Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    8
Kızlar 12 haftam yarın. İki gğndür daha yeni baş dönmelerim başladı. Bu normal midir ? Her yerde ilk ğç ay baş dönmesi olur diyor . Benim ilk 3 ay olmadı tam 3. Ay bitininde böyle vi şey vaşlado . Sebebi ne olabilir kötü bir şey yoktur di mi 😞
Aslında cehalet mutluluktur diyorlar ya bir şeyi bilmeyince mutlusun bilince strese giriyorsun kızımda yoktu fetal DNA falan dolayısıyla yaptırmadık şimdi baya strese girdik yaptırsak mı yaptırmasak mı fiyatlı da bir test ama doktor da önerince yaptıralım dedim bide 20. Haftadan sonra ayrıntılı ultrason olacak o ne kadar Allah bilir ama işte çocuk için olunca akan sular duruyor bi şekilde yaptırılıyor da stresi insana yetiyor
Aynen öyle valla. Ben de önce yaptırmak istemiyorum dedim ama şimdi yaptırmayı düşünüyorum. Ama olmasa daha iyiydi bence de.

Kızlar 12 haftam yarın. İki gğndür daha yeni baş dönmelerim başladı. Bu normal midir ? Her yerde ilk ğç ay baş dönmesi olur diyor . Benim ilk 3 ay olmadı tam 3. Ay bitininde böyle vi şey vaşlado . Sebebi ne olabilir kötü bir şey yoktur di mi 😞
Ben de 6+3 üm baş dönmesi mide bulantisi yok diye endiseleniyorum:) bence bi sorun yoktur ne olabilir ki, gec baslamis demekki sizinki..

Gayet normal canım beyin ve kalp damarları genişliyor daha çok kan pompalamak için baş dönmesi bayılma göz kararması oluyor hatta benim bildiğim kadarıyla 2.trimesterde başlıyor 3.ay ve 6.ay arası 🤗

Öyle mi? Peki tuzlu vs yemem gerekiyor mu scaba ya da tarlı
Acıkınca oluyorsa mide bulantini kesen bişey yiyebilirsin ama her zaman oluyorsa ayaklarını yükseğe koyup bı süre uzan geçer mesela hamilelikten önce benim mide bulantimi baş dönmemi tuzlu keserdi şimdi tatlı kesiyor tuzlu artırıyor bende, baş dönmesini de mide bulantısı gibi düşün o zaman ne kesiyorsa ondan yiyip ayaklarını yükseğe koy başına kan daha fazla gidince rahatlarsın bu aylarda yavaştan varislerde oluştuğu için kan birikiyor yeterince dolaşmıyor damarlar genişlemiş olunca baş dönmesi yapiyor

Aynen daha sevinemedik, ben 5.aya gelebilirsem rahatlarim anca:)
Ben bir de düşük tehdidi için progestan kullanıyorum. Onun tedirginliği oldu. Zaten hamile olduğumu 2 aylıkken öğrendim. Menopoza girdim sanmıştım.ya da başka bir hastalığım var herhalde dedim. Sok oldum öğrenince ama sevindim de tabi. Fakat işte şöyle oh diyemedik daha tabi. İnşallah 4. Ay gibi diyorum ben de .

Gayet normal canım beyin ve kalp damarları genişliyor daha çok kan pompalamak için baş dönmesi bayılma göz kararması oluyor hatta benim bildiğim kadarıyla 2.trimesterde başlıyor 3.ay ve 6.ay arası 🤗
Bir de yürürken nefes nefese kalma olayı başladı. Yokuş çıkınca özellikle. Oksijen eksikliği oluyormuş

Bir de yürürken nefes nefese kalma olayı başladı. Yokuş çıkınca özellikle. Oksijen eksikliği oluyormuş
Ben oturduğum yerde nefes nefeseyim 😂 ablam dalga bile geçti şimdiden hamilelik nefesi çökmüş üzerine dedi ben kiloma bağlıyordum ama onuda sordum hamilelik belirtilerinden biriymiş doğuma kadar oluyormuş hamileler çift nefes alıyormuş dediğin gibi oksijen eksikliğinden ve damarlar genişlediğinden yeterli gelmiyor diye oluyor🤗🤗

Ben bir de düşük tehdidi için progestan kullanıyorum. Onun tedirginliği oldu. Zaten hamile olduğumu 2 aylıkken öğrendim. Menopoza girdim sanmıştım.ya da başka bir hastalığım var herhalde dedim. Sok oldum öğrenince ama sevindim de tabi. Fakat işte şöyle oh diyemedik daha tabi. İnşallah 4. Ay gibi diyorum ben de .
Ha sizin dogal mi, benim tup bebek, bizim tedavide progestan herkeste var zaten.. siz gene ilk 2 ayı atlatmisiniz öğrendiğinizde. Bizde yumurtalardan beri her asamayi bile ogrene geliyoruz daha ortada fol yok yumurta yokkenden:)

Evet eskiden hersey ne kadar daha kolaymis. Ne kadar az bilirsen o kadar iyi. Annem diyo ki bahsettiğin birçok seyi anlamiyorum, bizim zamanimizda yoktu diyo. Ne güzel hamile misin evet gozun aydin sonra dogurdun bitti. Bizde her aşama ayri stres. Surekli level atlayarak ilerliyoruz..
Gerçekten bundan önceye kadar ben fetal dna nın bu kadar herkese yapılan bir şey olduğunu bilmiyordum. İkili 4lü testler Nil'e isteğe göre yapılıyordu, doktorlar ısrar etmiyordu. Şimdi yaptırmayan kadın sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Gerçekten bundan önceye kadar ben fetal dna nın bu kadar herkese yapılan bir şey olduğunu bilmiyordum. İkili 4lü testler Nil'e isteğe göre yapılıyordu, doktorlar ısrar etmiyordu. Şimdi yaptırmayan kadın sayısı bir elin parmaklarını geçmez.
Bu yeni yeni cikan birsey sanırım, evet herkese yaptırmasını oneriyolar. Yaptırılabilir tabi.. özellikle 2li testte flan risk varsa kesin bunu istiyolar. Hayırlısı, umarim iyi sonuçlar aliriz

X