geçmiş olsun canım sen en tecrübelisin.benceherkes buraya yazılanlardan etkileniyor
benimde 5.kez hamile kalışımbu sefer her şeyin iyi olacağına inanıyorum bu zamanlarda normaldir arkadaşların böyle şeyler düşünmesi hele ki ilk çocuklarda daha endişeli oluyor insan şu 3ayı bi devirsek hepimiz rahatlıcaz
Doktora gittim kadin beni halsiz görüyordu bugün o bile maşallah iyisin bugün dedi evet kusmuyorum artık dedim bebege bakalim dedi kızacağını bile bile kalp atımı ni sordum ne önemi var dedi anladı buyk ihtimalle troriye uyuyormu diye dedimoda dedi 169 ne oluyor şimdi dedi kız dedim ama erkek hissediyorum d edim güldü dedi bu değişen bişey böyle şey olurmu böyle şeylere takılma biraz daha geç sin beraber öğrenecez dedi bebisimizde büyümüş 2.70 olmuş 9+4 cıktı ama ben yine 9+2olarak görcem çünkü artık yavaş büyümeye başlıcak normal tarihine döner
Canım yaşadıklarını anlatıp anlatmama durumu değil ki bu. Evet anlatalım paylaşalım ama neden hep en kötüsü olacakmış gibi davranalım ki? Annelerimizde hamile kaldı, yani olacak olan olur biz en ufak şeyde bile acaba ne oldu bu belirti yok birşey mi oldu diye düşünür davranırsak en kötü olanı çağırırız. Güzel düşünelim hepimiz çocuklarımızı kucağımıza alıp emzirip gaz sancılarını anlayacağız inşallahBen de aynı şekilde düşünüyorum.
Sürekli bir şikayet durumu söz konusu.
Onu konuştunuz etkilendim, bunu konuştunuz etkilendim.
Bu durumdan çok rahatsızım. İnsanlar yaşadıklarını anlatamayacaksa neden buradalar?
canım ben dedim bunu bir arkadaşa etkilendim diye sanırım bana diyorsun bu konuyu,evet burası görüş almak için bir platform bu konuda sizle hemfikirim.ama burada kese boyutu milimi kalp atışı seninki ne kadar diyerek mukayese ediliyor.burda kayıp yaşayan insanlar var.ve hamile oldukları için etkilenebilirler.ayrıca ben bu durumu yaşamıyorum.benimde kaybım var.ama burada doktora sorulacak şeyleri birbirimize sormayıda şahsım adına tasvif etmiyorum.misal kanaması olan birinin benim kanamam var sizdede oldumu demesi gibi.kanamanın ne olduğunu burda doktordan başka kimsenin anlayacağını sanmıyorum.evet burda birçoğumuz aynı paydada buluştuk.fakat sürekli olarak mukayesenin kendimize ve çevremizdekilere zararı olduğunu düşünüyorum.Ben de aynı şekilde düşünüyorum.
Sürekli bir şikayet durumu söz konusu.
Onu konuştunuz etkilendim, bunu konuştunuz etkilendim.
Bu durumdan çok rahatsızım. İnsanlar yaşadıklarını anlatamayacaksa neden buradalar?
Bende aynı şeyi söylüyor ve düşünüyorum canım. Arkadaşlarımızın çoğu birşey oldu mu olacak mı korkusu ile hareket ediyorlar. Bende olumsuz düşünürsek olukısz olur diyorum. Hepimiz paylaşım yapacağız iyiside olacak kötüsü de ama neden hep kötü olacak gibi konuşuyoruz? Hepimiz aynı belirtileri yaşayacak değiliz, hepimizin bebeği aynı boyda aynı kiloda olmayacak, aynı kalp atışına sahip olmayacak. Kimizin kızı olacak kimimizin oğlu olacak. Kimimiz erken öğreneceğiz kimimiz öğrenemeyecek. Tek düze gitmeyecek hiçbitşet. Hepimiz bu kadar farklı iken bebişler in aynı olması beklenemez demi amaArkadaşlar
Daha öncede yazmıştım
Hamilelik tek düze giden bir şey değil ki
İnsanın kendi hamileliği bile farklıyken üstelik..
Belirtiler gelecek gidecek sabit kalmayacak ki.
Sizin yapmanız gereken sakin olmak sabırlı olmak.
Buranın amacı zaten aynı şeyleri yaşadığımızı görmek, arkadaşlık kurmak, paylaşım yapmak.
Ama herkes birşeyler şikayetçi olursa nasıl birşeyler paylaşacağız, fikir sunacağız?
O kadar farklı 2 gebelik yaşıyorum ki kendim bile.
Ben olumlama yapmaya inanan bir insanım. Beni çok rahatlatıyor. Her şeyin kötü gideceğine inanmaktaysa iyi olacağına inanmak ayrı bir haz veriyor.
İleride bebeklerin hareketini, kilosunu, boyunu, gebeliğin seyrini nasıl paylaşacağız?
Ben çok kötü bir hamilelik geçirdim tek paylaşabileceğim insanlar bu forumdan oldu ve kendileri de hamileydi doğal olarak. Bana “bizi kötü etkiliyorsun” demek yerine öyle güzel destek oldular ki. Siz şuan oluşacak olan o güzel ortamı farketmeden biraz olsun kırıyorsunuz. Herkesin biraz daha anlayışlı olması lazım bence. Birbirimizi yeni tanımaya çalışıyoruz üstelik.
Bu ortam sağlanamazsa ben üzülerek aranızdan ayrılacağım.
ya tabi ki etkileniyoruz ama şöyle bir durum da var mesela ben takip etmesem bu forumu, akıntı geldiğinde daha panik olacaktım belki de. Şimdi öyle bişey olsa bir nebze bu normal bişey derim, çıldırmam en azından yani. -biraz panik bir insanımdır da-
Bir de illa ki ikili test kim yaptırdı nerede yaptırdı vs bunlar için zaten konuşmamız lazım.
bir de artık kabızlığı hat safhada çekiyorum. yani haftada 2-3 belki çıkıyorum. Çok muzdaribim.
Canım çok geçmiş olsun hayırlısı böyleymiş demekten başka birşey gelmiyor elden ne yazık ki.. inşallah tekrardan sağlıkla tekrar hamile kalırsınKizlar beni listeden çıkarabilirsiniz düşük yapicam allahım sizlerin hayırlısı ile evlatlarinizi kucaginiza almayı nasip etsin banada en kisa zamanda ins tekrardan hayirli sağlıklı hamilelik
Ayy maşallah çok sevindim darısı inşallah biz duymayanlara gelsin. Doktora bak sen hemen de anlamış hahahh ne güldüm) hakkınızda hayırlısı olsun inslh cnm
Bi önceki hamileliğimde dr sadece bunu vermişti başka bir şeye gerek yok demişti
Folik asit 12. Haftaya kadar devam dedi canım başka kullanmıyorum
Teşekkür ederim kızlarCanim ilk hamileligimde kullandım başka doktor bana folic asitle verdi kendi doktorum ikisi fazla gelir diye sadece bu ilacı kullandırtti
15. Haftadan sonra hissetmeye baslayabiliriz canim kimimiz hissedecek bakalim kimler olcak :) Ben oglumda hissetmistim ama simdide erken hisseder miyim bilmiyorum. Annenin karninin derisine, yapisina, bebege gore degisiyormusÇok tuaf duygu ya eli ayağı nasıl oynuyor var ya cidden çok değişik duygular ❤ cok var daha hissetmemize ya
Ben hiç böyle şeyler hissetmedim vallaolumsuza şartlıyoruz kendimizi.
Öylede canım her hamilelik kötü bitmiyor ki. Hem olumlu düşünürsek olumlu şeyler olur. Kötü düşünürsek kötü ben buna çok inanıyorum. Rabbim hepimize en güzeli en hayırlısını nasip etsin.
Oh oh maşallah canım.
Canım yaşadıklarını anlatıp anlatmama durumu değil ki bu. Evet anlatalım paylaşalım ama neden hep en kötüsü olacakmış gibi davranalım ki? Annelerimizde hamile kaldı, yani olacak olan olur biz en ufak şeyde bile acaba ne oldu bu belirti yok birşey mi oldu diye düşünür davranırsak en kötü olanı çağırırız. Güzel düşünelim hepimiz çocuklarımızı kucağımıza alıp emzirip gaz sancılarını anlayacağız inşallah
Dusuk tehlikesi mi var canim neden igne yaptı kiKızlar doktorda. Cıktım kese kalp atısı normal dedı kan uyusmazlıgı ıgnesı ve dusuk onleyıcıvı ıgne yaptı
Sabah leke gordum tırnak kadar acık kahveDusuk tehlikesi mi var canim neden igne yaptı ki
Kızlar doktorda. Cıktım kese kalp atısı normal dedı kan uyusmazlıgı ıgnesı ve dusuk onleyıcıvı ıgne yaptı
Valla rahatladım ama yınede kotu hıssedıyorum kendımı kuzumIyi maşallah rahatlamış oldun sende geçmiş olsun
kabızlığa kendimce çözüm buldum etkisi var muhtemelen bi dene sen bence:) kefir iç canımya tabi ki etkileniyoruz ama şöyle bir durum da var mesela ben takip etmesem bu forumu, akıntı geldiğinde daha panik olacaktım belki de. Şimdi öyle bişey olsa bir nebze bu normal bişey derim, çıldırmam en azından yani. -biraz panik bir insanımdır da-
Bir de illa ki ikili test kim yaptırdı nerede yaptırdı vs bunlar için zaten konuşmamız lazım.
bir de artık kabızlığı hat safhada çekiyorum. yani haftada 2-3 belki çıkıyorum. Çok muzdaribim.
15. Haftadan sonra hissetmeye baslayabiliriz canim kimimiz hissedecek bakalim kimler olcak :) Ben oglumda hissetmistim ama simdide erken hisseder miyim bilmiyorum. Annenin karninin derisine, yapisina, bebege gore degisiyormus
Valla rahatladım ama yınede kotu hıssedıyorum kendımı kuzum
Ay canim korkma bisey olmaz insallah icerde kanama alani var miydi? Gerci olsa bile bisey olmuyor cogu zamanSabah leke gordum tırnak kadar acık kahve
Muhtemelen bir sorun olduğu için değil ama önlem amaçlı yapmıştır. Tedirgin olma içini ferah tut ve farklı konulara yoğunlaşmaya çalış.Sabah leke gordum tırnak kadar acık kahve
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?