- 5 Haziran 2017
- 84
- 109
Süper ,baya şenlikli bi eviniz demek kiEvcil hayvan besliyorum 3 tane kedim var
Benimki zaten dünyanın en yılışık kedisi asla ayrılmaz kucaktan. Şimdi de kucağımda yatıyo Ama bazen karnıma zıplıyo birden. Orda kardeş var annem yavaş diyorum gidip başka yere yatıyo sonraEvet benim de kedim var. biz de aynı önlemleri aldık.. Bebek geldikten sonrası için biraz endişeliyim. O da ilk bi kaç ay için sonrası cok güzel olacak eminim. Bu arada sürekli karnıma cıkıyor ve orada yatıyor kendince karnıma masaj yapıyor. Sende de aynı durum var mı ? Çok hisli oluyorlarmış hamileler için ,bizim ki gercekten de öyle.
9. haftadayım. Bundan önce birer yıl arayla iki kez kürtaj oldum sebeb aynı kalp atışları yoktu. ben de korkarak geç gittim doktora ama çok şükür şimdilik herşey yolunda. umarım sizin için de öyle olur zamanı geldiğinde duyarsınız miniğin pıt pıt kalp atışlarını. Hepimiz tedirgin bi bekleyiş içindeyiz zaman durmuşcasına geçmiyor ama herkesin bildiği bi gerçek var yiyecek ekmeği olan geliyor dünyaya. Rabbim hepimize saglıklı sıhhatli kucaklarımıza almayı nasip etsin de bu günleri gülümseyerek analımCevap verdiğin için teşekkür ederim beni çok düşündürmüştü bu durum acaba sorun mu var diye.Daha önce kalp atışı olmadığı için kürtaj olmuştum şimdi o yüzden doktora gitmeyi erteliyorum sanırım olumsuz bir şey duymaktan korkuyorum.Hayırlısı bakalım.Siz kaç haftalık hamilesiniz?
Aynen bazı insanlar bu konuda çok üzerime geliyorlar ve ben iyice araştırmadan bilmeden yorum yapmamaları konusunda uyarıyorum. Göndermeyi ben de asla düşünmüyorum. Sadece doğum öncesi kediyi bebege alıstırmak gerekiyormuş. bol bol bebek sesleri dinletin gibi önceden alıştırmalısınız diye birşeyler okumustum. Bebege alısması zor olmaması için. Bu yüzden soruyorumBenimki zaten dünyanın en yılışık kedisi asla ayrılmaz kucaktan. Şimdi de kucağımda yatıyo Ama bazen karnıma zıplıyo birden. Orda kardeş var annem yavaş diyorum gidip başka yere yatıyo sonrabiz bebek doğduktan sonra da göndermeyi düşünmüyoruz kedinin hiç bir zararı yok bebeğe ya da hamileye. İyi ki çocukluğumdan beri evimde kedi varmış diyorum. Bi de o zamanlar aşı falan bilmiyorduk sokaktan tuttuğumu getirirdim eve. Yoksa toxoplazma bulaşmasaydı şimdi endişe ediyo olurdum. Bulaşır mı bebeğe bi şey olur mu diye. Gerçi kediden bulaşma ihtimali çok düşük sokak kedisi bile olsa. İyi yıkanmamış meyve sebze yeşillik çiğ et çok çok daha tehlikeli. Burdan da diğer arkadaşlarımıza bilgi vermiş olalım
Aynen hiç sormayın bi de bebek gelince tam şenlikSüper ,baya şenlikli bi eviniz demek ki
Aynen bizde de durum aynı. Bıktım cahil cahil konuşmalardan. Yok birinin boğazına kıl kaçmış ölmüş Yok kist yaparmış. Yüz kere anlatıyorum kedime çiğ et hatta pişmiş et bile vermem aşıklarını yaptırıyorum sokağa salmıyorum diye ama yok. Sevgisiz insan sevemiyor maalesef. Sevene de müdahale ediyo bi de. Kedim benim ilk evladım karnımdaki ikinci olacak inşallahAynen bazı insanlar bu konuda çok üzerime geliyorlar ve ben iyice araştırmadan bilmeden yorum yapmamaları konusunda uyarıyorum. Göndermeyi ben de asla düşünmüyorum. Sadece doğum öncesi kediyi bebege alıstırmak gerekiyormuş. bol bol bebek sesleri dinletin gibi önceden alıştırmalısınız diye birşeyler okumustum. Bebege alısması zor olmaması için. Bu yüzden soruyorum
Bağışıklığım yokmuş derken ? Kedi de tehlike olabilecek en bilinir mesele toxoplazmadır. Ama o sadece kedi dışkısından bulaşan bişey değil iyi pişmemiş et ve iiyi yıkanmamış sebze ve yeşillikler de geçer. Eğer Bağışıklıktan kastınız buysa saglık ocakları bu testleri ücretsiz yapıyor. sonuclarınıza göre de sizi yönlendireceklerdir. onun dışında zaten hayvandan insana insandan hayvana buşalan hastalıklar çok azdır. bu yüzden evde hayvan beslemenin temel kurallar cercevesinde bebege bi zarar vereceğine inanmıyorum.Merhaba hanımlar öncelikle yeni hamile olan arkadaşlara hayırlı olsun
Kedi mevzusu var bende yazın evlat edinmeyi düşünüyorum hiçbir şeye bağışıklığım yokmuş alacağımız kedi Van kedi evinden olacak yani bakımlı temiz kendi veteriner arkadaşlarım ilgilenecek ama bu aşamada doğru bir karar mı bilmiyorumbiz hep bebeklerimizle beraber büyüsün istiyorduk kediden önce bebek haberi geldi
Oruç konusunda da malesef benim tutmam zaten yasak şeker düşüklüğüm vardı gebelikten beride yüksek sınırda tehlikeli değil ama dikkatli olmak lazımmış
canım keseyi gördük bence yarın sende git, kalp atışı duymadık henüz amaİnşallah hayırlı haberler alırsın
kalp atısı ıcın ne zaman gıtceksn cnmcanım keseyi gördük bence yarın sende git, kalp atışı duymadık henüz ama
iki hafta sonra yine gel dedikalp atısı ıcın ne zaman gıtceksn cnm
merhaba kaçıncı haftada kürtaj oldunuz acaba? ben de ilk gebeliğimde 5. haftada doktorum boş kese dedi. oysa şimdi bakıyorum 8. haftaya kadar bekleyenler var. ben de uzun süre anne olmak için çabaladıktan sonra şimdi annelik ihtimali taşıyorum. doktora gelecek hafta veya sonraki hafta gitmeye karar verdim. hormon testim 694 çıktı 3veya 4. haftadayım emin olamıyorum. ama doktora 6. haftada gideyim diyorum. çünkü bugün git 2 gün sonra gel diyecekler büyük ihtimalle. moralim bozulsun istemiyorum.9. haftadayım. Bundan önce birer yıl arayla iki kez kürtaj oldum sebeb aynı kalp atışları yoktu. ben de korkarak geç gittim doktora ama çok şükür şimdilik herşey yolunda. umarım sizin için de öyle olur zamanı geldiğinde duyarsınız miniğin pıt pıt kalp atışlarını. Hepimiz tedirgin bi bekleyiş içindeyiz zaman durmuşcasına geçmiyor ama herkesin bildiği bi gerçek var yiyecek ekmeği olan geliyor dünyaya. Rabbim hepimize saglıklı sıhhatli kucaklarımıza almayı nasip etsin de bu günleri gülümseyerek analım
Canım ilkinde 9. haftaya kadar bekledim ama hiç bi gelişme olmadı zaten kanamam geldi kürtaj oldum. ikincisin de o kadar uzun beklemedim çünkü kananam daha erken geldi. bence her iki duruma da alışmaya çalışarak beklemelisin. Çok zor bi süreç beklemek çok zor ama bence hemen kürtaj olma forumlarda örnekleri çok bebek kendini 9. haftaya kadar göstermeyebiliyor. zaten yoksa vücut adet olur gibi kanamayla atmaya calıyor. gönlünü ferah tut ve bekle derim ben 5. hafta cok erken böyle bi karar için. Allah yardımcın olsun umarım herşey güzel olur.merhaba kaçıncı haftada kürtaj oldunuz acaba? ben de ilk gebeliğimde 5. haftada doktorum boş kese dedi. oysa şimdi bakıyorum 8. haftaya kadar bekleyenler var. ben de uzun süre anne olmak için çabaladıktan sonra şimdi annelik ihtimali taşıyorum. doktora gelecek hafta veya sonraki hafta gitmeye karar verdim. hormon testim 694 çıktı 3veya 4. haftadayım emin olamıyorum. ama doktora 6. haftada gideyim diyorum. çünkü bugün git 2 gün sonra gel diyecekler büyük ihtimalle. moralim bozulsun istemiyorum.
çok teşekkürler yanıtın için evet tahminimce 3-4 haftalık birşey :) bekleyeceğim. neticede bedenlerimiz bu tür durumlarla baş etmek üzere yaratılmışlar. o zamanki doktorum o kadar meşhur bir doktordu ki hani hiç ihtimal vermedim yanılabilceğine. ama bu defa babama bile güvenmiyorum :))) o nedenle dediğin gibi bekleyeyim ben. görelim Mevlam neyler. neylerse güzel eyler.Canım ilkinde 9. haftaya kadar bekledim ama hiç bi gelişme olmadı zaten kanamam geldi kürtaj oldum. ikincisin de o kadar uzun beklemedim çünkü kananam daha erken geldi. bence her iki duruma da alışmaya çalışarak beklemelisin. Çok zor bi süreç beklemek çok zor ama bence hemen kürtaj olma forumlarda örnekleri çok bebek kendini 9. haftaya kadar göstermeyebiliyor. zaten yoksa vücut adet olur gibi kanamayla atmaya calıyor. gönlünü ferah tut ve bekle derim ben 5. hafta cok erken böyle bi karar için. Allah yardımcın olsun umarım herşey güzel olur.
izninle özelden mesaj atacagım sana.çok teşekkürler yanıtın için evet tahminimce 3-4 haftalık birşey :) bekleyeceğim. neticede bedenlerimiz bu tür durumlarla baş etmek üzere yaratılmışlar. o zamanki doktorum o kadar meşhur bir doktordu ki hani hiç ihtimal vermedim yanılabilceğine. ama bu defa babama bile güvenmiyorum :))) o nedenle dediğin gibi bekleyeyim ben. görelim Mevlam neyler. neylerse güzel eyler.
Aslında ben tahliller den çok anlamıyorum tüm bakılan değerler negatif çıktıBağışıklığım yokmuş derken ? Kedi de tehlike olabilecek en bilinir mesele toxoplazmadır. Ama o sadece kedi dışkısından bulaşan bişey değil iyi pişmemiş et ve iiyi yıkanmamış sebze ve yeşillikler de geçer. Eğer Bağışıklıktan kastınız buysa saglık ocakları bu testleri ücretsiz yapıyor. sonuclarınıza göre de sizi yönlendireceklerdir. onun dışında zaten hayvandan insana insandan hayvana buşalan hastalıklar çok azdır. bu yüzden evde hayvan beslemenin temel kurallar cercevesinde bebege bi zarar vereceğine inanmıyorum.
Bu testleri doktorum istemedi saglık ocagında yaptılar .
HBsAg
Anti HCV
Anti HIV
CMV IgM
CMV Igm
TOXO IcG
Rubella IgM
Rubella IgG
Evet dikkatli olmanız gerekiyor. Doktorunuza danışmadan bişey yapmayın bence. Ve lütfen etlerin iyi pişmiş ve sebzelerin çok iyi yıkanmış olduğundan emin olun.Aslında ben tahliller den çok anlamıyorum tüm bakılan değerler negatif çıktı Eki Görüntüle 2264546 Eki Görüntüle 2264546
Hadi hayırlısı olsun canım benim de randevum yarın saat 3 de kalp atışını duyarım diye gidicem çünkü benim keseyi daha önce görmüştü erken döllenme de olabilir yarın yazarım inşallahcanım keseyi gördük bence yarın sende git, kalp atışı duymadık henüz ama