2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kızlar magnezyum malat taurat ve glisinat karışımı vitamin kullanmaya başladım. Adet öncesi sendromunu önlemek için bana çok iyi geldi. B gurubu vitaminlerle emilimi artiyormus onu da aldım. Vücuttaki en ufak vitamin eksikliği bende hemen sinir stres depresyon yapıyor resmen. Oğlum 2.5 -3 yaşına gelince hemen kreşe vs gönderip kendime yaşama alanı açmak istiyorum. Artık iş olur başka bir şey olur ne olursa kendim için bir şeyler yapmak istiyorum.

Kendini o kadar kötü hissediyorsan şimdi de yarım gün gönderebilirsin. Çünkü sen tek başına bakıyorsun zor gerçekten

Kendini o kadar kötü hissediyorsan şimdi de yarım gün gönderebilirsin. Çünkü sen tek başına bakıyorsun zor gerçekten
Normalde yaşadığım yerde kreş vardı ama pandemi nedeniyle kapandı , ana okulu var o da çocuğumun çok küçük olduğunu alamayacaklarını söyledi. Diğerleri baya uzakta ve burada yollar çok fazla virajlı olduğu için çarpı on kat daha yorucu oluyo. Resmen dayak yemiş gibi olduyo insan. O yüzden bir yıl civarı bekleme kararı aldım bir de çocuğun bilinçaltı bilinç üstü ayrımı 3 yaşında oluyo en azından bu süreyi yanımda tamamlasin istiyorum . Kendime 6 ay ek süre tanıyorum muhtemelen 2.5 yaşında vericem. Seneye buradaki kreş de açılmış olur. Belki hayatım güzelleşir ne bileyim belki her şey yoluna girer

Ben Ankarada olduğum için o kısmı düşünemedim☺ Geçiyor ya inan bu zorlukları unutup gideceğiz. Ben emzirmeyi yeni bıraktım sayılır 2-3 hafta oldu. Şu an nasıl emiyordu, kucağımda nasıl duruyordu unutmaya başladım Bir anda çocuk oluverdi.

Nasıl biraktin. Bende pazartesi bırakmayı düşünüyorum ama çok korkuyorum. Nasıl ikna edicem diye

Nasıl biraktin. Bende pazartesi bırakmayı düşünüyorum ama çok korkuyorum. Nasıl ikna edicem diye
Gece beslenmesini ben 1 yaşındayken bıraktırmıştım. Son 1 aydır öğün sayısını giderek azalttım ve ona bir hedef koydum, şu zaman bırakacağız diye anlattım. Güle güle meme kitabını beraber okuduk, orda görsel olarak bir bebeğin doğması, büyümesi anlatılıyor, memenin hep yanında olduğu ve artık büyüdükçe diğer besinleri yemeye başladığı anlatıyor. Oğlum öğlenleri memede uyuyordu artık biberonla dolaptan süt vereceğimi ve sonra uyuyacağımızı anlattım. Önce günde 3, sonra 2 son üç günde de günde 1 kere emdi. Ertesi gün öğlen o kendi biberonla sütü içinde anladı sonra elimi tuttu böyle uyuyacağız dedi. İnan anlatınca herşeyi anlıyorlar. Memeye çok düşkündü, gündüz sürekli emerdi, böyle çok kolay bıraktı. Şimdi canı isteyince dolaptan süt veriyorum. Bazen esiyor mememi açmaya çalışıyor. Memenin sütü bitti, bana sarılabilirsin ama sonra dolaptan süt içeriz diyorum tamam diyor. O gün çok süt içtiyse meuve ya da kuruyemiş teklif ediyorum tamam diyor. Böyle yavaş yavaş bıraktırma bana da kolay oldu. İlk bir hafta memede pek süt birikmedi, 1. Haftada biraz ağrım oldu, o zaman da araştırdım adaçayı iyi gelirmiş, 3 gün içtim ağrı geçti. Şu an hala sıksam su gibi çok az geliyor ama bitti bitecek.

Travmatik bir şekilde tiksindirmektense böyle yavaş yavaş bıraktırmak en güzeli.

Çok güzel olmuş. Benim oğlum o kadar bağımlı ve o kadar inatçı bir yapısı var ki gözüm çok korkuyor

Çok güzel olmuş. Benim oğlum o kadar bağımlı ve o kadar inatçı bir yapısı var ki gözüm çok korkuyor
Ben de aynı -Pandora- gibi konuşa konuşa bıraktırdım, tıpkı onun gibi üç beş aydır ufak hatırlatmalar yapıyodum bir gün bitecek diye. Benim tek farkım birden kesmek oldu, tabi kötü etkilense ufak ufak azaltcaktım ama bizimki diretmedi, 19 eylüldü sanırım bıraktık, ara ara sadece memelerin yerinde olup olmadığını kontrol ediyor, bazen söylediğim bişeyi 'emme' olarak anlayor, gözlerinin içinin parladığını görüyorum, içim parçalanıyor ama devam

Uykuda sorun yaşadı mı. Bizimki emme sonrası ayakta sallayarak uyuyo. Göğsüne bişey sürdün mu . Ben bı süredir söylüyorum büyüdün artk daha fazla yemek yiyelim. Annenin sütü biticek falan. Bazen saat aralığını uzatmak istiyorum. Çok aglio. Kesince nolur bilmeyorm

Uykusu çok bölünen bir bebek olmadı bugüne kadar, sekiz ayda kendi bırakmıştı gece emmeyi, emme sonrası da problem yaşamadık o yüzden. Bişey sürmedim ama doktorumun tavsiyesi rengini şeklini değiştirmeyen birşey sürmem şeklindeydi lazım olması durumunda, sirke gibi. Sadece tadını değiştirmek için.

Sen artık büyüdün bak lavaboya bile ellerin uzanıyor gerek yok ki bak süte tarzı biraz sallamasyon hayal ürünü cümleler de gaza getirmemi sağladı

Sirke deneyim o zaman. Büyük oğlumda saç koymuştum. İlk sirke deneyim.

Sirke denedim ağladı ıslak mendil le sildi emdi bizimki memeyi bırakmaz gece bile on kez kalkar emer çok bunaldım bu durumdan

Karşınıza alıp anneciğim şimdi seninle önemli bir konuda konuşacağız diye başlayıp anlatın, kitap okumayı seven bir çocuksa dediğim kitap da işe yarıyor.

Oğlum yeniden azı dişi çıkarıyor. İki haftadır kaka kıvamı cıvık. Ateş yok. Bakalım kaka temizlemekten yoruldum. Ne çok yorgunluk biriktirmişim içimde

Çocuklar bana aşırı bağlandı. Haklılar tüm gün sadece ben varım. Baba akşam gelip ilgileniyor ama beni görünce ikiside gelmek istiyor. Cook yoruluyorum bazen suan belim sırtım her yerim ağrıyor eşim biraz sinir edici bir davranış yapsa fazla tepki veriyorum. Zaten küçük doğduğundan beri ayrı uyuyoruz . Noldu simdi evlendik çocuklar oldu karı kocalk ask bitti mi gerci romantizme bile halim yok bu konuya ne alaka geldim bilemedim galiba beynim erorerorerorrr

Brn de ayrı yatma konusunda tartışıp duruyorum eşimle ama değişen bir şeey yok. Bir ara gidip yanında yatıyordum salonda. Çocuklar ağlayınca giddiyordum. Uyutucam derken uyuyakalıyordum.

Romantizim neydi unuttum gitti valla. Oğlum iki yaşına girdi memedenn kesildi anannesine bırakır geniş geniş vakit geçiririz derken kızım oldu. Daha 4 aylık 2 saatten fazla ayrılamıyorum henüz

Oğlum da babasına aşırı bağlı gece uyanınca baba diye ağlıyor
Babası gibi bayılıyor tamir işlerine bütün gün elinde arabalarını tamir ediyor güya. Apartmandan ses gelse baba nerde diyip duruyor. Sanıyor ki Babası geldi. Dükkana gitse geri gelmek istemiyor. Bir uyku zamanı aklına geliyorum. Sofra kurulunca bile koşa koşa babasının kucağına gidiyor. Tipi hareketleri aynı eşim. Kocamı doğurmuşum gibi sanki

Hanımlar selam. Çocuklarımız hemen hemen 2 yaş oldu. Oğlumda konuşma geriliği var gibi. İki kelimeli cümlelere geçmiş yaşıtlar bizde tek kelime bile çok az. Anne, baba, aç, gel, süt en anlamlı kelimelerimiz. Gerisi havhav, miyav gibi hayvan sesleri. Siz de durumlar nedir? Konuşma için neler yaptınız neler yapıyorsunuz? Ben nerde hata yapıyorum acaba

Anne,baba,dayı,teyze,abla,abi,al,mö,hav hav ,mee,mama,meme,bebe,bebem,babammm,ıhh ıhhh . Unuttuklarım vardir belki. Ama iki kelime veya cümle yok yani. Anne al diyor bi. Her dediğini anlayıp yapmakla en büyük hatayı yapıyoruz. Uzmanlar anlamıyor gibi yapın diyor. Benimki herseyi anlıyor ama konuşmuyor yani . Ingilizcem gibi anlıyorum ama konuşamıyorum Ben biraz daha bekleyeceğim cnm panik yapmayalım gerilik olduğunu düşünmüyorum elbet sokulecektir

Benim oğlan da herşeyi anlıyor. Özellikle evdeysek dediğimiz herşeyi yapıyor. Biraz araştırdım 2 yaşında iki kelimeli cümle kurabilmeli diyor bizde henüz o yok. Endişeleniyorum açıkçası. Tv de izletmiyorum. Ama sürekli tv izlediği halde şakır şakır konuşan çocuklar var onu da anlamıyorum. Çok ilgilendiğimiz için mi böyle oluyor nedir bilemedim

Merhaba
İlk önce TV telefon tablet gibi ekranları hayatınızdan çıkarın . Onun anlayacağı şekilde tane tane konuşun , tekerlemelerle şaşırtın ve seviyesine uygun kitaplarla yaratıcı kitap okuma tekniklerini kullanarak okuyun. Umarım en kısa zamanda ilerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…