Canım ben artık akışına bıraktım , üç gündür mamayı daha çok veriyorum uyumayan durmayan sürekli ağlayan oğlum gayet sakin huzurlu bir bebek öldü bu sayede. Resmen çile çekmişim 45-50 gündür ya
herşeyi denedim süt aynı ,ben yine süt artsın diye herşeyi yapıyorum gece emzirme, süt arttırıcı kar vs. Üç gündür annemdeydim, oğlumu emzirdim 40 -50 ml emmistir, üstüne 90 ml mama verdim , çocuk birkaç dakika sakindi, sonra ağlamaya basladi iki buçuk saat ağladı morarircasina, gazı var diye uğraşıyoruz tabi salıncak kucak fayda etmiyo, bacaklarını çeke çeke ağlıyo kesin gazı var görüntü o. İki gündür de kaka yapmamıştı dedim kesin kabız anne bu çocuk,eşimi aradım gel hastaneye gidelim lavman yapılsın çocuk sussun aşırı ağlıyo yaşlar gözlerinden nasıl akiyo. Annem dediki kızım ben 30 ml daha mama yapıp vericem bu çocuk açlıktan ağlıyo olabilir( tabi benden korktukları için aç falan direkt diyemiyolar ben güya çektikçe gelir av değil diyip kimseyi karıştırmadigimdan) sonra o kadar çaresizim ki tüm gün zaten aglamakliydi ayaklarım tutmuyodu kucakta tutmaktan sallamaktan. Sonra 30 ml mama geldi biberonu bir tuttu o saniye sustu ve mamayı içip 5 saat uyudu, resmen aç birakiyomusum farkında olmadan. Dün bütün gün emzirdim, mizildanmasi bitene kadar mama verdim,60 veriyodum hep. 120 bile verdim ama bütün gün çocuk huzurluydu,uyudu ben dogdugundan beri ilk defa kahvaltı ve yemeğimi kalkmadan sohbet ederek, kucağımda ağlayan oğlum olmadan yaptım. İyiki annemi dinlemisim, hatta eve misafir gelmişti bana şey dediler o gün Allah yardım etsin sabır versin hiç durmayan bir çocuk senin şansına falan deyip üzüldüler. Tecrubemi yazdım.belki okuyup aynı şeyi yaşayan varsa dener diye.
Bu arada mamayı öncekine göre 100 -150ml daha fazla verdim dün tüm gün. Yani ben ekstra vermediğini 100-150 ml mama için uykusuz yorgun perişan gezmisim haftalardır.
Bir öğünde biriktirdiğim 100 ml anne sütünü üstüne 90 ml mama verdim mesela. Susmadi 20 daha verdim uyudu sonra,5 saate yakın uyuyo ve gülücükler saçıp bı konuşurken tepkiler veriyo ,resmen mutlu oldu çocuk. Allah annemden razı olsun , gaz diye hastaneye gitsem boşuna lavman falan olacaktı oğlum,30 ml mama onu rahatlattı midesindeki minik boşluğu doldurdu, bana da ders oldu.iki saatte bir 40-50 ml süt sagabiliyorum toplamda. Haliyle çocuk iki aylık oluyo nerdeyse, üstüne verdiğim 60 ml mama ile doymuyo. Her bebeğin kapasitesi iştahı farklı. Oğlumu boşuna okadar uzmuşum , deliksiz uyuyunca eli yüzü kendine geldi yavrumun.
@karapisso canım Allah evlatlarını korusun, ne kadar korkmussundur kim bilir, Allah korusun
@asitane161719 canım gözün aydın keyfini çıkar inşallah
Kızlar bendeki durumlar bu. Sürekli süt artsın diye yiyip içiyorum 4 litre civarı su içiyorum, gıda takviyeleri alıyorum ,almaya da devam edicem, belki oğluma yetecek sürüm olur, olmazsa bile günde 300-400 ml anne sütü bile büyük nimet, artarsa da güzel olur insallah