2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Bizimde 14 günde 350 gr bana da az geldi. Haftalık en az 200 gr almalilar. Aslında alt sınır.

Ay ben hiçbir şey anlamadım. İleri tarihli rapor nasıl aldınız? 23 eylülde doğurup eğer çalışır raporu aldıysanız neden erken başlatmışlar onu da anlamadım. Ben 16 eylülde doğum yaptım. 3 Aralıkta ise başlama tarihim. Gidip rapor alacağım 5er gün şeklinde. 40 gün öyle tamamlayacağım. Dönem sonunda da mazeret iznimi kullanacağım. Sanırım ocakta yenileniyormus. Ama sizin sistemi bende anlamadım ekran görüntüsü aldım eşime sorucam. Eşim idareci.
16 Eylül'de doğum yapınca nasıl 3 Aralık oluyor işe başlama tarihi onu anlamadım 8 hafta doğum sonrası izin ek bir rapor almadıysanız 11 Kasım'da işe başlamanız lazımdı o durumda

Ah ah ben de 6.sınıftan beri yazlar dahil hiç durduğumu bilmem. Bi pandemide bu kadar evdeydik bi de şimdi 😂🥲 Aynen yapabilsek temizlik, yemek filan da anca eşim göz kulak olursa 1 saatte ne yetişirse şeklinde yapıyorum 🫠

Canım benim takip ettiğim Ebe Tülin Bulur var. Bana onun faydası oldu açıkçası. Çünkü ortalıkta gereksiz yere sağım yapmayın lafı dolanıyor ama gerekli olan kısmı nedir çözemiyordum ben. Eğer doğum öncesi takip etseydim kesinlikle ilk başlardan itibaren sağıma başlardım. Çok güzel anlatmış. Kendi bebeği de prematüre doğdu ve sağımla süt arttırıyor. Buraya hikayelerinin linkini koyayım, göz atarsın.

Bence gelip iş de yapsınlar neden yapmasınlar. Tabi ki manevi kısmı daha önemli ama biz evde debelenip dururken zaten psikolojik olarak da çöküyoruz. Ben de güçlü durucam, ben halledebilirim diye belli etmediğim için annem çok rahat bi şekilde gelmiyordu. Ben evde tükeniyordum ama telefonda iyiyim diyordum. Sonra neden böyle yapıyorum ki diyip arayıp söyledim valla, imkan varken neden imkansız gibi davranıyorum dedim. Gelip yardımları dokunabiliyorsa yapsın yani anneler. Ben şimdi düşünüyorum ilerde benden kızım böyle bişey istemese de ben giderim gibi geliyor ya. Nasıl unutuluyor ki bu zamanlar?

Yani evet kendileri ne yaşadıysa bize de onu yaşatıyor gibiler ama bence biz bu döngüyü kırarız. İnşallah biz çocuklarımıza yaşatmayız 🙏🏻
Evet ben de takip ediyorum onu, dün başladım sağıma bakalım. Ama çok az süt çıkıyor gerçekten anlamıyorum memem dolu oysa makineler çekemiyor, elimle sağınca geliyor makineyle gelmiyor :/ zar zor 20 ml çıkmıştı az önce eşim de mama dipte kaldı sanıp dökmüş sinirden evi ateşe vereceğim

Bizim evde bir döngü başladı eşim hastaydı sonra kızıma geçti onunki bitmeden tam kızımı iyileştiriyorum dedim ben hasta oldum. Serum fizyolojik ile temizliyorum burnunu çok tıkanıyor günde 2 kez yapıyorum ama su genelde çıkmıyor midesine zarar verir mi bilmiyorum. Sonrası aspiratör ile çekiyorum. Başka ne yapabilirim hiiç bir makine yok bende bide kettle var su kaynatsam iyi gelir mi

Evde sütyen gitmiyorum da dün mevlüt vardı orda giydim ama ondan olduğunu sanmıyorum ya baya rahattı çünkü. Emzirme düzenim de hep aynı ya az su içiyorum ya da yediğim şeylerden oluyo çözmem lazım
3 kere mastit olan biri olarak söyliyim, memeniz tam boşalmadığından, sütü yağlandıracak şeyler yiyip suyu az içmenizden oluyormuş. Çoğunlukla sebep memenizin tam boşalmamasıymış.

Ayy sağ memem koltukaltından taş gibi olmuş yine bu neden oluyo ya valla yıldım artık
benim Allah nazardan saklasın bi süredir olmuyor ama ilk mastit yaşadığım memede lenf nodu oluşmuş 🥲 elime beze gibi bir şey geliyordu, korkuyla genel cerrahiye gittim. ultrasonda baktılar. korkulacak bişey yok dedi doktor, küçülüp büyür bu lenfler, muhtemelen mastitten dolayı olmuş dedi. sürekli tekrarlarsa bi daha gel bakalım dedi. bazen tekrarlama nedeni başka olabilir filan. ama benim bezenin olduğu yerin tam altındaki süt kanalı tıkanıyor bilmiyorum tesadüf mü. belli ki bişeyler sıkışıyor oralarda canım

Bizim evde bir döngü başladı eşim hastaydı sonra kızıma geçti onunki bitmeden tam kızımı iyileştiriyorum dedim ben hasta oldum. Serum fizyolojik ile temizliyorum burnunu çok tıkanıyor günde 2 kez yapıyorum ama su genelde çıkmıyor midesine zarar verir mi bilmiyorum. Sonrası aspiratör ile çekiyorum. Başka ne yapabilirim hiiç bir makine yok bende bide kettle var su kaynatsam iyi gelir mi
canım buhar burnunu nemlendirir iyi gelebilir, SF devam et sürekli. burnu nemli ve temiz olsun. bir de geleneksel yöntemlerde ayaklarının altına soğan koyup çorap giydiriyorlar faydası olur mu bilmiyorum. bir de iyotu araştır istersen

3 kere mastit olan biri olarak söyliyim, memeniz tam boşalmadığından, sütü yağlandıracak şeyler yiyip suyu az içmenizden oluyormuş. Çoğunlukla sebep memenizin tam boşalmamasıymış.
Çocuk boğulacak gibi oluyo aslında fazla geliyo galiba ya boşaltamıyor olabilir ama sanırım ben su içmediğim zaman oluyor bu. Ne zaman dışarda olsam ertesi gün memem düğümleniyor

X