Kendini o kadar kötü hissediyorsan şimdi de yarım gün gönderebilirsin. Çünkü sen tek başına bakıyorsun zor gerçektenKızlar magnezyum malat taurat ve glisinat karışımı vitamin kullanmaya başladım. Adet öncesi sendromunu önlemek için bana çok iyi geldi. B gurubu vitaminlerle emilimi artiyormus onu da aldım. Vücuttaki en ufak vitamin eksikliği bende hemen sinir stres depresyon yapıyor resmen. Oğlum 2.5 -3 yaşına gelince hemen kreşe vs gönderip kendime yaşama alanı açmak istiyorum. Artık iş olur başka bir şey olur ne olursa kendim için bir şeyler yapmak istiyorum.
Normalde yaşadığım yerde kreş vardı ama pandemi nedeniyle kapandı , ana okulu var o da çocuğumun çok küçük olduğunu alamayacaklarını söyledi. Diğerleri baya uzakta ve burada yollar çok fazla virajlı olduğu için çarpı on kat daha yorucu oluyo. Resmen dayak yemiş gibi olduyo insan. O yüzden bir yıl civarı bekleme kararı aldım bir de çocuğun bilinçaltı bilinç üstü ayrımı 3 yaşında oluyo en azından bu süreyi yanımda tamamlasin istiyorum . Kendime 6 ay ek süre tanıyorumKendini o kadar kötü hissediyorsan şimdi de yarım gün gönderebilirsin. Çünkü sen tek başına bakıyorsun zor gerçekten
Ben Ankarada olduğum için o kısmı düşünemedim☺ Geçiyor ya inan bu zorlukları unutup gideceğiz. Ben emzirmeyi yeni bıraktım sayılır 2-3 hafta oldu. Şu an nasıl emiyordu, kucağımda nasıl duruyordu unutmaya başladımNormalde yaşadığım yerde kreş vardı ama pandemi nedeniyle kapandı , ana okulu var o da çocuğumun çok küçük olduğunu alamayacaklarını söyledi. Diğerleri baya uzakta ve burada yollar çok fazla virajlı olduğu için çarpı on kat daha yorucu oluyo. Resmen dayak yemiş gibi olduyo insan. O yüzden bir yıl civarı bekleme kararı aldım bir de çocuğun bilinçaltı bilinç üstü ayrımı 3 yaşında oluyo en azından bu süreyi yanımda tamamlasin istiyorum . Kendime 6 ay ek süre tanıyorummuhtemelen 2.5 yaşında vericem. Seneye buradaki kreş de açılmış olur. Belki hayatım güzelleşir ne bileyim belki her şey yoluna girer
Nasıl biraktin. Bende pazartesi bırakmayı düşünüyorumBen Ankarada olduğum için o kısmı düşünemedim☺ Geçiyor ya inan bu zorlukları unutup gideceğiz. Ben emzirmeyi yeni bıraktım sayılır 2-3 hafta oldu. Şu an nasıl emiyordu, kucağımda nasıl duruyordu unutmaya başladımBir anda çocuk oluverdi.
Gece beslenmesini ben 1 yaşındayken bıraktırmıştım. Son 1 aydır öğün sayısını giderek azalttım ve ona bir hedef koydum, şu zaman bırakacağız diye anlattım. Güle güle meme kitabını beraber okuduk, orda görsel olarak bir bebeğin doğması, büyümesi anlatılıyor, memenin hep yanında olduğu ve artık büyüdükçe diğer besinleri yemeye başladığı anlatıyor. Oğlum öğlenleri memede uyuyordu artık biberonla dolaptan süt vereceğimi ve sonra uyuyacağımızı anlattım. Önce günde 3, sonra 2 son üç günde de günde 1 kere emdi. Ertesi gün öğlen o kendi biberonla sütü içinde anladı sonra elimi tuttu böyle uyuyacağız dedi. İnan anlatınca herşeyi anlıyorlar. Memeye çok düşkündü, gündüz sürekli emerdi, böyle çok kolay bıraktı. Şimdi canı isteyince dolaptan süt veriyorum. Bazen esiyor mememi açmaya çalışıyor. Memenin sütü bitti, bana sarılabilirsin ama sonra dolaptan süt içeriz diyorum tamam diyor. O gün çok süt içtiyse meuve ya da kuruyemiş teklif ediyorum tamam diyor. Böyle yavaş yavaş bıraktırma bana da kolay oldu. İlk bir hafta memede pek süt birikmedi, 1. Haftada biraz ağrım oldu, o zaman da araştırdım adaçayı iyi gelirmiş, 3 gün içtim ağrı geçti. Şu an hala sıksam su gibi çok az geliyor ama bitti bitecek.Nasıl biraktin. Bende pazartesi bırakmayı düşünüyorumama çok korkuyorum. Nasıl ikna edicem diye
Çok güzel olmuş. Benim oğlum o kadar bağımlı ve o kadar inatçı bir yapısı var ki gözüm çok korkuyorGece beslenmesini ben 1 yaşındayken bıraktırmıştım. Son 1 aydır öğün sayısını giderek azalttım ve ona bir hedef koydum, şu zaman bırakacağız diye anlattım. Güle güle meme kitabını beraber okuduk, orda görsel olarak bir bebeğin doğması, büyümesi anlatılıyor, memenin hep yanında olduğu ve artık büyüdükçe diğer besinleri yemeye başladığı anlatıyor. Oğlum öğlenleri memede uyuyordu artık biberonla dolaptan süt vereceğimi ve sonra uyuyacağımızı anlattım. Önce günde 3, sonra 2 son üç günde de günde 1 kere emdi. Ertesi gün öğlen o kendi biberonla sütü içinde anladı sonra elimi tuttu böyle uyuyacağız dedi. İnan anlatınca herşeyi anlıyorlar. Memeye çok düşkündü, gündüz sürekli emerdi, böyle çok kolay bıraktı. Şimdi canı isteyince dolaptan süt veriyorum. Bazen esiyor mememi açmaya çalışıyor. Memenin sütü bitti, bana sarılabilirsin ama sonra dolaptan süt içeriz diyorum tamam diyor. O gün çok süt içtiyse meuve ya da kuruyemiş teklif ediyorum tamam diyor. Böyle yavaş yavaş bıraktırma bana da kolay oldu. İlk bir hafta memede pek süt birikmedi, 1. Haftada biraz ağrım oldu, o zaman da araştırdım adaçayı iyi gelirmiş, 3 gün içtim ağrı geçti. Şu an hala sıksam su gibi çok az geliyor ama bitti bitecek.
Travmatik bir şekilde tiksindirmektense böyle yavaş yavaş bıraktırmak en güzeli.
Ben de aynıÇok güzel olmuş. Benim oğlum o kadar bağımlı ve o kadar inatçı bir yapısı var ki gözüm çok korkuyor
Uykuda sorun yaşadı mı. Bizimki emme sonrası ayakta sallayarak uyuyo. Göğsüne bişey sürdün mu . Ben bı süredir söylüyorum büyüdün artk daha fazla yemek yiyelim. Annenin sütü biticek falan. Bazen saat aralığını uzatmak istiyorum. Çok aglio. Kesince nolur bilmeyormBen de aynı-Pandora- gibi konuşa konuşa bıraktırdım, tıpkı onun gibi üç beş aydır ufak hatırlatmalar yapıyodum bir gün bitecek diye. Benim tek farkım birden kesmek oldu, tabi kötü etkilense ufak ufak azaltcaktım ama bizimki diretmedi, 19 eylüldü sanırım bıraktık, ara ara sadece memelerin yerinde olup olmadığını kontrol ediyor, bazen söylediğim bişeyi 'emme' olarak anlayor, gözlerinin içinin parladığını görüyorum, içim parçalanıyor ama devam
Uykusu çok bölünen bir bebek olmadı bugüne kadar, sekiz ayda kendi bırakmıştı gece emmeyi, emme sonrası da problem yaşamadık o yüzden. Bişey sürmedim ama doktorumun tavsiyesi rengini şeklini değiştirmeyen birşey sürmem şeklindeydi lazım olması durumunda, sirke gibi. Sadece tadını değiştirmek için.Uykuda sorun yaşadı mı. Bizimki emme sonrası ayakta sallayarak uyuyo. Göğsüne bişey sürdün mu . Ben bı süredir söylüyorum büyüdün artk daha fazla yemek yiyelim. Annenin sütü biticek falan. Bazen saat aralığını uzatmak istiyorum. Çok aglio. Kesince nolur bilmeyorm
Sirke deneyim o zaman. Büyük oğlumda saç koymuştum. İlk sirke deneyim.Uykusu çok bölünen bir bebek olmadı bugüne kadar, sekiz ayda kendi bırakmıştı gece emmeyi, emme sonrası da problem yaşamadık o yüzden. Bişey sürmedim ama doktorumun tavsiyesi rengini şeklini değiştirmeyen birşey sürmem şeklindeydi lazım olması durumunda, sirke gibi. Sadece tadını değiştirmek için.
Sen artık büyüdün bak lavaboya bile ellerin uzanıyor gerek yok ki bak süte tarzı biraz sallamasyon hayal ürünü cümleler de gaza getirmemi sağladı
Brn de ayrı yatma konusunda tartışıp duruyorum eşimle ama değişen bir şeey yok. Bir ara gidip yanında yatıyordum salonda. Çocuklar ağlayınca giddiyordum. Uyutucam derken uyuyakalıyordum.Çocuklar bana aşırı bağlandı. Haklılar tüm gün sadece ben varım. Baba akşam gelip ilgileniyor ama beni görünce ikiside gelmek istiyor. Cook yoruluyorum bazen suan belim sırtım her yerim ağrıyor eşim biraz sinir edici bir davranış yapsa fazla tepki veriyorum. Zaten küçük doğduğundan beri ayrı uyuyoruz . Noldu simdi evlendik çocuklar oldu karı kocalk ask bitti mi gerci romantizme bile halim yokbu konuya ne alaka geldim bilemedim galiba beynim erorerorerorrr
Benim oğlan da herşeyi anlıyor. Özellikle evdeysek dediğimiz herşeyi yapıyor. Biraz araştırdım 2 yaşında iki kelimeli cümle kurabilmeli diyor bizde henüz o yok. Endişeleniyorum açıkçası. Tv de izletmiyorum. Ama sürekli tv izlediği halde şakır şakır konuşan çocuklar var onu da anlamıyorum. Çok ilgilendiğimiz için mi böyle oluyor nedir bilemedimAnne,baba,dayı,teyze,abla,abi,al,mö,hav hav ,mee,mama,meme,bebe,bebem,babammm,ıhh ıhhh . Unuttuklarım vardir belki. Ama iki kelime veya cümle yok yani. Anne al diyor bi. Her dediğini anlayıp yapmakla en büyük hatayı yapıyoruz. Uzmanlar anlamıyor gibi yapın diyor. Benimki herseyi anlıyor ama konuşmuyor yani . Ingilizcem gibi anlıyorum ama konuşamıyorumBen biraz daha bekleyeceğim cnm panik yapmayalım gerilik olduğunu düşünmüyorum elbet sokulecektir
MerhabaHanımlar selam. Çocuklarımız hemen hemen 2 yaş oldu. Oğlumda konuşma geriliği var gibi. İki kelimeli cümlelere geçmiş yaşıtlar bizde tek kelime bile çok az. Anne, baba, aç, gel, süt en anlamlı kelimelerimiz. Gerisi havhav, miyav gibi hayvan sesleri. Siz de durumlar nedir? Konuşma için neler yaptınız neler yapıyorsunuz? Ben nerde hata yapıyorum acaba