• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ay yapma böyle düşünme. O senin kuzum belliki sen yorgunsun yoksa kimselere vermezsin evladını . OH ne güzel bakan varsa baksınlar hiç kafanı yorma sende dinlene o arada. Allah Size bağışlasın.
amin canım ❤ saolsunlar bakan var kv ye giderim o bakar anneme giderim annem bakar bilmiyorum Allah'ım iç ferahlığı versin herkese
Kuzum keşke evine gitsen yalnız kalınca değişiyor duyguların ben de annemlerdeykrn aynı şeyi yaşadım
evimdeyim canım zaten haftasonu için geldik köye yetersiz hissediyorum kendimi öyle gördükçe geldik evimize bugün inşallah daha iyi olurum
Canım bende sanki benim değil gibi hissettim bir dönem, birkaç gündür daha rahatım,hep anneme veriyodum ufacık mizildansa,susmuyodu bende,annemde esimde vs susuyodu, artık biraz daha içsel olarak rahatladım bende de susmaya başladı, geçici bir süreç , şuan ilk fırsatını buldugumda annene yeğenine vs bırakıyorum tek başıma takılıyorum , kendi kendime bir saat vakit geçiriyorum, gayet normal aslında, kendini yorma ver kucaklarina, 15 yaşındaki erkek yeğenime bırakıyorum manasını yediriyo gazını cikariyo uyutuyo mesela, bende o esnada uzanıyorum , bunu yapmam diyordum bunu bile yaptım ,mutlu anne: mutlu bebek:)
aynen canım bu ara oldu bu hal bende insan yaşamadan anlamıyor yapmam dediklerini yapıyor alıştığımız rahatlıktan olunca insan bir boşluğa düşüyor galiba ondan bu durum

Anladim o zaman beslenmesi yerindedir.. Olsun annesi sen nasil Rahat ediyorsan öyle yap. Kaka bizdede 1 aylik Olana kadar oyleydi. Havalar 30 dereceyi buldu ve degisti hersey.. Yurtdisi avusturyada yasiyoruz..
Burda normalde bahar ilik gectii.. 3 haftalikken inan Oglum gogsumden emerken kizarak aglayarak cektigini bilirim. Ama Yine de uyuya kaliyordu Sonucta doymasa Uyumazdi.. bir sonraki beslenmesine kadar tekrar süt geldiigi icin o 3, 4 gün dayandiim bende oda... Arastirmalarima göre bosta emse emmeli diyoordu makaleler... Reseptorleri uyariyormus. Mama karsiti oldugumdan degil tabi ki.. Ilk Dr randevuSuna cikan Sonuca göre hem Mama hem meme verebilirdim fakat beklememe degmis oldugunu gördüm.. Kilo aljmi iyi oldugunu ögrendim... Ztn su an sutte cogaldigini farkediyorum. Sükürler olsun
Canım bugun doktora gittim reflüsünden dolayı 500 gram arttırabılmıs kuzum. Oysa her ay 1 kılo alması lazım :(( beslenmesi güzel ama sonrasında cıksrtıyor ve kılo alamıyor. Ben de mamadan uzaklastrmak istiyorum. Gunde 2 ye ındırıp zorla emzır meye calısacagım inşallah bizde basarsbılırız.

O dediğin şundan oluyor kendim için örnek vereyim, ben evliydim ama bildiğin bekar hayatı gibi yaşıyodum,eşime yemek yapayım vs öyle şeylerin yoktu, canım isterse yapar istemezse dışardan sipariş veriyordum,anneme gidince ondan alıyordum. Hamilelik boyunca hele biryada iki defa yemek yapmisimdir, çok serbest rahat bir hayatım vardı, bekarkende evlenincede öyle oldu, ama çocuk bir doğdu kafana göre takilmalarin bitiyo acayip bir süreç, emzirme mama meme vs hepsi strese sokuyo insanı. Eskiler zaten bastırılmış bir hayat yasiyolar, mesela annemden örnek vereyim ,kadın zaten kaynanadan kayinlardan ,yeri gelmiş kocadan çekmiş, bu benim hayatım deyip bişey yapamamış,küçük yaşta evlenmiş, birilerinin boyunduruğu altına girmiş, böyle bir insan lohusalık depresyonuna girmez,zaten hayatı tam depresyonluk. Annemde bu tarz yorum yapiyo,biz rahat değildik , yemek yapmazsan herkes laf ederdi,gezemezdin kafana göre, siz aşırı rahat olduğunuzdan en ufak sıkıntıda ruh haliniz alt üst oluyo ,aslında herşey elinizin altında diyo. Haklı. Biz rahat yaşamı bildiğimiz için böyle oluyoruz. Onlar okadar rahatlığı görmemişler,insan bilmediği seyi isteyip depresyona girmiyo işte:)
İşte benim hayatımda seninki gibiydi baba evindede koca evindede cok rahattım şimdiki bebekli hayat biraz zor geldi ama inş üstesinden gelirim onun sevgisiyle bunu başaracağım

Allah yardımcın olsun. benim eşimde tutturdu çok yorulacağız bu sene evde geçirelim tatili unut. ama 10 gün az değil, en azından diğer iki çocuk eğleniyor ben evde oturcağım denize giremem diyorum o zaman ne anlamı var gitmenin diyor. düz mantık işte. halbuki evde bunalım bir koca yıl bitti evdeyiz. belki seninde bebeğine deniz havası iyi gelir sanada tabi. sür konusunda benimde başıma geliyor. bazen kızım açlıktan uyumuyor çok çok emmek istiyor ordan anlıyorum. napalım bi öyle bi böyle geçecek. oğlumda iki kez süt bitmişti 3 ve 5 aylık iken. üzüntüden :KK43:

çok zormuş 3 çocuk. tatilde çok yorulacağız diyor eşim . halbuki ben evdede çok yoruluyorum hemde çok... hafta sonu bir gün evde ve dışarı çıkınca yoruluyoruz diye evde oturalım hep diyor. olurmu öyle şey Allah aşkına.
Canım peki tekrar geliyor mu süt ben yine gelsin diye uğraşıyorum da tamamen kesilmedi ama azaldı. Dünden beri sürekli mememde tutuyorum sütüm artsın diye. Umarım gelir yeniden. Dün gece evimizdeydik başta biraz hüzünlendim alıştım kalabalığa burda nasıl yapıcam diye ama şimdi iyiyim. Umarım iyi gelir bize. Evimi özlemişim. Eğer kendine güveniyorsan tatile çık tabii ben kendime güvenemiyorum zaten huysuz bir de oralarda hasta ederim diye korkuyorum. Yoksa ben denize girmeden tek yaz geçirmedim bu zamana kadar çok seviyorum. Keşke biraz daha büyümüş olsaydı o zaman cesaret edebilirdim.

Resmen aynı şeyleri yaşıyoruz, bende bir yere çıkmıyorum,aglayinca susturamiyorum , zaten sıcak hava, sicaktacter içinde kaliyo, hasta olur diye evde dolaşıyoruz. Annemin de beli ağrıyor çok yardım edemiyolar, çocuk bakmak zor iş zaten, kucakta dolastir falan, onlara da hak veriyorum
Ah evet canım ya gerçekten hep aynı şeyleri yaşadık. Ne yapalım bizim de böyle olacakmış demek. Benim annem de epey kötü oldu artık ben de daha fazla onda kalmanın manası yok zaten kendim bakıyorum evimde de bakarım dedim geçtim evime. Anneme de zor oluyordu o haliyle yemekti bulaşıktı filan. Tek sıkıntım çok yorulmamam gerekiyor en ufak bir yorgunlukta sütüm azalıyor. Yemeği ev işlerini nasıl yapıcam diye düşünüyorum. Dün eve gelince eşyaları yerleştireyim derken epey yoruldum yine. Haftada bir temizlikçi alacağım artık. Yemeği de halledeceğim bir şekilde.

Kızlar nasılsınız biz eve geldik yorulmuşuz resmen:)
karapisso karapisso ben bugün kuaföre gittim 13 liraya kestirdim saçımı aksam da kına yakcam kendime bakıyorum artık kendimi koyvermicem 🙊

Kızlar nasılsınız biz eve geldik yorulmuşuz resmen:)
karapisso karapisso ben bugün kuaföre gittim 13 liraya kestirdim saçımı aksam da kına yakcam kendime bakıyorum artık kendimi koyvermicem 🙊

başakşehir farkı işte . 35 liraya kesti benim saçımı. :D
hep herşeyde 3 kuruş fazla burası. zengin kesim göyaaa.
nasılsın peki ?

ben bugün umre ziyaretine gittim. güzel geçti.
çoluk çocuk geçiyor şükürler olsun.

Canım peki tekrar geliyor mu süt ben yine gelsin diye uğraşıyorum da tamamen kesilmedi ama azaldı. Dünden beri sürekli mememde tutuyorum sütüm artsın diye. Umarım gelir yeniden. Dün gece evimizdeydik başta biraz hüzünlendim alıştım kalabalığa burda nasıl yapıcam diye ama şimdi iyiyim. Umarım iyi gelir bize. Evimi özlemişim. Eğer kendine güveniyorsan tatile çık tabii ben kendime güvenemiyorum zaten huysuz bir de oralarda hasta ederim diye korkuyorum. Yoksa ben denize girmeden tek yaz geçirmedim bu zamana kadar çok seviyorum. Keşke biraz daha büyümüş olsaydı o zaman cesaret edebilirdim.

gidersin aslında sanada iyi gelir. bebeğin güzel uyur çok yorulur yolda falan. ben süt için atılan karışık bitki çayları ve rezene içtim bolca. oğlum açlıktan gece gündüz uyumamıştı. mama vermedim aklıma gelmedi valla. ne yaptım ettim hatırlamıyorum 6 sene önceydi.

Ah evet canım ya gerçekten hep aynı şeyleri yaşadık. Ne yapalım bizim de böyle olacakmış demek. Benim annem de epey kötü oldu artık ben de daha fazla onda kalmanın manası yok zaten kendim bakıyorum evimde de bakarım dedim geçtim evime. Anneme de zor oluyordu o haliyle yemekti bulaşıktı filan. Tek sıkıntım çok yorulmamam gerekiyor en ufak bir yorgunlukta sütüm azalıyor. Yemeği ev işlerini nasıl yapıcam diye düşünüyorum. Dün eve gelince eşyaları yerleştireyim derken epey yoruldum yine. Haftada bir temizlikçi alacağım artık. Yemeği de halledeceğim bir şekilde.

Bende ev işi pek yapmıyorum,annem yardım ediyo eşim halediyor, ev kucuk temizliği kolay, ben bu aralar çok yorgunum,uykusuzum. Ya benim arkadaş 4. Yapti,3 numara 1 buçuk yaşında, evde boynboy çocuk var maddi manevi stresi var ama şakır şakır sütü var, olmasa onun olmazdi bence. Böyle örnekleri görünce içtiğim bitkisel destekleri birakasim geliyo:) 😁 bende ekmek elden su gölden

Kızlar çok sinirliyim gerginim.
eşim çok bencil çok.......
artık gittikçe zorlamaya başladım. .tam herşey rayına oturacak derken başa sarıyor. evde elini bişeye vurmak istemiyor. zorla yapıyor. yapıncada burnumdan getiriyor.

akşam kendi ütüsünü yaptı. neymiş hiçmi bebek durmuyormuş niye yapmıyormuşum.
R rkndmt Nilayyy Nilayyy sizlerin Son yazdıklarınızı okurken yaşadık bu olayı. sizler yemek bel ev işi zor annemde yiyorum Vs derken.
beevde hergün yemek yapıyorum hergün. şükür şikayet değil , çok seviyorum yemek yapmayı. ve öyle hafif yemekler değil. illa sulu etli pilavı şusu busu olur . apatarif makarna yağ dese ona bile Sos yaparım şoğlanı boş sebzeli. işte ne kadar yapArsan yap memnun olmayan olmaz. onun kıyafetleri bile benden soruluyor. artık memnuniyetszlik beni yoruyor. bıktım inanın. sinir ol otur yerine başka elimden bişey gelmiyor. ben yapıyorum diyor. evet az az bişeyler yapar ama herşey bende.. kendisi gibi kimse yokmuş. 9 saat çalışıyorum eve gelip bebek bakıyorum diyor. Allah Allah düne kadar bebeğini kucaklayan adam gitti şikayet eden adam geldi anlamadım. bebeğe bakmak zaten başlı başına bi.iş. oda bende her iş bende diyorum yok diyor. çocuklara bakmak zor diyorum nesi.var diyor. bugün sabah oğlum kavun istedi bir yandan kahvaltı hazırla bi.yandan kızım şeftali istedi. kiraz yıka erik yıka, dedim kavun kesmek istemiyorum. bazen gına geliyor.
arkadaşa uma ziyaretine gittim. gezmeyi bilirsin ama dedi. evde otur otur iş temizlik yemek. .benim canım yok sanki.
başka yazmak çok şey var beklentisi için ama buraya yazmam mahremiyet söz konusu!!!!

tatile gitme gezmeye çıkma.. taşım ben taş.
ama her konuda beklentisi var.
dedim kamera olsa evde ne yapıyorum bir gün beni izlesen. tuvalete gidemiyorum. bel ağlıyor, uyanık olsa büyükler bişey yapacak korkusuyla duramıyorum.
bi anam bakanım yardım edenim yok. eşimden başka oda bana bunları yaptı. dedim bilseydim sen böylesin sana 3 çocuk yapmazdım.

Son düzenleme:
artık gittikçe zorlamaya başladım. .tam herşey rayına oturacak derken başa sarıyor. evde elini bişeye vurmak istemiyor. zorla yapıyor. yapıncada burnumdan getiriyor.

R rkndmt Nilayyy Nilayyy sizlerin Son yazdıklarınızı okurken yaşadık bu olayı. sizler yemek bel ev işi zor annemde yiyorum Vs derken.
beevde hergün yemek yapıyorum hergün. şükür şikayet değil , çok seviyorum yemek yapmayı. ve öyle hafif yemekler değil. illa sulu etli pilavı şusu busu olur . apatarif makarna yağ dese ona bile Sos yaparım şoğlanı boş sebzeli. işte ne kadar yapArsan yap memnun olmayan olmaz. onun kıyafetleri bile benden soruluyor. artık memnuniyetszlik beni yoruyor. bıktım inanın. sinir ol otur yerine başka elimden bişey gelmiyor. ben yapıyorum diyor. evet az az bişeyler yapar ama herşey bende.. kendisi gibi kimse yokmuş. 9 saat çalışıyorum eve gelip bebek bakıyorum diyor. Allah Allah düne kadar bebeğini kucaklayan adam gitti şikayet eden adam geldi anlamadım. bebeğe bakmak zaten başlı başına bi.iş. oda bende her iş bende diyorum yok diyor. çocuklara bakmak zor diyorum nesi.var diyor. bugün sabah oğlum kavun istedi bir yandan kahvaltı hazırla bi.yandan kızım şeftali istedi. kiraz yıka erik yıka, dedim kavun kesmek istemiyorum. bazen gına geliyor.
arkadaşa uma ziyaretine gittim. gezmeyi bilirsin ama dedi. evde otur otur iş temizlik yemek. .benim canım yok sanki.
başka yazmak çok şey var beklentisi için ama buraya yazmam mahremiyet söz konusu!!!!

dedim kamera olsa evde ne yapıyorum bir gün beni izlesen. tuvalete gidemiyorum. bel ağlıyor, uyanık olsa büyükler bişey yapacak korkusuyla duramıyorum.
bi anam bakanım yardım edenim yok. eşimden başka oda bana bunları yaptı. dedim bilseydim sen böylesin sana 3 çocuk yapmazdım.
Canım sakin ol senin stresin çocuklara geçer Allah'ım yardımcın olsun o kadar haklısın ki rabbim gönlünü ferahlatsın eşine doğruyu göstersin inşallah ❤️
Benim eşim de aynı konuşurda konuşur aynı kelimeler benim ikinci ama ablası o kadar yoruyor ki beni kıskançlığıyla ben yetişemiyorum ben dedim ki karşıma alıp ciddi ciddi sen gel evde çocuklara bak ben çalışayım e ona da yok o zaman geçinmek istiyorsan sus dedim yoksa ben dayanamıyorum zaten kafam allak bullak bu sebepten boşanmayalım !! Bi haftadır iyi gibi ama ne olur tekrar başlar mı bilmiyorum

WWE
Canım erkeklerde biraz işten kaçma var, mesela benimki de gece geç yatiyo oturuyo falan gece her kalktığımda kaldırıyorum gazını çıkarması için,yada meme verdikten sonra mamayı ona hazırlatıyorum ve mamayı o yediriyo, çünkü meme vermek bir saatten fazla suruyo kolum agriyo. Bana bazen uykum var geç yattım sen yaparmisin diyo , kusura bakma erken yatsaydin ben çocukla ilgilenirken uykunu alsaydın,ben yapamam yoruluyorum diyorum,mecbur kalkiyo uyku aka aka gözünden.
Birde ben evlendigimden beri ev işi vs gibi evle ilgili konuları kendi görevim olarak üstüme almadım, ha tabiki çoğunu ben yaptım, bizler daha iyi yaparız çünkü .
Bulaşık akıtma yerleştirme bosaltma ve çamaşır katlama ev süpürme gibi işleri genellikle hep o yaptı.yemek işini üstüme almadım canım isterse yaptım, bazen ondan istedinm yapabildiklerini. tüm işleri ortak halleden arkadaş gibi halletmeye calistik tabi bazen kriz geçirdiğim anlar oldu,hala oluyo herşey sutliman olmuyo:)
Hele çocuk doğunca herşeyden elimi çektim, eşim çocukla ikgilenmenin zor olduğunu görünce senin yaptığının yarısını yapamam, %90ini sen yapiyosun yoruluyosun diyor, tabi her zaman Böyle olmuyo:) idare ediyoruz
Bizim evimizde yada hayata bakış acimizda ev işi yemek bebek vs gibi işler birinin görevi olarak görmek yok,o bana şu işi yapsana yemeği yapsana demez, elind n geliyosa yapar, yada dışardan sipariş veririz. Zaten asla yapmam ben biraz aykiriyim her işe yapmaya kalkarsam psikolojim bozuluyo, aglayasim geliyo ağlayıp zirliyorum ve söylenip kavga ediyorum o yüzden yapmamak daha iyi:) Annem çok kızar ,bir yemekte yapmiyosun vs diye söylenir, Biz hem çocuk baktık hem iş yaptık der, valla helal olsun hepsini yapabilene, sana da canım ,Allah kaldiramayacagimiz yük vermezmis, birde alıştırma meselesi, nasıl alisirsan,alıştırır san öyle gider,her işi yapabilen biri oldugun için sana çok guveniyodur canım. Sabırlı ol zaten bebiş büyüyünce rahatlarsın canım.
Bende herşeyi 4 4 Luk sizin gibi yapabilseydim( ki yaparım ama yapmıyorum gerek yok kendimi yormayi sevmiyorum )eminim eşim de daha rahat olurdu, çok normal. Eşim her işi yapabilse ben bile ona güvenip cekilirdim kenara:) sen evin güçlü kadınısın ,benim annemde senin gibi herşeyi halledebiliyormus, hemde geziyormus. Niye çünkü guclusunuz, herkes sizin gibi yapamaz,hakkaten zor iş,bu günler geçtiğinde çok çok rahat edeceksin.

Allah askina biri bitecek desin ya. Oglum 2 aylik. Gazli. Ama 1 haftadir iyice artti. Gece gunduz uyumuyor yarim saatte bir aliyorum perisan oldjm surekli ağlıyorum. Ne olur biri bitecek desin. Surekli ağlıyor. Cok ender durduğu.. ne yapacagimi sapitmis durumdayim.
Doktor ne diyor canım.
Kolik olmasın bebiş?

Çok haklısın canım eşin fazla rahata alışmış Biz 1 çocukla bişey yapamıyoruz sen 3 çocukla maşallah gene de... Eşine biraz daha iş ver nasıl olduğunu anlasın biraz...
Benim eşimde herşeye yardımcı olur ama dün beni delirtti. Sabaha kadar kaç defa kalkıyorum emzirmek için sabahta doktora gitçez kızım durmuyo bi yandan hazırlanmaya çalışıyorum bi yandan kızı doyurup hazırlamaya çalışıyorum Beyefendi başka odada sabaha kadar uyudu kalktı duş aldı bana diyo ki daha hazırlanamadın mı... İçimden ne geliyosa söyledim hangi kafayı yaşıyorlar bilmiyorum...

Bende ev işi pek yapmıyorum,annem yardım ediyo eşim halediyor, ev kucuk temizliği kolay, ben bu aralar çok yorgunum,uykusuzum. Ya benim arkadaş 4. Yapti,3 numara 1 buçuk yaşında, evde boynboy çocuk var maddi manevi stresi var ama şakır şakır sütü var, olmasa onun olmazdi bence. Böyle örnekleri görünce içtiğim bitkisel destekleri birakasim geliyo:) 😁 bende ekmek elden su gölden
İnanki herşey yalan süt varsa vardır yoksa yoktur ben artık gerçekten bıraktım sütle uğraşmayı sadece su içmeye çalışıyorum ve öğünlük yemeklerimi yiyorum..kızım günde 3 yada 4 defa sütümle doyuyor geriye mama veriyorum..

Allah askina biri bitecek desin ya. Oglum 2 aylik. Gazli. Ama 1 haftadir iyice artti. Gece gunduz uyumuyor yarim saatte bir aliyorum perisan oldjm surekli ağlıyorum. Ne olur biri bitecek desin. Surekli ağlıyor. Cok ender durduğu.. ne yapacagimi sapitmis durumdayim.

Canım tek mi bakıyorsun Gaz için pozisyonlar var bebeğin ellerini kollarını kavuşturup sallıyorsun falan Ya da kimyon çayı senin için Bunları yaptın mı bilmiyorum ama senin de dinlenmeye ihtiyacın var 1-2 saat bırakabileceğin kimse yok mu...

Canim
Canım tek mi bakıyorsun Gaz için pozisyonlar var bebeğin ellerini kollarını kavuşturup sallıyorsun falan Ya da kimyon çayı senin için Bunları yaptın mı bilmiyorum ama senin de dinlenmeye ihtiyacın var 1-2 saat bırakabileceğin kimse yok mu...
Arada anneme gidiyorum cnm ama gece tek bakiyorum bazen esimi kaldırıyorum, 1 saat ise gitmeden o bakiyor. Kayinvalidem de 1 ay yazliga gitti, simdi ablam dogum yapcak annem ona gidecek karşıya. Gundelikci kadin bakiyorum suan evi yemegi o yapsin bari.

Back