2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Gebeliklerimiz aynı gidiyor ben de pazartssi ikinci kontrole gideceğiM salı günüde benim evlilik yıldönümüm :) hayırlı haberler alırız inşallah

Testleri hangi doktorda yaptırdınız? Özelde mi devlette mi?

Kızlar beslenmenizde dikkat ettiğiniz şeyler var mı? Ben çay ve kahveyi tamamen birakamadim ama çok az içiyorum, hergun ceviz yiyorum iki tane, yagi, şekeri , tuzu iyice azalttm, normalde de saglikli beslenmeye dikkat eden birisiyim ama özellikle dikkat etmemiz gereken şeyler var mı acaba?

Yok başlamadım çünkü benim pıhtılaşma ile ilgili bilinen bir problemim yok sanirim.onu tup bebekte verilen yogun hormon ilaclarimdam oturu veriyorlardı hormon ilaclari kanin pihtilasma egilimini artırıyor

Test yaptırmış mıydınız pıhtılaşmayla ilgili? Ben de tüp bebekle hamile kaldım dün hafif bi lekelenme olunca kan sulandırıcıyı bırak dedi doktor. Bu sefer ya pıhtılaşma varsa diye korkuyorum. O testleri yaptırmak istiyorum bu yüzden.

merhaba arkadaşlar inşallah nasipse bende ocak annesi olcam tup bebek tedavisiyle bugün 10. günüm beta hcgm 260 cıktı nasipse 17 ocak görünüyor tahmini doğum. 2 gün sonra tekrarlicaz inş artarak devam eder. hepinizin konakları hayırlı olsun benim içinde dua edin lütfen hayırlısıyla değerim artsın kesemizi görelim

Merhaba tahmini doğum tarihlerimiz çok yakınmış yeni geldim gruba. Kontrole gittin mi acaba benim haftaya perşembe ama sabırsızlanmaya başladım
merhaba canım, bizim de aynı gibi ben daha doktora gitmedim. Sağlık ocağında iki kez betahcg ye baktırdım, şuan yükselişte. Haftaya gidip keseyi de göreyim diye düşünüyorum inş
Ama folik asitim de bitmek üzere, 3 tane kaldı. Napsam ki 4-5 gün kullanmasam bişey olur mu ki??

canım ben de açık çay içiyorum, bide süt ve yoğurt tüketmeye gayret ediyorum. Cevize başlayım dedim başlayamadım inş yarın da ona başlarım. Bide saat erken de olsa işe gitmeden düZenli kahvaltı yapmaya çalışıyorum.. doktorum ilkinde şey demişti, sen kendin için beslen, çünkü sen kuru ekmek de yesen o senden alacağını alır, olan senin vücuduna olur

Amin canım inşallah , allah sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin inş

Kızlar sizce sağlıklı bir gebelik kusma ve bulantı mi demek?
Yani kusması bulantısı olmayan gebelik sıkıntılı yazıyor birkaç yerde. Daha önce tecrübesi olanınız var mi?
Bana Dr um bulantı varsa hiç korkma bebek yerindedir demişti. Kızım 6 aylık... İlk 12 hafta bulantılarım olduğunda endişe etmiştim. Dr ise bebek tam olarak yerleşmiş ki annenin bünyesinde reaksiyon gösteriyor demişti... Öyle de oldu. Hiç bir kanama yaşamadan dünyaya geldi.

Canım ben karatay usulü besleniyorum ilk bebişin kilolarından da bu şekilde kurtuldum aynen devam ediyorum. Çayı sevmem zaten hiç içmiyorum ama sabahları 1 fincan sade kahvem var o kadarına izin veriyorlar zaten. Kahvaltı işte yumurta peynir zeytin domatis salatalık süt bu şekilde bazen kahvaltı yerine yemek de yiyorum. Kilo verirken ara yapmadım hiç ama şu an kuru meyve süt veya normal meyve süt şeklinde ara öğün yapıyorum. Akşam yemeği de ister sebze yemeği ister et tavuk balık yanına az bulgur pilavı bol yoğurt bu şekilde canım.

Hayırlı olsun canım. Amin Allah hepimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.

Canım şu an tam bebeğin omuriliği ve beyin loblarının oluştuğu dönem yani tam folik asite ihtiyaç duyduğu dönem. Ayrıca tüm organlarının taslağı oluşuyor. Bence 4 5 gün ara vermek pek doğru görünmüyor doktorunu arama ihtimalin yok mu? Ya da daha erken gidemez misin?

Yani kusması bulantısı olmayan gebelik sıkıntılı yazıyor birkaç yerde. Daha önce tecrübesi olanınız var mi?

Ay ilk defa duydum böyle bişeyi ama bulantısı olmayan veya çok az olup sağlıklı olan arkadaşlarım oldu bilmiyorum bazı şeyler hurafe gibi geliyor bana insanın her hamileliği bile birbirini tutmuyor ki. Benim ilkinde hiç başım dönmemişti bugün çok döndü mesela. Canım birde böyle şeyleri internetten araştırıp kafanı karıştırma. Ben 9 ay boyunca yaşadığım hiçbişeyi internetten araştırmadım. Her kafadan bi ses çıkıyor çünkü.

Yok yapılmamıştı canım sanırım gebelikte i testler dogru sonuc vermiyormuş gecen tüp bebek konularında biri öyle yazmıştı sadece hap olarakmi alıyorsun

Yok böyle bisey nerden çıkartıyorlar bunlari brnim kızımda hic ne bulantim ne kusmam.oldu gayet rahat bir gebelik geçirdim kızımda gayet sağlıklı dogdu

Aynen canım çünkü her insanın yapısı bir değil. Biri kusar biri kusmaz

Işte canım dr larda bulantı kusma varsa bebeğimiz sağlıklı falan diyor ya ondan aklıma şüphe dustu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…