Incredible incredible
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.840
Büyük kaç yaşında. Bizim ilk kardeş geldiği dönemler sıkıntı yaşadık ama şimdi azaldı şükür. Senin işe başlamanla beraber vakit geçirme süresi kısalmış, kardeş de olunca o süre yetmez olmuş demekki. Bir süre küçüğü babaya paslasan sen ablasıyla ilgilensenKızlar, büyük çocuğu olanlar özellikle
sizin de büyüklerde ara ara altına yapma söz konusu oluyor mu?
bizim küçük geldiğinden beri büyük kızımda zaman zaman söz konusu oldu..sonra geçti, bazen dayanamayıp kızdım ama:/ genelde anlayışla karşılayarak geçti..şimdiki biraz ağır geçiyor, kakayı da yapıyor ve okulda da devam edebiliyor buna..aslında çoğunlukla bebekle beni yanlız bıraktığında ya da oyundan geri kalmak istemediğinden yapıyor ama geçen hafta işe başladım..iş saatlerim 15.00-22.00 arası, 3 gün şeklinde, uykuya normalde o yatağında yatarken benim okuduğum hikaye sonra öpüp, koklamamla geçerdi..rutininin bozulması ve benim yokluğum da kötü etkiledi biliyorum..şimdi babası arabayla gezdirerek uyutuyor..onun çözüm yolu bu oldu uyutma konusunda:/
özellikle uykuya geçişleri konusunda bana tavsiye verebilir misiniz lütfen? Kaç gündür uykusuzluktan Türkçe düşünüp, konuşmakta bile zorlanıyorum..
ben salona yere yer yatağı yapsalar, yastıklarla güreşerek uyumayı çok seviyor küçük, büyük te kitap okuyup, hikaye anlatırsa babası aynı esnada işe yarar belki diye düşündüm ama:/
3 buçuk yaşında büyüğüm. İş dediğim gibi 3 gün..küçük zaten sürekli babada..işten dönünce de büyüğü yanıma alıp, onunla uyuyorum..görünürde alıştı gibi işe gitmeme, sorun etmiyor ama arka planda sıkıntılı.Büyük kaç yaşında. Bizim ilk kardeş geldiği dönemler sıkıntı yaşadık ama şimdi azaldı şükür. Senin işe başlamanla beraber vakit geçirme süresi kısalmış, kardeş de olunca o süre yetmez olmuş demekki. Bir süre küçüğü babaya paslasan sen ablasıyla ilgilensen
Büyük de aslında küçükmüş. Belli ki kendini değersiz ve ilgisiz hissediyo. Bu iki kelime üzerine odaklanın bence. Kendisini kardeşinden daha değersiz ve ilgisiz hissettirecek durumlardan kaçının ve ona açıklama yapın. Eminim iş yorucu oluyodur ama belli ki sizin ilginize ihtiyacı var. Allah kolaylık versin inşallah bu süreci sağlıklı yönetebilirsiniz3 buçuk yaşında büyüğüm. İş dediğim gibi 3 gün..küçük zaten sürekli babada..işten dönünce de büyüğü yanıma alıp, onunla uyuyorum..görünürde alıştı gibi işe gitmeme, sorun etmiyor ama arka planda sıkıntılı.
Yavrum geçenlerde “keşke sizin tek kızınız ben olsaydım” dedi:/
Siz uyuturken nasil bir rutin uyguluyorsaniz esiniz de aynisini yapmaya calissin. Haftada 3 gün çok değil aslında ama demek etkileniyor. Ama bence alışacaktır. Çocukların değişikliklere alışma ve esneklik gösterme derecesi bizim düşündüğümüzden çok daha hızlı3 buçuk yaşında büyüğüm. İş dediğim gibi 3 gün..küçük zaten sürekli babada..işten dönünce de büyüğü yanıma alıp, onunla uyuyorum..görünürde alıştı gibi işe gitmeme, sorun etmiyor ama arka planda sıkıntılı.
Yavrum geçenlerde “keşke sizin tek kızınız ben olsaydım” dedi:/
Benimkide yaklaşık 1 haftadır öyle kalkıp oturuyor zor yatiriyorum, ben dişe bağlıyorum ya inşallah biran önce çıkarlar da düzenimiz oturur.Kizlar biz 10 gundur geceleri absurd bi saatte kalkiyoruz ve en az 2 3 saat uyumuyoruz. Örneğin gecen gece 1de kalktı ve saat 3e kadar uyumadı. Emmeye devam ediyor ama emerken mızmızlanıyor. Yatakta dönüyor. Kalkıyor oturuyor. Sonra gene emiyor. Bazen kucağımda pişpişliyorum.
Uyuyor aslında ama hemen geri uyanıyor. Böyle tuhaf haller. Dişler mi yapıyor acaba diyorum. Atak haftasi da degil suanda baktım tabloya. Gunduz uyku mu fazla geldi diyorum. O sebepten tek uykuya geçirdim 2 gundur tek uyku uyuyor. Hafif duzeldi gibi ama gene en az 1 saat oturuyor oyalaniyor. Yari uykulu emiyor mizirdiyor falan. 10 gundur gece uykularım gitti ya. Sanki yenidoğan☹
Öyle yazmışsınız ki ben okurken duygulandım.. büyük oğluma bazen kızıp bağırıyorum sonra çok üzülüyorum, kardeşi olmasa böyle yapmaz mıydım diye sorguluyorum hep kendimi.. sonra gidip öpüp kokluyorum onu o anlamıyor..Hastane valizimi hazırladık. Oğlumda koridorda oynuyordu kendisi. Birden ağlamaya başladım onu öyle görünceAllahım inşallah onu ihmal etmeden, üzmeden yeni bebeğime bakarım çok duygulandım ilk Kez sanki ona çok büyük bir haksızlık yapmışım gbi ne yapicak eve geldiğimizde anlayacak mı bu da kim olacak mı oy küçük kalbine zarar vermem onu üzmem umarm
Düşüncelerin normal cnm benimkide 21aylikdi kızım doğdu hep haksızlığını yaptım diye düşündüm sonradan alışdim iyikide böyle olmuş dedimHastane valizimi hazırladık. Oğlumda koridorda oynuyordu kendisi. Birden ağlamaya başladım onu öyle görünceAllahım inşallah onu ihmal etmeden, üzmeden yeni bebeğime bakarım çok duygulandım ilk Kez sanki ona çok büyük bir haksızlık yapmışım gbi ne yapicak eve geldiğimizde anlayacak mı bu da kim olacak mı oy küçük kalbine zarar vermem onu üzmem umarm
Öyle yazmışsınız ki ben okurken duygulandım.. büyük oğluma bazen kızıp bağırıyorum sonra çok üzülüyorum, kardeşi olmasa böyle yapmaz mıydım diye sorguluyorum hep kendimi.. sonra gidip öpüp kokluyorum onu o anlamıyor..
siz iyi bir annesiniz, onlar da birbirlerini çok sevecekler zaten.. eminim zor günleriniz olur ama sevgi hepsini halleder.. size hayırlı, kolay, mutlu doğumlar
Çok teşekkür ederim kızlar işte hem hormonlar hem çok küçük bende olayları yeni yeni anlıyorum umarım bugünleri gülümseyerek anarım kolaylıkla geçergiderDüşüncelerin normal cnm benimkide 21aylikdi kızım doğdu hep haksızlığını yaptım diye düşündüm sonradan alışdim iyikide böyle olmuş dedim
Eşim maalesef aynı rutini uygulayamıyor:/ çünkü küçük var aynı esnada ilgilenmesi gereken.Siz uyuturken nasil bir rutin uyguluyorsaniz esiniz de aynisini yapmaya calissin. Haftada 3 gün çok değil aslında ama demek etkileniyor. Ama bence alışacaktır. Çocukların değişikliklere alışma ve esneklik gösterme derecesi bizim düşündüğümüzden çok daha hızlışimdi tek kardeş olmak isterler ama bundan seneler sonra iyi ki kardeşim var diyecektir. Zaman ve sabir.
Bu arada benim oğlum 13,5 aylık. Yavaştan 2.ciyi düşünmeye başladım. Yaşım cok gecmeden. Çok yaş farkı olmasın diyorum ama bilemedim acaba büyük biraz daha büyüse mi. Biraz daha akli erse mi. Ama zaman da geçiyor. Aslinda benim 32 yasında olmam dışında sorun yok
AhhhHastane valizimi hazırladık. Oğlumda koridorda oynuyordu kendisi. Birden ağlamaya başladım onu öyle görünceAllahım inşallah onu ihmal etmeden, üzmeden yeni bebeğime bakarım çok duygulandım ilk Kez sanki ona çok büyük bir haksızlık yapmışım gbi ne yapicak eve geldiğimizde anlayacak mı bu da kim olacak mı oy küçük kalbine zarar vermem onu üzmem umarm
Ahhh
zamanla alışacak herkes. Sen de elinden gelenin en iyisini yaparsın eminim. Allah kolaylaştırsın
En doğru karar senin kararın canm . Mutsuz anne mutsuz bebek sonuçta. Sen ne kadar iyi olursan o da o kadar iyi olacak üzülmeKızlar, ben kuşumu memeden kestim
dayanamadım gerçektenartık düşünme ve konuşma becerilerim bile gerilemişti uykusuzluktan. Keşke dayanabilseydim de yaza kadar devam edebilseydim..
Çok teşekkür ederim happyEn doğru karar senin kararın canm . Mutsuz anne mutsuz bebek sonuçta. Sen ne kadar iyi olursan o da o kadar iyi olacak üzülme
Üzülme cnm emmiş sonucda neden peki kestinKızlar, ben kuşumu memeden kestim
dayanamadım gerçektenartık düşünme ve konuşma becerilerim bile gerilemişti uykusuzluktan. Keşke dayanabilseydim de yaza kadar devam edebilseydim..
uykusuzluğa dayanamadım..şöyle ki; ben gece uykum bölününce bi daha uyuyamıyorum, gündüz uykusu da uyuyamıyorum..normalde bunun için 1-2 gibi son kez emzirip, büyüğe çiş yaptırıp uyuyor sabah 6.30'da uyanarak idare ediyordum..ama son zamanlarda küçüğüm 2-3 gibi emmek ister ve 5'te uyanır oldu(onun için de bi çözüm bulamadım, doktorumuz biyolojik saati öyledir dedi), gece emmesini uzun süredir uğraşmama rağmen kesemedim..uykusuzluktan önceden operaston geçirdiğim bir göz problemim tekrar nüksetti, çok acı veren bişey o da.. ve fiziksel olarak da iyice kötüye gitmeye başladım..zihinsel olarak da Türkçe bile düşünüp ifade edemez oldum ki Almanca iletişim kurmam gereken durumlar var, o konuda çok sıkıntı yaşadım...son günlerde çocukların karnını doyurmak için bile hareket edecek mecalim kalmamıştıÜzülme cnm emmiş sonucda neden peki kestin
Aşı tutmammak ne demek canım bu nu neden dert ettin aşı mikrop sonuçtaHerkese merhaba, çok uzun zaman oldu. Oğlum 13 aylık oldu, sol kolumda verem aşısı izi oluşmadı. Sağlık ocagı hemşire iz olmasa bıle aşı deriye gidegdıhı için tutmuştur dedi ama için rahat etsin diyorsan verem savas merkezine git, Ppd testi yapıyorlar. Aşının tutup tutmadığı belli oluyor dedi. Aradım verem savası.. Artık Ppd yapmıyoruz aşı tutmasa bile 2.kere asla verem aşısı tekrar edilmiyor dendi ve bu sağlık bakanlığının kararı dedi... Sonra hemşireye nasıl olur hadi tutmadı neden aşı yenilenmiyor dedim. Bebek hastalıklara yakalasa ne olacak. Tutturmus bakanlık kararı, sonra dra verdi hanımefendi anlamıyor.. Dr da aynı şeyleri söyledi. Ya cocuk korunaksız mı olacak. İz yok diyorum aşı girse yeterli. Zaten Ppd de aşı tutmamız olsa bıle tekrar aşı yapılmıyor dedi. O kadar kafam karısık ki.. Ya Tutmadıysa iz yok kesın tutmadı. Sizde de aşı izi olmayan var mı. Çocuk tombalak derisinde ben mi göremiyorum ama en ufak iz lekesi bile yok. Diğer oğullarımın ki bariz belli