karapisso canım benim yok yanmazsınız urfa kadar asla sıcak olmaz.Hatta temmuza kadar aşırı sıcak olmuyor burası.Canım bu arada bahsettiğim ham buğday yani buğdayın ilk hali.Sizde varmı bilmem bizde hedik deriz diş buğdaylarında da yapılır onun içindeki buğday yani.Aşurelik olandan farklı.Aşurelik olan döğme.Satılan yere hediklik bığday desin eşin bilirler.Pişirmesini de hediğin nohutsuz hali gibi yapıyorum.Yani buğdayı göz kararı suda düdüklüde yarım saat haşlıyorum suyuyla yiyorum.Az bi tuz ve içine dövülmüş ceviz ekliyorum öğlen yemeği niyetine çok da lezzetli valla.
canım nilayın kürü nasıl götmedim??buğdayı yukarıda yazdım humana da dahil ben süt konusuda en çok etkiyi buğdayda görüyorum.Canım nurse harveysi sabah akşam 5-6 damla veriyoruz.Prespektüsünde 20 damla yazıyor zaten.Bizde başta çok düzenli vemedik ama düzenli verdikçe daha etkili oluyor canım deneyimledik.Düzenli vermeye çalışın.
Nilayin söylediği dut ve inciri hoşaf yapıp içmek canım
20 damka çok sanki, 5-6 yetiyorsa bende öyle yapayım, bir zararı yoktur bitkisel olduğundan,gerçi acı çekip bagirmasindansa sakin huzurlu olması daha iyi
Buğdayı bende yarın itibariyle yapayım, tam diyetlik tarzda, yoğurtla bile karıştırılıp yenir valla