Aynen canım manaya gelinceye kadar neler var yediğimiz herşey oynanmış yerli diye aldıklarımız bile ilaçlı kendi yetiştirdiğimiz sebzelerinde tohumları ilaçlı herşey olabilir Allah'a emanetiz şimdi yüzde yüz doğal hiçbir şey yok o yüzden herşeyi düşünüp can sıkmaya da gerek yok
bende biogaia kullandım hiç işe yaramadı zinco daha iyi geldi deneyin istersenizKizlar gaz icin ne damla kullaniyorsunuz sap simplex ve biogaia aliyoruz biz ama 2 gundur zirve yapti 2 den sonra yarim saatte bir uyanıyor, gunduzde huzursuz. 3 saat uyurdu gunduz kalkmadan simdi 1 saat ancak(( off off
Kız ben herşey yiyom ondan mı gazlı benim sıpaKızlar gaz yapçak diye neleri yemiyorsunuz...
Beni sürekli uyardıkları için yiyemiyomKız ben herşey yiyom ondan mı gazlı benim sıpa
Beni sürekli uyardıkları için yiyemiyomama bu akşam nohutlu pilav yedim sonra çok pişman oldum ondan bi sorayım dedim
Senin ki güzelmişYok canım nasıl alışırsa öyle gider ye herşeyi diyorlar bana da
Kız neyine alınıyosun yeme mi dediler emzikliyim ben canım çeker sütüm çekilir düğümlenir yemem lazım de ye gitsin aySenin ki güzelmişValla bu çevre yok mu çok bunalttı beni millet içinde sen yeme deyince alınıyom yemiyorum bende
Kızlar gaz yapçak diye neleri yemiyorsunuz...
Doğru diyonKız neyine alınıyosun yeme mi dediler emzikliyim ben canım çeker sütüm çekilir düğümlenir yemem lazım de ye gitsin ayşaka maka bu aylarda illaki oluyor gaz yemekle çok fark etmiyor da bende üşütme baya fark ediyor
Aynen öyle yapmayı düşünüyorumben kurufasulye yedim gaz Maz yapmadı
patlıcan et yedim gazlıydı o zaman. anladım ki yemekle alakalı değil. ye gitsin
Evet arkadaşlar 3 günlük emzirme kampıda işe yaramadı sütüm artmadı..artık elimden gelen bişey yok mama vericem mecburen..
Bira mayası tabletini bir haftadır kullanıyorum 10-20 ml arası arttı sütüm.30 çıkan göğüsten 40 cikiyo öyle diyim. İlerleyen haftalarda artarmi bilemem. Rekolac diye bir gıda takviyesi de kullanıyorum çok bı etkisi yok ama yinede iki ay dolana kadar kullanicam , eşim çok kiziyo bu kadar şeyi iciyosun bobreklerine yazık olduğu kadar diyo ,özellikle gece emziriyorum hormonlardan, 3-4 saat arasında beklersen toplam 70 civarı gördüm sütü, oğlum 3-4 saat te bir 70 le doyamuyo tabiki.:) Benim arkadaş saginca bir sagmada yarım litre sagiyodu, kuzenim geldi kocaman kızı var bir yaşında akşama kadar oturduk bir göğsünü verdi çocuk doydu kalktı, sonra diğer göğsünü verdi. Akşama kadar iki göğüsten sırayla aldı çocuk ve doydu inanamadim ya. Bende 10 ml 20 ml hesabı yapıyorum:)Kim ne söylediyse yaptım içtim yedim..humana cay dediler içtim rezene dediler, hurma dediler incir dediler komposto dediler lactamil dediler buğday dediler bulgur pilavı dediler 3 litre su dediler emzirme kampı dediler hepsini yaptım daha ne yapayım..bira mayası kaldı onuda deniycem başkada yapacak bişeyim yok
Mamayla beslenen bebekler ileride obezite olurmuş buyüzden üzülüyorum..ama Rezzak olan Rabbim ben elimden geleni yaptım verecekse O verir..
Ben düzenli sabah akşam gaz ilacı veriyorum d vitamini kullanır gibi rutin oldu,gazı olsun olmasın, ve herşeyi yiyorum canimKızlar gaz yapçak diye neleri yemiyorsunuz...
Peki sana da tüm emdiğini cıkarıyor gibi geliyor mu? Tedirginlikten bıraz fazla sordum kusura bakma.
Ben günde 3 defa veriyorum canım ama bu çevre baskısı yok mu bişey yerken 10 defa düşünüyodum Bazı şeyleri hiç yemiyodum ama burası gözümü açtı Ne derlerse desinler dinlemicem artık...Ben düzenli sabah akşam gaz ilacı veriyorum d vitamini kullanır gibi rutin oldu,gazı olsun olmasın, ve herşeyi yiyorum canim
Canım lesitin fayda etmedi miktarına artar demişlerdi günde 3 kez kullanımdaBira mayası tabletini bir haftadır kullanıyorum 10-20 ml arası arttı sütüm.30 çıkan göğüsten 40 cikiyo öyle diyim. İlerleyen haftalarda artarmi bilemem. Rekolac diye bir gıda takviyesi de kullanıyorum çok bı etkisi yok ama yinede iki ay dolana kadar kullanicam , eşim çok kiziyo bu kadar şeyi iciyosun bobreklerine yazık olduğu kadar diyo ,özellikle gece emziriyorum hormonlardan, 3-4 saat arasında beklersen toplam 70 civarı gördüm sütü, oğlum 3-4 saat te bir 70 le doyamuyo tabiki.:) Benim arkadaş saginca bir sagmada yarım litre sagiyodu, kuzenim geldi kocaman kızı var bir yaşında akşama kadar oturduk bir göğsünü verdi çocuk doydu kalktı, sonra diğer göğsünü verdi. Akşama kadar iki göğüsten sırayla aldı çocuk ve doydu inanamadim ya. Bende 10 ml 20 ml hesabı yapıyorum:)
Canım anlattıkların içimi biraz rahatlattı..benim sütüm hiç yok heralde bebek emdikten sonra elle sağmaya çalışıyorum 10 ml bile çıkmıyorCanım ben artık akışına bıraktım , üç gündür mamayı daha çok veriyorum uyumayan durmayan sürekli ağlayan oğlum gayet sakin huzurlu bir bebek öldü bu sayede. Resmen çile çekmişim 45-50 gündür yaherşeyi denedim süt aynı ,ben yine süt artsın diye herşeyi yapıyorum gece emzirme, süt arttırıcı kar vs. Üç gündür annemdeydim, oğlumu emzirdim 40 -50 ml emmistir, üstüne 90 ml mama verdim , çocuk birkaç dakika sakindi, sonra ağlamaya basladi iki buçuk saat ağladı morarircasina, gazı var diye uğraşıyoruz tabi salıncak kucak fayda etmiyo, bacaklarını çeke çeke ağlıyo kesin gazı var görüntü o. İki gündür de kaka yapmamıştı dedim kesin kabız anne bu çocuk,eşimi aradım gel hastaneye gidelim lavman yapılsın çocuk sussun aşırı ağlıyo yaşlar gözlerinden nasıl akiyo. Annem dediki kızım ben 30 ml daha mama yapıp vericem bu çocuk açlıktan ağlıyo olabilir( tabi benden korktukları için aç falan direkt diyemiyolar ben güya çektikçe gelir av değil diyip kimseyi karıştırmadigimdan) sonra o kadar çaresizim ki tüm gün zaten aglamakliydi ayaklarım tutmuyodu kucakta tutmaktan sallamaktan. Sonra 30 ml mama geldi biberonu bir tuttu o saniye sustu ve mamayı içip 5 saat uyudu, resmen aç birakiyomusum farkında olmadan. Dün bütün gün emzirdim, mizildanmasi bitene kadar mama verdim,60 veriyodum hep. 120 bile verdim ama bütün gün çocuk huzurluydu,uyudu ben dogdugundan beri ilk defa kahvaltı ve yemeğimi kalkmadan sohbet ederek, kucağımda ağlayan oğlum olmadan yaptım. İyiki annemi dinlemisim, hatta eve misafir gelmişti bana şey dediler o gün Allah yardım etsin sabır versin hiç durmayan bir çocuk senin şansına falan deyip üzüldüler. Tecrubemi yazdım.belki okuyup aynı şeyi yaşayan varsa dener diye.
Bu arada mamayı öncekine göre 100 -150ml daha fazla verdim dün tüm gün. Yani ben ekstra vermediğini 100-150 ml mama için uykusuz yorgun perişan gezmisim haftalardır.
Bir öğünde biriktirdiğim 100 ml anne sütünü üstüne 90 ml mama verdim mesela. Susmadi 20 daha verdim uyudu sonra,5 saate yakın uyuyo ve gülücükler saçıp bı konuşurken tepkiler veriyo ,resmen mutlu oldu çocuk. Allah annemden razı olsun , gaz diye hastaneye gitsem boşuna lavman falan olacaktı oğlum,30 ml mama onu rahatlattı midesindeki minik boşluğu doldurdu, bana da ders oldu.iki saatte bir 40-50 ml süt sagabiliyorum toplamda. Haliyle çocuk iki aylık oluyo nerdeyse, üstüne verdiğim 60 ml mama ile doymuyo. Her bebeğin kapasitesi iştahı farklı. Oğlumu boşuna okadar uzmuşum , deliksiz uyuyunca eli yüzü kendine geldi yavrumun.
@karapisso canım Allah evlatlarını korusun, ne kadar korkmussundur kim bilir, Allah korusun
@asitane161719 canım gözün aydın keyfini çıkar inşallah
Kızlar bendeki durumlar bu. Sürekli süt artsın diye yiyip içiyorum 4 litre civarı su içiyorum, gıda takviyeleri alıyorum ,almaya da devam edicem, belki oğluma yetecek sürüm olur, olmazsa bile günde 300-400 ml anne sütü bile büyük nimet, artarsa da güzel olur insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?