• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar, bebeklerimiz 9 aylık oldu çok şükür ☺️ sağlık ocağında söylediler kızamık aşısı vuruyorlarmış artık 9. ayda vurduranınız var mı normalde yoktu bu ayda ama vurcaklarmış artık... Siz naptınız...
Ben vurdurdum. 9 aylık kızamık eskiden yokmuş. Artık onu da listeye eklemişler. 12. Aydada daha fazlasını mi , rapel mi ne yapacaklarmış. Öyle bi aman aman ateş yapmadi. Çok az huysuzlasti bir iki gün. Kolundan vuruldu ilk defa.

Benim sorunum gece çok sık 10 defa uyanıyor . Sizler kaçta yatiriyorsunuz, kaçta kaldırıyorsunuzz. Oğlenleri kaclarda ne kadar süreyle uyuyor paylaşabilir misiniz? Doktor 8-9 gibi gece uykusunu başlat, sabah 6 da son emzir şekerlemesini yine yapsın. Ondan sonraki ilk uyanması durumunda uyutma! 7:30- 8 gb. mesela dedi.

Ama gece uykusu 9 da baslatiyorsan ondan en az 4 saat önce uyumamış olması lazım ki gece sık uyanmasin dedi. Dün iki defa bu düzene geçtim abartmıyorum;15_20 defa uyandı napcam ben yaaa😔😔😣

Ben vurdurdum. 9 aylık kızamık eskiden yokmuş. Artık onu da listeye eklemişler. 12. Aydada daha fazlasını mi , rapel mi ne yapacaklarmış. Öyle bi aman aman ateş yapmadi. Çok az huysuzlasti bir iki gün. Kolundan vuruldu ilk defa.

Benim sorunum gece çok sık 10 defa uyanıyor . Sizler kaçta yatiriyorsunuz, kaçta kaldırıyorsunuzz. Oğlenleri kaclarda ne kadar süreyle uyuyor paylaşabilir misiniz? Doktor 8-9 gibi gece uykusunu başlat, sabah 6 da son emzir şekerlemesini yine yapsın. Ondan sonraki ilk uyanması durumunda uyutma! 7:30- 8 gb. mesela dedi.

Ama gece uykusu 9 da baslatiyorsan ondan en az 4 saat önce uyumamış olması lazım ki gece sık uyanmasin dedi. Dün iki defa bu düzene geçtim abartmıyorum;15_20 defa uyandı napcam ben yaaa😔😔😣
Sağol canım bende yaptırmayı düşünüyorum ama sormak istedim gene de...
Uyku düzenimiz bizimde çok bozuldu gündüz 9 9:30 gibi uyanıyor, 12:30 da yatıp 2 gibi kalkıyor. Sonra 5 te yatıp 7 gibi kalkıyor bi daha gece 12 de anca uyuyor 1 i bile buluyor Bende işe başlamadan düzeltmek istiyorum bu durumu gece de sık sık uyanıyor 😔 Sabah 7 buçukta kalkıyor ama karnı doyduğu gibi tekrar uyuyor uyutmasam çok huysuz oluyor nasıl olcak bilmiyorum 🤷‍♀️

Merhaba arkadaşlar, bebeklerimiz 9 aylık oldu çok şükür ☺ sağlık ocağında söylediler kızamık aşısı vuruyorlarmış artık 9. ayda vurduranınız var mı normalde yoktu bu ayda ama vurcaklarmış artık... Siz naptınız...
Ben de yaptırdım bir sıkıntı yaşamadık 😊

Bebeklerimiz çok küçük. Uyku eğitimi sonuç verir mi ya da olmalı mı bilemiyorum ama ben tercih etmiyorum. Daha çok kendi haline bırakıyorum bebeğimi. Sabahları sekiz buçuk gibi kalkıyor 10.30 gibi yeniden uykusu geliyor. En fazla bir saat uyuyup uyanıyor. Öğlen de 1-2 gibi uyuyor eğer gürültü olmazsa iki saatten fazla uyuyor. Akşam yedi gibi yarım saat daha uyuyor. En son 23.30 civarı gece uykusuna geçiyor. Geceleri birkaç kez uyanıyor benim kızım da. Bazen daha az bazen daha sık. Ama farkettim ki gece uyumadan önce iyice yorulursa daha güzel uyuyor ben de uykudan önce oynuyorum onunla hareket etmesini sağlıyorum 😊😁

karapisso karapisso kuzum sen çocuklar hastalandığında ne veriyordun benim büyük sıpam hasta hastaneye götürmek istemiyorum bişey yapmıyorlar

Geçmiş olsun canım
Çörekotu yağı içiriyorum.
Zencefilli ballı ılık su.
Öksürünce gögsüne kantaron yağı sürüyorum.

Kızlar bebeklerinizin gece uyku düzeni nasıl ben de 2019 haziran annesiyim oğlum geceleri 1saat40 ile ara ile uyanıp emmek istiyo ve bunu alışkanlık haline getirdi bu huyundan nasıl vazgeçirebilirim bu durumu yaşayanınız var mı acaba sabrım tükenmek üzere bu arada desteksiz uyumayı bilen bi bebek

Benimki de aynı öyle sık uyanıyor emiyor uyuyor mahvoldum. Çare arıyorum bulamıyorum. Gece uykusuyla son gündüz uykusuna en az 4 saat ara bırakmak lazımmış. Kısmen mantıklı bira deneme yapıyorum 5 te kalkmalı ki; 9 da uyutabileyim. Bugünse 7 ye kadar uyudu sipam. Uyandırsam da istemedi uyanmayı. Şuan yeni uydu.

Benimki de aynı öyle sık uyanıyor emiyor uyuyor mahvoldum. Çare arıyorum bulamıyorum. Gece uykusuyla son gündüz uykusuna en az 4 saat ara bırakmak lazımmış. Kısmen mantıklı bira deneme yapıyorum 5 te kalkmalı ki; 9 da uyutabileyim. Bugünse 7 ye kadar uyudu sipam. Uyandırsam da istemedi uyanmayı. Şuan yeni uydu.
Benim tam ters etki yapıyor akşam 9 da uyuyor 11 de uyanıyor 12 buçukta uyuyor baya bir uyanmıyor öteki türlü zırt bırt uyanıyor yani o bebeğe bağlı bence

Canım bende aynı sekildeyim son gündüz uykusu ile gece uykusu arasında muhakkak 4bucuk saat bırakıyorum uyku öncesiyıkıyorum masajını yapıp rutinimizi yapıyoruz yatağına koyuyorum kendi de uyuyo ama sonrası başlıyo sık uyanmalar

Canım bende aynı sekildeyim son gündüz uykusu ile gece uykusu arasında muhakkak 4bucuk saat bırakıyorum uyku öncesiyıkıyorum masajını yapıp rutinimizi yapıyoruz yatağına koyuyorum kendi de uyuyo ama sonrası başlıyo sık uyanmalar
Doktorun biri uyku öncesi yorun ara verin gece uykusundan önce diyor biri de uykudan önce yorulursa uykusu düzensiz olur rahat uyumaz yorgunluktan diyor deneme yanılma yöntemi uygulayacaz çocuklara bu gidişle 🤔🤭

Her gün banyo yaptırıyor musunuz kışın ben hergun yikayamiyorum havalar ısındıkça arttirayim diyorum banyolarıni. Bir de banyo kuvetinden artık fileyi çıkarttım. Direk oturtuyorum daha iyi oldu filede artık çok hareket ediyordu. Eline de bir oyuncak verince de aşırı kimildamiyor.

Her gün banyo yaptırıyor musunuz kışın ben hergun yikayamiyorum havalar ısındıkça arttirayim diyorum banyolarıni. Bir de banyo kuvetinden artık fileyi çıkarttım. Direk oturtuyorum daha iyi oldu filede artık çok hareket ediyordu. Eline de bir oyuncak verince de aşırı kimildamiyor.
Evim çok sıcak canım her gün yıkıyorum ben rahat uyusun diye ama uykusuna da çok etki ettiğini düşünmemeye başladım açıkçası gece sık uyandığı için.

Uyku problemi olan arkadaşlar, Sinem Gerger akinal in bebeğiniz uykuyu cok sevecek kitabını tavsiye ederim alın okuyun, çok güzel açık sade dille anlatmış, yaptığım hataları gördüm kitap sayesinde. Araştırırsanız zaten çok memnun okuyup uygulayanlar. İnstg da takip etmenizi de tavsiye ederim. Her bebek farklı kitapta bunlar göz önüne alınarak aktarılmış. Çok basit gibi görünen ama sürekli uyanmasına sebep olan ve bunu alışkanlık haline getirmeletine sebep olan şeyleri de goruyo insan okuyunca
Birde 9 gibi en geç uyuması en güzeli çünkü büyüme hormonunun salgilanma zamanları var akşam ve gündüzleri bunlara dikkat etmek bebeğin fiziksel ve beyinsel gelişimini sağlıyor.

Back