Hoşgeldiiiiiiin foruma girdikçe aklıma geliyordun bir daha dönmeyeceksin sanmıştım maşallah ne güzel düzene girmişsiniz bir de anne faktörü var tabiki Allah ömrüne bereket versin sana desteği ne kadar da çok kim bilir... Evlat bambaşka bazen nefes alamasak bile nefes almak için bile onlara koşuyoruz günün sonunda bizim kız ayın ortasında 10 aylık oluyor ama emekleme yok . Bir uçtan bir uca sağ sol yaparak az az sürünerek gidiyor ben de pek anlamıyorum üç dişimiz var henüz. Ben de sabahları genellikle saçlarımın acısıyla uyandırılıyorum çok seviyor saçlarımı çekmeyi. Dediğin gibi her şeyin doğalına yönelmeye çalışıyoruz. Buralarda bakkallarda bile köy yoğurdu satılıyor ama artık kendim mayalamaya başladım. Bir de ekşi mayaya başladım tutarsa sağlıklı bir ekmek yeriz inşallah

leylunehar elazığ çok geçmişolsun. Ölenlere rahmet ailelerine Rabbim sabırlar versin.
Nasılsın ailen arkadaşların herkesler iyimi.
leylunehar inşallah iyisinizdir kuzum sadece telefon a bakamıyosundur inşallah çocuklar sen ailen inşallah hiç birşeyiniz yoktur
Herkese hayırlı sabahlar kızlar. Yeni aklıma geldi girmek. Daha doğrusu ancak fırsat buldum. Kusura bakmayın. Çok sağolun sorduğunuz için. Bizler iyiyiz, yakınlarımızda öyle çok şükür. Evimizde bi hasar falan yok. Ama çok etkilendik.. Hala kendimize gelemedik. Hem korktuk hem sonrasındaki telaşlar madden ve manen çok yıprattı bizi. Rabbim beterinden esirgesin zor atarız bunu üstümüzden.. Hamd olsun bugünümüze ne diyelim..

Bu arada mininğim 9 ay 9 günlük oldu. Başladık emeklemeye, üstten iki dişimiz çıkmak üzere geçen kontrolde doktorumuz öyle dedi. Sanırım ilk üst dişleri çıkacak. Altta çıkmaya yaklaşmış.. Sizin de dediğiniz gibi çok kucakçı. O yüzden ne sürünmek istiyor ne oturmak istiyor.. Bakalım yürürse artık daha iyi olur inşallah.. Ek gıdada da işine geleni yiyor. Sizinkiler gibi gözü genelde bizim yemeklerde. Valla bende tuz atmadan yapıyorum yemeklerimizi ona uygun oluyosa veriyorum.. Gece uykularımız bigün iyi bigün kötü.. Çok şükür bugünümüze. Allah canına sağlık versin büyüdü bile

Oh canım hoşgeldin rabbim beterinden esirgesin bir daha yaşatmasın inşallah
Bebeğine de maşallah Allah'ım sağlıkla yaşatsın inşallah

Elhamdülillah çok şükür
Sizlerin iyi olduğunu duydum çok mutlu oldum. Daimâ iyi olun , Allah can sağlığı versin.

Kız yakaladık birbirimizi nasılsın ne varne yok.
Ay kuzum valla hiç denk gelmiyoruz hastayım ben 4 gündür bugün doktor ilaç verdi içtim mecbur enfeksiyon varmış karın ağrısından mahvoldum .
Sen napıyosun iyisinizdir inşallah çocuklardan fırsat bulamıyoruz ki kk ya benim sıpa çok hareketli yetişemiyorum hızlarına

Seninki çok heraketli benimki kucakçı
Annelik çok güzel ya. Baksana bizsiz duramayan meleklerimiz vr. Çok geçmiş olsun canım benim. Dikkat et kendine

R rkndmt karapisso A asitane161719 kızlar teşekkür ederim. Ben biraz fazla evhamlıyım bu alerji vs sanırım çok yıprattı beni. Bebişlerimize sağlık diliyorum. İşe başlayalı 1 hafta oldu anca alışıyorum. Derslerim de öğlene kadar çok ayrı kalmıyorum Allah'tan. Alerji diyeti açmaya başladım inşallah aksilik olmadan tamamlayabilirim. Bebeğime en azından keçi yoğurdu bile verebilsem çok iyi olacak. Dualarınızı bekliyorum.

Kızlar hayırlı sabahlar;
Bir hışımla geldim sayfaya... Sabah sabah sinir harbi yaşıyorum. Rabbim şükürsüzlükten muhafaza etsin hepimizi... Bu aralar aşırı sinirleniyorum benim miniğe yahu bir bebek hiç mi bir şey yemek istemez . Neler neler yapıyorum emeklerim hep boşa. Sabah hazırladığım kahvaltıyı yemedi kaşığı sinirle önüne bıraktım her yer yemek oldu. Başladı kaşıkla oynamaya üstü başı saçına kadar yemek... Sebzelerle arasında kalın bir duvar var sanki. Mercimek çorbası hele hiç içmiyor. Tarhana alerji yaptı yediremiyorum. Yoğurt çorbasını ilk gün yedi ikinci gün yemek istemedi. Meyveyi seviyor ama hep şekerli hep meyve olmaz ki.... Mama desen 10 aylık çocuk 3 ölçek mamayı bitiremiyor bazen. Kaldı ki ben mamayı bırakmak istiyorum artık zaten emziriyorum 24 saat. Blw denemek istiyorum ama yürek dayanmıyor o kadar dağınıklığı zaten zamanla yarışıyorum akşama kadar evde. Bizim yediklerimizde gözü var ama onları bile birkaç çay kaşığı alıyor tamam. Biraz toparlanmıştı zayıfladı yine. Oğluma diyet yaptırıyorum kızıma ise kilo aldırmaya çalışıyorum. Yemeyen çocuk çok zormuş. İçimi döktüm.

Canım benim şampiyonum sakin sakin Açlıktan ölmez hiç merak etme. Benim kızım 2 yaşına kadar sadece emdi ... herkes acıyordu bana . Ne çorba ne püre meyve ne yoğurt. Hak getire ağzını açmazdu. 2 yaşından sonra sütten kestim ve şimdi maşallah bir iştahı var büyükler gibi. Ben üstüne gitmedim. Bıraktım kendi haline. İlkimde çok zor ek gida serüveni yaşamıştım. Yemezdi yediğini kusardı. Allahım ne günlerdi iyiki geçti gitti.
Sana örnek olsun için ferhalasın diye yazdım bunları. Senin yapacağın şey kendine iyi bakmak
Sütünü kaliteli yapacak gidalar yemek içmek. Bu şekilde kızın sağlıklı büyür. Aksi halde seni emer gücün kalmaz ve sütün kaliteli olmaz.
Ben 2 yaşına kadar çok sağlıklı beslendim
Her sabah Zencefilli ballı su içtim 21 gün. Sonra 21 gün çörekotu yağı üzerine sirkeli ballı su
21 gün yapıp ara verdim. Bu şekilde sütler kaliteli aktı. Her insanın farklı tabi. Sen sana süt yapan gıdaları bul. Ve üzülme. Herşey zamanla yoluna girer. Dualarım seninle.

Allah razı olsun canım. Bırakayım diyorum da içim el vermiyor. Kendi yemek istiyor karıştırmak dağıtmak istiyor. Bazı şeyleri veriyorum eline ama her şey de verilmiyor ki... Patates haşladım bir tane verdim eline patatesin dörtte üçünü dağıta dağıta çöp etti. Yediyse kalan birini yemiştir. Elma verdim bütün onu kemirdi biraz. Mama vermedim bugün acıksın diye... Bakalım ne zaman yemeeeeeek diye ağlayacak

Allah'ım kolaylık versin canım valla yemeyen çocuk çok zor benim kızım bu yıla gelene kadar çok güzel yerdi dile geldi resmen millet dillendire dillendire bitirdi çocuğumun yemek yemesini şimdi sadece abur cubur yemek istiyor sıpa
O öyleyken ensarda çöp bulsa yiyor
Bizim teknik blw yöntemi denebilir e yere sofra örtüsü serip ortasına oturuyorum eline verdiğimi döke saça yiyor sonra döktüklerini yiyor

Kuzum bizim evde durumlar öyle değil malesef. Kızım yemek de seçiyor. Öyle eline her verdiğimi yiyeceğini bilsem döküp saçması umrumda olmaz. Ağzına kaşığı götürürken daha elleriyle elimi bir savunuyor kaşık bir yana içindeki bir yana... O anda geliyorlar bana işte... Daha da bu kıza özel yemek pişirmeyeceğim. Abisine pişirdiklerimden bizim yemeklerden yesin yerse daraldım

Dualarım bütün annelerle canım benim. İnşallah mertin yediği her gıda bedenine şifa uyku huzur olur. Sanada kolaylıklar diliyorum.

Kız senin oğlan bizimkilerden küçük. Sofraya oturup yiyecek kadar büyüdümü maşallah ona. Benim kızıma sofra sersem neye yarar dağıtır bırakır daha yutamıyor ki. Yuttuğu her neyse sonra olduğu gibi çıkıyor beZe. Buda demekki mide sindirim yapmıyor. Bide bizde dişté yok. Yaşlı nineler gibi
A asitane161719 kuzum ya yemek yiyecek kadar büyümediler ki. Mideleri ne kadar ki . Şuncacık bebekler ya. Bırak yemesin. Sen emzirmeye dayan . Sonra bağışıklığı kuvvetli olacak. Bide onlar için yaptığını asla asla yemezler..illa tadı tuzu yağı yerinde olacak.. é onuda en az 1.5 yaşında iken vermek lazım. O zaman rahat ederiz. Hayal ediyorum zavallı ben. Bebek 9 aylık ben sütten keseceğim günü hayal ediyorum.

Kuzum valla bilemedim ki 8 aylık olduk 6 dişi var emekliyor kanepeye tutunup kalkabiliyor çok hareketli ve aceleci bazen acaba obezite olabilir mi diyorum Allah korusun hiç doymuyor gibi benimde beynim yandı

Kuzum valla bilemedim ki 8 aylık olduk 6 dişi var emekliyor kanepeye tutunup kalkabiliyor çok hareketli ve aceleci bazen acaba obezite olabilir mi diyorum Allah korusun hiç doymuyor gibi benimde beynim yandı

Hey maşallah sen annesi olarak bilirsin kilosu fazla depilse iştahı yerinde demek. Yesin şifa olsun.

Bugün kendisine özel hiçbir şey yapmadım. Bizimle yiyor yerse günde bir iki kez mama geriye sadece anne sütü. O kadar minimal ki yedikleri dünyanın en ekonomik bebeği bizde yaşıyor diye pankart asacağım cama yakında Hifaa maşallah kuzucuğa. Yesin dert etme Paşa çok hareket ettiği için çok yakıyor demekki yakıta ihtiyacı var. .. Bizim yakıtımız konsantre yakıt. Bir yudum içiyor içeride bir çay bardağına dönüyor herhalde

Ahahaa konsantre , çok iyi olurdu öyle olsa.
Benim bebeğim dün gece başladı gene. Grip mi oldu diş derdimi bilmiyorum . Ağzı burnu akıyor sürekli mızmız. Şuan zorla bir çorba yaptım ve başım dönüyor uykusuzluktan. Mecburen oğlumun okuluna gittim baya yoruldum ya. Seneye rahat edeceğim inşallah. Her bakımdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…