• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    246
Ya size de oluyor mu bilmiyorum ben bazen kendimi çok mıymıntı, pimpirikli biri gibi hissediyorum 😅 bugün iftara davetliydik. kuzenimin de bizden 3 ay büyük bebeği var. ben bebeğimi mama sandalyesine koyup bıraktım, ağladığı zaman konuşup rahatlattım kucağıma hiç almadım çünkü evde de masada yanıma oturtuyorum kucağıma almıyorum. kuzenim de bebeği kucağına oturttu masada neeee varsa yedirdi. paket ayranı lıkır lıkır içirdi kfdjd ben büyüyen gözlerle bakakalmışım. çocuğu da maşallah tosun gibi bir şey aşırı iştahlı bi bebek. 9 aylık ama neredeyse yürüyor. ben yemekten sonra bebeğime özel çorba falan hazırladım mama kaşığı mama tabağı çıkardım çantamdan. herkes bana uzaylı gibi baktı kdjdjdjds kendimi bi tuhaf hissettim gerçekten ya 🥲 şimdi biz yoğurdun kıvamını falan konuşurken aklıma paket ayranı içen bebe görüntüsü geldi de hshshshss
Aynıyız kuşum ama ileride paket ayranı içen bebe taş gibi bağışıklığa sahip olup bizimkiler yelden hasta olan çocuklar olacaklar diye ödüm kopuyor genelde öyle olur çünkü 😂

Aynıyız kuşum ama ileride paket ayranı içen bebe taş gibi bağışıklığa sahip olup bizimkiler yelden hasta olan çocuklar olacaklar diye ödüm kopuyor genelde öyle olur çünkü 😂
hahahahhshaha ayuyynen ben de bundan korkuyorum 😅 sonra arkamdan konuşacaklar o kadar titizlendi de ne oldu diye kfjdjd o yüzden titizlensem de dile getirmiyorum hiç 😬

Bugün çilek verdim kızlar :D ve beğenmedi kustu. Halbuki ben hamileyken kilo kilo çilek yerdim :D

aaa ıspanağı nasıl yedirdin? ben de düşündüm de yapraklı olduğu için püre yapamadım. çorbasını yapmayı düşünüyordum. sen nasıl verdin
Yapraklı kısımlarını aldım ıspanağın suda bi güzel haşladım çatalla baya Bi ezdim düz Bi tabakta sonra yedirdim sap yerlerini değilde sadece yeşil uç kısımlarından aldım ben direk püre yapmıyorum zaten tanecikli bırakıyorum biraz çiğnemeyi öğrensin diye baya da sevdi benimki artık sürekli yapmayı düşünüyorum ballandırarak yedi valla ama bende çok severim ıspanağı ☺️

Ya size de oluyor mu bilmiyorum ben bazen kendimi çok mıymıntı, pimpirikli biri gibi hissediyorum 😅 bugün iftara davetliydik. kuzenimin de bizden 3 ay büyük bebeği var. ben bebeğimi mama sandalyesine koyup bıraktım, ağladığı zaman konuşup rahatlattım kucağıma hiç almadım çünkü evde de masada yanıma oturtuyorum kucağıma almıyorum. kuzenim de bebeği kucağına oturttu masada neeee varsa yedirdi. paket ayranı lıkır lıkır içirdi kfdjd ben büyüyen gözlerle bakakalmışım. çocuğu da maşallah tosun gibi bir şey aşırı iştahlı bi bebek. 9 aylık ama neredeyse yürüyor. ben yemekten sonra bebeğime özel çorba falan hazırladım mama kaşığı mama tabağı çıkardım çantamdan. herkes bana uzaylı gibi baktı kdjdjdjds kendimi bi tuhaf hissettim gerçekten ya 🥲 şimdi biz yoğurdun kıvamını falan konuşurken aklıma paket ayranı içen bebe görüntüsü geldi de hshshshss
Ya baktığında biz nelerle beslenip büyüdük🙄 paketli şeyleri asla vermem de yemek pişirirken tuz şeker baharat atmadan ayırıp biz ne yiyosak ona da aynısını yedircem ayrı mama hazırlamıcam 8 aydan sonra

hahahahhshaha ayuyynen ben de bundan korkuyorum 😅 sonra arkamdan konuşacaklar o kadar titizlendi de ne oldu diye kfjdjd o yüzden titizlensem de dile getirmiyorum hiç 😬
Hahaha kesin konuşurlar ama çaktırmayacak gibi değil ki bizim kız jersey yoğurt yiyor ve bizimle geziyor ev ev 😂

Ben çilek yasak diye biliyorum ama canım alerjik Bi meyve olduğu için bizim doktorumuz izin vermemişti
Osman gönülal bir araştırmadan bahsetmişti. Alerjik gıdalari vermemek ileride alerji riskini artiriyormus vs. Diye. Fıstık üzerine yapılmış bir araştırma. Ben verip vücudunu takip ediyorum. Pişik, döküntü vs var mı diye. Her şey alerji yapabilir demişti.

Bende çilek yasaklı gıda diye biliyorum. Bakla patlıcan çilek bal tuz
Baklagil türünde içeriğindeki bir madde zehirliyormus bazı kişileri hatta benim çocukken arkadaşım zehirlenmişti. Patlıcani, hiç duymadım belki nikotinden dolayı mı ki? . Bal da bir bakteri icerebiliuormus o yüzden. Tuz zaten böbrekten ötürü. Çilek alerjik olduğu için alerjik çocuklara vs verdirmeyebilirler.

Tam 43 derecede mayaladığım öyle olunca eskisi gibi sıcaklığına parmağımla baktım yine öyle oldu. Günlük sütten yoğurt tutmuyo galiba ya herkes aynı şeyi söylüyor😑

canım ısıyla alakalı bi durum değil benimki bence. çünkü ben sırf farkı anlayabilmek için şöyle yaptım, çiğ sütü kaynatıp 42 dereceye kadar soğuttum. sonra bir kavanoz normal ev yoğurdu mayasından mayaladım, diğerini de probiyotikli mayadan mayaladım. ikisini de tamamen aynı sıcaklıkta ve aynı sürede beklettim ama probiyotikli mayadan yaptığım yoğurt sündü, yavan bir şey oldu. ev yoğurdundan yaptığım normal bi yoğurt oldu. yani tutmamış olsa diğeri de tutmazdı diye düşünüyorum. bu hafta tekrar denedim probiyotikli. bir iki saate alıcam bakalım bu kez nasıl olacak
Kızlar biz şöyle mayalıyoruz farklı mı bir bakın bakalım farklıysa bir de böyle deneyin. Öncelikle bir cezvede 1 çay bardağı kadar sütü ısıtıp 42 dereceye inince mayayı katıyoruz bu arada kalan sütü bir tencerede ısıtmaya başlıyoruz o ara mayalı olan süt 10 dakika bekliyor kalan süt de yine 42 derece olunca mayayı verip küçük kavanozlara alıyoruz. Evde marka maya kullanıyoruz ve hiç sünme olmadı taş gibi her seferinde tadı da güzel sadece ekşi değil o da normal diyor eşim.

Hiç öyle düşünme ya. Benim hevesimde var şahsen yapıyorum. Ama yediği içtiğine muhakkak dikkat et. Ben hamileyken çok çok dikkat ettim. Paket gıda vs. Asla yemedim.(arada elbette kaçtı da) otizm ve dehb ile batı tarzı beslenme arasında bağlantı bulunmuş son çalışmalarda. Yani şu an emin ol kendini garip hissediyorsun ama ilerde sen kazanıyorsun. İyi bir beslenme alışkanlığı olan bir çocuğun olacak. Mama kaşığı mama tabağıni gittiğin evden kaşık tabakta isteyebilirsin. Artık orası senin isteğine bağlı. Bence çok normalsin. Bizim bebekler 8,9 aylık değil ki surda aramızda en büyük 7 aylıktir. Yani tabiki mama hazırlayacaksın.

Öyle olmuyor bence. Annem bana hamileyken normal beslenmiş, kardeşime hamileyken gün gün gezmiş ve margarinli şekerli pasta böreği çok yemiş. Bu sene kardeşim 25 yaşında dehb olduğunu öğrendi.Bende dün bir doktorun paylaştığı araştırmayi okudum. "hamile kadınlardan batı tarzı beslenme stili olan doymuş yağ, kızartma ve rafine şeker ile beslenen kadınların çocuklarınin otizmli ve dehbli oluşu arasında ilişki" olduğunu yazmışlar.

Kızlar ya tespit edebildiğiniz bir ağlayarak uyanma sebebi var mı? Her zamanki saatinde banyosunu yapıp yattı saat. 8 buçuktan beri bu 3. Ye ağlayarak uyanışı ve sadece beni istiyor ki babasının uyutmasına alışık. Fakat bu ağlamalarında ben harici asla sakinleşmiyor 🥲
Bizdede oldu kuşum sebebi diş dediler 1 hafta sonra dişi çıktı
Bizde de kulağının arkasından kafasını tuta tuta ağlama oldu bugün ve işaret parmağıyla üstleri kaşıyor gibi. Karanfili zeytinyağına koymuştum, parmak fırçayla onu sürüp kaşıdım biraz, üstüne de tetagil verdim. Biraz rahatladı. Sanırım bu huysuzluk ve uykusuzluk dişten 😢

canım ısıyla alakalı bi durum değil benimki bence. çünkü ben sırf farkı anlayabilmek için şöyle yaptım, çiğ sütü kaynatıp 42 dereceye kadar soğuttum. sonra bir kavanoz normal ev yoğurdu mayasından mayaladım, diğerini de probiyotikli mayadan mayaladım. ikisini de tamamen aynı sıcaklıkta ve aynı sürede beklettim ama probiyotikli mayadan yaptığım yoğurt sündü, yavan bir şey oldu. ev yoğurdundan yaptığım normal bi yoğurt oldu. yani tutmamış olsa diğeri de tutmazdı diye düşünüyorum. bu hafta tekrar denedim probiyotikli. bir iki saate alıcam bakalım bu kez nasıl olacak
Ben de ısıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Hep nasıl mayaladıysam o sıcaklıkta mayalamıştım. Activiayla mayalamıştım ben de o sündüğü zaman. Dediğin gibi probiyotikle ilgili olabilir.
Kızlar biz şöyle mayalıyoruz farklı mı bir bakın bakalım farklıysa bir de böyle deneyin. Öncelikle bir cezvede 1 çay bardağı kadar sütü ısıtıp 42 dereceye inince mayayı katıyoruz bu arada kalan sütü bir tencerede ısıtmaya başlıyoruz o ara mayalı olan süt 10 dakika bekliyor kalan süt de yine 42 derece olunca mayayı verip küçük kavanozlara alıyoruz. Evde marka maya kullanıyoruz ve hiç sünme olmadı taş gibi her seferinde tadı da güzel sadece ekşi değil o da normal diyor eşim.
Canım çok teşekkürler ayrıntılı yazdığın için. Bu hafta bi de senin yazdığın gibi deneyeyim 🙏🏻

Canım bizim annemlerin komşusu da öyle, benim kızımdan 5 ay filan büyük. Doğar doğmaz emzirmicem dedi ve mama ile başladılar. Kesinlikle yadırgamıyorum bu arada, tercih meselesi. Sonra bakıyorum daha 2 aylıktı neredeyse oturtuyordu yatakta. Kendi kendine beşikte bırakıyordu. Biberonları filan kesinlikle sterilize etmiyor. Çeşme suyuyla yıkayıp veriyorlar. Yılbaşında bir aradaydık. Emzik verişlerini görünce şoka girmiştim. Çocuk öğürmeye çalışıyor ama elleriyle bastırıp çıkarmasına izin vermiyorlar, deli gibi sallayıp uyutuyorlardı. TV izletiyorlarmış gündüzleri. Sonra da biz bizimki ağlayınca çabalayıp durunca, emzirmeye çalışınca falan bana gelip emzik versen böyle olmaz diyor. Mama ver ağlamaz diyor. TV yararlı, bak koy önüne bişeyler öğrenir dedi bana. Anlatmaya çalıştım baktım olmadı evet haklısın dedim 😂 Sonuç itibariyle o da büyüyor bizimki de ama ben öyle yapsam vicdanım rahat etmez ya. Tertemiz mis gibi mideleri, beyinleri biz dolduracağız ve ne ekersek onu biçeceğiz. Doğru geleni yapmaya devam et sen, bırak kim ne derse desin. Maalesef milletin ağzı torba değil, büzemiyorsun 🥲

Bir de böyle deneyelim bakalım. Mayayı nerden alıyosun?

Back