2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Birde senin 2 çocuk
ben bir tanesi ile zorlanıyorum, Allah kolaylıklar versin sana

Sen ben misin yazdığın her şey harfi harfine benim için de geçerli ve evet tv telefon tablet öfke hırçınlık yapıyor. Oğlumu 25 eylülde çocuk gelişimine götürdük. O günden beri tv yok. Telefon zaten yoktu. Daha ilk üç günden o hırçın tavırları ağlayıp kendini yerlere atmaları bitti.

Oğlum suyla oynamayı seviyor diye. Önüne leğenle su koyuyorum. Oyunlarını yüzdürüyor oynuyor ben de bebeği uyutuyorum bu arada. Bu bebeğin gecee uykusu için geçerli. Gündüz hrr türlü oyuna dalıyor ama akşam başka şeylere ihtiyaç duyuyorum. Bazen de Yoğurt koyuyorum önüne uzun sürüyor kendi kendi kendine yemesi arada bebek uyutuyorum

Ya hani öyle kendini yere atması çığlık kıyamet vuran döken bir çocuk değil günahını da almayayım bebenin. Tipik 2 yas hareketleri istediği olmayınca ağlama kendini anlatamama sinirlenme bu şekilde

Ağlama krizleri bizde de çok, bugün oyuncakları istediği kutunun içine sığmadı diye bir saat ağladı salya sümük ve ısırıyor, küçük bir köpecik gibi hunharca ısırıyor

Ağlama krizleri bizde de çok, bugün oyuncakları istediği kutunun içine sığmadı diye bir saat ağladı salya sümük ve ısırıyor, küçük bir köpecik gibi hunharca ısırıyor
Eymende istedıgı yere cıkamayınca aglıo elini ısırıo.. Artık cok zorlamaya basladm.. Dısardan Bi gören bu cocugu dövüyorum sanacak. Öyle sinirli ve öfkeli Bı cocuk oldu.. 2 yastan sonra hersey Bi anda degstı.. Aynı seyler bizde de var.. Bez degıstırtmeme, kıyafet zor şer giydirme.. Ben evın ıcınde Baska odaya gitsem de pesımde.. Kuyrugum dıyorum bazen hatta tuvalete gırdgmde cıglık kıyamet.. Bu arada bizde basından beri tv telefon yok.. Telefon dan tek baktığı kendı videoları.. Onlarda bıle istedgnı acmayınca sınırlenıo asırı ve sureklı Bı sekılde ilgi istio oyun ıstıo farkındayım ama 7 24 yapamıyorum.. Onceden Gunduz uykusundayken yemek yapardm..sımdı yarım saate dusunce uykusu geceleri yemek yapmaya basladm.. Eskıden uyuyunca aksam otururdum sımdı o da yok.. Gunduz eymenle yemek yapmam ımkansz.. Tezgaha cıkıo tehlıkelı seylerle oynamak ıstıo.. Ben daha hala 2 yastan snra duzenimi oturtamadm.. Bi yere gıdıorm ev oturmasına, huysuz sınırlı yemek masasını dagıtmak ıstıo.. Anca ben onla oyun oynayınca sakınlıo bu seferde ne Bı cay ıcebılıorm ne sohbet edebılıorm.. Ev oturmaları bu kış raftan kalktı bende.. Eymenle ımkansz hale geldi..

Artık kendı kendıne oyun oynuycagı cızgı film ızlıycegı zamanlara ısınlanmak ıstıorm.. 2 yaş cok zor geldı bana.. Gecıcek dıye teselli edıyorm kendımı.. Bazı zmnlar aglama krizine giriyorum.. Tek basımaym.. Esım her aksam 10da gelıo Eymen uyuduktan snra.. Eşi uzakta olan sizleri gercekten anlıorm.. Bnmkı yanımda ama yanımda degıl gibi.. Evlendık evleneli hep geç gelıo.. İşi cok yogun.. Evın duzenı nı de haftasonu yapıorm.. Eymenı eşime paslıyorum o da kaynanama göturuyo 5 saatte ne yaparsam yapıorm.. Bi tek yemek olayını halledemıorm cunku aksam cok uyku basıyo.. Artık Eymen uyur uyumaz yemegı koyup oyle oturcam veya uyuycam.. Baska turlu yemek yapamıorm uykusuzluktan..

Dısarıda yerınde durmuyo kesınlıkle Eymen.. Fırlıo sokaga.. Yerınde tutamıyorum.. Evde o kadar hareketli degıl yada evde söz dinlio gibime gelıo.. Dısarda beni iplemıyo resmen.. Cok cekıngen ve hareketsiz Bı bebekti.. Oyun grubundan sonra açıldı ki ne açıldı.. Sımdı de tutamıyorum yerınde.. Bide yeni adet elini bezin içine sokuyo pipisiyle oynuyo.. Görmezden gelmeye calısıorm ama can sıkıcı olmaya basladı.. Aklına gelınce dırekt eli pipisinde bazen pipiyi bezden sıyırıp işiyo bide.. Halıları da yenı yıkatmıstm çiş oldu, namaz kılsa biri yandım valla

Yemek yemiyoruz, yemekle oyun oynuyoruz.. Sac bas heryer pilav makarna oluyo.. Kendı yemek ıstıo ama oyuna cevırıyo.. Yemek yerken de tabı benı yanında istio, Baska odaya gecsem cıglık kıyamet kılosu cok iyi degıl ama kurtarıyo allahtan sınırı..

Onun dısında cok yorulduğumu hissediyorum.. Tek basıma her gun cocukla dıo dibe zorlanıyorum.. Eşim anaokulu olayını 4 yaş dıye tutturuo.. 4 yasına kadar Eymen evde bnmle yani bu yaz bıle Bı yerlere gidemedik gezmedik.. Eymen durmuyo cunku, Bı yere yemek yemeye gıdelım cıglıklar onune verilen yemegı fırlatmalar

Çok doldum kızlar.. Yoruldum.. Gün bitsin diye kollarken buluyorum resmen kendımı.. Geçicek dimi? Lütfen bu sene hızlı geçsin..

Hep sıkayet eder gibi oldu ama cok doldum.. Herkese de anlatamıyorum, evladından İnsan sıkayet eder mi derler dıye.. Gecen komsu geldı eymenı oyle görunce senın işin cok zor dıyo eymene biri bişey diyince de ağrıma gidio.. En iyisi kımseyı gormemek de gitmemek de diyorum.. Herkes eymenın sinirini somurtkan yuzunu fırlatmalarını cıglıklarını görunce garıpsıyo.. Acaba Bi sorun mu var dıyorum.. Arkadaslarmla konusuyorum onlarda da aynı seyler var.. Mıllet sanrm put gibi cocuk ıstıo

Bu sene çabucak gecsın yarabbim, amin

Benim büyük oğlum oyledi çok zor öyle bir çocuk anneye ama buyuncede çok akılı oluyorlar üzülme bugünler de gecer

Rabbim kolaylik versin canim gececek bugunlerde daha dun dogdular hemen buyuduler zaman hizli geciyor. Benim kizimda cok sinirliydi konusmaya baslayinca baya azaldi konusamadigindan kendini anlatamadigindan oluyor birazda. Bide Eymen ismi olan cocuklar cok hareketli oluyorlar diyorlar☺yegenimden biliyorum

Evet konussa bende azalır kanaatindeyim.. Doktor da dedi cocuk naapsın kufretmeyı bılmıo.. Konusamayan cocuklarda siddete egılım fazladır dedi.. İnş konusur beklıyoruz sabırsızlıkla

Beni
Benim oğlan bir ara tabiri caizse sapıtmıştı. Buraya da bayağı yazdıım okumuşsundur sen de.

Çocuk gelişimine götürdük. Yapmasını istemediğin davranışı öncelikle görmezden gel işe yaramazsa ilgisini dağıtacak başka şeyler bul dedi.

Telefon bıçak çakmak dökülecek her şeyi istiyor önce hayır alamazsın diyorum iyice diretip ağlıyor o zamaan hiç gmz göze gelmeden kendi işimi yapıyorum. Az sonra susup unutuyor.

Bu şekilde çok harekeetini düzelttim. Ağlayarak istediğini yaptırma devri bitti bizde. Şimdilik her an ayarları yine bozulabilir tabi. Sadece birkaç haftada düzeldi üstelik. Belki senin de işine yarar

Galiba bunu bende yapıyorum.. Aglayınca istedgnı yapıorm belkide bu yuzden boyle oldu..

Gercekten işe yarıyorsa aglataym bari napim.. Cok huysuz aksi oldu her dedıgı olsun istio

Bu dönemde ağladığında istediğini yapmamak, ağlarken göz göze gelmemek gerekiyormuş. Sen ilgilenmeyince eninde sonunda susuyor. Tam sustuğu an bana isteklerini konuşarak anlatman hoşuma gidiyor gibi onu konuşmaya şevklendirmeliymişiz.

Ben böyle yapıyorum ve sen ağlayıp bağırdiginda seni anlamıyorum diyorum

Babamız bir haftalığına geldi ve grip getirdi yine şuan oğlum da ben de grip olduk. Bugün ilk günümüz.

Galiba bunu bende yapıyorum.. Aglayınca istedgnı yapıorm belkide bu yuzden boyle oldu..

Gercekten işe yarıyorsa aglataym bari napim.. Cok huysuz aksi oldu her dedıgı olsun istio
Kesinlikle çok işe yarıyor. İlk randevuda çocuk gelişimi uzmanı birkaç dakika oğlumu izledi sanırım her dediğini yapmışsınız sınırlarını ve hayırı bilmiyor dedi.
Disiplin kural çocuklar için çok şeydir. Tabi kuralcılık demek despot ve sert olmak demek değildir diye anlatmıştı.

Acıma kanma gözyaşlarına eğer acıktığı altını kirlettiği bir yeri ağrıdığı için ağlıyorsa müdahele edin ama istediğini yaptırmak için ağlıyorsa açıklamasıını yaptıktan sonra bırakın ağlasın istediği kaadar dedii.

Bazen bir şey için tutturacak oluyor dudağını büzüp ühü aaa yapıyor tam flash tv oyunculuğu yemem ben bu numaraları artık diyorum haaamm haamm yapaarak gidiyor başka şeylerle oynamaya

Benimki de çığlık kıyamet ağlama huyu var. Baktım olmayacak ,ağlayarak kucağa gelmek istediğinde başta hiç bakmıyorum,sonra da ağlamam bitince kucağıma alacagim diyorum. Tamam diyip saniyesinde susuyor ,biraz önce ağlayan o değilmiş gibi

Biz de nezle olduk burun akıntısı ses değişikliği hapşırma var bize de eeşim getirdi sağolsun
Şuan oğlum ateşler içinde yatıyor ben de iyi değilim. Ve eşime kızgınım. Kv kp yanımda. Onlara söyledim bir daha hastayken gelirse size gondericem dedim

Şuan oğlum ateşler içinde yatıyor ben de iyi değilim. Ve eşime kızgınım. Kv kp yanımda. Onlara söyledim bir daha hastayken gelirse size gondericem dedim
Cok gecmis olsun canim.. Insallah oğlunun bir an once atesi normale döner, iyilesir.

Kizlar ben bu mevsim gecisinden, kıştan cok korkuyorum. Yazdan da korkuyorum tabi. Iki defa hastalandi, biri yazin digeri kisin. Ikisinde de ateslendi ve havale gecirdi. Nasil korurum bagisikligi icin ne yapabilirim bilmiyorum. Buraya korkuyorum diyorum ya, basima gelmesin insallah

Ben probiyotik zenginleştirilmiş yoğurt yapıyorum, şekerli ve paketli şeyleri yedirmiyorum. En önemli unsur da temiz havada yaşaması bence. Eğer havası kirli bir sehirdeyseniz ne yapsanız çok etkili olmuyo.
Biz eşimin işi gereği geçen yıl muglaya taşındık havası tertemiz dün ateşler içinde yatan oğlum bugün gayet iyi sadece burun akıntısı var. Akşam da ateşlenmezse atlattık demek ki. Bir de bol bol güneş görmesi lazım d vitamini için. Ben yazın çoğu zaman sadece bezle gezdirdim. Muglaya gelmeden önce de öyle yapıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…