2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Sucuk, salam, sosis, maydanoz, ananas, greyfurt, başta adaçayı olmak üzere bitki çayları tamamen yasak canım. Kahve 3-4 günde bir iç dedi, çay için de çok açık olmak şartıyla günde en fazla 2-3 tane iç dedi. Hazır paketli gıdalar yasak dedi, abur cubur olabildiğince uzak dur arada ödüllendir dedi.
Şu an yemem gerekenler hakkında pek bi şey demedi canım 3 aydan sonra vericem yemen gerekenleri dedi, şu an bebek senin yediklerinle değil deponla besleniyo kendi yemek kesesinden dedi. Tabi süt, yoğurt, ceviz, meyve bol bol yemeni öneririm dedi

cok tesekkurler canimmmm ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

kızlar bulantısı başlayanlara bir sorum var. aniden mi başladı yoksa öncesinde iştahsızlık ve tanımlayamadıgım bir midede huzursuzluk hissiyle mi başladı? ben 6+2 deyim. bişeyim yok galiba bulantım olmayacak diye seviniyordum ama 2 gündür tam tarif edemediğim bir fenalık var midemde. halsizlik yorgunluk arttı.

bulantim daha once basladi benim(4.haftada ara ara).

istahsizlik, tiksinme, kusma daha sonra oldu. (5.haftada az az basladi, 6.haftada hat safhada su an)

Kızlar Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra en çok neye dikkat etmeye başladınız ?
Ben çok fazla kahve içiyordum mesela muhtemelen hamileyken de içmişim. Artık içmiyorum. Siz neler yapıyorsunuz ????
Süt.su.meyve.abur cubur yememeye hazır meyve suyu kola tarzı şeyler icmemeye çayı kahveyi pek sevmedigimden eksikliğini aramıyorum.Canim bundan sonrada haftada bir balık kırmızı et kuru bakliyat yemeğe dikkat edicem ilk bebegimde bunlara çok dikkat emistim bunda da öyle yapicam allah nasip ederse.

kızlar bulantısı başlayanlara bir sorum var. aniden mi başladı yoksa öncesinde iştahsızlık ve tanımlayamadıgım bir midede huzursuzluk hissiyle mi başladı? ben 6+2 deyim. bişeyim yok galiba bulantım olmayacak diye seviniyordum ama 2 gündür tam tarif edemediğim bir fenalık var midemde. halsizlik yorgunluk arttı.
Benim aniden oldu...
Arkadaşa oturmaya gitmiştik
Çocuğunun cips paketi açmasıyla kusmam bir oldu
Şok oldum halbu ki bulantım da yoktu

A AloeeVeraa florürsüz olan dişmacunlarını araştırabilirsin roc ve eczanede satılan çeşitli markalar var ben Gratislerde satılan Splati tercih ettim. Şampuan tresan paraben alkol SSL olmayan bir şampuan 2. otacı bitkisel yves rocher ürünleride aynı ama ekonomik olsun dersen bebek şampuanlarıda aynı saflıkta unibaby gibi

A AloeeVeraa florürsüz olan dişmacunlarını araştırabilirsin roc ve eczanede satılan çeşitli markalar var ben Gratislerde satılan Splati tercih ettim. Şampuan tresan paraben alkol SSL olmayan bir şampuan 2. otacı bitkisel yves rocher ürünleride aynı ama ekonomik olsun dersen bebek şampuanlarıda aynı saflıkta unibaby gibi
Çok teşekkür ederim canım diş macunu splat almayı düşünüyodum zaten. Şampuan araştırmamıştım hiç, onlara bakıp alıcam

Gunaydin kizlar.:süslü:

İstahi acik olanlar, belirtisi olmayanlar vb cok sanslisiniz. Masallah deyin kendinize. Ve tadini cikarin.:KK51:

Bende istahi birak tiksinme basladi ve bulantilarim yuzunden dogru duzgun bir sey yiyemiyorum, cubuk krakerle yasiyorum. :cry:

Ah bir de en onemlisi iki sabahtir istifra basladi duzenli sekilde:KK42: daha oncesinde de oluyordu arada ama aksam falan...

Allah yardimcimiz olsun, hayirlisiyla ve kolaylikla atlatalim bu aylari insallah:cry:
Sekercim hafif yemek, cok ac kalmamak, arada tuzlu leblebi çubuk kraker bir iki tane atarak açlığı bastirmak, soda icmek, cok kokan yerlerde ağzından nefes almak hep bunlar bulantiyi kusmayi bastiriyor.
Ama cikartiyorsan arada bir yaninda bir torba, bir de bos kahve kutusu tasi. Arabada orda burda geldiginde çok lazim oluyor.
Ahh ahh.. cok severim portakal kokusunu, ama hamileyken cok bulandirdi beni. is yerinde bir arkadaşım her gün yiyordu. Her gun ayni saatte ben de çıkariyordum

Kizlaaaaar bu arada yakinlariniza soylediniz mi hamile oldugunuzu??
Ben 8 hafta bitimine kadar bekleyeyim diyordum bir aksilik cikmazsa ama bu bulantilar yuzunden kendimi ele verecegim az kaldi :KK12:
Esimde kiziyor bana:eek: ailelere soylesek gelip yemek yapsinlar sana ya da biz gidelim, soylememen yuzunden serum takilacaksin nerdeyse diyor:işsiz::KK17:
Ahhaha bu sefer ben esimden once ablama soylemis oldum :lülülü:
Uzun süre gormeyecektim. Ugurlamaya giderken öğrendim. Daha sonra telefonda soylemek de istemedim. Oyle denk geldi.

Ama ben de esine katılıyorum. Hem bitak sevinsin insanlar, hem de en kotu ihtimal diyelim ki allah korusun bebegi kaybettin. O zaman yanlizlik kadar kotusu yok. Ailenin yaninda olmasi pahabicilmez bir sey.

Ben öğrendiğimde ağzıma attığım her lokmanın ona faydalı olup olmadığını düşünerek yedim,adımlarımı bile atarken dikkat ettim aman bişey olmasın diye,bebek düştü,iş yerinde arkadaşım var hamile hiçbir şeye dikkat etmedi ve hala etmiyor,kahve sigara ,sabah simit öğlen makarna falan devam ediyor,çok şükür 5.ayında hamileliğin,
yani sanırım çokta şaappmammak lazımmış onu anladım :)
Sen saap yine de bence. Kahve sigara zaten hamileligin sonlanmasina neden olmuyor, bebek de kalici hastalik birakiyor. Sigara ozellikle hem emzirirken hem de gebeyken cok zararli. Kanser hucrelerini fazlalastiriyor ve dusunsene bebegin her saniye hucre sayisi defalarca kat artıyor. Bi kanser hucresi milyonlarca hucreye donusuyor.

Merhaba canım hoşgeldin,hayırlı olsun bebeğin sağlıkla kucağına alırsın umarım:KK200:geçiyor canım bulantı baş dönmesi 3aydan sonra
hayırlı olsun canım hoşgeldin,sağlıcakla bebişini kucağına alırsın inşallah:KK200:bende uyuyorum neredeyse hamile olduğumu öğrendiğimden beri zaten seviyordum uykuyu diğer hamileliklerimde de hep uyudum:KK55:

Merhaba canım,bebekler sürpriz yapmayı sever:emir_bebek:evet değer düşük ama önemli olan artarak devam etmesi hakkınızda hayırlısı olsun:KK200:
ağrımaz olur mu azcık ayakta durdum mu ağrıyor

kız 1kilo mu yine iyi :kızgın:beni hiç sorma o zaman,yemeyince midem kazınıyor sadece sabahları yiyemiyorum ama sınrası doymuyorum bende dikkat etmeye başladım bıgün itibariyle:KK53:

Günaydın canım,geçecek kuzum herkes farklı yaşıyor ilk ayları bebekler sağlıklı olsun yeter ki bazı şeylere katlanıcaz,az bişeyler yemeye çalış canımdirencin düşer,bebeği merak etme onun keyfi yerindedir:emir_bebek:
merhaba canım hoşgeldin hayırlı olsun öncelikle değerin artar canım inş daha gebeliğinin ilk zamanları değişiyor her hamilelik bir deil,güzel haberler gelecek senden de bekliyoruz:KK200:

kesen görülmüş gözünaydın canım,inş leke falan görmezsin,Allah göstermesin bolca dinlenme zamanın

süt içmeye çalışıyorum,az da olsa yoğurt sebze tüketmeye çalışıyorum,balığı çok severdim malesef şimdi tiksindim yiyemiyorum:işsiz:türk kahvesi azalttım çayı azalttım ve çok açık içiyorum,aburcuburu da kestim mi iyi olacak:deli:
Ay aman şekerim. Daha 30 hafta var. Ilk 4 ay kg almaya gerek bile yokmuş. Aahhh su havalar duzelsede azcik yuruyus yapsak

Canım ilk beta baktırdığım gün direkt tsh da baktırdım çünkü benim de hep 4 civarı çıkıyo önlem almak için daha ilk gün ona baktırdım nitekim 4.1 çıktı o gün. Normalde tam sınırda oluyo bu değer tiroid hastası değilim ama hamilelikte 2.5 altında istedikleri için hemen doktor ilaç verdi euthyrox 50 mcg, 10 gündür kullanıyorum. Şimdi yeniden bakılmış olcak

anladım cnm ben o ilacı yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. benimde 50 mg. hamilelik sebebiyle yükseliyor galiba cnm ya. öncesinde benim 1.6 filan çıkardı.

Yok kese görünmeden önce istemişti benim tekrar canım. İlk betayı adete 2 gün kala verdim ben 236 ydı, 2 gün sonra tekrar vermemi istedi 782 çıktı. O değerden 4 gün sonra beni kontrole çağırdı vajinal muayenede kese göründü rahatlıkla. Görünmeseydi tekrarlıycaktık betayı dedi. Senin de görünmüştü sanırım dimi

evet cnm kese göründü normal ultrasonla. vajinal muayene yapmadı bana. günüm 4 gün geçtiğinde beta 821 çıktı.

Evet peynir bana da iyi geliyor...
Acaba bu tiksindiriniz şeyleri ilerde yiyebilecek miyiz ?
Mantıklar börekler kekler bayılırım.
Gel gör ki görmeye bile tahammül edemiyorum.
Hele kiii yeri yemeği, yemekhanenin kokusu Allahım dayanamıyorum
Hiiiic suphen olmasin ki bulantin gecincd bayila bayila yiyorsun :kk77: ilk gebeligimde tecrube ettim

X