• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz bugün hamdolsun 22 günlük olduk...kızlar bebekleriniz günde kaç kere kaka yapıyor benim bazı günler hiç yapmıyor bazen iki kere yapıyor acaba iyi beslenemiyormu
Benimki de bazen hiç yapmiyo bazen 2 bazen bir, bence normal hergun yapmayabilirler canım, benim oğlumda 20 günlük

Az evvel sağlıkocağına götürdük bir haftada sadece 80 grm almış yani iyi beslenememiş yavrum 😭 mama vermeyi çogaltmam gerek
Allah Allah benimki de aynen seninki gibi,ama kilo alımı gayet normal fazla bile aliyo mamadan dolayı dedi ebe. Bugün iki yaptı,dün birdi, önceki gün hiç yapmadi , çişini çok yapiyo
Arkadaşlar günde kaç defa bez değiştiriyorsunuz? Çişli olarak, ben sık sık değiştiriyorum abartiyomuyum acaba, çok çabuk bitiyo bezler,bir kere işiyo basiyo çığlığı ,bazen değiştirmiş gibi yapıyorum, minicik isemiş oluyo çünkü, altının açılmasını çok seviyo acaba ondan mı, çünkü ıslaklık hiç yok bezde

Bu arada mama kullanan arkadaşlar ben evolvia mama kullanıyorum çok
Benimki de bazen hiç yapmiyo bazen 2 bazen bir, bence normal hergun yapmayabilirler canım, benim oğlumda 20 günlük
Doktorlara göre günde iki üç defa kaka yapmaları gerek ve dolu dolu çiş sağlıklı olduklarına işaretmiş..benimki güzel beslenememiş belli yani ama seninkini bilemiyorum..eğer seninkinin kilo alımı normalse problem yok demek

Arkadaşlar iki tane sorum olucaktı.

12 günlük bebek için emzirme sıklığı ne olmalı acaba? Bizimki gündüz her saat ya da 2 saatte bir 10-15 dakika arası emiyor. Geceleri uyandırmıyorum. 4 saat uyuyup kendisi uyanıyor zaten uyanınca veriyorum. Uyanınca da gece uyutamıyorum tekrardan yatağında. Koltukta kanepede kucakta uyuyor ama kendi yatağına gelince uyanıp ağlamaya başlıyor. Yüzüstü yatmak istiyor. Bunu nasıl çözebilirim?
Gece daha tehlikeliymiş aç kalmaları 4 saat fazla canım gecede 2 saatte bir emzirilmesi gerek..ben gecede gündüzde 2 saatte bir emziriyorum..zaten o uyanıksa 5 dk yarım saatte bir saatte falan emziriyorum..onu mutlu ve sakin yapıyor

Gece daha tehlikeliymiş aç kalmaları 4 saat fazla canım gecede 2 saatte bir emzirilmesi gerek..ben gecede gündüzde 2 saatte bir emziriyorum..zaten o uyanıksa 5 dk yarım saatte bir saatte falan emziriyorum..onu mutlu ve sakin yapıyor

Ne manada tehlikeli

Canım ben kendım kullanmadım ama Mumsy kremı de cok onerdıler. Netten baktım yapılan yorumlarda çok iyi. Bir bak istersen.
Mumsy o kadar güzel yorumlar olunca ben aldim ama bir gram iyileşme olmadı. Parama da yazık oldu. Canim da hala yanıyor. Garmastan biraz iyi geldi. Paylaşmak istedim.

Çocuk gerçekten sağlam doyup ta 4 saat uyuduysa sıkıntı olmaz tabi de tam doymayip açken üstüne 4 saat uyursa kan şekeri düşer, benimkinin kan şekeri düşmüştü o şekilde. Şuan mama veriyorsam sağlam şekilde doyduğunu biliyorum 4saate kadar en fazla uyumasina müsade ediyorum, tabi arada oluyor bu uyumalar, eğer emziriyosam ve uyumussa memede, iki buçuk saat en fazla tutuyorum çünkü ne kadar emdigini bilmiyorum, 4 saat uyutmuyorum. Birde bebekler aç olduklarında uyaniyolar genelde, istesem de uyumuyo benim ki. 21 günlük oldu benimki 15 gün boyunca 2bucuk-3 saat uyuttum en fazla, sonradan oğlumu tanıyınca kafamızda göre takılır olduk özellikle birkaç gündür.

R rkndmt günaydın canım.Birşey takıldı da aklıma. Bizim miniğin yüzünde ve boynunda minik minik sevilciler çıktı.Netten baktım yenidoğan bebeklerde olabilir diyor.Normalmiş.Ben nurse-harveysten mi oluyor acaba diye düşündüm.Var mı sizde böyle birşey??

R rkndmt günaydın canım.Birşey takıldı da aklıma. Bizim miniğin yüzünde ve boynunda minik minik sevilciler çıktı.Netten baktım yenidoğan bebeklerde olabilir diyor.Normalmiş.Ben nurse-harveysten mi oluyor acaba diye düşündüm.Var mı sizde böyle birşey??
Bizde de var canim, yanağında cenesinde bir iki tane var, boyunlarında var birde bez bağlanan yerde var, yeni oldu iki üç gündür, ben sıcaktan diye düşünüyorum,

Kızlar biz 15 gunluk olduk ama aklıma takıldı gecen gun kontrole gittik doktor hava cok sıcak kısa kollu bile giydirebillrsn dedi bilemiyorum erkenmi evimiz teraslı gece bile cok sıcak oluyor ust kat. Suan siz nasıl giydiriyorsnz

Kızlar biz 15 gunluk olduk ama aklıma takıldı gecen gun kontrole gittik doktor hava cok sıcak kısa kollu bile giydirebillrsn dedi bilemiyorum erkenmi evimiz teraslı gece bile cok sıcak oluyor ust kat. Suan siz nasıl giydiriyorsnz

badi alttan ayaklı pijama üstüne tulum. ev sıcak ama bakıyorum kızım terlemedi. .terlemesine müsade etmeyecek incelikte giydiriyorum. terlemesi kötü. üstüne soğuk olursa üşütür.

Allah razı olsun canım sen önermiştin çok sağol 😍
Canım o mamanın özelliği nedir ne kadar mama veriyorsunuz minnoşa aptamil prosyneo demiştiniz sanırım ,ben hip kullanıyorum ama kararsızım benim Bebek emmiyor tutmuyor beni sürekli süt sağıyorum hem sağdığım sütü hem mama veriyoruz biberonla psikolojim bozuldu başıma agrılar giriyor çaresiz kaldım kayınvalidem Yanımda yarın gidecek napacağım bilmiyorum

Back