2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Sorma sorma, öyle bir bağırış ki ☺️
Tuvalete de alerjileri var demek, aynısı aynısı yanından ayrılmaya izin yok elimi tutamasa giderken ayaklarımı çekiştiriyor
Akşam 21:30 da yatıyor uyuması 22:00
Sabah 7 yi geçirmez, öyle de kuralları var ve istikrarlı
Gündüz 13:00 gibi başlıyor uyku seromonisi uyuması 13:30 en erken ama 40 dk yı hiç geçmiyor ve zaman zaman uyumayı reddedilir gündüz.
aşırı aksi oluyor, gün bitsin diye dua ediyorum.
40 dk çok az gündüz uykusu, tekrar uyutmaya denemişsinizdir değil mi?

Vallahi beni rahatlattın suan . Tai masajı yaptırmış gibi oldum içeri gidip adama atar gider kalk ananın evine diyesim geldi de uyuyor şimdi ters tepmesin🤣🤣🤣🤣🤣
Hahaha ne güldüm benimki de sen psıkıyatriye gıdeli ıyıce feministe bağladın dıyor. Kadın gözümü açtı dedim. Artık cay ıcerken bıle bıtınce sade kendıme alıyorum. Allah el ayak vermiş modundayım.. Eskisi gibi bakımlı da dolanıyorum valla kendime geldim. Aşk maşk evliliği de hikaye 10 yılda finito..ekonomik ve cocuk bırlıktelıgı oluyor Malesef.... Gençken kadınları yalnız bırakıyorlar yaşlanınca da canım bıdanem.. Kadının ahı çıkmış.. Geçen yıl halam 27 yıllık kocasını boşadı..ennson cocugunu evlendırdı 2 ay sonra adamı boşadı..dediği şu yıllarca bana yabancı davrandı ses etmedım cocujlarım ıcın çocukların psıkolojısı bozulmasın dıye sustum.. Ama cocuklar ıs guc sahıbı oldu evlendı de yaslılıkta onu daha cekemem dedi. Enişte de şimdi bin pişman da iş işten geçmiş..yani erkekler gençken kadının Kıymetini bilmez yaslılıkta da kendılerı e hızmetçı arar.. Umarım aynı son olmaz 😁

Sorma sorma, öyle bir bağırış ki ☺️
Tuvalete de alerjileri var demek, aynısı aynısı yanından ayrılmaya izin yok elimi tutamasa giderken ayaklarımı çekiştiriyor
Akşam 21:30 da yatıyor uyuması 22:00
Sabah 7 yi geçirmez, öyle de kuralları var ve istikrarlı
Gündüz 13:00 gibi başlıyor uyku seromonisi uyuması 13:30 en erken ama 40 dk yı hiç geçmiyor ve zaman zaman uyumayı reddedilir gündüz.
aşırı aksi oluyor, gün bitsin diye dua ediyorum.
Uyku saatleri bizim de benzer ama tek fark oğlum öğlenleri biraz daha uzun uyumaya başladı. 1.5 saat falan uyuyor.

Hahaha ne güldüm benimki de sen psıkıyatriye gıdeli ıyıce feministe bağladın dıyor. Kadın gözümü açtı dedim. Artık cay ıcerken bıle bıtınce sade kendıme alıyorum. Allah el ayak vermiş modundayım.. Eskisi gibi bakımlı da dolanıyorum valla kendime geldim. Aşk maşk evliliği de hikaye 10 yılda finito..ekonomik ve cocuk bırlıktelıgı oluyor Malesef.... Gençken kadınları yalnız bırakıyorlar yaşlanınca da canım bıdanem.. Kadının ahı çıkmış.. Geçen yıl halam 27 yıllık kocasını boşadı..ennson cocugunu evlendırdı 2 ay sonra adamı boşadı..dediği şu yıllarca bana yabancı davrandı ses etmedım cocujlarım ıcın çocukların psıkolojısı bozulmasın dıye sustum.. Ama cocuklar ıs guc sahıbı oldu evlendı de yaslılıkta onu daha cekemem dedi. Enişte de şimdi bin pişman da iş işten geçmiş..yani erkekler gençken kadının Kıymetini bilmez yaslılıkta da kendılerı e hızmetçı arar.. Umarım aynı son olmaz 😁
Şu grupta en çok seni merak ediyorum 😁 çok tatlısın🙂

O kadar haklısın ki . Kadınlar erkenden çöküyor ,tüm sorumluluk kadın da. Birin de herşeyi ben yapacaksam sana ne gerek var ,sadece para getiriyorsun dedim.ondan sonra biraz toparladı kendini

Arkadaşımın babası alkolikti, arkadaşım yalvarırdı anne ne olur boşan diye. Annesi de yavrum boşansam rezil olur, sizin başınıza kalır der, kabul etmezdi. Haklı aslında, kadın boşanınca ne yapacak, her ihtiyacında çocuklarına gidecek.

Off kolay gelsin . 🤦🤦. Bizde üç haftadır sabah gidioz öğlen geri alıyorum. Bide ev beşinci kat. Bebek kucakta sırtımda çanta beş kat merdiven in cik mahvoldum
Bizim ev de 5. Katta. Her iniş çıkışta eşimin kulaklarını çınlatıyorum. Ekonomik nedenlerden dolayı başka eve de çıkamıyoruz. Yoksa düz ayak bir ev ne güzel olurdu
Biz 2 yaşındayız.. Daha bırakmadık gunduz uykusunu ama süresi azaldı.. Eskıden 2 saat uyurdu şimdi 1 saat anca uyuyor.. Buyudukce uyku ıhtıyacı azalıyor sanırım
Benim oğlan bazı günler gündüz uykusu yapmıyor uyuyorsa yarım saat anca uyuyor
Kızlar manen yorgun bitkin ve ofkeliyim. Aranızda ikinciyi Üçüncü çocuğu olanlar var. Tek çocukla tükendim. Hergun boğulduğumu hissediyorum. Tahammülüm kalmadı. Gereksiz şeylere sinirleniyorum, ağlıyorum. Eşim hala yok. Bir kere söyledim havadan baba oldun diye. Arık anne olmak istemiyorum kendim olmak istiyorum. Yaptığım her şeyde kıçıma yapmismasi benim sinirlerimi bozuyo. Onu da anlıyorum tek varlığı benim ama gücüm kalmadı. Eskiden evin daginijligini onemsemezdim artık istemiyorum . Kendimi iyileştirmek için de artık gücüm yok. Evdeki eşyalarla bile kavga ediyorum
Senin burcun ne
Seninle bizim buhranlarımız hep aynı..
Sorun kendimize vakit ayıramamak.
Eşşm diyor evde durma al çocukları çık nefes al. Derin bir nefes alıp sövüyorum. Çocuksuz vakit geçirmek istiyorrum ben zaten ama işte anlayandan haber ver..

Canım hepimiz aynı şeyleri yaşadık önce yalnız değilsin. Ben 3 nüde de tek ve bakıcılarla büyüttüm. Çalışan biri olarak ilk zamanlarda eşimin yan gelip yatması zoruma giderdi. Zaten ana ve kaynananın umru değiliz. Tükenmişlik içindeydim ilk çocuktan 7 ay sonra hamile kalınca tekrar hem okul hem ev bebek hem hamilelik kafayı sıyırcaktım. Gittim psikolojik destek aldım. O kadar ıyı geldı ki. Önce kendımı sevmeyi ve deger vermeyi öğrendim. İşler yetişmesin kalsın önemsememeye başladım. Eşim iyidir hoştur ama kolay adam da değildir. O zamanlar maddi durumda idare eder düzeydeydi. Valla ilk işim üzerimdeki yükleri hafifletmek oldu. Eve her hafta yarım gün ayda 1 tam kadın aldım. Allahım temizliğe gıden zaman bana kaldı. Bakıcılarla hep okuldan sonra 2 saat gidecekler seklinde anlaştım. Okuldan cıkınca yarım saat 1 saat kızlarla oturdum hıcbır sey yapmadıysam çarsıda gezdim. Sonra ki işim cocujların uyku düzenini ayarlamak oldu. 21.30 da hepsi uyuyacak şekilde programlıyız. Hergun akşam 1 saat kıtap okuyup kahvemi ıcı yorum. Valla şunu unutma ne kocadan ne de ilerde cocuktan hayır yok. Zaman akıp gıdıyor. Eskıden koca ilgilenmesse bıle kafaya takarım şimdi tınnnn kendi özel zevklerimiz keşfettim. Seramik boyuyor um. Senin eşin yok ama emin ol cpgumuzun evde kocası var ama bir ellerinde kumanda Bır ellerinde cep telefonu. Sadece cocukları seven ama öz bakım herşeyi anneye yıkan klasık baba profili... Eğer çalışıyorsan cocuk 3 yasına kres yasına gelince işe gir... Çalışmasaydım sanırım 3 cocukla kafayı kırardım... Müzik dinlemeyi unutma. Biz açıyoruz pop müziği benim oğluşlarla ver coşkuyu.. Hayat kısa kimse için üzülmeye demıyor. Önce ben demeyi öğren, kendini mutlu edecek şeylere zaman ayır. Havalar güzel al cocugu gez. Mutlaka 1 tane de olsa aynı frekansta oldugum arkadasın ya da komşun olsun... İnan iyi gelecektir.çocuğu bolca parka götür enerjisi azalsın... Anne mutsuzsa herkes mutsuzdur. Önce can diyeceksin canım ben artık öyle yapıyorum valla kafam da ruhum da rahat
Benim de işe girmem lazım ama küçüğüm bu ay 4 aylık olacalk. Daha çok küçük ama ben de huniyi takmak üzereyim
Ben de bir an önce işe başlamak istiyorum artık. Evde sürekli 2 yaş krizli bir çocuğu oyalamak ne kadar zormuş. Bez değişeceğiz bin takla, yemek yiyecek bin takla. Evden çıkmak, eve girmek herşey ne kadar zor oldu.

Kızlar çocuğunuzu evde nasıl oyalıyorsunuz? Bugün 6buçukta uyandık, saat şu an 11. Oynamadığımız oyuncağı kalmadı. Resim müzik vs de tamam ama hala öğle uykusu vakti gelmedi 🙄 Herşeyden 5dk sonra sıkılıyor zihnim yoruldu. Televizyon açmamaya çalışıyorum. Bu oyun süreleri ne zaman uzayacak?
Valla aplasa da bakmıyorum sen oyna kendi kendine diyip kitap okuyorum yemeğe işe girişiyorum bakıyor ki bendenn haayor yok oyuna dalıyor

Eşim de işini hiç sevmiyor ama değiştirmesi için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Ben mutsuz olunca o da uzakta olduğu için çok kafasına takıyor o yüzden pek bu tip şeyleri konuşmuyorum. Zaten yavaş yavaş beklentimi yitiriyorum ona karşı.

Benim eşim de doğumdan sonra depresyona girmişti. Küsme surat asma vs yoktu ama bizimle hiç ilgilenemedi , doğum izninde bile yanımızda kalamadı. Çok zor bi donemdi neyse işte. Neticede benim kendimden başka iyi gelecek kimsem yok. Aslında herkesin öyle. Son zamanlarda biraz fazla yoruldum sanırım ve en iyisini (annelik konusunda) yapmaya çalışırken kendime zarar veriyorum.

Aylar sonra ilk defa eşim gelecek ve aynı zamanda kv de geliyo
Kv niye gelio sonra gelsin. Çekirdek aile olarak özlem giderin biraz

Şu grupta en çok seni merak ediyorum 😁 çok tatlısın🙂
Vallahi merak edilecek bir yanım yok.. Ama cidden terapiye başladığımdan beri kendime geldim. Herşeyi halı altına süpürüyormuşum.. 3 cocukla tek ben koşturmaktan 53 kg hayalet gıbı gezıyordum. Dr hemen vıtamın demir başlattı. Bizim koca ayıda da bir uyanma başladı....bencilin önde gideni oldum. 3 cocugumu alıp gezıyorum. Arkadaslarla takılıyorum... Evdekı de naparsa yapsın umrum değil. O dün bombayı patlattı ben onu artık sevmıyormuşum. Sevmek köle gıbı herseyı yapmak mı oluyo senın sevgı anlayışın buysa evet artık sevmıyo Rum dedim.. Ha kendıne gelirsin gelmesen de sen bilirsin dedim.. Yalnız yalnız yaşarsın.. Çocuklar için sana düşkünler diye senin bu hıc bırsey olmamış hallerine katlanıyorum dedim. Ben senin hayatını kolaylaştırmak ıcın evlenmedim dedım. Çok akıllı Bır adamdır. Hemen odadan ayrıldı. Yoksa agzıma geleni sayacaktım. Sanki hersey düzenlı ev cocuk bakımı rahat hayatla bitıyor. Onu görmezden gelmeye başlayınca bozuldu. O yüzden erkek cocujlarımı hep kocaman sarılarak swvıyor um. Sevılmeyı ıyı oprensınler ki ileri de sevgı göstermeye becerebılsınler..

Vallahi merak edilecek bir yanım yok.. Ama cidden terapiye başladığımdan beri kendime geldim. Herşeyi halı altına süpürüyormuşum.. 3 cocukla tek ben koşturmaktan 53 kg hayalet gıbı gezıyordum. Dr hemen vıtamın demir başlattı. Bizim koca ayıda da bir uyanma başladı....bencilin önde gideni oldum. 3 cocugumu alıp gezıyorum. Arkadaslarla takılıyorum... Evdekı de naparsa yapsın umrum değil. O dün bombayı patlattı ben onu artık sevmıyormuşum. Sevmek köle gıbı herseyı yapmak mı oluyo senın sevgı anlayışın buysa evet artık sevmıyo Rum dedim.. Ha kendıne gelirsin gelmesen de sen bilirsin dedim.. Yalnız yalnız yaşarsın.. Çocuklar için sana düşkünler diye senin bu hıc bırsey olmamış hallerine katlanıyorum dedim. Ben senin hayatını kolaylaştırmak ıcın evlenmedim dedım. Çok akıllı Bır adamdır. Hemen odadan ayrıldı. Yoksa agzıma geleni sayacaktım. Sanki hersey düzenlı ev cocuk bakımı rahat hayatla bitıyor. Onu görmezden gelmeye başlayınca bozuldu. O yüzden erkek cocujlarımı hep kocaman sarılarak swvıyor um. Sevılmeyı ıyı oprensınler ki ileri de sevgı göstermeye becerebılsınler..
Belki eşleri değiştirmeye gücümüz yetmeyebilir ama çocuklarımızı farklı yetiratirebiliriz. Mesela temizlik ve yemek yapmayi öğretiyorum. Evin her alanında işlere dahil ediyorum oğlanları. Kendini Sultan Süleyman zannetmesinler😋😋. Benim annem nerdeyse 60 yaşında hala erkek kardeşim suyunu ayağına istiyo. Annem bı kere su istemiş değil. Hiç hoşuma gitmiyor. Yalnız kalsa aç kalır pislikten ölür falan yani. O yüzden oglanlari hayata hazırlamak istiyorum. Her anlamda. İyi bı meslekleri olsun. Ayakları üstünde dursunlar. Yalnız yaşaması gerekirse tek başına evini çekip cevirebilsinler. Bende hala sütten kesmedim. Tam bir bağımlı . Bikac hafta içinde kescem inşallah. Çok korkuyorum 😂😂

Benim oğlan bazı günler gündüz uykusu yapmıyor uyuyorsa yarım saat anca uyuyor

Bizimde yarım saate düştü.. Kızlar 2 yaştan bildiriyorum.. Burası hiç güzel değil, gelmeyin dicem ama mecburen geleceksiniz..

Alt değiştirme üst giydirme zor ki ne zor.. Uykuya direnme var.. yemek kendi basına yemek istio.. Öğlen uykusu yarım saate düştü.. Ya böyle bişey olabilir mi tam 2 yasına girdi hersey degstı Bi anda.. Afalladım yani😐 çığlıklar, sinirlenmeler had safhada..

Evet, winter's coming resmen😑 bu kış çok zor gecıcek🤦‍♀️

Ben bugün delirmediysem hiç delirmem. Oğlan öğlen uykusu uyumadi Allahim o nasıl bir huysuzluk o nasıl ağlamalar o nasıl memnuniyetsizlik... Bide yeni bi ağlama çıkarmış boğazından garip bi bağırma yaparak agliyor yan komşu bisi yapıyorum zannedecek. Oğlum sus yok oğlum ağlama ne oldu yok. Sadece aaaannniiiggg. Diğer küçükte oyle hafif ki uykusu çıt sesine gözünü açıp hiç uyumamış gibi gülerek kalkar .çok zor bi gündü ilkkez kendi saçımı çektim sinirden... Bezini zaten elletmez kırk takla , üstünü degistrtmez.. 4 yasa ışınlanmak istiyorum en güzel zaman o gibi geliyor bana

Selamlar Hanımlar burası çok iyiymiş.. benden başka benzer sorunları yaşayanlar olduğunu görmüş oldum.. yoksa sosyal medyada aynı yaş çocukları olan influencerlara vb bakınca herkes çok mutlu, eşleriyle ve evde.. düzenliler gibi görünce çok moralim bozuluyordu.. burası çok gerçekmiş :)

Ben bugün delirmediysem hiç delirmem. Oğlan öğlen uykusu uyumadi Allahim o nasıl bir huysuzluk o nasıl ağlamalar o nasıl memnuniyetsizlik... Bide yeni bi ağlama çıkarmış boğazından garip bi bağırma yaparak agliyor yan komşu bisi yapıyorum zannedecek. Oğlum sus yok oğlum ağlama ne oldu yok. Sadece aaaannniiiggg. Diğer küçükte oyle hafif ki uykusu çıt sesine gözünü açıp hiç uyumamış gibi gülerek kalkar .çok zor bi gündü ilkkez kendi saçımı çektim sinirden... Bezini zaten elletmez kırk takla , üstünü degistrtmez.. 4 yasa ışınlanmak istiyorum en güzel zaman o gibi geliyor bana
Saçımı başımı yolmanistegi,evi bırakıp kaçma istegi bende de çok oluyor. Benimki de acayip derece de bana düşkün hatta yapışık. Grip olmuşum yarım saaat uyusam toparliycam ama asla izin vermiyor babası yanında oldugu halde. Cidden bugün bayağı soylendim ve kızdım. Gece zaten emmek için sürekli uyanık,gündüz de bir yatim saatvizin vermeyince sinirim tavan yapti

Bizimde yarım saate düştü.. Kızlar 2 yaştan bildiriyorum.. Burası hiç güzel değil, gelmeyin dicem ama mecburen geleceksiniz..

Alt değiştirme üst giydirme zor ki ne zor.. Uykuya direnme var.. yemek kendi basına yemek istio.. Öğlen uykusu yarım saate düştü.. Ya böyle bişey olabilir mi tam 2 yasına girdi hersey degstı Bi anda.. Afalladım yani😐 çığlıklar, sinirlenmeler had safhada..

Evet, winter's coming resmen😑 bu kış çok zor gecıcek🤦‍♀️

Benimki bunları 5 aydır yapıyor 2 yaşından sonra başımıza neler gelicek çok merak ediyorum

Benimki aylardır yapıyor bu yazdıklarını. Küçüğüm de aynı en ufak sese uyanır ama hrp güleryüzlü. Oğlum hiçbir zaman bu kadar mutlu bir bebek olmamıştı

Benimki aylardır yapıyor bu yazdıklarını. Küçüğüm de aynı en ufak sese uyanır ama hrp güleryüzlü. Oğlum hiçbir zaman bu kadar mutlu bir bebek olmamıştı
Benim ıkiside gulectir sevecendir. Küçük kız ekstra cilveli uykudan gülerek kalkar emer uyur arabada araba durunca hiç uyumamış gbi gülücük atar . Oğlum 2 yasa yaklaştıkça benlik kazanmakla beraber hırçınlaşti. Bide bu ekran muhabbeti var küçüğü uyutmaya giderken çizgi film acıyorum mecburum çünkü oyuncaklara dalıp beni unutmuyor . E küçüğü uyutmam lazm öbür türlü yanıma gelip izin vermiyor . Malum tekim zaten. Okuduklarm ekrana maruz kalan çocuklarda öfke, hırçınlk vb davranışlar gelişir diyor. Hafi burdan yak bi vicdan azabı daha acaba benim yüzümden mi huu değiştiriyor dye. Uyutup geliyorum yine onunla oynuyorum saatlerce onu ekrana maruz bırakmıyorum asla 2 bebek çok zor tek olsa

Selamlar Hanımlar burası çok iyiymiş.. benden başka benzer sorunları yaşayanlar olduğunu görmüş oldum.. yoksa sosyal medyada aynı yaş çocukları olan influencerlara vb bakınca herkes çok mutlu, eşleriyle ve evde.. düzenliler gibi görünce çok moralim bozuluyordu.. burası çok gerçekmiş :)
Burası survivor gibi burada hersey gercek 😄😄😄

Ahh aynısı tıpkının aynııı🙃

X