• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    88
Tecrübeleri annelere bir sorum olacak. Sol kasığıma iğne batar gibi birşeyler batıyor. Geçiyo sonra ve dayanılmaz gibi değil. Bebeklerin hareketini hissediyorum ama yavaşladı birkaç gündür. Yavaş yavaş

Ben o haftaları geçtim çok şükür de ister istemez geriliyorum ilk hamileliğim kontrolüm pazartesi en azından o güne kadar dayanayım gece gece kimseyi rahatsız etmek istemem
Hayırla afiyetle zamanında gelsinler inşallah kacinci haftadasiniz

Canım bu aralar herkes hasta artık bulaşıcı mi havalardan mi bilmem. Çok sıvı tuket bol bol c vitamini al. Çarpıntı dediğin tam olarak sendeki nasıl bilmiyorum ama bende oluyor kalbim hızlı atıyor nefes darlığı gibi bisey oluyor. Özellikle yemek yedikten sonra.
Ben de ki de öyle ya hızlı atıyor nefesim daralıyor sen nefes almayı çok özledim sağolasın canım

Canım benim doktorum bu saatten sonra ölçümlerin yanılma payının yüksek olduğunu söyledi. Gördüğün gibi ultrasonda artık tam göremiyoruz kafasını, karnını dedi, sığmıyormuş. Boyunu mesela 50cm den sonra ölçmeyeceğim dedi. O yüzden sıkıntı yapma bence, doktorun ciddi bir fark olsa sana mutlaka müdahale gerektirecek bir şey söylerdi.

Dinlediğim kadarıyla doğumun başladığı anlamına gelmiyor nişan gelmesi. Saatler içinde de başlayabilir 1-2 haftayı da bulabilir demişti bir doktor. Kasılmalar önemli asıl
Nişan gelince ben de baktım canım aynı yorumu okudum , ins daha gelmezler ya , daha 34 haftalıklar 🥺

kızlar ben 36+6dayım. bugün kızım süt içti uyumadı hoplayıp zıplarken kustu. yerleri sildim dizimin üstünde. şimdi kasıklarıma doğru aşağı baskı oluyor. elle yer silince doğum falan tetiklenmez dimi?
Bu bir defasında bana olmuştu Duşakabine eğilip fırçalamıştım karnımın altından acayip batmalar olmuştu ve bir damlada kanamam olmuştu doktoruma yazmıştım bol sıvı tüket ve sol tarafına uzan eğer geçmezse gel demişti bayağı bir uzandıktan sonra geçmişti

Öyle mi bakalım inşallah
Özellikle yemekten sonra çok olurdu ağladığımı soğuk kış gününde nefes alamıyorum diye balkonun kapısını açıp yattığımı bilirim ama sonralarda tamamen geçti diyemem ama bayağı azaldı sizin de öyle olur inşallah🌸
Bir şeyler yapmaya başladın mı canım 37 haftadan sonra önerilen şeyler oluyor ya
Ne gibi şeyler çok cahilim hiçbir fikrim yok🫣

Hanımlar bugün kontrolüm vardı. Bebek baş aşağı dönmüş sonunda. Fakat normalde 4-5 gün önden giderken şimdi 6 gün geride. Normalde 34+4 olmalı ama 33+5 ve 2300 gr. Doktor önemsemedi ama kafama çok takıldı. Özellikle başı olması gerekenden biraz küçük diye anladım. Acaba yeterince iyi beslenemedim mi? Çok az kilo alabildim halen 4-5 kilo civarında. Ne yapsam ne yesem çok üzüldüm. Son dönemde omega 3 mühim ama bulunduğum ülkede balık yok. Kan pıhtılaşmasını artırdığı için ıspanak ve brokoliye abanamıyorum. Ceviz yiyorum. Omega 3 takviyesi alsam mı? 😟
bende suan 35+2deyim. Toplamda 5 kilo aldim. Doktor beslenmemi yetersiz bulmustu. Bebegin karin cevresi etkileniyor bundan. Benimde bacak boyu 2 hafta onde, karin cevresi haftasiyla uyumlu. Protein agirlikli beslenmeye calisin. Zorlayin kendinizi. Bas cevresinin sizin beslenmenizle ilgili oldugunu dusunmuyorum acikcasi.

kızlar genital bölge ağdasına giden oldu mu doğum yaklaşınca. zararı olmuyor diye biliyorum ilk doğumumda da gitmiştim ama farklı bi bilgisi olan varsa?
ben pazartesiye randevu aldım o zamana kadar bebek gelirse diye tedirginim şimdi :) ağda işini halletmeden doğuma gitmek istemiyorum.

Aslında eğer öyle bir şey gelirse 15 dakika içinde hastanede olmam lazım bunu bana üstüne basa basa söylediler canım. Kordon kopması ihtimali yüzünden en ufacık bir kan bile çok tehlikeli.
Kordon kopma ihtimali olduğu zaman sadece kanama değil nişan gelince de hemen gitmelisin diye biliyorum normalde nişan gelince bir hafta içinde doğum var deniliyor ama nişan geldikten sonra bi kontrol kesin yapılmalı doktor önerisi ile beklenmeli yada hemen doğuma alınmalı buna da hamilelik sürecinde yaşananlara göre değil ıyor ama yer silince bebiş asagıya baskı yapmıstır normal bi dınlen bakalım ne olacak

kızlar genital bölge ağdasına giden oldu mu doğum yaklaşınca. zararı olmuyor diye biliyorum ilk doğumumda da gitmiştim ama farklı bi bilgisi olan varsa?
ben pazartesiye randevu aldım o zamana kadar bebek gelirse diye tedirginim şimdi :) ağda işini halletmeden doğuma gitmek istemiyorum.
Benim erken doğum riskim olduğu için yaklaşık bir ay önce gitmiştim bakmıştım daha önce arkadaşlarıma sormuştum herkes hiçbir sorun olmayacağını söyledi tekmiş hiç de bir sorun olmadı 🌸

Daha erken kuzum ya , 34 haftalıgız , beklerler umarım daha , yoksa kuvöze girme olasılıkları yuksek 😟
jole gibi kıvamlı seffafli pembeli karışım gibi miydi öyleyse nisan olma ihtimali yüksek ama bu hemen doğum başlayacak anlamına gelmiyor bazen on gun iki hafta kadar bile sürebilir

bende suan 35+2deyim. Toplamda 5 kilo aldim. Doktor beslenmemi yetersiz bulmustu. Bebegin karin cevresi etkileniyor bundan. Benimde bacak boyu 2 hafta onde, karin cevresi haftasiyla uyumlu. Protein agirlikli beslenmeye calisin. Zorlayin kendinizi. Bas cevresinin sizin beslenmenizle ilgili oldugunu dusunmuyorum acikcasi.
Her doktor farklı bir şey söylüyor. Benim bulunduğum ülkedeki doktorum kilo alma, alma diye başımın etini yedi. Almadım. Türk doktorlar aldığım kiloyu yetersiz buluyor. Ama yemek yiyorum aslında. Sebze ve protein. Ivır zıvır yemediğim ve çok hareketli olduğum için almıyorum bence. Bugün bulunduğum şehre ayda bir gelen Türk doktora gittim. Bebeğin kilosu ve karın çevresi haftasıyla uyumlu. Ama baş çevresi ilk kez bu kontrolde geri kalmış ölçüldü. Bebeğin pozisyonundan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum ben de. Suyu iyi, plesenta iyi. Neden geri kalsın ki anlamadım. Bakalım bu hafta kendi doktorum ne diyecek

Canım affet valla mesajı okuyunca güldüm. Bişey olmaz merak etme. Dinlenince geçeceğini düşünüyorum. Vezirde yer silince hastanelik olmuştu. Sizin sayenizde yerleri doğuma yakın bol bol silmemiz gerek 😅
valla canım ben gülemiyorum çünkü benim durumumda ebe bile yere eğilmemem için uyardı o yüzden sormuştum aslında ama pek anlaşılmadım herhalde boşver sormadım sayın.

Bu bir defasında bana olmuştu Duşakabine eğilip fırçalamıştım karnımın altından acayip batmalar olmuştu ve bir damlada kanamam olmuştu doktoruma yazmıştım bol sıvı tüket ve sol tarafına uzan eğer geçmezse gel demişti bayağı bir uzandıktan sonra geçmişti
anladım teşekkürler takip edeceğim ağrım henüz geçmedi

Back