• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım ben iyiyim lohusalık beni vurunca anneme geçmiştim onda kalıyordum neredeyse 1 aydır yarın evime dönüyorum artık. Tek başıma bakacağım bebeğime gerçi annemdeyken de ben baktım annemin beli ağrıyordu pek yardımcı olamadı ama yine de bir şey bilmiyormuşum yapamayacakmışım gibi geliyordu. Neyse ki artık evimize döneceğiz umarım Mert çok huysuzlanmaz. Sütüm de bir geliyor bir gidiyor anlamıyorum. Geçen gün çok stres yaptım temizlik yaptım biraz da gerildim akşamına sütüm kesildi. Şimdi gelsin diye yine uğraşıyorum. Benim günlerim böyle geçecek sanırım. İnstagramda herkes geziyor tatil yapıyor ilk defa bir yazı eşimle evde geçiriyoruz. Mert le evden dışarı adım atmaya korkuyorum ne bebek arabasında ne araba koltuğunda durmuyor. Ağlamaya başladığında susturmak mümkün olmuyor. Sıcakta dışarıda emzirmeye kalksam terden su gibi oluyorum. O yüzden bizim için şimdilik ev ve çevresinden çok uzaklaşmak mümkün değil gibi görünüyor. Ancak parka yürüyüşe filan çıkarım sanırım. Buna da şükür bebeğim iyi olsun yeter ki.
Resmen aynı şeyleri yaşıyoruz, bende bir yere çıkmıyorum,aglayinca susturamiyorum , zaten sıcak hava, sicaktacter içinde kaliyo, hasta olur diye evde dolaşıyoruz. Annemin de beli ağrıyor çok yardım edemiyolar, çocuk bakmak zor iş zaten, kucakta dolastir falan, onlara da hak veriyorum

Allah yardımcın olsun. benim eşimde tutturdu çok yorulacağız bu sene evde geçirelim tatili unut. ama 10 gün az değil, en azından diğer iki çocuk eğleniyor ben evde oturcağım denize giremem diyorum o zaman ne anlamı var gitmenin diyor. düz mantık işte. halbuki evde bunalım bir koca yıl bitti evdeyiz. belki seninde bebeğine deniz havası iyi gelir sanada tabi. sür konusunda benimde başıma geliyor. bazen kızım açlıktan uyumuyor çok çok emmek istiyor ordan anlıyorum. napalım bi öyle bi böyle geçecek. oğlumda iki kez süt bitmişti 3 ve 5 aylık iken. üzüntüden :KK43:

çok zormuş 3 çocuk. tatilde çok yorulacağız diyor eşim . halbuki ben evdede çok yoruluyorum hemde çok... hafta sonu bir gün evde ve dışarı çıkınca yoruluyoruz diye evde oturalım hep diyor. olurmu öyle şey Allah aşkına.

Canım sen zaten yoruluyosun hergun, en azından tatilde iki çocukla babası ilgilenirken sen 10 gün nefes alırsın havan değişir ,evden uzaklaşmak harika bişey. Bana da eşim hiç tatile gidelim demiyosun saskinim diyor:) küçük çocukla nasıl olur emin değilim, suyu da çok seviyor oğlum, hasta ederiz diye korkuyorum, tatile gittiğinizde denize nasıl ne kadar sokuyorsunuz küçük bebisleri canım.
Birde sütun yetmediginde açlıktan ağladığında napiyorsun mama vermiyomusun? Yoksa sürekli kucakta mızir mizir ediyo ve hiç uyumuyo benimki , gram açlığı varsa.

Canım sen zaten yoruluyosun hergun, en azından tatilde iki çocukla babası ilgilenirken sen 10 gün nefes alırsın havan değişir ,evden uzaklaşmak harika bişey. Bana da eşim hiç tatile gidelim demiyosun saskinim diyor:) küçük çocukla nasıl olur emin değilim, suyu da çok seviyor oğlum, hasta ederiz diye korkuyorum, tatile gittiğinizde denize nasıl ne kadar sokuyorsunuz küçük bebisleri canım.
Birde sütun yetmediginde açlıktan ağladığında napiyorsun mama vermiyomusun? Yoksa sürekli kucakta mızir mizir ediyo ve hiç uyumuyo benimki , gram açlığı varsa.

canım benim sezeryan doğumlarımda sütüm daha erken gelmişti. millet der normal doğumda süt daha erken gelir ama benim geç geldi. O arada mama almak istedim , eczacı eşime demiş sarılık olur sakın vermeyin. velhasıl aldık ama açmadık :D
bu vesile ile ağlata ağlatà memeyi verdim.

şimdilerde doymadığı çok ağladığı zaman eşim bakıyor kucakta az sakin oluyor. ben devamında emzirmeye devem ediyorum. şunu anladım meme yumuşak olsa süt yok desem bile çeke çeke ne kadar gese ona yetiyor. ve yorulup uyuyor azda olsa dinleniyor bebek.

benim bazen var bazen yok işte dediğim gibi. süt olmadığı zaman çok yoruluyosun tabi. kolay olmuyor.

Nilayyy Nilayyy
ve sen bence tatile gidin. tek bebekle kolay olur sizede iyi gelir. hava sıcak zaten üşütmez bebekler. dikkat ederseniz terleme olmasa asla üşümez. ki zaten yaz terlese bile hemen kuruyor.

eşim evde yroluyorum zaten ordada çocukların peşinde mahvolurum diyor kuzum. ondan girmek istemiyor ama ben asla vazgeçmem. 3 , 5 gün olsa neyse ama 10 gece kalıyoruz. illa dinlenirsin dedim. kendini düşünüyor beni değil .
Ha birde bebeği denize sokup başını ıslatmadan eğliyorum sonra hemen çıkarıyoruz. çok durmuyor büyükler gibi. hasta olabilir çok esiyor bizim gittiğimiz sahil. esmese baya kalınır aslında.

karapisso karapisso cumm canım benim kaç mesajını alıntılamışım da yazacak fırsatı bulamamışım.Çok şükür iyiyiz.İki aylık olduk nerdeyse..Gaz sancılarımız devam ediyor ama çok şükür eskisi kadar kamandırmıyor.Onun dışında herşey yolunda bin şükür.Bebek görmelerimiz başladı.Neredeyse 2 güne bir misafir..Ancak gelen gidenle.Allah eksikliklerini vermesin ama çok yorucu oluyor.Annemle eşiminde destek olmasına rağmen..Sen neler yapıyorsun canım?Kuzuların nasıl???

Canım benim kızımda evde sürekli huzursuz bende ağlayıp duruyor eşim hergün dışarı çıkartıyor herkesin evinde rahatça uyuyo sesi çıkmıyor bende anlamıyorum neden acaba...
Bizde öyle evde değiliz mesela perşembeden beri köydeyiz ya haftada 2 3 gün çıkıyoruz mesele o değil içim huzursuz bilmiyorum niye böyle ama vicdan azabı duyuyorum çocuğuma haksızlık yapıyorum gibime geliyor çocuk huysuz desem değil daha ne istiyorsun diyorum kendime
Canımsın yaşadığın dönem olaylar , bilinçaltına bak derim.
başka seninn böyle hissetmene sebep fark etmediğin başka olaylar vardır. bi düşün, belki eşinn kızındaki gibi yanında değil belki iç huzurun o dönemdeki gibi değil. velhasıl emin ol bebeğin senin hislerini süt ile alıyor. yetersiz hissetme asla , eminim herşeye yetecek güce sahipsin. çok yeni doğumun ondanda olabilir
bak benim 3.bebeğim ve bende hala yeni hayatıma adapte olamadım.
eşime göre iş güç yorgunluktan ibaret hayat. ve ben bu hayatın en çok yorulan işçisiyim , şükürler olsun. yani demek istiyorum ki , bizler bu hayata daha alışamadık. ondan zorlanıyor olabilirsin. Allah yardımcımz olsun.
birde oku suya o suyu iç. temiz nefesli birileride olur.
19 nas 19 Felak herbirirnden 19 tane olacak şekilde , ayetelkürsi fatiha ihlas inşirah süresi. bunları her suya üflerken huuu diyeceksin, sonra suyu iç..çoğaltıp iç devamlı. şifa olsun.
Allah razı olsun canım ❤️ dediğin gibi adapte olamadım oda var ama bu hissettiklerim ondan mı bilemiyorum
Eşimde yardımcı oluyor bilmiyorum kelimelere dökemiyorum çocuğu öpüyorum seviyorum kokluyorum çok canım o benim ama bi yandan da bnm degil başkasının gibi köydeyim annemlerle biri gelse de kucağına versem diye bakıyorum 4 gündür bakmak istemiyorum felan çok utanıyorum onlar susturuyor bende susmuyor

Bizde öyle evde değiliz mesela perşembeden beri köydeyiz ya haftada 2 3 gün çıkıyoruz mesele o değil içim huzursuz bilmiyorum niye böyle ama vicdan azabı duyuyorum çocuğuma haksızlık yapıyorum gibime geliyor çocuk huysuz desem değil daha ne istiyorsun diyorum kendime

Allah razı olsun canım ❤️ dediğin gibi adapte olamadım oda var ama bu hissettiklerim ondan mı bilemiyorum
Eşimde yardımcı oluyor bilmiyorum kelimelere dökemiyorum çocuğu öpüyorum seviyorum kokluyorum çok canım o benim ama bi yandan da bnm degil başkasının gibi köydeyim annemlerle biri gelse de kucağına versem diye bakıyorum 4 gündür bakmak istemiyorum felan çok utanıyorum onlar susturuyor bende susmuyor

ay yapma böyle düşünme. O senin kuzum belliki sen yorgunsun yoksa kimselere vermezsin evladını . OH ne güzel bakan varsa baksınlar hiç kafanı yorma sende dinlene o arada. Allah Size bağışlasın.

karapisso karapisso cumm canım benim kaç mesajını alıntılamışım da yazacak fırsatı bulamamışım.Çok şükür iyiyiz.İki aylık olduk nerdeyse..Gaz sancılarımız devam ediyor ama çok şükür eskisi kadar kamandırmıyor.Onun dışında herşey yolunda bin şükür.Bebek görmelerimiz başladı.Neredeyse 2 güne bir misafir..Ancak gelen gidenle.Allah eksikliklerini vermesin ama çok yorucu oluyor.Annemle eşiminde destek olmasına rağmen..Sen neler yapıyorsun canım?Kuzuların nasıl???

iyi olmana çok sevindim benimde gelen giden gezmeler başladı.
kızımın ara ara çok gazı var bazen çok iyi sakin uyuyor. bu döngü böyle biliyorum. diğerlerideyi ev bahçe arası mekik dokuyorlar. temmuz Ayı bitse de bekliyoruz. 11 ağustos bayram . sonrasında tatil var. inşallah kolay olur herşey.

Allah razı olsun canım ❤ dediğin gibi adapte olamadım oda var ama bu hissettiklerim ondan mı bilemiyorum
Canım bu duyguların üstünde fazla durma inanki hem yorgunluktan hemde lohusa psikolojisinden dir..dr dediğine göre lohusalık psikolojisi 2 yıla kadar uzayabilirmiş..bendede geçenlerde korku vardi okudum üfledim kendime çok sükür geçti 😃 üstünde dursaydım vesvesem dahada artardı .seninde mutlu olman gerek bakanlar varmış işte..ama onlar bakınca vicdan azabı hissediyorsan yorgunda olsan sen bak bende bir saat birine biraksam vicdan azabı bendede oluyor

Hifaa Hifaa şimdi ben kendimden az bahsedeyim belki elindeki nimetlere şükreder , şeytanın verdiği vesvese fark edersin. boşver sendede durur ama B Beklenngn 'in dediği gibi üstünde durma. vesvesedir o.

annem bacım kimse yok
eşimin aileside öyle az çok biliyorsun durumları.

gidecek köy kasaba yok.
çok üzüldüm bayramda
inan içim içimi yedi durdum

normalde takmam ama lohusalık yeni doğurmuş olmak zordu. birde ilgi arkadaş akraba istiyor insan.
arkadaşlarım varlar iyiki şükrler olsun.
O konuda çok kısmetliyim.
bende bu yönde bakıp mutlu oluyorum.
ailem gibi hepsi...

şimdi birde eşim hep işte mesaiye gidiyor.
bugün evdeyim , gidecek kimsee yok

belki olsada aynı olacaktı, yanımda olmayacaklardı.

Allah sanada yardım etsin. Ensar ile bol sütlü gazsız bol muhabbetli günler diliyorum.

Allah razı olsun canım ❤ dediğin gibi adapte olamadım oda var ama bu hissettiklerim ondan mı bilemiyorum
Kuzum keşke evine gitsen yalnız kalınca değişiyor duyguların ben de annemlerdeykrn aynı şeyi yaşadım

Canım bende sanki benim değil gibi hissettim bir dönem, birkaç gündür daha rahatım,hep anneme veriyodum ufacık mizildansa,susmuyodu bende,annemde esimde vs susuyodu, artık biraz daha içsel olarak rahatladım bende de susmaya başladı, geçici bir süreç , şuan ilk fırsatını buldugumda annene yeğenine vs bırakıyorum tek başıma takılıyorum , kendi kendime bir saat vakit geçiriyorum, gayet normal aslında, kendini yorma ver kucaklarina, 15 yaşındaki erkek yeğenime bırakıyorum manasını yediriyo gazını cikariyo uyutuyo mesela, bende o esnada uzanıyorum , bunu yapmam diyordum bunu bile yaptım ,mutlu anne: mutlu bebek:)

Canım bende sanki benim değil gibi hissettim bir dönem, birkaç gündür daha rahatım,hep anneme veriyodum ufacık mizildansa,susmuyodu bende,annemde esimde vs susuyodu, artık biraz daha içsel olarak rahatladım bende de susmaya başladı, geçici bir süreç , şuan ilk fırsatını buldugumda annene yeğenine vs bırakıyorum tek başıma takılıyorum , kendi kendime bir saat vakit geçiriyorum, gayet normal aslında, kendini yorma ver kucaklarina, 15 yaşındaki erkek yeğenime bırakıyorum manasını yediriyo gazını cikariyo uyutuyo mesela, bende o esnada uzanıyorum , bunu yapmam diyordum bunu bile yaptım ,mutlu anne: mutlu bebek:)
Canım sen hangi çeşit biberonu aldın baktım birsürü çeşidi var

Yaa biz nekadar acayip bir nesil olmuşuz (kendimde dahil) eski kadınlar nasıl 12 tane doğurmuş 5 düşük yaşamış vs vs bunlara dayanmış depresyonada girmemiş lohusalık nedir bilmemiş ertesi gün kalkıp tarlaya gitmiş..acaba biz herşeyi çok okuyup cok bildiğimiz içinmi..mesela eğitim düzeyi düşük kadınlara bakıyorum çokta bu durumları yaşamıyorlar güzel guzel 5 10 tane doğuruhorlar

Canım sen hangi çeşit biberonu aldın baktım birsürü çeşidi var

Canım ben avent Chicco falan almıştım birkaç çeşit,farklı başlıklar, en son Dr browns aldım onunla veriyorum artık,1 numara yenidoğan başlıklı, diğerlerinden lıkır lıkır içerken bunda sakin sakin yavaş yavaş iciyo mamayı,daha yavaş akiskanli, ve bebeğimin gaz problemi de çok azaldı tavsiye ederim. Ben büyüklerinden cam 1 no başlıklı aldım. Büyüdükçe başlığı buyuturum satılıyor zaten

Canım ben avent Chicco falan almıştım birkaç çeşit,farklı başlıklar, en son Dr browns aldım onunla veriyorum artık,1 numara yenidoğan başlıklı, diğerlerinden lıkır lıkır içerken bunda sakin sakin yavaş yavaş iciyo mamayı,daha yavaş akiskanli, ve bebeğimin gaz problemi de çok azaldı tavsiye ederim. Ben büyüklerinden cam 1 no başlıklı aldım. Büyüdükçe başlığı buyuturum satılıyor zaten
İnternettenmi yoksa eczanedenmi aldın

Yaa biz nekadar acayip bir nesil olmuşuz (kendimde dahil) eski kadınlar nasıl 12 tane doğurmuş 5 düşük yaşamış vs vs bunlara dayanmış depresyonada girmemiş lohusalık nedir bilmemiş ertesi gün kalkıp tarlaya gitmiş..acaba biz herşeyi çok okuyup cok bildiğimiz içinmi..mesela eğitim düzeyi düşük kadınlara bakıyorum çokta bu durumları yaşamıyorlar güzel guzel 5 10 tane doğuruhorlar
O dediğin şundan oluyor kendim için örnek vereyim, ben evliydim ama bildiğin bekar hayatı gibi yaşıyodum,eşime yemek yapayım vs öyle şeylerin yoktu, canım isterse yapar istemezse dışardan sipariş veriyordum,anneme gidince ondan alıyordum. Hamilelik boyunca hele biryada iki defa yemek yapmisimdir, çok serbest rahat bir hayatım vardı, bekarkende evlenincede öyle oldu, ama çocuk bir doğdu kafana göre takilmalarin bitiyo acayip bir süreç, emzirme mama meme vs hepsi strese sokuyo insanı. Eskiler zaten bastırılmış bir hayat yasiyolar, mesela annemden örnek vereyim ,kadın zaten kaynanadan kayinlardan ,yeri gelmiş kocadan çekmiş, bu benim hayatım deyip bişey yapamamış,küçük yaşta evlenmiş, birilerinin boyunduruğu altına girmiş, böyle bir insan lohusalık depresyonuna girmez,zaten hayatı tam depresyonluk. Annemde bu tarz yorum yapiyo,biz rahat değildik , yemek yapmazsan herkes laf ederdi,gezemezdin kafana göre, siz aşırı rahat olduğunuzdan en ufak sıkıntıda ruh haliniz alt üst oluyo ,aslında herşey elinizin altında diyo. Haklı. Biz rahat yaşamı bildiğimiz için böyle oluyoruz. Onlar okadar rahatlığı görmemişler,insan bilmediği seyi isteyip depresyona girmiyo işte:)

Back