12.haftadayız sol kalçamda ve belimde geçmeyen ağrılarım var , bazen bel sırt ağrılarım oluyor rahat rahat yatamıyorum bile , sabahları biraz geç kahvaltı etsem hâlâ kusuyorum , aç karnına su içsem kusuyorum, hapşırınca bile karnıma kasıklarıma sancı giriyor , ilk bebeğim tecrübesiz bir anneyim bunlar normal mi
Ve beni tedirgin eden bir durum var .. Doktorumuz geçen hafta ense kalınlığı ölçerken bebiş hareket ettiği için zorlandı nazal kemiği göremedim dedi , daha sonra gördüyse bile gördüm demedi , ikili test istedi haftaya tekrar gel dedi . İkili test sonucu çıktı bu sonuçtan anlayan var mı , ense kalınlığı 1.7 demişti
Hamilelikte yapılan ikili tarama testi, Down sendromu (Trizomi 21) ve Edwards sendromu (Trizomi 18) gibi bazı genetik hastalıkların riskini değerlendirmek amacıyla yapılan bir testtir. Bu testte annenin kanında ölçülen iki ana değer şunlardır:
1. PAPP-A (Pregnancy Associated Plasma Protein-A): Plasenta tarafından üretilen bir proteindir.
2. hCG (human chorionic gonadotropin): Gebelik hormonu.
PAPP-A değeri 2.23 şu anlama gelebilir:
Referans aralıklarına göre yüksek: PAPP-A değeri, normalde gestasyon haftasına göre bir referans aralığında değerlendirilir. 2.23 MoM (Multiple of Median) olarak ifade ediliyorsa, bu ortalamadan yüksek bir değeri temsil eder.
Yüksek bir PAPP-A değeri genellikle iyi bir işaret olabilir, çünkü düşük riskli bir gebeliği gösterebilir. Ancak, değerlerin anlamı yalnızca PAPP-A'ya değil, diğer parametrelere ve yaş, kilo, kan basıncı gibi diğer faktörlere bağlıdır.
Sonuçları doğru yorumlamak için:
Doktorunuz veya genetik danışman, test sonuçlarını size özel değerlendirecektir.
PAPP-A'nın tek başına yüksek veya düşük olması kesin bir teşhis koydurmaz, sadece risk değerlendirmesi yapar. Eğer risk yüksekse, doktorunuz ilave testler (örneğin, NIPT, CVS veya amniyosentez) önerebilir.
Sonuçlarınızı detaylı anlamak için mutlaka kadın doğum uzmanızla görüşmelisiniz.
Chatgbt bunu diyor,zaten bu sonuca gore bisey soylenmez sablon olur doktor ona gore soyler