2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Büyük kaç yaşında. Bizim ilk kardeş geldiği dönemler sıkıntı yaşadık ama şimdi azaldı şükür. Senin işe başlamanla beraber vakit geçirme süresi kısalmış, kardeş de olunca o süre yetmez olmuş demekki. Bir süre küçüğü babaya paslasan sen ablasıyla ilgilensen

3 buçuk yaşında büyüğüm. İş dediğim gibi 3 gün..küçük zaten sürekli babada..işten dönünce de büyüğü yanıma alıp, onunla uyuyorum..görünürde alıştı gibi işe gitmeme, sorun etmiyor ama arka planda sıkıntılı.
Yavrum geçenlerde “keşke sizin tek kızınız ben olsaydım” dedi:/

Büyük de aslında küçükmüş. Belli ki kendini değersiz ve ilgisiz hissediyo. Bu iki kelime üzerine odaklanın bence. Kendisini kardeşinden daha değersiz ve ilgisiz hissettirecek durumlardan kaçının ve ona açıklama yapın. Eminim iş yorucu oluyodur ama belli ki sizin ilginize ihtiyacı var. Allah kolaylık versin inşallah bu süreci sağlıklı yönetebilirsiniz

Siz uyuturken nasil bir rutin uyguluyorsaniz esiniz de aynisini yapmaya calissin. Haftada 3 gün çok değil aslında ama demek etkileniyor. Ama bence alışacaktır. Çocukların değişikliklere alışma ve esneklik gösterme derecesi bizim düşündüğümüzden çok daha hızlı şimdi tek kardeş olmak isterler ama bundan seneler sonra iyi ki kardeşim var diyecektir. Zaman ve sabir.

Bu arada benim oğlum 13,5 aylık. Yavaştan 2.ciyi düşünmeye başladım. Yaşım cok gecmeden. Çok yaş farkı olmasın diyorum ama bilemedim acaba büyük biraz daha büyüse mi. Biraz daha akli erse mi. Ama zaman da geçiyor. Aslinda benim 32 yasında olmam dışında sorun yok

Kizlar biz 10 gundur geceleri absurd bi saatte kalkiyoruz ve en az 2 3 saat uyumuyoruz. Örneğin gecen gece 1de kalktı ve saat 3e kadar uyumadı. Emmeye devam ediyor ama emerken mızmızlanıyor. Yatakta dönüyor. Kalkıyor oturuyor. Sonra gene emiyor. Bazen kucağımda pişpişliyorum.

Uyuyor aslında ama hemen geri uyanıyor. Böyle tuhaf haller. Dişler mi yapıyor acaba diyorum. Atak haftasi da degil suanda baktım tabloya. Gunduz uyku mu fazla geldi diyorum. O sebepten tek uykuya geçirdim 2 gundur tek uyku uyuyor. Hafif duzeldi gibi ama gene en az 1 saat oturuyor oyalaniyor. Yari uykulu emiyor mizirdiyor falan. 10 gundur gece uykularım gitti ya. Sanki yenidoğan

Benimkide yaklaşık 1 haftadır öyle kalkıp oturuyor zor yatiriyorum, ben dişe bağlıyorum ya inşallah biran önce çıkarlar da düzenimiz oturur.

Hastane valizimi hazırladık. Oğlumda koridorda oynuyordu kendisi. Birden ağlamaya başladım onu öyle görünce Allahım inşallah onu ihmal etmeden, üzmeden yeni bebeğime bakarım çok duygulandım ilk Kez sanki ona çok büyük bir haksızlık yapmışım gbi ne yapicak eve geldiğimizde anlayacak mı bu da kim olacak mı oy küçük kalbine zarar vermem onu üzmem umarm

Öyle yazmışsınız ki ben okurken duygulandım.. büyük oğluma bazen kızıp bağırıyorum sonra çok üzülüyorum, kardeşi olmasa böyle yapmaz mıydım diye sorguluyorum hep kendimi.. sonra gidip öpüp kokluyorum onu o anlamıyor..
siz iyi bir annesiniz, onlar da birbirlerini çok sevecekler zaten.. eminim zor günleriniz olur ama sevgi hepsini halleder.. size hayırlı, kolay, mutlu doğumlar

Düşüncelerin normal cnm benimkide 21aylikdi kızım doğdu hep haksızlığını yaptım diye düşündüm sonradan alışdim iyikide böyle olmuş dedim

Düşüncelerin normal cnm benimkide 21aylikdi kızım doğdu hep haksızlığını yaptım diye düşündüm sonradan alışdim iyikide böyle olmuş dedim
Çok teşekkür ederim kızlar işte hem hormonlar hem çok küçük bende olayları yeni yeni anlıyorum umarım bugünleri gülümseyerek anarım kolaylıkla geçergider

Eşim maalesef aynı rutini uygulayamıyor:/ çünkü küçük var aynı esnada ilgilenmesi gereken.
Bence ikinci çocuk düşünüyorsanız sizin için en ideal zaman ama desteğiniz varsa..anne/bakıcı gibi..yoksa anne duman oluyor gerçekten:/

şartlarımızı, alabileceğimiz önlemleri her anlamda gözden geçirdik eşimle..kızım çok akıllı bir çocuk, ama bizim eski ilgimiz doğal olarak azaldığı için tepkisi çoğunlukla ona, farkındayım ama alışmalı buna ya da aşmalı..bu da onun için yaşamsal bir gereklilik

ben acaba es geçtiğim, düşünemediğim bişey var mıdır diye, buraya danışmak ve dertleşmek istedim..son günlerde uykusuzluktan doğru düzgün düşünemiyorum bir de:/

Kardeş meselesine gelince, Alman mantığı güttük burda da:) 2 yaşından sonra benlik bilinci geliştiği için, kardeş kabulü daha zor oluyor diye daha fazla ara vermek istemedik 2 buçuk yaş var aralarında. 4 yaş kardeş kıskançlığının zirve yaptığı yaş diye biliyoruz, biz o zirvedeyiz sanırım şu an:/

Bir de benim büyük kızım yapı olarak mızmız ve huysuz İnsan çocuğuna öyle der mi diyebilirsiniz belki ama:/ Gerçekten öyle. O içindeki huysuzluğu çıkartmadan rahata eremiyor. 2 kamyon huysuzluktan sonra tamam annecim deyip, kuzu gibi davranıyor. Bir de çocuklar kimin yanında kendini en rahat hissediyorsa, bütün huysuzluklarını onun yanında yaparmış.
Bana sabahları 2 saat kök söktüren çocuk, okulun kapısından girdiği an “sen git anne ben hallederim” deyip, uça uça giriyor okuluna. Öğretmeni hep “ne kadar mutlu bir çocuk bu” diyor.
Bugün eşim “Allah damadıma kolaylık versin “ dedi:) sabahtan beri gülüyorum ama inşallah biran evvel geçer de biz de rahata ereriz.
Allah’tan iyi huylu, sakin, akıllı çocuklar dileyin

ben de öyle dilemiştim ama inşallah geçer biran evvel bu huysuz hali.

Ahhh

zamanla alışacak herkes. Sen de elinden gelenin en iyisini yaparsın eminim. Allah kolaylaştırsın

Kızlar, ben kuşumu memeden kestim

dayanamadım gerçekten artık düşünme ve konuşma becerilerim bile gerilemişti uykusuzluktan. Keşke dayanabilseydim de yaza kadar devam edebilseydim..
En doğru karar senin kararın canm . Mutsuz anne mutsuz bebek sonuçta. Sen ne kadar iyi olursan o da o kadar iyi olacak üzülme

Üzülme cnm emmiş sonucda neden peki kestin
uykusuzluğa dayanamadım..şöyle ki; ben gece uykum bölününce bi daha uyuyamıyorum, gündüz uykusu da uyuyamıyorum..normalde bunun için 1-2 gibi son kez emzirip, büyüğe çiş yaptırıp uyuyor sabah 6.30'da uyanarak idare ediyordum..ama son zamanlarda küçüğüm 2-3 gibi emmek ister ve 5'te uyanır oldu(onun için de bi çözüm bulamadım, doktorumuz biyolojik saati öyledir dedi), gece emmesini uzun süredir uğraşmama rağmen kesemedim..uykusuzluktan önceden operaston geçirdiğim bir göz problemim tekrar nüksetti, çok acı veren bişey o da.. ve fiziksel olarak da iyice kötüye gitmeye başladım..zihinsel olarak da Türkçe bile düşünüp ifade edemez oldum ki Almanca iletişim kurmam gereken durumlar var, o konuda çok sıkıntı yaşadım...son günlerde çocukların karnını doyurmak için bile hareket edecek mecalim kalmamıştı eşim eve gelinceye kadar hareketsiz beklemeye başlamıştım, çok korktum halimden..

Aşı tutmammak ne demek canım bu nu neden dert ettin aşı mikrop sonuçta

Bebeğinin kafası aşırı terleyen varmı her uyandığında yatağı su gibi ıslak internete demir ve D vitamin eksikliği diyor olabilirmi ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…