- 1 Temmuz 2009
- 5.728
- 5.870
Çok sevindim rahatlamanıza. Bizde de gaz sancısı var ama kolik teşhisi konmadı. Sab simplex ve biogaia kullanıyoruz hala. Gaz agrısı ilk zamanlara göre çok azaldı. Çok şükür ağrısı çok yok. Ama ben yemek bile zor yiyorum. Bu mesajları nasıl yazdığımı görseniz6 ay kolik ve kucakta olan bi bebeğin annesiyim . Allah kolaylık versin. 6 ay sonra haza bir beyefendi oldu. O zamanlardan kalma şarkı söylemem oğlumu hala çok rahatlatıyo . Bu zamanlar geçiyo .ben de acaba hayatım hiç nirmallesmeyecek mi ben yok oldum ,benim hayatım denen bişey kalmadı diye düşünüyodum. Şükür kolikten kurtulunca rahatladık.
Sağol dgdlncim ya inşallah yoktur, yani kaliteli olsun yumurta çok şükür de sanki daha değişik gibime geliyor bakalım görüşücem tam o gün gelip ağrılıyken tamCanım ben adet olmaya başladigimdan beri yumurtlama günlerimde kasıklarımda hafif sancı oluyo. Bu yumurtanın yeterli olgunluğa ulaştığını kaliteli yumurta olduğunu gosteriyomus çocuk sahibi olmak isteyince öğrendim. Elbette ki yine de gitmelisin doktora bazen kist,miyom, polip kadına musallat olan emvai çeşit şey de var. İnşallah sorun yoktur.
Tahmin edebiliyorum. ModÇok sevindim rahatlamanıza. Bizde de gaz sancısı var ama kolik teşhisi konmadı. Sab simplex ve biogaia kullanıyoruz hala. Gaz agrısı ilk zamanlara göre çok azaldı. Çok şükür ağrısı çok yok. Ama ben yemek bile zor yiyorum. Bu mesajları nasıl yazdığımı görseniz
Merhaba bebeğinizin durumu nasıl kendiliğinden geçti miŞuan 3.5 aylık. Herhangi bir müdahale gerekmiyor mu kendiliğinden düzelir mi
Sağol canım perdemiz vardıValla ben erken dönemde ayırdığım için hiç zorlanmadım artık daha fazla bilinclendigi için zorlanabilir bebekleriniz. Odasını karanlık yapmam odalar değişse de alışmasını kolaylaştırdı. Ayrıca odamızda uyurken düğün fotograflarimizdan biri vardı duvarda uyanınca ona bakar" babana ba" derdi. Odasını ayirinca onun odasına astım yine onu görsün diye. Yani oda ona tanıdık gelsin diye caba sarf ettim. Yatak odamdaki fonları onun odasına taktım tabi şimdi yine kendi odamdalar. İstersen önce şuanda yattiginiz odayı zifiri karanlık yap güneş geçirmez perde al. Ben internetten n11.com dan aldım çok uyguna geldi. Ürünler de gayet iyiydi farklı tarihlerde hem fon hem de iki farklı güneş geçirmez perde yaptırdım. Kesinlikle tavsiye ederim. Ayrıca siyaf fon kağıdı da kullanabilirsin camları kaplamak için. Sizin odanızda karanlıkta yattıktan sonra odasını ayırın bir hafta sonra yapsanız olur. Sonra beşiğini koydugunuz oda da kendiniz de bi kaç gece kalın yan yana olmamak şartıyla. Şimdilik aklıma bunlar geliyo. Ne kadar erken o kadar iyi bence daha fazla geç kalmayın
6 aylık olup da ek gıdaya geçtiğimiz gibi oturttu mama sandalyesine ama yok yani. Biz yemek yerken koyuyordum. Daha yemek bitmeden ağlayıp bağırmaya başlıyordu yere indirince susup yemeye devam ediyordu ben de uzun zamandır kullanmıyorum o yüzden. İnat edip oturtmaya devam edersem sesinden duramıyoruzAa gerçekten mi ya? Benim umudum saatlerce mama sandalyesinde vakit geçirmesi yönünde. Bittim ben
Hay Allah ya... Nasıl bilicem ben şimdi benim oğlan mama sandalyesi isticek mi istemeyecek mi. Ya fiyatlar da aşırı yüksek, bin küsür lira verip hiç kullanamamak da var işin ucunda. E peki siz nerde besliyorsunuz? Kanepede falan mı oturmak istiyor?6 aylık olup da ek gıdaya geçtiğimiz gibi oturttu mama sandalyesine ama yok yani. Biz yemek yerken koyuyordum. Daha yemek bitmeden ağlayıp bağırmaya başlıyordu yere indirince susup yemeye devam ediyordu ben de uzun zamandır kullanmıyorum o yüzden. İnat edip oturtmaya devam edersem sesinden duramıyoruzama illaki sakin duran bebek vardır sever oturmayı bilemeyiz. En azından pahalı bir şey almazsın
3 bebek büyüdü ikea mama sandalyesinde.hatta pandemi dönemi bizim mama sandalyesi şehir dışında olunca letgo dan yine ikea nin ikinci elini aldim.simdi biri annemde biri bizim evde kullanılıyor.ilk zamanlar ana kucağında yedirmek rahatlik ama tam desteksiz oturunca mama sandalyesi olmadan zor.1-2 ay kalkmak istiyor ağlıyor sıkılıyor ama inatla burada yemek zorundasin diye almadim artık alıştı.bazen yerleri silerken basmasin diye yada mutfakta iş yaparken sandalyesine koyuyorum önüne kaşık kase silikon eşyalar öyle 30-40 dk maksimum duruyor, yanindayken çok sorun yapmıyor.i ilk zamanlar olan inatlaşma dönemi kararlı olup biraz aglatmak lazım yoksa sabit kalma düşüncesinden hemen ağlamaya başlıyorlar.Hanımlar merhaba,
Ben 2020 ağustos annesiyim. Mama sandalyesi alacağım. Siz tecrübeli annelerden öneri istiyorumşimdiden tşk ederim.
Chicco ya da joie kullanan var mı? Mama sandalyesinin fonksiyonel olması gerekli mi?
Mama sandalyesinde öyle çok pahalı birşeye gerek yok. 60 liraya almıştım. Heryeri plastik, temizlemesi çok kolay oluyor. İstediğin yere sök götür. Dikkat edeceğiniz sadece emniyet kemerinin sağlamlığı olmalıHay Allah ya... Nasıl bilicem ben şimdi benim oğlan mama sandalyesi isticek mi istemeyecek mi. Ya fiyatlar da aşırı yüksek, bin küsür lira verip hiç kullanamamak da var işin ucunda. E peki siz nerde besliyorsunuz? Kanepede falan mı oturmak istiyor?
ben ev tipi ana kucağı da almamıştım. Mama sandalyesini ana kucağı niyetine de kullanırım diyordum...
Bebeğiniz kaç aylık? Kızım 4 aylık ya da 4,5 aylıktı yakın şehirde profesöre götürdük rutin kontrole.Orda bize basinin sola eğimli olduğunu, kendimiz evde yapacağımız fizik tedavi hareketleriyle geçeceğini söyledi.Cok panik oldum biz farketmedik bunu diye.doktorun dediği o hareketi çok sık olmamak koşuluyla tekrar ettik ama sonra unuttuk gitti.bir dahaki kontrolde o halinden eser kalmamıştı.ama benim kendimce yorumum toplu bir bebekti ve başını dik tutmuyordu o zamanlar.6. aydan sonra daha dik durmaya başlamakla birlikte düzeldi.Merhaba bebeğinizin durumu nasıl kendiliğinden geçti mi
4 aylık biz 2 aylıkken anladık. Abisi de öyleydi çünkü. Biz de cerraha götürdük o tespit etti egzersiz yapıyoruz ama çok sık değil maalesef küçük bebek bilirsiniz çok zor oluyor. Sağa sola tam çeviriyor ama sola hafif eğik tutuyor bazen bazen dik. İnşallah iyileşir bir an önceBebeğiniz kaç aylık? Kızım 4 aylık ya da 4,5 aylıktı yakın şehirde profesöre götürdük rutin kontrole.Orda bize basinin sola eğimli olduğunu, kendimiz evde yapacağımız fizik tedavi hareketleriyle geçeceğini söyledi.Cok panik oldum biz farketmedik bunu diye.doktorun dediği o hareketi çok sık olmamak koşuluyla tekrar ettik ama sonra unuttuk gitti.bir dahaki kontrolde o halinden eser kalmamıştı.ama benim kendimce yorumum toplu bir bebekti ve başını dik tutmuyordu o zamanlar.6. aydan sonra daha dik durmaya başlamakla birlikte düzeldi.
Biz onuncu ayda bexeroyla başladık, 1 yaş aşılarından iki hafta sonra ikinci dozu oldu, bu ay da nimenrix tek doz olcak bitcek. En son bir bexero dozu kalmış olcak..Menenjit asisi yaptiran var mı kizlar?Bize doktor ve sağlık ocağı 1 yaş sonrası önermişti.Yarin olucak bir dozunu.Stresliyim ağır bir aşı diye.
Sevindim bu duruma,teşekkür ederim.Biz onuncu ayda bexeroyla başladık, 1 yaş aşılarından iki hafta sonra ikinci dozu oldu, bu ay da nimenrix tek doz olcak bitcek. En son bir bexero dozu kalmış olcak..
Hafif ateşlenmeyle geçirdik bitti gitti öyle çok etkilenmedi bizim kız çok şükür, bir kez calpol verdim sadece, içinizi ferah tutun inşallah
Sağol canım yazdığın için, salon işi de zor bilgisayar kabloları bı de oğlan uyurken kızımin televizyon saati, eşimle aynı odada izkeyemez,ders anlatırkenBizde 4 gecedir uykusuzuz çığlık çığlığa ağlıyor uykuya dalamiyor kucakta sakinliyor yatağa koyunca yine aynıydı.bu sabah üst ve alttan eş zamanli dìş patlatmış sıkıntısı oymuş.insallah bu gece uyur.huzursuzken benimde tahammülüm bitiyor.4 gündür bacağıma sarılmış ağlıyordu.
Kızım 11 yaşında ve ben kardeşine 8 aylık hamile kalip gece karnima tekme atıyorsun diye korkutunca yatagina odasına gitti düşün ki doğduğundan beri odasi var kurulu düzen misler gibi odasi ama essej kadar olmuş halen yanınızda yatıyor babasi uykuya daldıktan sonra yatağına yatiriyordu.ne kadar erken o kadar iyi.bebegin uyku saati gelince eşin salona geçsin.bebek uyanıkken salonda ders anlatamaz ama uyurken çocuk odasından çıkabilir.ayir bacım ven ettim sen etme sonra hiç ayrılmiyorlar.
İkinciyi ayiramiyorum ablasi odasina almıyor ee başka oda yok o yuzden yatak odasinda beşikte uyuyor ama bizimki mecburiyet.
Bizde 4 gecedir uykusuzuz çığlık çığlığa ağlıyor uykuya dalamiyor kucakta sakinliyor yatağa koyunca yine aynıydı.bu sabah üst ve alttan eş zamanli dìş patlatmış sıkıntısı oymuş.insallah bu gece uyur.huzursuzken benimde tahammülüm bitiyor.4 gündür bacağıma sarılmış ağlıyordu.
Kızım 11 yaşında ve ben kardeşine 8 aylık hamile kalip gece karnima tekme atıyorsun diye korkutunca yatagina odasına gitti düşün ki doğduğundan beri odasi var kurulu düzen misler gibi odasi ama essej kadar olmuş halen yanınızda yatıyor babasi uykuya daldıktan sonra yatağına yatiriyordu.ne kadar erken o kadar iyi.bebegin uyku saati gelince eşin salona geçsin.bebek uyanıkken salonda ders anlatamaz ama uyurken çocuk odasından çıkabilir.ayir bacım ven ettim sen etme sonra hiç ayrılmiyorlar.
İkinciyi ayiramiyorum ablasi odasina almıyor ee başka oda yok o yuzden yatak odasinda beşikte uyuyor ama bizimki mecburiyet.
D dgdln nin önerileri gayet yerinde bence de. Bir de yatıracağın odada gündüzleri bol bol oynat geçmeden önce. Bizim de büyük küçüldüğü için(birçok davranış anlamında), geceleri bağırarak küçüğü uyandırıyor. Aynı odada yatıyorlar. Büyüğü 12 sonrası yanıma alıyorum. Küçük çocuk odasında uyuyor sabaha kadar. Büyük kızımı 1 yaş sonrası alıştırmıştım, alışır bence senin kuzu da.
Ben dört gözle, ikisini birden yataklarına yatırıp, hikayelerini oluyup, bi güzel koklayıp, öpüp “yatın kız, uyuyun” :) deyip, kapıyı çekip, çıkacağım günleri bekliyorum. Annelikten tek beklentim bu
Ben de yaptiramadim Türkiye genelinde yokmuş.Kızlar 1yas aşısını biz yarın olcaz ama su çiçeği aşısı yokmuş 3-4aydir gelmiyormus buraya Sizler yaptirabildiniz mi acaba
Doğum gününün ertesi günü vuruldu benim ki. EylüldeKızlar 1yas aşısını biz yarın olcaz ama su çiçeği aşısı yokmuş 3-4aydir gelmiyormus buraya Sizler yaptirabildiniz mi acaba