Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba canlarım, umarım herkesin hamileliği yolunda ilerliyordur, biz bugün 28 haftalık oluyoruz 🥰 yazdıklarınızı belli aralıklarla okusamda her zaman yazamıyorum ama takipteyim,
yarın yüzünü görmek için gideceğiz yurtdışında olduğum için eğer yeşil alanda bir hamilelik geçiriyorsan ultrasona bir daha çağırmıyorlar bu yüzden özel ultrason kliniğine gideceğiz 😊 hareketler artık çok daha sert ve arada hıçkırıyoruz 😊
kiloya gelince 7 kilo aldım, sizlerde durumlar nasıl ☺️
Sizden şeker testi istemiyorlar mı orda?

Biliyorum kuzum sıkmamak lazım bu haftalarda ama 36. Hafta itibariyle ben kolostrum toplayacağım süt poşetlerine. Tabii o haftalara erişebilirsek. Doğumdan sonrası için depolamak adına. Elle sağım yaparak kolostrum toplayacağım. Emzirmeyi kestikten 5 ay sonra hamile kaldığım için süt bezlerim çekilmedi ama bence.
E bu çok iyi fikirmiş doğuma yakın bana çok mantıklı geldi hiç duymamıştım

Kızlar merhaba, mart anneleri grubundan geliyorum :) Bebeğim nerdeyse hamilelik başından beri 2 hafta önden gidiyor. Bazı doktorlar SAT’ı geri çekiyormuş. Böyle bir tecrübesi olan var mı? Önden gitmesi erken doğacağı anlamına mı gelir bilginiz var mı?
Canım benımkini bir hafta geriye çektiler hamileliğin başlarında. Sat 21 mayıstı 14 Mayıs yapıldı. Erken döllenme olmuş. Benim adetin 28. Günü test yaptığımda 3700 lerde çıkmıştı bhcg. Aynı gün kese de görünmüştü. Önceki hamileliğimde adetten bir hafta sonra zar zor görmüştük. Yani etken yumurtlamışım. Zaten bebeğin ölçümleri de başından beri hep o yönde. Çok fazla doktor baktı hem kendi takipli doktorum hem perinatalog hem de ayda bir devlette gittiğim farklı doktorlar doğruladı.

Kızlar merhaba, mart anneleri grubundan geliyorum :) Bebeğim nerdeyse hamilelik başından beri 2 hafta önden gidiyor. Bazı doktorlar SAT’ı geri çekiyormuş. Böyle bir tecrübesi olan var mı? Önden gitmesi erken doğacağı anlamına mı gelir bilginiz var mı?
Eğer sezaryen olacaksa güncel hesaba göre 38 dolunca alırlar. Ama eğer vajinal doğum ise takip ederler her şey yolundaysa o gelmesi gerekince gelir

Peki günde kaç kez ölçüyorsunuz ? Benim kitapçıkta 7 kez yazıyor da. Sabah öğle akşam aclik ve tokluk bir de gece yazıyor. Olması gereken değerler yazmıyor. Bir de bende seker cikmadi ailede genetik olduğu için her gün yap falan da demedi, dolayısıyla açıkca da anlatmadı. Ben internetten baktım da anlayamadım. Bazı yerlerde gebelikte aclik işte 60-90 arası olmalı diyor bazisinda 70 den küçük olmalı diyor. Kafam çok karıştı.
Söyleki benim kuzenim oldıgı için doktor ben sordum da sordum çünkü internette bilgi kirliliği var gebelik şekerini normal şekerle bir tutamayız dedi benim durumum ilaçlık degil şeker yüklemem sınırıb biraz üzerinde olduğu için diyet ve sıkı takip ile devam ediyoruz benim beslenme programım sabah kahvaltı ile baslıyor kahvaltıdan hemen önce aclık ölçüyorum (1) kahvaltıdan bir saat sonra tokluk ölçüyorum (2)
Tam iki saat sonra ara öğün zamanı o zaman ölçüm yapmıyorum ara öğünden 2-2,30 saat sonra da öğle yemeğim oluyor o zamanda açlık ölçüyorum (3) yedikten bir saat sonra tokluk (4) sonra yine 2,30saat sonra ara öğün ölçüm yok ara öğünden 2,30 3 saat sonra akşam yemeği yine yemekten önce açlık (5) yemekten bir saat sonra tokluk (6) ölçüyorum sonra 21.00 gibi ara öğün ölçüm yok sonra yatarken bir ölçüm daha (7) oluyor bu şekilde ilerliyoruz umarım anlatabilmişimdir

Bende 27. haftayı dolduruyorum yarın. Bende 7 kilo aldım doktorum normal diyor. Dün kontrolüm vardı bizde yüzünü gördük. Her gittiğimizde farklı geliyor bana sürekli değişiyorlar ☺️
Sanırım bu haftalarda 7-10 kilo arası normal☺️
Yaa bende çok merak ediyorum umarım gösterir akşam saatlerine randevu aldım çünkü bizimki akşam oldu mu kalkıyor 😁

E bu çok iyi fikirmiş doğuma yakın bana çok mantıklı geldi hiç duymamıştım
Aslında yapan birini tanıyorum Tülin ebe yurtdışında da çok popüler bir durum emziren kadınlarda. Hem süt üretimini tetiklemek sütün inmesini desteklemek adına memelere uyarı vermek doğumdan sonra süt yetmezse başlarda sezaryende mama kullanımı ihtimalini azaltmak vs vs. Ben emzirmeyi çok seviyorum ve açıkçası herhangi bir kaygım yok emzirmek adına ama 2. Sezaryen olacak ilkinde ilk 3-4 gün kolostrumun geldiği miktarı çocuğun ihtiyacını vs hatırlıyorum. Hazırlıklı olmak memeleri hazırlamak şimdi daha iyi olacak.

Eğer sezaryen olacaksa güncel hesaba göre 38 dolunca alırlar. Ama eğer vajinal doğum ise takip ederler her şey yolundaysa o gelmesi gerekince gelir
Çok teşekkür ederim paylaştığınız için. Ben de adetin 27. veya 28. Günüydü öyle öğrenmiştim. Baştan beri de boyu ve kilosu 2 hafta ileride . 2 gün sonra perinatolog randevum var, bakalım o ne diyecek. Kendi doktorum henüz bir değişiklik yapmadı çünkü.

Söyleki benim kuzenim oldıgı için doktor ben sordum da sordum çünkü internette bilgi kirliliği var gebelik şekerini normal şekerle bir tutamayız dedi benim durumum ilaçlık degil şeker yüklemem sınırıb biraz üzerinde olduğu için diyet ve sıkı takip ile devam ediyoruz benim beslenme programım sabah kahvaltı ile baslıyor kahvaltıdan hemen önce aclık ölçüyorum (1) kahvaltıdan bir saat sonra tokluk ölçüyorum (2)
Tam iki saat sonra ara öğün zamanı o zaman ölçüm yapmıyorum ara öğünden 2-2,30 saat sonra da öğle yemeğim oluyor o zamanda açlık ölçüyorum (3) yedikten bir saat sonra tokluk (4) sonra yine 2,30saat sonra ara öğün ölçüm yok ara öğünden 2,30 3 saat sonra akşam yemeği yine yemekten önce açlık (5) yemekten bir saat sonra tokluk (6) ölçüyorum sonra 21.00 gibi ara öğün ölçüm yok sonra yatarken bir ölçüm daha (7) oluyor bu şekilde ilerliyoruz umarım anlatabilmişimdir
Benim de kuzenim endokrin uzmanı 😅 Ama ben sormadım valla, zaten şeker 75 li yaptı kendi doktorum onda da sıkıntı çıkmayınca kuzen sadece aileden şeker sorunu olduğundan dolayı takip et dedi. Ben de o sebeple çok önemsemedim açıkçası. Hatta kendi doktorum kuzenin aileden genetigin sebebiyle söylemiştir, sürekli yapma ama sen zaten 75 lik şekere girdin dedi ben de o yüzden çok üstünde durmadım. Şimdi de ne olur ne olmaz diye haftada 2 yapayım diyorum.Yazdıklarınız aydınlattı çok teşekkürler. Sadece şunu anlayamadım. Ara öğün es geçiliyor ama normal öğünler hep yapılıyor. Ara ogunde yediklerimiz etkilemiyor mu acaba, ben genelde meyve yiyorum aralarda. Onda da şeker var. Sabah aclik sınırı ne oluyor, ben mesela bugün yaptım 47 çıktı acaba çok mu düşük diye düşündüm.

Sanırım bu haftalarda 7-10 kilo arası normal☺️
Yaa bende çok merak ediyorum umarım gösterir akşam saatlerine randevu aldım çünkü bizimki akşam oldu mu kalkıyor 😁
İnsallah görürsünüz. Bizim kizce hiç utangaç değil 😁 Her gittiğimizde çok rahat görebiliyoruz. Cinsiyetini öğrenirken de hiç zorlanmamistik 🤭 Hep aynı pozisyonda zaten rahatını bozmuyor premses 😄

İnsallah görürsünüz. Bizim kizce hiç utangaç değil 😁 Her gittiğimizde çok rahat görebiliyoruz. Cinsiyetini öğrenirken de hiç zorlanmamistik 🤭 Hep aynı pozisyonda zaten rahatını bozmuyor premses 😄
Bizde cinsiyetini çok erken öğrenmiştik 10. Hafta desem 😊 doktor ultrasonu koyar koymaz oraya denk geldi ve ben dedim şu an görüyorum söylemenize gerek kalmadı 😂
umarım kendisini de hemen görürüz hoş göstermezse ödemesiz bir gün daha çağırıyorlar diye biliyorum ama bakalım hayırlısı 🤷🏼‍♀️
Ne güzel duygular Allah isteyen herkese nasip etsin 🙏🏻

Bizde cinsiyetini çok erken öğrenmiştik 10. Hafta desem 😊 doktor ultrasonu koyar koymaz oraya denk geldi ve ben dedim şu an görüyorum söylemenize gerek kalmadı 😂
umarım kendisini de hemen görürüz hoş göstermezse ödemesiz bir gün daha çağırıyorlar diye biliyorum ama bakalım hayırlısı 🤷🏼‍♀️
Ne güzel duygular Allah isteyen herkese nasip etsin 🙏🏻
Aminn inşallah. Sağlıklı bir şekilde doğdukları da görürüz inşallah 🩷

Biliyorum kuzum sıkmamak lazım bu haftalarda ama 36. Hafta itibariyle ben kolostrum toplayacağım süt poşetlerine. Tabii o haftalara erişebilirsek. Doğumdan sonrası için depolamak adına. Elle sağım yaparak kolostrum toplayacağım. Emzirmeyi kestikten 5 ay sonra hamile kaldığım için süt bezlerim çekilmedi ama bence.
aynı durumdayım iki memeden de süt geliyor

Kıızlar çocuk için uyku tulumu bakıyorum ama kaç tog arası önerirsiniz? Üzerine bir şey örtmeyi düşünmüyorum. Bir de kundağı elleri sarılı ayakları serbest mi yapıcaz yoksa full kundak mı

X