneyim canım fikir için teşekkür ederim. Enginar çok severim 😋 araştırayım ayına uygunsa onu da veririm. Tarhana bugün denedim hep ekşitti yüzünü açmadı ağzını 🙈 tarhana ekşi geldi sanırım

Tekrar çok geçmiş olsun çırparak ve ılıyarak deneyeyim. Hazır değil evde mayaladım.tadi da güzel insallah yer
Sağol canım inşallah yesinde şifa olsun miniklere.
Hayırdır canım neyi var bebeğinin
Canım gece saatbaşı ağlayarak uyanıyor uyumuyor kıvranıyor, çok kusuyor, gündüz 0 uykuydu ve o gün sürekli ağladı akşama kadar aralıksız hiç susmadı bende kaç günlük uykusuzluktan baş ağrısından artık iyice bitmiştim emmedi göğsümü zorla verince çok acıtıyor ısırıp çekiştiriyor resmen dişle ilgili galiba ama gelen giden bi şey yok kontrol ediyorum hafif ateş var calpol verince biraz uyumaya başladı. Bugün biraz daha iyi çok şükür 😐 Senin bebeğin nasıl oldu iyileşti mi canım 😊 sen nasılsın?

Kizlar keçi sütüyle yoğurt deneyen varmi 5 bucuk aylık olduk biz 15 gün sonra başlayın diyorum ek gidaya kafayı tam tutamıyoruz ama az az vermek istiyorum cok ilgi gösteriyor yiyeceklere çünkü. Bugün ekmegin arka kısmını baya bi kemirdi:) ıpıslak oldu

Tatlı patates bezelye avokado diye devam edeceğim bir de aralara meyve

Verdiğin sebzelerle çorba yapabilirsin ek olarak ben kereviz eklemiştim şifa olsun kuzulara 💕

Keçi sütüyle yapılan yogurdun daha vitaminlive daha az alerjik reaksiyona neden olduğunu okudum bi yerde. Bizde bu ayın 24 u gibi 180 günü tamamliyoruz keçi sütüyle mi yapsam diye dusunuyorum
Keçi sütü inek sütüne oranla kat kat daha yararlı bulabilirsen deneyebilirsin olmaz dediğimiz şeyler bile alerji yapabiliyor, bu konu derya deniz anlayacagin😊

Back