Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de 10+0 oldum ama artik lutfen mide agrilari gecsin modundayim. Surekli bir agri, yanma gibi bir rahatsizlik. Onu yiyim bastirsin, bunu yiyim bastirsin gibi bir moddayim. Sakız cignemek de iyi geliyor cok uzun süre olmasa da. Karnim hafif buyudu gibi kilom 2-3 gundur 300-400 gr artti o da bu bastirsin diye yediklerimden bence 😁 cinsiyeti cok merak ediyorum. Once saglikli olsun, hayırlısi olsun tabi. Kiz gibi geliyor ama bilmem. Erkek cikarsa sasirmam:)
Benim ilk kızımda sakız çiğnerken dişim kırılmıştı korkumdan sakız çiğneyemiyorum 🤣 gerçi kırılacağı varsa her türlü kırılır da korkuyorum yine de

Kızlar ikili test sonucum geldi bir sorun yok çok şükür doktor renkli ultrason için randevu al dedi kaçıncı haftaya almam lazım sormayı unuttum ayrıntılı ultrason ve renkli ultrason farklı şeyler mi

12.haftadayız sol kalçamda ve belimde geçmeyen ağrılarım var , bazen bel sırt ağrılarım oluyor rahat rahat yatamıyorum bile , sabahları biraz geç kahvaltı etsem hâlâ kusuyorum , aç karnına su içsem kusuyorum, hapşırınca bile karnıma kasıklarıma sancı giriyor , ilk bebeğim tecrübesiz bir anneyim bunlar normal mi 🫠
Ve beni tedirgin eden bir durum var .. Doktorumuz geçen hafta ense kalınlığı ölçerken bebiş hareket ettiği için zorlandı nazal kemiği göremedim dedi , daha sonra gördüyse bile gördüm demedi , ikili test istedi haftaya tekrar gel dedi . İkili test sonucu çıktı bu sonuçtan anlayan var mı , ense kalınlığı 1.7 demişti
Hamilelikte yapılan ikili tarama testi, Down sendromu (Trizomi 21) ve Edwards sendromu (Trizomi 18) gibi bazı genetik hastalıkların riskini değerlendirmek amacıyla yapılan bir testtir. Bu testte annenin kanında ölçülen iki ana değer şunlardır:

1. PAPP-A (Pregnancy Associated Plasma Protein-A): Plasenta tarafından üretilen bir proteindir.

2. hCG (human chorionic gonadotropin): Gebelik hormonu.

PAPP-A değeri 2.23 şu anlama gelebilir:

Referans aralıklarına göre yüksek: PAPP-A değeri, normalde gestasyon haftasına göre bir referans aralığında değerlendirilir. 2.23 MoM (Multiple of Median) olarak ifade ediliyorsa, bu ortalamadan yüksek bir değeri temsil eder.

Yüksek bir PAPP-A değeri genellikle iyi bir işaret olabilir, çünkü düşük riskli bir gebeliği gösterebilir. Ancak, değerlerin anlamı yalnızca PAPP-A'ya değil, diğer parametrelere ve yaş, kilo, kan basıncı gibi diğer faktörlere bağlıdır.

Sonuçları doğru yorumlamak için:

Doktorunuz veya genetik danışman, test sonuçlarını size özel değerlendirecektir.

PAPP-A'nın tek başına yüksek veya düşük olması kesin bir teşhis koydurmaz, sadece risk değerlendirmesi yapar. Eğer risk yüksekse, doktorunuz ilave testler (örneğin, NIPT, CVS veya amniyosentez) önerebilir.

Sonuçlarınızı detaylı anlamak için mutlaka kadın doğum uzmanızla görüşmelisiniz.

Chatgbt bunu diyor,zaten bu sonuca gore bisey soylenmez sablon olur doktor ona gore soyler

12.haftadayız sol kalçamda ve belimde geçmeyen ağrılarım var , bazen bel sırt ağrılarım oluyor rahat rahat yatamıyorum bile , sabahları biraz geç kahvaltı etsem hâlâ kusuyorum , aç karnına su içsem kusuyorum, hapşırınca bile karnıma kasıklarıma sancı giriyor , ilk bebeğim tecrübesiz bir anneyim bunlar normal mi 🫠
Ve beni tedirgin eden bir durum var .. Doktorumuz geçen hafta ense kalınlığı ölçerken bebiş hareket ettiği için zorlandı nazal kemiği göremedim dedi , daha sonra gördüyse bile gördüm demedi , ikili test istedi haftaya tekrar gel dedi . İkili test sonucu çıktı bu sonuçtan anlayan var mı , ense kalınlığı 1.7 demişti
Benim elime sonuç evrağı verdiler orada sağ en altta cut off değerinin altında yazıyor raporu görüntüleyebiliyor musunuz

Kızlar ikili test sonucum geldi bir sorun yok çok şükür doktor renkli ultrason için randevu al dedi kaçıncı haftaya almam lazım sormayı unuttum ayrıntılı ultrason ve renkli ultrason farklı şeyler mi
Renkli ultrason dediği ayrıntılı ultrasondur bence çünkü ben bu gidişimde de renkli ultrasona girdim 3 boyutlu foto aldım ama ayrıntılı olanı perinatolog yapıyor kadın dogumcu değil

Ikili testte bir grafik var, ona gore yorumlaniyor. Bir risk orani cikiyor, 1/50, 1/100000 gibi. Ense kalinligi normal ama nazal kemigi gormus olmasi lazimdi. Hareket ettigi icin görememiş olabilir. Tedirgin olmak normal, ama hemen evhama kapilmayin. Ikili test sonucu icin doktorunuzla görüşün isterseniz.

Kızlar fetal yaptıranlara sorum , fetaldan önce ultrasondan baktı mı doktor 12. Haftada ense kalınlığı burun kemiği vs bakılıyor mu? Yani orda az çok riskli ya da değil diyor mu? Bende fetal yaptıracağım fakat ctesi tam 12. Haftam ve doktor ultrasondan önce bakıp sonra fetal yaptırcağımızı söyledi . Hepimiz güzel sonuçlar alalım inşallah 🙏🏻 bi tık gerginim sürekli dua ediyorum ama sanırım sonucu almadan içim eahatlamayacak. Sonuç biraz geç çıkıyor ya en azındna doktor ultrasondan ense kalınlığo vs normal derse içim rahatlar sonuca kadar çok stres yapmaz. Allh hepimize sağlıklı evlatlar versin🙏🏻

Kızlar fetal yaptıranlara sorum , fetaldan önce ultrasondan baktı mı doktor 12. Haftada ense kalınlığı burun kemiği vs bakılıyor mu? Yani orda az çok riskli ya da değil diyor mu? Bende fetal yaptıracağım fakat ctesi tam 12. Haftam ve doktor ultrasondan önce bakıp sonra fetal yaptırcağımızı söyledi . Hepimiz güzel sonuçlar alalım inşallah 🙏🏻 bi tık gerginim sürekli dua ediyorum ama sanırım sonucu almadan içim eahatlamayacak. Sonuç biraz geç çıkıyor ya en azındna doktor ultrasondan ense kalınlığo vs normal derse içim rahatlar sonuca kadar çok stres yapmaz. Allh hepimize sağlıklı evlatlar versin🙏🏻
Bana baktı canım ense kalınlıgı ve nazal kemige bakıyor sana da bakscak muhtemelen o yuzden ultrason yapscakgır

Renkli ultrason dediği ayrıntılı ultrasondur bence çünkü ben bu gidişimde de renkli ultrasona girdim 3 boyutlu foto aldım ama ayrıntılı olanı perinatolog yapıyor kadın dogumcu değil
Kaçıncı haftada girdiniz acaba randevu için hasta kayıtta renkli doppler yazıyordu perinatalog yapmıyordur sanırım öyle bi şey demedi yoğunmuş randevu alamadım özellere bakıcam

Bende önce ense kalınlığına baktı normal görse de sonra ikili test istedi fetal dna da yaptırmak istediğimi de söyledim 12. Hafta doldu yaptırabilirsin dedi. Fetal dna testini eskişehir osmangazi üniversitesinde yaptırdım test yapılmadan önce doktorla görüşüyorsun. Sinem Kocagil adında çok tatlı bir doktor ailede genetik bir hastalık var mı düşük tüp bebek gibi sorular sorduktan sonra kan almaya gönderdi içim daha da rahat etti

Kaçıncı haftada girdiniz acaba randevu için hasta kayıtta renkli doppler yazıyordu perinatalog yapmıyordur sanırım öyle bi şey demedi yoğunmuş randevu alamadım özellere bakıcam
Renkli doppler dediği ayrıntılı ultrason ve onu radyoloji uzmanı yani perinatolog yapıyor diye biliyorum ben 11. Haftada gittim kendi doktorum farklı bir cihazla bebeğin görüntüsünü renkli üç boyutlu gösterdi

Eklentiler

• 1000059343.jpg
    1000059343.jpg
    60,4 KB · Görüntüleme: 14
Kaç gündür su içemiyorum. İlaçlarımı alamıyorum ki riskli gebelik benim için çok önemli. Çok ağladım bugün. Sinirlerim iyice bozuldu. Ecopirini bile içemedim bugün. Zofer taktıralı 1 hafta bile olmadı. Çok acıkırsam bulantım iyice artıyor ama ben yemek de yapamıyorum. Dışardan söylenenleri de yiyemem iğrenç geliyor. Pijamamı giyemiyorum şu an deterjan kokuyor diye. Bakışıyoruz. 1 aydır yatıyorum sadece. Sinirlerim iyiden iyiye bozuldu. Buraya ağlayabilir miyim arada şöyle höyküre höyküre. Ev leş gibi daha geçen hafta kadın almıştım 😭

Kaç gündür su içemiyorum. İlaçlarımı alamıyorum ki riskli gebelik benim için çok önemli. Çok ağladım bugün. Sinirlerim iyice bozuldu. Ecopirini bile içemedim bugün. Zofer taktıralı 1 hafta bile olmadı. Çok acıkırsam bulantım iyice artıyor ama ben yemek de yapamıyorum. Dışardan söylenenleri de yiyemem iğrenç geliyor. Pijamamı giyemiyorum şu an deterjan kokuyor diye. Bakışıyoruz. 1 aydır yatıyorum sadece. Sinirlerim iyiden iyiye bozuldu. Buraya ağlayabilir miyim arada şöyle höyküre höyküre. Ev leş gibi daha geçen hafta kadın almıştım 😭
Canım kendini berbat hissediyorsun anlıyorum seni ama özel bir durumumuz var benim de daha pazartesi temizliğe kadın geldi bir haftada mahvoluyor çünkü düzenli tutamıyoruz benim bulantım yok ama işten geliyorum belim kalçam ağrıyor iş yapamıyorum uyuyorum kalıyor işler.Gececek öyle düşün az kaldı ikinci trimestera girmediysen de girmek üzeresindir.Hamileliğin cilvesi bu bazılarının çok zor geçiyor ama mükafatı güzel olacak öyle düşün ayakta kal

X