Ben gaz yapmayan yiyecekleri yediğim günde kızım gazlı gaz yapan yiyecek yediğim günde..yani pek bişey farketmiyor her şeyi yiyorum valla..Ben günde 3 defa veriyorum canım ama bu çevre baskısı yok mu bişey yerken 10 defa düşünüyodum Bazı şeyleri hiç yemiyodum ama burası gözümü açtı Ne derlerse desinler dinlemicem artık...
Aynen öyle yapmayı düşünüyorum
Canım ben artık akışına bıraktım , üç gündür mamayı daha çok veriyorum uyumayan durmayan sürekli ağlayan oğlum gayet sakin huzurlu bir bebek öldü bu sayede. Resmen çile çekmişim 45-50 gündür yaherşeyi denedim süt aynı ,ben yine süt artsın diye herşeyi yapıyorum gece emzirme, süt arttırıcı kar vs. Üç gündür annemdeydim, oğlumu emzirdim 40 -50 ml emmistir, üstüne 90 ml mama verdim , çocuk birkaç dakika sakindi, sonra ağlamaya basladi iki buçuk saat ağladı morarircasina, gazı var diye uğraşıyoruz tabi salıncak kucak fayda etmiyo, bacaklarını çeke çeke ağlıyo kesin gazı var görüntü o. İki gündür de kaka yapmamıştı dedim kesin kabız anne bu çocuk,eşimi aradım gel hastaneye gidelim lavman yapılsın çocuk sussun aşırı ağlıyo yaşlar gözlerinden nasıl akiyo. Annem dediki kızım ben 30 ml daha mama yapıp vericem bu çocuk açlıktan ağlıyo olabilir( tabi benden korktukları için aç falan direkt diyemiyolar ben güya çektikçe gelir av değil diyip kimseyi karıştırmadigimdan) sonra o kadar çaresizim ki tüm gün zaten aglamakliydi ayaklarım tutmuyodu kucakta tutmaktan sallamaktan. Sonra 30 ml mama geldi biberonu bir tuttu o saniye sustu ve mamayı içip 5 saat uyudu, resmen aç birakiyomusum farkında olmadan. Dün bütün gün emzirdim, mizildanmasi bitene kadar mama verdim,60 veriyodum hep. 120 bile verdim ama bütün gün çocuk huzurluydu,uyudu ben dogdugundan beri ilk defa kahvaltı ve yemeğimi kalkmadan sohbet ederek, kucağımda ağlayan oğlum olmadan yaptım. İyiki annemi dinlemisim, hatta eve misafir gelmişti bana şey dediler o gün Allah yardım etsin sabır versin hiç durmayan bir çocuk senin şansına falan deyip üzüldüler. Tecrubemi yazdım.belki okuyup aynı şeyi yaşayan varsa dener diye.
Bu arada mamayı öncekine göre 100 -150ml daha fazla verdim dün tüm gün. Yani ben ekstra vermediğini 100-150 ml mama için uykusuz yorgun perişan gezmisim haftalardır.
Bir öğünde biriktirdiğim 100 ml anne sütünü üstüne 90 ml mama verdim mesela. Susmadi 20 daha verdim uyudu sonra,5 saate yakın uyuyo ve gülücükler saçıp bı konuşurken tepkiler veriyo ,resmen mutlu oldu çocuk. Allah annemden razı olsun , gaz diye hastaneye gitsem boşuna lavman falan olacaktı oğlum,30 ml mama onu rahatlattı midesindeki minik boşluğu doldurdu, bana da ders oldu.iki saatte bir 40-50 ml süt sagabiliyorum toplamda. Haliyle çocuk iki aylık oluyo nerdeyse, üstüne verdiğim 60 ml mama ile doymuyo. Her bebeğin kapasitesi iştahı farklı. Oğlumu boşuna okadar uzmuşum , deliksiz uyuyunca eli yüzü kendine geldi yavrumun.
@karapisso canım Allah evlatlarını korusun, ne kadar korkmussundur kim bilir, Allah korusun
@asitane161719 canım gözün aydın keyfini çıkar inşallah
Kızlar bendeki durumlar bu. Sürekli süt artsın diye yiyip içiyorum 4 litre civarı su içiyorum, gıda takviyeleri alıyorum ,almaya da devam edicem, belki oğluma yetecek sürüm olur, olmazsa bile günde 300-400 ml anne sütü bile büyük nimet, artarsa da güzel olur insallah
Canım kan şekerimi düşüyo acabaKızlar 50 günluk bebek bütun gece uyurmu acıkmazmı ne dersiniz
Kızlar 50 günluk bebek bütun gece uyurmu acıkmazmı ne dersiniz
Canım kan şekerimi düşüyo acaba
Bende önceden haşlıyorum canım buzluğa atıyorum hazır oluyo... Bende turşu, acı,kuru baklagil,süt, soğan, meyve yemiyordumama ben kuru fasulyeyi baya pişirdim suyunda gaz fazla diyorlar. iki kez suyunu değiştim. .ve kabuklarının ayıkladım. helva gibi oldu. bol kemik koydum tadı güzel olsun diye. kız soğan gaz yapar diyen bile var. süt soğan bilmem ne. annem diyor biz doğum yapardık aç kalırdık ilk zamanlar. süt ekmek yerlermiş. é hani süt gaz yapardı
ben acı yememek için kendimi tutmaya çalıştım olmuyor. yiyorum valla napim :)
Bende önceden haşlıyorum canım buzluğa atıyorum hazır oluyo... Bende turşu, acı,kuru baklagil,süt, soğan, meyve yemiyordum
Merhaba bende baslarda cok tedirgindim. Sanki tüm ictigini cikariyor gibiydi. Bazen peynirimsi bazen ictigini yani su gibi cikariyor du.. 22.05. / 3 Kilo 51 cm dogmustu.. 2 gün önce Doktora gittik. Masallah 4,3 kg ve 57 cm
Doktor sutun yaramis dedi...
Ben hic Mama vermedim. Cünkü bu ilk randevu da anlasiliyor ztn süt yaramis miam yaramamis mi..
Zaten bezleri hazir Birde siseydi Mamaydi ugrasmak istemedim. Allaha sükür gerek yok. Böyle giderse ilk 5-6 ay sadece emzireecegim insallah.. Yeter ki Kilo alsin gelissinler
Akşam 9 dan gece 3e kadar uyuyor bazen..ben arada uyandırıp emziriyorum korkuyorum şekeri falan düşer diye..gündüz çok uyumuyor ondanmı diyorumCanım kan şekerimi düşüyo acaba
Gündüz bayaa uyanık.. onar dk kestirip uyanıyor azönce uyusun diye banyo yaptırdım bakalım handfendi uyuyacakmıvalla uyudu ne ala. gayet memnun olurum. 50 günlük aç olsa asla uyumaz ağlar inletir
uyusun valla bırak endişe etme. keyfini sür :)
Lohusalık devam ediyormudur arkadaşlar?? Benim başta bişeyim yoktu bu birkaç gecedir uyanıyorum ve korkuyorum eşimden bile korkuyorum..50 günlük olduk lohusa psikolojisi bitmedimi yoksa başka bir sorunmu var
Gündüz bayaa uyanık.. onar dk kestirip uyanıyor azönce uyusun diye banyo yaptırdım bakalım handfendi uyuyacakmı
Eşimin sülalesinde bikaç kişi psikolojik rahatsızlık gecirdi iyileşende oldu intihar edende maalesef..gece sanki eşimin psikolojiside bozulacak bize zarar vericek gibi düşünceler oluyor ama sadece gece bikaç saat..mesela 3 te o hislerim yok..sanırım 12 ile 3 arası gündüz herşey normaleşinden neden korkuyorsun?
ben yaşamadım. sadece bunaldım
çok hüzünlü haftalardı
Eşimin sülalesinde bikaç kişi psikolojik rahatsızlık gecirdi iyileşende oldu intihar edende maalesef..gece sanki eşimin psikolojiside bozulacak bize zarar vericek gibi düşünceler oluyor ama sadece gece bikaç saat..mesela 3 te o hislerim yok..sanırım 12 ile 3 arası gündüz herşey normal
Çok şükür hiç bir problem yaşamadık ama ailesinde varya ırsi diye korkuyorum..gerçi Allah imtihan ederse ailesinde hiçbir sorun olmayanında psikolojisi bozulabilir ama sanırım ben fazla kafama takıyorum ailesinde olmasını bu sorunun..o nasıll bişey . eşine güven konusunda sorunmu yaşadın. Allah korusun. çok ağır şeyler bahsettiklerin
Canım benimde aynı oluyo bende arada yediriyorum uyanmadan gene uyuyo korkma bence...Akşam 9 dan gece 3e kadar uyuyor bazen..ben arada uyandırıp emziriyorum korkuyorum şekeri falan düşer diye..gündüz çok uyumuyor ondanmı diyorum
Merhaba.. Benımkı sadece su gıbi cıkarıyordu. 2 gün önce doktora gıttık reflüsü var dediler ilaca basladık. Şu an cok daha az kusuyor cok şükür. Ben de 31.05 de doğum yaptım 3450dogdu kuzum. Ve şu an sadece 400 gram artırabilmişiz. Aramızda 9 gün varmış inşallah benım kızımda Bundan snra daha iyi kilo alabilir. Ben mama takviyeli gidiyorum çünkü sütüm beslemek için yetersiz kalıyorMerhaba bende baslarda cok tedirgindim. Sanki tüm ictigini cikariyor gibiydi. Bazen peynirimsi bazen ictigini yani su gibi cikariyor du.. 22.05. / 3 Kilo 51 cm dogmustu.. 2 güönönce. MmDoktora gittik. Masallah 4,3 kg ve 57 cm
Doktor sutun yaramis dedi...
Ben hic Mama vermedim. Cünkü bu ilk randevu da anlasiliyor ztn süt yaramis miam yaramamis mi..
Zaten bezleri hazir Birde siseydi Mamaydi ugrasmak istemedim. Allaha sükür gerek yok. Böyle giderse ilk 5-6 ay sadece emzireecegim insallah.. Yeter ki Kilo alsin gelissinler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?