• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Günaydın kızlar ;
Az önce 5. Ay kontrolünden çıktık neler konuştuk sizlerle de paylaşayım 😊 biraz uzun bir yazı olacak şimdiden belirteyim 😄
Öncelikle 6.725 grm olmuşuz boyumuzda 64cm. Gayet iyi dedi. Geçtiğimiz aydan bu yana 445 grm almışız. Rota 2. Dozunu da olduk.
5. Ayda 6.500 kilonun üstünde olmasını bekleriz ki 6.ay itibariyle ek gıdaya geçelim dedi.
6.ay için istediği bazı şeyleri sıraladı önce esnek mama kaşığı kolay bükülenlerden kaşık kısmı sert olanları kullanmiyoruz dedi. Oioi kaşığı sordum kullanabiliriz dedi. 6-7 adet küçük cam kavanoz yoğurt mayalamak için , cam rende , çelik karıştırıcı , mama önlügü , mama sandalyesi .... vs. bildiğimiz şeyler .
Bir cihazla gözlerine baktı; sağ göz damarlarında incelme var dedi kendi kendine geçebilir dedi 9.aya kadar geçmezse göz muayenesi isteyeceğini söyledi.
Burun içini kontrol etti cihazla geniz etine baktı. Sarışın, renkli gözlü ve beyaz tenli bebeklerde geniz eti oona ihtimali diğer bebeklerden fazlaymış.
Kulak içleri kirli ama kesinlikle çubuk vs sokmuyoruz küçük parmağımıza bez koyup siliyoruz sadece dedi.
Dişlerimizin daha çıkmasına varmış ama parmağınızla bol bol bastırarak kaşıyın dedi.Bebek ,annesi gibi kaşıyamaz dedi.
Ensenin hafif üstünde iki taraftaki bezeler daha da şişmiş dış çıkarttıktan sonra inecek dedi.
Ben bir haftadır çok paranoyak olmuştum basında iki yanda şu yolu gibi çöküntü vardı internette araştırınca ne korkunç şeyler çıkmıştı uykularım kaçmıştı onu gösterdim , çok normal iki kafa taşı arasındaki yer dedi bebeklerin beyin gelişimi çok gizli olduğu için kafaları çabuk büyüyor bu yüzden su yolu gibi iz oluşuyor sanki tam kemikler kapanmamış gibi hiç endişe etmeyin kendisi kapanacaktır dedi.
Göbeğinde fıtığımız var bizim dışa doğru atık. Halen devam ediyor anne karnında kordon çok gerildigi icin oluyormuş. Endişe etmeyin bir zararı yok yürümeye başlayınca karın kasları güçlenecek ve toparlayacak kendini ,toparlamasa da ilerde büyüyüp hamile kaldığında göbek deliği dışa doğru atar başka da bir zararı yok dedi.
Kuyruk sokumunun hafif üstünde mongol lekemiz azaldı ama halen tam geçmedi.
Bez içini kontrol etti iç genital organ dudaklarında yapışıklık olmaması için pişik kremi kullanmıyoruz sadece kantaron yağı kullanıyoruz dedi.
Bez kısımlarında kızarıklık olması diş çıkartma belirtisiymiş.
Ek gıdaya geçince pişik sorunları artar bol bol yağlıyoruz dedi.
Bebişi sırt üstü yatırıp iki ayağını topuktan birleştirip yukarı doğru kaldırdı bacak arkasındaki boğumları ölçtü. Hafif orantısızlık vardi bu durum kalça sorunlarına işaret eder fakat biz ultrasonumuzu yaptırıp temiz çıkmıştı endişe etmeyin dedi.
Yatarken ellerinden tutup komple havaya kaldırdı ayak üstünde tutup dengesine baktı gayet iyi dedi.
Bizim kızın alnında incecik tüyler var onları sordum 11.aya kadar hepsi dökülecek dedi.
Benim çok şaşırdığım şeylere geldik simdi🤔
Kız bebeklerde rahim yapışıklığı olayını sordum nasıl farkedebiliriz diye, farkedilmez 1 yaşından sonra sadece ultrasonla görülebilir dedi ama en büyük sebebini örümcek yürüteç olduğunu söyledi. Sadece kız bebekler için değil erkek bebekler içinde bu durumun geçerli olduğunu cinsel organa baskı olduğu için ilerde sorunlara sebep olduğunu bu yüzden kesinlikle örümcek yürüteç kullanmıyoruz dedi.
Ek gıdaya önümüzdeki ay geçeceğiz bu ay hicbir şekilde tadım dahi olmayacak dedi bende bu ay bir iki defa vay kaşığı ucuyla yoğurt verdim dedim baya kızdı yani kızdı derken oyle seyler soyledi ki kendimi cok kotu hissettim keske vermeseydim dedim kendime kizdim😥 bebeklerin bağırsaklarında beyinlerinden daha fazla nöron sinir hucresi var dedi. Yanı bebeklerde bağırsakları beyin görevi görüyor dedi. Ve bağırsaklar 180 günden sonra besinleri sindirecek potansiyele gelir sen bağırsağa kapasitesini aşan şeyleri verirsen ileride çocukta kalıcı şeyler çıkabilir, bunlar neler olabilir otizm, astım , alerji, epilepsi, diyabet, bağırsak problemleri dedi. Otizm genelde 12.aydan sonra ortaya çıkan bir rahatsızlık ve sen çocuğun hazır olmayan bağırsağına yani beynine sindiremeyeceği besini verirsen sistem hata vermeye başlar dedi. Baktigimizda otizmli çocuklarin coğu kalitim dışındakiler ek gidaya 180 günden önce bağırsakları hazır olmadan baslayanlar dedi. Kesinlikle vermiyoruz ben size çay kaşığı ucuyla da olsa vereceğiniz zaman söyleyeceğim acele etmek yok. Bunları söylememin sebebi çocuğunuzu kendi çocuğum gibi görüp korumak istemem dedi. Ben kesinlikle önermiyorum ve istemiyorum siz riskleri göze alabilirseniz verebilirsiniz. Ay ne kötü oldum anlatamam 🤦‍♀️ eskiler hep birşeyler vermek isterler dedi onların zamanında şimdiki araştırmalar güncel veriler yok dediklerine bakmayın kulak asmayın dedi. 4 aylık çocuğa yoğurt verince bak yedi demekki istiyor derler dedi 2 aylık çocuğa yoğurt verin püre verin yer dedi ama yemesi onun bu besinleri sindirebileceği yemek yemek istedigi anlamına gelmiyor kesinlikle vermiyoruz dedi.
Gün de 2 saat aralıksız mama sandalyesinde oturabilir dedi . Mama sandalyesine koyup yanlardan muhakkak destekleyin sağa sola katmamalı önüne oyuncak koyup oturabildiği kadar otursun dedi.
Uyurken baş ense terlemesi dış çıkartma dönemlerinde olur genelde geçer ama kalıcı da olabilir dedi. Hatta ağız içi baya sıcak olur kafa üstü ateşi varmiş gibi gelir dedi gayet normal dedi.
Odadan çıktığımda çığlık çığlığa ağlamayı sordum normal bebeklerde devam algısı yok odadan çıkınca yok oldun bir daha gelmedin sanıyor dedi.
Dün kardeşim geldi ona gidince cok ağladı bende susuyor neden diye sordum ; yabancıları tanımaya yüz ayırt etmeye başladı normal dedi anne bebek için en güvenli huzurlu yer sende sakinleşir dedi.
En ufak bir seste uyanmasını korkmasini sordum, artık yetişkin kadar net duyabiliyor dedi alışık olmadığı bilmediği seslerde ağlar dedi fermuar sesi gibi. Hatta uyurken parkede terlikle yürümen onu uyandırabilir dedi. Ama çok sessiz ortam oluşturma sese bir şekilde alışması gerekiyor dedi.
Emdikten sonra bazen peynir kesiği gibi çıkartıyor dedim, bebekler midelerinin en altındaki besinleri tam öğütemezler ve çıkartırlar dedi. Öğütemediği yada fazla gelen besini çıkartması çok normal dedi.
Bizim kaka sorunumuz devam ediyor halen , bazen çok güzel yapıyor 2 günde 1 ,bazen yapmıyor ; dulcosoft a devam dedi. 3 gün yapmazsa 4. Gün akşamı dulcosoft veriyoruz dedi. gerci biz 2 haftadir kullanmiyoruz baya duzene girdi kakamiz solüsyon sayesinde ama yapmama durumunda kullanacağız. Kesinlikle lavma yapmıyoruz dedi. Ek gıdaya gecince her besine 1 çay kaşığı zeytin yağı koyacağız o zaman düzelir dedi.
D vitamini 1 yaşına kadar devam, demir ilacı da 9.aya kadar kullanacağız dedi. Normalde 1 yaşına kadar kullandiriliyor ama ben kullandirmiyorum 9.ayda parmağından kan alıp ölçüyorum eğer 110 üstündeyse bırakıyoruz altındaysa bir iki ay daha kullandiriyorum dedi. Alinox 8 damla kullanıyorduk yine o şekilde devam edeceğiz.
4.aydan sonra genel olarak süt üretiminde azalma oluyor muhakkak ek takviyelerle üretimi destekliyoruz dedi çay vitamin vs.
Emerken ısırıyor ne yapmam lazım dedim, kesinlikle tölere etmiyoruz ısırdığı an memeyi çekip parmakla hayır deyip kaşlarımızı çatıp mimikle destekliyoruz dedi ve ısırmak yok sen ısırınca benim çok canım acıyor ve senin karnını doyuramıyorum diye konuşuyoruz sonra tekrar meme veriyoruz dedi ikinciyi yaparsa yine aynı şekilde konuşuyoruz emzirmeye devam ediyoruz ama 3.ye yaparsa kızıp bu sefer direk emzirmeyi kesiyoruz yarim saat beslemiyoruz gerekirse aç kalsın dedi. Eğer tepki vermezsen bunu oyun olarak algılar ve dış kaşıyıcı olarak memeyi kullanır hadi şimdi az acır belki ama dişleri çıkınca ciddi yaralanmalar olabiliyor can acısıyla süt azalıyor ve emzirme kalitesi düşüyor dedi.
Aklıma gelenler bunlar kızlar. Biraz uzun oldu ama detaylıca yazmak istedim belki birine faydası olur diye. Önümüzdeki ay ek gıdaya geçeceğiz gelirken telefonunu al ben anlatırken ses kaydı açacağız evde takıldığın yerlerde tekrar tekrar dinlersin dedi. Bizden bu kadar 🤗
Aklıma gelmişken ekleme yapayım ; kaşık biberon kullanmıyoruz hicbir şekilde dedi,
Dişlerine her gün masaj yapıp tetagil sürüyoruz çok huysuzlanırsa günde 2 defa 6 saat arayla calpol veriyoruz ağri cekmesine gerek yok dedi.
Merhaba hangi doktor hangi hastane acaba çok güzel anlatmış

Back