Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    185
Kızlar bugün de kayınvalide değil de diğer akraba şikayetlerinde bulunacağım 🤣 teyzelerim ve kuzenlerim. Büyük teyzem annemle aynı apartmanda oturuyor ve evimizin arası 750 metre. Bana bir kere sormadı nasılsın diye aramayı bırak karşılaşınca bile sormadı. Hatta konuşmadı desem yeridir, eşimle konuştu sadece. Küçük teyzemi de doldurmuş muhtemelen o da bir kere aramadı. Bi de kardeşime bize soğuk davranıyor falan demişler. Bi kere bile sormamışsın halimi canın bir şey istiyor mu dememişsin, ne bekliyorsun. WhatsApp grubu var, sürekli yemekle ilgili şeyler konuşuyorlar. Şunu yaptım bunu yapacağım vs. Bir iki kere şakayla karışık burda hamile kadın var dedim hiç umurlarında olmadı. Canım çekmiyor, aşermem de olmadı hamilelikte ama insan biraz düşünür. Gruptan çıktım ben de onların salak muhabbetlerine maruz kalmamak için 🤣 annem onların çocuklarının hamileliklerinde doğumlarında, düğünlerinde kendini parçalamıştır. Maddi bir beklentim yok ama insan gönül koyuyor. Anneannem bebeğin bazı eşyalarını almak isteyince benim torunuma bir şey yapmadı diye laf söylemiş küçük teyzem. Ben bekarken de evlenince anneannemi hep ziyarete gittim. Ben olmasam bile eşim gider dayımı, anneannemi ziyaret eder.
Kuzenlerimde sürekli benim hamileliğimle kendilerinkini kıyaslıyorlar. Kimse yanlış anlamasın da siz 20li yaşlarınızda doğurmuşsunuz ben 35 yaşındayım nasıl aynı olabilir. aynı yaşta iki kadının bile farklı geçiyor. Sen rahat hamilelik geçirmişsindir benim zordur. Bu kızlar da bizim evde büyüdü. Annem kardeşime, banaa bir şey alınca onlara da alırdı mahsun kalmasınlar diye.

Bide instagramda şurda burda anne tarafı akrabalarıyla baba tarafı kıyası oluyor ya. Rahmetli halamın çocukları var beşik, ana kucağı, kapı süsü vs hep onlar hediye aldı. Halam öleli 11 yıl oldu, ölmeden kardeşimin, benim düğünümde takacağı takıyı, bebeklerimize takacağı takıyı her şeyi kızına vermiş. Geçen hafta halamdan bebek pijaması geldi. Ölmeden her şeyi ayarlamış Allah rahmet eylesin.

Bi tarafta ölmüş halam bi tarafta yaşayan teyzelerim 🤣 gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Allahtan 1 tane kardeşim var da yavrum akraba terörüne çok maruz kalmayacak. Eşimin kardeşleri de hep başka yerlerde. Düğünde bayramda yılda 2-3 kez ancak görüşüyoruz.
Canıım akrabalardan dertli olmayan sayısı çok azdır emin ol😂En azından aralarında düşünceli olanlar da varmış.Hamileyken iki kap yemek getirse canın bir şey çekti mi yapayım diye sorsalar keşke.İnsan onlardan bir şey beklediği için değil de bu süreçte düşünüldüğünü hissetmek istiyor.Bebek doğunca da sevmeye de gelmesinler boş yere kalabalık etmeye.Ayrıca herkesin hamileliği farklı ilerliyor bu süreçte gezenler istediğini yiyip içebilenler de oluyor midesi bulanan rahatsız olan riskli gebelik geçirenler de oluyor.Nefretlik kıyas yapanlar hiç muhatap almamak lazım.Düğünde biri beni görmüş kayınvalideme kilo almış demiş o da kilo bu alınır verilir demiş.Kendisi de kilolu sanki ayıpmış gibi ne ara dedikodumu yapmış anlamadım😂Akrabanın da kötüsü olacağına hiç olmasın diyesim geliyor bazen sonra susuyorum.Herkes yerinde iyi olsun da bulaşmasınlar bize.

Ben de aile apartmanındaydım eşimin ailesi ve amcası var.Yengesi apartmana aşure dağıttı benim hamile olduğumu bildiği halde getirmedi.Üstelik eşim onu dağıtırken görmüş.Benim kendisiyle de bir kere olsun olumsuz konuşmam yoktur.Artık kafasında ne kurduysa affedersiniz ama tam domuzlar.Ben onları evime de almayacağım doğum sonrası gelmek isterlerse müsait değilim diyeceğim veya kapıya habersiz gelseler açmayacağım kapımı.Tam karşımda oturuyorlar kapıma da kocaman bir nazar boncuğu asmayı düşünüyorum😂

Kızlar ben son günlerde alerji olmaya başladım. Genellikle akşam saatlerinde ellerim ve kollarımda oluyor, yarım saat en geç bir saat içinde kendiliğinden geçiyor. Yediklerimden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum sizce sebebi ne olabilir?
Kaşıntı oluyor mu? Gebe eğitiminde hamile bir arkadaş vardı onun belinde bir şeyler çıkmıştı ama görüntüsü sizinkinden çok farklıydı.Sağlık ocağı cildiyeye git demiş.Hemşire ona kan tahlili vermesini söyledi.Enzimlerle alakalı bir şey olabilir dedi.Ama onunkinin görüntüsü de farklıydı ve geçmiyormuş baya bir alanı kaplamıştı kaşıntısı da varmış.Doktorunuza yazabiliyorsanız bir danışın isterseniz🌺

Kızlar hastane çantası ve kıyafet yıkama ütüleme yerleştirmeyi bitirdim sadece 1 numara bebek bezi almamıştım 2ve 3 var üstünde 3/6 kg gibi bisey yazıyor 1 numara alayım mı yinede? Birde pijama takımı düğmeli almıştım aradan 3 hafta gecti alalı göbegim büyümüş pijama takıminin dugmeleri zor kapandı daha bol ferah bisey almalıyım sanırım aslında dogumdan çıkınca simdiki gibi olmaz göbeğimiz ama yinede riske atmayım dedim lohusa pijaması alıp bir kere giymekte sacma geliyor ne alacağımı bilemedim

Valla bakımsız ve acıbademle aynı yatış ücreti alıyorlardı bizde bilmediğimizden ve acil durum söz konusu diye mecbur ödedik ama bi gariplik var sgk hastanesi olmasına rağmen gecelik 20 bin peşine düşücem valla 😂
Faturani aldiysan tüketici hakem heyetine şikayet et canim iade yapilabiliyor bir kismi
Canıım akrabalardan dertli olmayan sayısı çok azdır emin ol😂En azından aralarında düşünceli olanlar da varmış.Hamileyken iki kap yemek getirse canın bir şey çekti mi yapayım diye sorsalar keşke.İnsan onlardan bir şey beklediği için değil de bu süreçte düşünüldüğünü hissetmek istiyor.Bebek doğunca da sevmeye de gelmesinler boş yere kalabalık etmeye.Ayrıca herkesin hamileliği farklı ilerliyor bu süreçte gezenler istediğini yiyip içebilenler de oluyor midesi bulanan rahatsız olan riskli gebelik geçirenler de oluyor.Nefretlik kıyas yapanlar hiç muhatap almamak lazım.Düğünde biri beni görmüş kayınvalideme kilo almış demiş o da kilo bu alınır verilir demiş.Kendisi de kilolu sanki ayıpmış gibi ne ara dedikodumu yapmış anlamadım😂Akrabanın da kötüsü olacağına hiç olmasın diyesim geliyor bazen sonra susuyorum.Herkes yerinde iyi olsun da bulaşmasınlar bize.

Ben de aile apartmanındaydım eşimin ailesi ve amcası var.Yengesi apartmana aşure dağıttı benim hamile olduğumu bildiği halde getirmedi.Üstelik eşim onu dağıtırken görmüş.Benim kendisiyle de bir kere olsun olumsuz konuşmam yoktur.Artık kafasında ne kurduysa affedersiniz ama tam domuzlar.Ben onları evime de almayacağım doğum sonrası gelmek isterlerse müsait değilim diyeceğim veya kapıya habersiz gelseler açmayacağım kapımı.Tam karşımda oturuyorlar kapıma da kocaman bir nazar boncuğu asmayı düşünüyorum😂
Ay yuh artik ya ne gavur bi yengeymiş o kırk kat el akrabadan iyidir tecrübe ile sabit ilk gebeligimde 5 ay mutfağa girmedim bana karşi komşum bakti hazir yeme icime sinmiyor diye kv 3 sokak yanimda oturuyordu da arayip sormuyordu benimde kv domuz gibi ayni🤣🤣

Ay yuh artik ya ne gavur bi yengeymiş o kırk kat el akrabadan iyidir tecrübe ile sabit ilk gebeligimde 5 ay mutfağa girmedim bana karşi komşum bakti hazir yeme icime sinmiyor diye kv 3 sokak yanimda oturuyordu da arayip sormuyordu benimde kv domuz gibi ayni🤣🤣
Aynen öyle gerçekten dağıttığı aşureden ne hayır bekledi çok merak ediyorum.Oğlu evlenmek istemiyor 35 yaşlarında doğru düzgün çalışmıyor.Her gittiği düğünde oğluna kız bakıyor sal yani adamı ister evlensin ister bekar gezsin.Benim eşimi kıskanıyor bence mesleği iyi.10 senedir beraberiz 2 yıllık evliyiz.Biz sevgiliyken kayınvalideme oğlun uyanık çıktı kızı bırakmadı demiş.Uyanıklıkla ne alakası var bunun😂

Kayınvalidelerin böyle yapmasına anlam veremiyorum sanırsın çocuk sadece gelinin.Hadi gelini el kızı görüyorlar ama torunun olacak yani ne olur yardımcı olsa içtenlikle hal hatır sorsa.Allah hepimize sabır versin😄

Kızlar hastane çantası ve kıyafet yıkama ütüleme yerleştirmeyi bitirdim sadece 1 numara bebek bezi almamıştım 2ve 3 var üstünde 3/6 kg gibi bisey yazıyor 1 numara alayım mı yinede? Birde pijama takımı düğmeli almıştım aradan 3 hafta gecti alalı göbegim büyümüş pijama takıminin dugmeleri zor kapandı daha bol ferah bisey almalıyım sanırım aslında dogumdan çıkınca simdiki gibi olmaz göbeğimiz ama yinede riske atmayım dedim lohusa pijaması alıp bir kere giymekte sacma geliyor ne alacağımı bilemedim
Valla ben dogum sonrasi giyebilecegim birsey aldim 1 kere giymek icin alamam bir tane var zatenlogusalik takimim 2 pijama bir gecelik aldim yanima yeter bence

Eklentiler

• Screenshot_20241029_134242_Trendyol.jpg
    Screenshot_20241029_134242_Trendyol.jpg
    108,8 KB · Görüntüleme: 11
X