• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    136
11. Haftanın sonuna doğruyum. 12 de ikili test için gideceğim. Ay cinsiyeti de öğrenir miyiz ki? Bu pastanın içinden öğrenenler nasıl yapıyorlar kızlar. Doktora zarf mı götürmem lazım ki? Normalde saçma bulurum ama 8 yaşında kızım var, bi heveslendim kendi aramızda heyecanlı olsun diye. Kesin görmeyebilir ama dimi?
Ultrasonla 16. Haftadalarda kesinleşiyor daha çok. 12’de fetal dna ile ancak.

11. Haftanın sonuna doğruyum. 12 de ikili test için gideceğim. Ay cinsiyeti de öğrenir miyiz ki? Bu pastanın içinden öğrenenler nasıl yapıyorlar kızlar. Doktora zarf mı götürmem lazım ki? Normalde saçma bulurum ama 8 yaşında kızım var, bi heveslendim kendi aramızda heyecanlı olsun diye. Kesin görmeyebilir ama dimi?
ikili testte cinsiyet bilgisi alınmıyor, sadece genetik anomalilerin risk tespiti için yapılıyor.

Benim doktorum cinsiyet için 12.haftada bir tahminde bulunabilirim dedi sanırım erkek olunca çok belirgin oluyor kızda emin olmayıp 16yı bekliyorlar ne olacağı belli olmaz doktor kesin görüyorum derse kâğıda yazdırabilirsin ☺️ sonrasında pastacı yada teyzesi vs varsa verebilirsin
Bende pastayla öğrenmek istiyorum ama doktor gördüm derse sabredemem söyleyin derim gibi geliyor 🙈

Arkadaşlar ben en son 8+6 iken doktora gittim kanama sancı vesaire olmadığı için ayda bir gitmeyi düşünüyorum şuan 11+3 üm 12 olunca gideceğim bulantı kusma haricinde hiçbir belirtim olmadığı için hep aklımda kalıyor iyi mi diye . İyi olmasa belirtileri de olur değil mi?

Kızlar folik asit dışında herhangi bir takviye kullanıtoe musunuz? Kaçıncı haftadan sonea kullanılmaya başlanıyor acaba ? Bir de folik aiti kaçıncı haftaya kadar kullanıyoruz. Doktora soracağım elbette fakt şuan aniden merak ettim🤣

Arkadaşlar ben en son 8+6 iken doktora gittim kanama sancı vesaire olmadığı için ayda bir gitmeyi düşünüyorum şuan 11+3 üm 12 olunca gideceğim bulantı kusma haricinde hiçbir belirtim olmadığı için hep aklımda kalıyor iyi mi diye . İyi olmasa belirtileri de olur değil mi?
Bende 12. Haftadan sonea ayda bir gideceğim. 3. Aydan sonra da 2 haftada bir giden varmış fajat doktorum 3. Aydan sonra ayda bir yeterli dedi

Herkese merhabalar. Bugün 10+3 haftalık hamileyim en son 9. haftada bebeğimi gördüm hiçbir sorun yok. Ama 10 gündür görmedim ya bir telaş içindeyim. Acaba iyi mi acaba ne yapıyor normal diye düşünüyorum :)
Ay ben de bugün aynı duygular içindeyim.en son 8+2 de görmüştüm. Şuan 11+1 deyim. Ben de iyi mi acaba diye merak ediyorum. Görme süresinden dolayı bu duygu normal galiba.

Kızlar folik asit dışında herhangi bir takviye kullanıtoe musunuz? Kaçıncı haftadan sonea kullanılmaya başlanıyor acaba ? Bir de folik aiti kaçıncı haftaya kadar kullanıyoruz. Doktora soracağım elbette fakt şuan aniden merak ettim🤣
12 haftadan sonra artık bana folik asiti bıraktırdı. Elenatal 2 multivitamin olarak takviye, demir ilacı, magnezyum ilacı ve d vitamini verdi 🙂

Zaman sanki geçmiyor ben 10. Haftada gitmistim sonra 11+5 te gittim sanki aylar geçti o arada fetal sonucu için arayacak doktor ona göre gidicez ama ben kontol sürem geçmeden giderim diye düşünüyorum daha önce kötü şeyler yaşadığım için bi ay falan çok uzun süreler ya bekleyemiyorum ben onu görünce sakinliyorum.Doktor bile kasma kendini taş gibi karnın dedi en son muayenede elimde değil ama çok stresliyim iyi mi diye rahat olamıyorum hissetmeye başlayınca belki diyorum biraz daha rahat ederim hareketini hissedip ama ona da var daha

Benim bugun burnum kanadı sürekli internette normal diyor kızımda olmusmuydu hatırlamıyorum sizlerde de oldu mu hiç kanama bugun gün içinde bikaç kez oldu benim

12 haftadan sonra artık bana folik asiti bıraktırdı. Elenatal 2 multivitamin olarak takviye, demir ilacı, magnezyum ilacı ve d vitamini verdi 🙂
Teşekkür ederim. Benim folik asit paketim perşembe bitiyor. Ctesi ise tam 12 haftalık olacağım ve doktor randevum var. Yeni paket almasam mı o zaman?

Benim bugun burnum kanadı sürekli internette normal diyor kızımda olmusmuydu hatırlamıyorum sizlerde de oldu mu hiç kanama bugun gün içinde bikaç kez oldu benim
Chat gpt:

Gebelikte özellikle ilk trimesterda burun kanaması görülebilir ve bu oldukça yaygın bir durumdur. Bunun birkaç temel nedeni vardır:

Hormon Seviyelerindeki Değişim:
Gebelikte östrojen ve progesteron seviyeleri artar. Bu hormonlar, burun mukozasını (burun içindeki ince doku) daha hassas hale getirir ve burun içindeki kan damarlarını genişletir. Sonuç olarak, bu damarlar daha kolay kanayabilir.

Artan Kan Hacmi:
Gebelikte vücutta dolaşan kan miktarı artar. Bu durum, burun damarlarına ekstra baskı uygulayabilir ve kanamalara yol açabilir.

Kuru Hava ve Tahriş:
Özellikle kış aylarında ya da kuru ortamlarda, burun içindeki dokular kuruyarak tahrişe ve kanamaya neden olabilir.

Tansiyon ve Basınç Değişiklikleri:
Burun kanamaları nadiren de olsa tansiyon değişiklikleri veya burun travması gibi durumlarla ilişkili olabilir.

Ne Zaman Doktora Başvurmalı?
Kanamalar sık sık tekrarlıyorsa,
Aşırı miktarda kan geliyorsa,
Kanama tansiyon yüksekliği veya baş ağrısı gibi başka semptomlarla eşlik ediyorsa mutlaka doktora danışılmalıdır.

Teşekkür ederim. Benim folik asit paketim perşembe bitiyor. Ctesi ise tam 12 haftalık olacağım ve doktor randevum var. Yeni paket almasam mı o zaman?
Doktordan doktora takviyeler değişir ama sadece folik asit vermiyolar diye biliyorum. İçinde folik asitinde bulunduğu multivitamin veriyolar :) bazı doktorlar vitaminleri daha geç veriyolar. Belki bi süre daha vermeyebilir. Bende bu kadar vitamin verince şaşırdım 😅

Chat gpt:

Gebelikte özellikle ilk trimesterda burun kanaması görülebilir ve bu oldukça yaygın bir durumdur. Bunun birkaç temel nedeni vardır:

Hormon Seviyelerindeki Değişim:
Gebelikte östrojen ve progesteron seviyeleri artar. Bu hormonlar, burun mukozasını (burun içindeki ince doku) daha hassas hale getirir ve burun içindeki kan damarlarını genişletir. Sonuç olarak, bu damarlar daha kolay kanayabilir.

Artan Kan Hacmi:
Gebelikte vücutta dolaşan kan miktarı artar. Bu durum, burun damarlarına ekstra baskı uygulayabilir ve kanamalara yol açabilir.

Kuru Hava ve Tahriş:
Özellikle kış aylarında ya da kuru ortamlarda, burun içindeki dokular kuruyarak tahrişe ve kanamaya neden olabilir.

Tansiyon ve Basınç Değişiklikleri:
Burun kanamaları nadiren de olsa tansiyon değişiklikleri veya burun travması gibi durumlarla ilişkili olabilir.

Ne Zaman Doktora Başvurmalı?
Kanamalar sık sık tekrarlıyorsa,
Aşırı miktarda kan geliyorsa,
Kanama tansiyon yüksekliği veya baş ağrısı gibi başka semptomlarla eşlik ediyorsa mutlaka doktora danışılmalıdır.
Teşekkür ederim 🤗

Doktordan doktora takviyeler değişir ama sadece folik asit vermiyolar diye biliyorum. İçinde folik asitinde bulunduğu multivitamin veriyolar :) bazı doktorlar vitaminleri daha geç veriyolar. Belki bi süre daha vermeyebilir. Bende bu kadar vitamin verince şaşırdım 😅
Ama sonuç olarak folik 12. Haftadan sonea bi işlevi olmadığı için kullandırılmıyor :) diye biliyorum

Back
X