Kızlar bugün de kayınvalide değil de diğer akraba şikayetlerinde bulunacağım
teyzelerim ve kuzenlerim. Büyük teyzem annemle aynı apartmanda oturuyor ve evimizin arası 750 metre. Bana bir kere sormadı nasılsın diye aramayı bırak karşılaşınca bile sormadı. Hatta konuşmadı desem yeridir, eşimle konuştu sadece. Küçük teyzemi de doldurmuş muhtemelen o da bir kere aramadı. Bi de kardeşime bize soğuk davranıyor falan demişler. Bi kere bile sormamışsın halimi canın bir şey istiyor mu dememişsin, ne bekliyorsun. WhatsApp grubu var, sürekli yemekle ilgili şeyler konuşuyorlar. Şunu yaptım bunu yapacağım vs. Bir iki kere şakayla karışık burda hamile kadın var dedim hiç umurlarında olmadı. Canım çekmiyor, aşermem de olmadı hamilelikte ama insan biraz düşünür. Gruptan çıktım ben de onların salak muhabbetlerine maruz kalmamak için
annem onların çocuklarının hamileliklerinde doğumlarında, düğünlerinde kendini parçalamıştır. Maddi bir beklentim yok ama insan gönül koyuyor. Anneannem bebeğin bazı eşyalarını almak isteyince benim torunuma bir şey yapmadı diye laf söylemiş küçük teyzem. Ben bekarken de evlenince anneannemi hep ziyarete gittim. Ben olmasam bile eşim gider dayımı, anneannemi ziyaret eder.
Kuzenlerimde sürekli benim hamileliğimle kendilerinkini kıyaslıyorlar. Kimse yanlış anlamasın da siz 20li yaşlarınızda doğurmuşsunuz ben 35 yaşındayım nasıl aynı olabilir. aynı yaşta iki kadının bile farklı geçiyor. Sen rahat hamilelik geçirmişsindir benim zordur. Bu kızlar da bizim evde büyüdü. Annem kardeşime, banaa bir şey alınca onlara da alırdı mahsun kalmasınlar diye.
Bide instagramda şurda burda anne tarafı akrabalarıyla baba tarafı kıyası oluyor ya. Rahmetli halamın çocukları var beşik, ana kucağı, kapı süsü vs hep onlar hediye aldı. Halam öleli 11 yıl oldu, ölmeden kardeşimin, benim düğünümde takacağı takıyı, bebeklerimize takacağı takıyı her şeyi kızına vermiş. Geçen hafta halamdan bebek pijaması geldi. Ölmeden her şeyi ayarlamış Allah rahmet eylesin.
Bi tarafta ölmüş halam bi tarafta yaşayan teyzelerim
gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Allahtan 1 tane kardeşim var da yavrum akraba terörüne çok maruz kalmayacak. Eşimin kardeşleri de hep başka yerlerde. Düğünde bayramda yılda 2-3 kez ancak görüşüyoruz.