İyiyiz canım Kızım bi gün hiç uyumuyor bi günde çok uyuyo Haftaya mevlidimiz var Allah ın izniyle atlatsak inşallah daha da rahatlıcam... Evde klimayı açıyorum anca öyle duruluyo çok sıcak havalar gerçekten...Kızlar napıyorsunuz
Geçmiş olsun. Siz böyle yazınca Vicdanım sizladi yaa. Doğumdan sonra benim de migren bi defa tuttu dayanmaya çalıştım ama baktım gittikçe kotulesiyorum kusmada başlayınca dolorex içtim. Ama doktor doğum sonrası ağrıları için verince içilir diye düşündüm inşallah bebegime bir zarari olmazAmiinnn en kötü günlerimiz böyle olsun. Benim de bugün migrenim tuttu aksi gibi Mert in de daha huysuz olacağı tuttu. Büyüme atağı mı yaşıyor nedir. Sabahtan beri sürekli emmek istiyor hiç uyumadı 10 dk uyusa hemen uyanıyor. Memede ve kucakta sürekli. Migrenim olmasa tahammül ederim ama böyle çok zor. Parol aldım ama tabii ki fayda etmedi başka ilaç da alamıyorum. İnşallah bu baş ağrısı çok uzun sürmez benim bazen günlerce sürüyor çünkü. Ne yaparım bilmiyorum yoksa.
Canım karbonat ile siliyor eskiler ama bir ilacı var 2/3 güne geçiriyor sağlık ocağından yazdır istersenKızlar oğlumun agzı pamukçuk olmuş nasıl geçer acaba
Teşekkür ederim. Benim doktorum doğum sonrasında ilk günler kuvvetli ağrı kesici serum iğne vs kullandı ama eve geçtiğimde sadece parol veya minoset kullanabileceğimi ekledi. Gerçekten zor bir ağrı Allah kimsenin başına vermesin. Hepimize şifa versin. Dolorex tarzı ilaçlar önerilmese de illa ki o ilacı kullandın bebeğin zarar görecek diye değil bu tarz ilaçlarla ilgili yeterince araştırma yapılmadığı için önerilmiyor. Bir sıkıntı olmaz inşallah içini ferah tut huzursuzluk vs olabilir ama .Geçmiş olsun. Siz böyle yazınca Vicdanım sizladi yaa. Doğumdan sonra benim de migren bi defa tuttu dayanmaya çalıştım ama baktım gittikçe kotulesiyorum kusmada başlayınca dolorex içtim. Ama doktor doğum sonrası ağrıları için verince içilir diye düşündüm inşallah bebegime bir zarari olmaz
Teyzemlerle annem de onu dedi de nasıl yapcam bilemedimCanım karbonat ile siliyor eskiler ama bir ilacı var 2/3 güne geçiriyor sağlık ocağından yazdır istersen
Kolayca atlatırsınız inşallah canımİyiyiz canım Kızım bi gün hiç uyumuyor bi günde çok uyuyo Haftaya mevlidimiz var Allah ın izniyle atlatsak inşallah daha da rahatlıcam... Evde klimayı açıyorum anca öyle duruluyo çok sıcak havalar gerçekten...
Amiinnn en kötü günlerimiz böyle olsun. Benim de bugün migrenim tuttu aksi gibi Mert in de daha huysuz olacağı tuttu. Büyüme atağı mı yaşıyor nedir. Sabahtan beri sürekli emmek istiyor hiç uyumadı 10 dk uyusa hemen uyanıyor. Memede ve kucakta sürekli. Migrenim olmasa tahammül ederim ama böyle çok zor. Parol aldım ama tabii ki fayda etmedi başka ilaç da alamıyorum. İnşallah bu baş ağrısı çok uzun sürmez benim bazen günlerce sürüyor çünkü. Ne yaparım bilmiyorum yoksa.
Merhaba arkadaşlar bende 7 mayis ta doğum yaptım . Kontrollerde üfürüm duydu bebgimde dr kardiyolojiye götürdük ads var kalbinde5 veya 6 mm delik dua edin lütfen bize
Sağol canım amin inşallahKolayca atlatırsınız inşallah canımbu ara ben çok gazlıyım oğlumda öyle haliyle ağlayıp duruyor sıcakta cabası Allah'ım kolaylaştırsın inşallah bütün işlerimizi
Merhaba hanımlar 20 mayısta Doğum yaptım bende sizi takip ediyordum
yakamoz074 Allah şifalar versin
Sağol canım amin inşallah ❤
Geçmiş olsun canım Allah şifa versin... içini ferah tut...Merhaba arkadaşlar bende 7 mayis ta doğum yaptım . Kontrollerde üfürüm duydu bebgimde dr kardiyolojiye götürdük ads var kalbinde5 veya 6 mm delik dua edin lütfen bize
Hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün...Merhaba hanımlar 20 mayısta Doğum yaptım bende sizi takip ediyordum
yakamoz074 Allah şifalar versin
Gaz Sancısı (Kolik)Allah askina biri bitecek desin ya. Oglum 2 aylik. Gazli. Ama 1 haftadir iyice artti. Gece gunduz uyumuyor yarim saatte bir aliyorum perisan oldjm surekli ağlıyorum. Ne olur biri bitecek desin. Surekli ağlıyor. Cok ender durduğu.. ne yapacagimi sapitmis durumdayim.
Ah canim deniyoruz, arabaya bindigi gibi uyiyor zaten. Neyseki birkac gundur daha rahatiz ins azaliyordur :/ zaten gaz yapan sey yemiyorum ve 2 aylik olduk umarim 3. Ayinda son bulur. Aksamustleri oluyor genelde 8 gibi falanGaz Sancısı (Kolik)
Bebeğinizin 2-3 haftası dolunca , akşama doğru birden huysuzlanıyor, durmadan ağlamaya başlıyor,bacaklarını karnına çekiyor, kızarıp bozarıyor, ağlıyor, bu durum, haftanın çoğu günü aynı saatlerde tekrarlanıyor ise bebeğiniz gaz sancısı çekiyor deriz. Buna KOLİK diyoruz. Kolikbebeğe zarar vermez,bebeklerin yaklaşık % 30' unda görülür.Annenin emzirme sırasında aşırı hava yutturması,gereksiz ve fazla besleme,bebeğin alerjik olması, kolik problemini daha da artırır.Annenin kendinde gaz yapan gıdalardan uzak durması,annenin endişelerinin giderilmesi,bebeğin 2-3 saat aralıklarla her iki göğüsten 5 erden 10 dakika ikinci göğüsten en çok 15 dakika emzirilmesi sorunu azaltır.İlk göğüs 5 ikincisi en çok 15 toplam 20 dakika. Kolik bebekte önerilerimiz;
· kucağa almak
· kolik için özel müzikler dinletmek,internette bulunabilir
- davlumbaz,saç kurutma makinası gibi aletlerin sesini dinletmek
-bitkisel içerikli gaz damlalarını doktorunuza danışarak kullanmak
-parasetamol içerikli ağrı kesici fitil doktorunuza danışarak kullanmak
· Kucakta veya beşikte ritmik ama abartmadan sallamak
· Karnına ılık yağ ile masaj yapma
· Karnına ılık havlu koyma(ılık,YAKICI SICAKLIKTA DEĞİL)
· Ilık bir banyo yaptırmak
· Bebek arabasında ileri geri gezdirmek
· Kendi arabanıza bindirip gezdirme,en favori ve sonuç alıcı yöntem budur.
Gaza bağlı olduğunu düşündüğünüz ağlamalar 4 ayı biten bebekte hala mevcutsa,bebekte egzema var ise,gaitası yeşil ve mukuslu çıkıyorsa GIDA ALERJİSİ de akla gelmelidir.''SAYFA İÇERİĞİ SADECE BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR,TANI VE TEDAVİ İÇİN MUTLAKA DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ''
Canım bunları bi denesen belki daha rahatlar bi çocuk doktorunun sayfasından kopyaladım...
Ayrica ilgilendigin zaman ayirdigin icin cok tesekkur ederim canimmGaz Sancısı (Kolik)
Bebeğinizin 2-3 haftası dolunca , akşama doğru birden huysuzlanıyor, durmadan ağlamaya başlıyor,bacaklarını karnına çekiyor, kızarıp bozarıyor, ağlıyor, bu durum, haftanın çoğu günü aynı saatlerde tekrarlanıyor ise bebeğiniz gaz sancısı çekiyor deriz. Buna KOLİK diyoruz. Kolikbebeğe zarar vermez,bebeklerin yaklaşık % 30' unda görülür.Annenin emzirme sırasında aşırı hava yutturması,gereksiz ve fazla besleme,bebeğin alerjik olması, kolik problemini daha da artırır.Annenin kendinde gaz yapan gıdalardan uzak durması,annenin endişelerinin giderilmesi,bebeğin 2-3 saat aralıklarla her iki göğüsten 5 erden 10 dakika ikinci göğüsten en çok 15 dakika emzirilmesi sorunu azaltır.İlk göğüs 5 ikincisi en çok 15 toplam 20 dakika. Kolik bebekte önerilerimiz;
· kucağa almak
· kolik için özel müzikler dinletmek,internette bulunabilir
- davlumbaz,saç kurutma makinası gibi aletlerin sesini dinletmek
-bitkisel içerikli gaz damlalarını doktorunuza danışarak kullanmak
-parasetamol içerikli ağrı kesici fitil doktorunuza danışarak kullanmak
· Kucakta veya beşikte ritmik ama abartmadan sallamak
· Karnına ılık yağ ile masaj yapma
· Karnına ılık havlu koyma(ılık,YAKICI SICAKLIKTA DEĞİL)
· Ilık bir banyo yaptırmak
· Bebek arabasında ileri geri gezdirmek
· Kendi arabanıza bindirip gezdirme,en favori ve sonuç alıcı yöntem budur.
Gaza bağlı olduğunu düşündüğünüz ağlamalar 4 ayı biten bebekte hala mevcutsa,bebekte egzema var ise,gaitası yeşil ve mukuslu çıkıyorsa GIDA ALERJİSİ de akla gelmelidir.''SAYFA İÇERİĞİ SADECE BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR,TANI VE TEDAVİ İÇİN MUTLAKA DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ''
Canım bunları bi denesen belki daha rahatlar bi çocuk doktorunun sayfasından kopyaladım...
Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. ismi ne bebeğinin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?