• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kızlar Largopen diye antibiyotik kullandınız mi gebelikte? Normalde antibiyotik cok zorda kalmadıkça kullanmam şimdi kullanıp kullanmama konusunda kararsızım. Boğazımda enfeksiyon var, ateş falan yapmıyor takılıyor öyle
Canim bu antibiyotik kullandin mi bebekte sıkıntı oldu mu ve kac gramdı

Hanımlar merhaba. Nasıl herkes umarım iyisinizdir. Size birşey soracağım. Malum çocuklar büyüyor neredeyse 26 aylık olacağız biz. Ancak hala konuşmuyoruz. Sizlerde durumlar nasıl?
Merhaba. Benim oğlumda konuşmuyor. Psikologa gittik. Her şeyi normal dedi. 3 aydır oyun grubuna gidiyor. Kelime sayısı arttı fakat hala tek kelime. Şuan 25 e yakın kelimesi var. Sizde durumlar nasıl?

Anneler merhaba, hamileyken ara ara girer yazdıklarınızı okurdum hatta doğuma yakın ay bu da doğurmuş bak şu da doğuma gitti inşallah kolay geçer diye diye okumuştum yazdıklarınızı ben de yakında doğururum falan diyodum ne çabuk geçmiş zaman.Benim oğlum 25 aylık kızlar sizden fikir almak için yazmak istedim.Babasıyla birlikte o kadar kitap okuduğumuz ilgilendiğimiz tv nerdeyse hiç açmadığımız oğlumuz hala konuşmaya başlamadı, sadece anne ve gitti diyor o da çok nadiren onun dışında sessiz bir çocuk böyle bi durum yaşayanınız var mı ya da yakınlarından duyan, oğlum-kızım 3 yaşında konuştu diyen? İnsan böyle şeyler duyunca biraz rahatlıyor, hepinize kuzularınızla güzel bi hayat dilerim kendinize çok iyi bakın ❤️
Merhaba. Benim oğlumda pek konuşmuyor. İmkanınız varsa oyun grubuna ya da kreşe götürün derim. 3 aydır gidiyoruz kelime sayısı baya arttı. Ama çokta kafanıza takmayın derim. Ben çok takıyordum. Zamanı varmış demekki. Tabiki fiziksel olarak bir sağlık Sorunu yoksa konuşur elbet. Şuan durumu nedir? Konuşmaya başladı mı?

Selamlar Ağustos anaları:KK15:
Grubun en küçük üyesinden haberler getirdim :KK6:
Sendromu dibine kadar hissediyoruz. Evde bir ergen yaşıyor adeta. Havalar soğuyalı beri dışarı çıkmak istemiyor. 4 aydır falan "ben evde kalcam" diyor ve asla dışarı çıkmak istemiyor. İşte evimizde pilimiz kalmadı, sütümüz kalmadı falan diyerek zorla çıkartıyoruz. Uyumlu bir bebek hali gitti gayet karakterini ortaya koyan bir çocuk geldi.

Ben çalışıyorum. Eylül ayında bakıcı teyzemiz değişti. Yeni teyzesi ile uyumu güzel. Ben de memnunum. Kurallarımıza uyuyor. Beslenmesine dikkat ediyor, tv çok açmıyor belirli süre izliyor. Oyun oynuyorlar, öyle etkinlik falan değil de işte mutfağı var, cafecilik oynuyor, tamir çantasıyla tamir yapıyorlar, puzzle çok seviyor, Lego dublo çok oyalıyor, İtfaiye, polis arabası, ambulans ve çöp kamyonu favori 4lüsü.

Çizgi film izliyoruz ve bazı anneler beni taşlayabilir ama ben konuşmasına ve oyun kurmasına katkıda bulunduğunu düşünüyorum. Kendisinin Netflix hesabı var ve ben seççem diyerek karar veriyor bacaksız :KK53: Paw Patrol, Gabby nin hayal evi, Mighty Express, Thomas ve arkadaşları gibi izlediği filmler var. TRT 'de Elif'in arkadaşlarını da izliyor onun Bim'e gelen neyi var neyi yoksa da görürse alıyoruz:KK53:
Ben seçicem olayı beni çıldırtmak üzere. Seçenek sun seçenek sun çocuğun sol beyni çalışsın diye okuduk okuduk şuan herşeye o karar veriyor :rolleyes:
Tablet girdi hayatımıza yine biz eve geldiğimizde uyumadan önce puzzle, tamamlama gibi oyunlar oynuyor yarım saat. Ama koparmak çok güç oluyor.

Emzirmeyi 24. ayda kesmiştim. Emziği 28. ayda bıraktık çok zor oldu çocuğun huyu suyu değişti. İçinden azman bişey çıktı. Uyku eğitimi falan hepsi gitti. 1 Hafta öğlen uyumadı akşamda 11den önce yatmadı. Aşırı aksi oldu. Emzik bırakmadan önce sabah 7de uyanıp öğlen 2 saat uyuyup akşam da 8,5 ta uyurdu. Meğer emzik onun için uyku getiren sakinleştiren bir olgu imiş. Emziği bırakmayı da merak edenler için anlatırım ama gerçekten ya daha ileriki yaşta aklı erince ya da aklı ermeden bırakmak gerekirmiş.

Valla erkek kız farketmiyor herhalde işten eve gelince en az 2 saatimiz tepinerek geçiyor evde. ben tükeniyorum o hala dinamik ve uykusu gelmiyor anlamıyorum. Geçen yattık eşim içeride çalışıyordu beni uyutmuş, tableti almış yatak odasına geçmiş sesi de çıkmıyor bir uyandım çocuk yok, eşime sordum e uyuyor seninle dedi. ben bir panik. bi baktık ışık da yanmıyor oturmuş oyun oynuyor.:KK69:

Valla zamane çocukları çok zeki anacım, şaşırıp kalıyorum. Cümle kurmaya başladık ve çok şaşırtıcı cümleler kurmaya başladı, mesela beni oyalamak istediğinde babam gelsin yaparız falan diyor :cool:
Oda ayırmayı ne yaptınız? Biz büyük açılan bir yatak aldık sözde ayıracaktık ancak dillenmeye başlayınca bir de sevgisini gösteriyor artık bize vazgeçtik. Cümbür cemaat aynı yatakta yatıyoruz :sampiyon: gece uyanıp saçımı okşuyor, canım annem diyor, su istiyom diyor su veriyorum teşkür seni çok sevdim diyor :KK60: Öpüyor falan. İnsan kıyamıyor ya çalışıyorum göremiyor zaten gece güvenli bir şekilde uyusun diyoruz bi babasına bir bana sarılıyor ben hep kıyıda köşede yatmacaböyle mutlu olduğumuza karar verdik ailecek.Gece bu sevme sevişmeler dışında hiç uyanmıyormaşallah, kesintisiz uyku forever :halay:açıkçası bu konforumu da bozmak istemiyorum. kim kaç kez anne diye bağıracak kalkıp gideceğim diye vazgeçtik. he denedik mi evet. baktık ailecek onun odasında yatıyoruz yatak da rahat değil 3ümüz için, dedik eski usul devam edelim.
Odasında kesintisiz uyumaya başlayan minikleri alkışlıyorum buradan:KK200:

Tuvalet eğitimi ne yaptınız? :KK70:dehşet korkuyorum bundan ya, bizim yaklaşık 8 aydır saklanarak koltuk arkasında kaka yapmamız vardı. Son 2 aydır da anne ben kaka yapcam diyor ve koltuk arkasına gidiyor. Yaptıktan sonra da bez getiriyor anne alalım ben kaka yaptım diyor.Zamanı geldi ama asla lazımlığa oturmak ya da tuvalete yapma gibi bir arzusu yok. Geçen baharda yapmışlığı var tuvalete. Herhalde bişeyden korktu bilmiyorum şimdi hiç istemiyor. 2 Gündür de direk oda değiştiriyor ve tek başına yapmak istiyor. Teyzesine kapıyı kapatıp "kitledim (kitlemiyor tabi anahtar yok odasında) sen gelme" diyormuş kitaplarına bakıp kaka yapıp yarım saat sonra çıkıyormuş. Enteresan huylar. Bahara inşallah başlarız. Makinede yıkanan halıları yere serip direk kilot giydirip başlatacağım bence bi kaç kez altına yapınca öğrenir gibi geliyor ama tabi bilemiyorum. Alıştıran var ise o miniklere de bir alkışşşşş :super:

29. aydan selamlar hepinizeeeee:KK73:

Son düzenleme:
Bu arada 2. bebiş için doğum yapan anneleri tebrik ediyorum. Sağlıkla büyütsünler. Hamiş annelerimize de Allah bir avazda doğum nasip etsin inşallah. İsteyenlere de kısmet olsun inşallah.
Biz istiyorduk da hem iş değişikliği, hem maddi planlarımız yatırımlarımız ve ülkenin ekonomik durumunu da düşününce içimiz karardı ve Allah oğlumuza ömür versin dedik, baktık maddi manevi olarak hazır değiliz, erteledik şimdilik. Geçen Deniz ben kıjjj istiyom dedi, ne kızı oğlum dedik bebek dedi. Kesin kardeşli bebekli bir çizgi film izliyor. Sen kardeş mi istiyorsun dedik hı hııı dedi. Valla bilsem kız olacak yaparım :KK24:ama kesin erkek olur 2.si de :KK47: neyse azıcık daha büyüsün iyice kardeş fikrine yükselirse o zaman bir düşünürüz :KK31:
Ama 2.çocuk yapanları takdir ile izliyorum en güzelini yaptınız ileride çok rahat edeceksiniz :KK9:

Okul ve kreş danışayım bir de malum buraya çok giremiyorum. Nasıl alıştı? Yemek düzenleri nasıl oldu? Hastalık durumları devam durumu nasıl oldu?

Bursa'da olsak kesin yarım gün gönderirdim de İstanbul'da korktum açıkçası. Ben tam gün çalışıyorum. Hasta olduğunda anane babanne yok kimden destek alacağız. Duyduğuma göre azıcık burnu aksa 1 hafta gelmesin diyorlarmış. E kim bakacak bir hafta :110:bu sebeplerden bu yılı es geçtik. Seneye artık anane babanne taşımacılığı ile deneyeceğim inşallah.

Okul ve kreş danışayım bir de malum buraya çok giremiyorum. Nasıl alıştı? Yemek düzenleri nasıl oldu? Hastalık durumları devam durumu nasıl oldu?

Bursa'da olsak kesin yarım gün gönderirdim de İstanbul'da korktum açıkçası. Ben tam gün çalışıyorum. Hasta olduğunda anane babanne yok kimden destek alacağız. Duyduğuma göre azıcık burnu aksa 1 hafta gelmesin diyorlarmış. E kim bakacak bir hafta :110:bu sebeplerden bu yılı es geçtik. Seneye artık anane babanne taşımacılığı ile deneyeceğim inşallah.
Merhaba öncelikle iyi olmanıza sevindim. 2 yaş bizde de çok fena durumda. Her şeyi kendi yapmak istiyor. Çorbaya tuz koymaya kadar.
Odasını bizde göya ayırdık. Ama gece uyanıp gene yanımıza geliyor. Bizimle yatıyor.
Tuvalet eğitimi için konuşmasının ilerlemesini bekliyorum.
3 aydır haftada 3 gün 2 saat oyun grubuna gidiyordu. Pazartesiden itibaren her gün sabahtan yarım gün gidecek çünkü ben işe başlıyorum. Bakalım nasıl olacak?
3 aydır 3 kere acile gittik. Sürekli bi öksürük ve hastalık durumu var malesef ki.
Evde çok sıkılıyor bizimki de sürekli dışarı çıkmak istiyor.
2. Çocuk fikri bizde hiç yoktu. Allah verirse ayrı ama eşim de bende düşünmüyoruz.
Kreşe de 2 ayda tam anlamıyla alıştı. Ama başta anneli oyun grubu olarak başladık. Artık kapıdan bırakıp 2 saat sonra almaya gidiyordum. Bana çok bağlı bir çocuk zaten o yüzden bizim biraz uzun sürdü. Şuan bensiz ağlamadan duruyor. Etkinliklere katılıyor. Yemek durumu bizde alerjiden dolayı sıkıntılı ama 2 öğün ve 1 meyve öğününu güzel yiyor. 3. Ana öğünü pek yemez oda genelde sabah kahvaltısı oluyor.
Arabalarla oynamaya bayılıyor. Özellikle park etme oyununu çok seviyor. Puzzle bizimde seviyor. Çizgi film günde yarım saat civarında izliyor. Oda 2 aydır falan öncesinde izletmiyordum.
Bizde de konuşma olarak biraz geri tek kelimeler kullanıyor. 2 li cümleye geçmedi. Zamanı var diye düşünüyorum. Çünkü pskiloglar normal diyor. Sevgiler öpüyorum deniz ı de

Merhaba öncelikle iyi olmanıza sevindim. 2 yaş bizde de çok fena durumda. Her şeyi kendi yapmak istiyor. Çorbaya tuz koymaya kadar.
Odasını bizde göya ayırdık. Ama gece uyanıp gene yanımıza geliyor. Bizimle yatıyor.
Tuvalet eğitimi için konuşmasının ilerlemesini bekliyorum.
3 aydır haftada 3 gün 2 saat oyun grubuna gidiyordu. Pazartesiden itibaren her gün sabahtan yarım gün gidecek çünkü ben işe başlıyorum. Bakalım nasıl olacak?
3 aydır 3 kere acile gittik. Sürekli bi öksürük ve hastalık durumu var malesef ki.
Evde çok sıkılıyor bizimki de sürekli dışarı çıkmak istiyor.
2. Çocuk fikri bizde hiç yoktu. Allah verirse ayrı ama eşim de bende düşünmüyoruz.
Kreşe de 2 ayda tam anlamıyla alıştı. Ama başta anneli oyun grubu olarak başladık. Artık kapıdan bırakıp 2 saat sonra almaya gidiyordum. Bana çok bağlı bir çocuk zaten o yüzden bizim biraz uzun sürdü. Şuan bensiz ağlamadan duruyor. Etkinliklere katılıyor. Yemek durumu bizde alerjiden dolayı sıkıntılı ama 2 öğün ve 1 meyve öğününu güzel yiyor. 3. Ana öğünü pek yemez oda genelde sabah kahvaltısı oluyor.
Arabalarla oynamaya bayılıyor. Özellikle park etme oyununu çok seviyor. Puzzle bizimde seviyor. Çizgi film günde yarım saat civarında izliyor. Oda 2 aydır falan öncesinde izletmiyordum.
Bizde de konuşma olarak biraz geri tek kelimeler kullanıyor. 2 li cümleye geçmedi. Zamanı var diye düşünüyorum. Çünkü pskiloglar normal diyor. Sevgiler öpüyorum deniz ı de
Oyun grubu çok faydalı olmuştur. Ne güzel bir kreş bulmuşsunuz:KK200::nazar: evimize yakın olsa ben de teyzesi ile gönderirdim. Maşallah ona ağlamadan duruyor. Deniz de bana çok bağlı bakalım nasıl alışacak hiç bilmiyorum. Hastalık durumu elbetteki olacak kreş mikrobu denilen şey ilk sene böyle yapıyormuş. Senin evdeyken alıştırman çok iyi olmuş gerçekten. İşin hayırlı olsun canım. Yarım gün mü çalışacaksın?
Ya konuşma bir kerede açılan bişey, yani bir güncelleme geliyor ve papağan gibi oluyorlar. Yakında size de gelir güncelleme :KK51:
Kıyaslama yapıldığında anneler geç kaldı diye düşünüyor ama yavaş yavaş çözecekler konuşmayı.

Biz de öpüyoruz siziii :KK19::KK60:

Oyun grubu çok faydalı olmuştur. Ne güzel bir kreş bulmuşsunuz:KK200::nazar: evimize yakın olsa ben de teyzesi ile gönderirdim. Maşallah ona ağlamadan duruyor. Deniz de bana çok bağlı bakalım nasıl alışacak hiç bilmiyorum. Hastalık durumu elbetteki olacak kreş mikrobu denilen şey ilk sene böyle yapıyormuş. Senin evdeyken alıştırman çok iyi olmuş gerçekten. İşin hayırlı olsun canım. Yarım gün mü çalışacaksın?
Ya konuşma bir kerede açılan bişey, yani bir güncelleme geliyor ve papağan gibi oluyorlar. Yakında size de gelir güncelleme :KK51:
Kıyaslama yapıldığında anneler geç kaldı diye düşünüyor ama yavaş yavaş çözecekler konuşmayı.

Biz de öpüyoruz siziii :KK19::KK60:
Alışıyorlar. Biraz zaman alsa bile eninde sonunda alışıyorlar. Pazartesi işe başladım. Ve sabah 8 öğlen 1 olarak gidiyor şuan okula ve maşallah duruyor ağlamadan. Evet yarım gün çalışıyorum. Okul Öncesi Öğretmeniyim. O yüzden bu sene sabahçı olarak başladım. Sağol canım.
Her kez bi anda konuşacak diyor. O yüzden bekliyoruz bakalım.

Alışıyorlar. Biraz zaman alsa bile eninde sonunda alışıyorlar. Pazartesi işe başladım. Ve sabah 8 öğlen 1 olarak gidiyor şuan okula ve maşallah duruyor ağlamadan. Evet yarım gün çalışıyorum. Okul Öncesi Öğretmeniyim. O yüzden bu sene sabahçı olarak başladım. Sağol canım.
Her kez bi anda konuşacak diyor. O yüzden bekliyoruz bakalım.
Merhabalar benim oglumda da 25-30 kelime var ama cumle yok. Alıcı dil cok iyi herseyi anlayıp kolayca yapıyor. Kendince her derdini de anlatiyor ama artik 2.5 yasinda ve stres olmaya başladım.
Cocuk psikologuna mi muayene oldunuz yoksa konusma terapisti mi biraz bilgi verir misiniz bende artik götürmek istiyorum.
Oyun grubu bulmustum ama covid in tekrar artmasiyla göndermeyi erteliyordum ama artik ciddi ciddi göndermeyi düşünüyorum.

Merhabalar benim oglumda da 25-30 kelime var ama cumle yok. Alıcı dil cok iyi herseyi anlayıp kolayca yapıyor. Kendince her derdini de anlatiyor ama artik 2.5 yasinda ve stres olmaya başladım.
Cocuk psikologuna mi muayene oldunuz yoksa konusma terapisti mi biraz bilgi verir misiniz bende artik götürmek istiyorum.
Oyun grubu bulmustum ama covid in tekrar artmasiyla göndermeyi erteliyordum ama artik ciddi ciddi göndermeyi düşünüyorum.
Çocuk psikologuna götürdük. Sorular sordu yönergeler yaptırdı. Hiç bir sorunu yok dert etmeyin ama sosyalleşmesi lazım dedi. O yüzden oyun grubuna başladı. Başladığımızdan beri kelime sayısı arttı. 2 yaşında götürmüştük. Şuan 2 buçuk yaşında psikolog 2 ay daha süre verdi. Sonrasında gelişim testi yapacak ama. Tedirgin olmayın bir şeyi yok sadece zamana ihtiyacı var dedi. Bekleyin diyor. Her şeyi normal olduğu için. Yavaştan bebek gitti baba gitti dede gitti demeye başladı. Ama hala çok yavaş gelişmesi. Şu pandemiden dolayı çocukların konuşması 2 buçuk yaşına sarkmış durumda.. Bende kafama çok takıyorum. Herkes normal beklemek lazım sabırlı olun diyor. Okulun pskilogu da kendi psikologumuzda bekleyin diyor. Oyun grubunun her yönden faydasını gördük. Şuan yarım gün gidiyor.

Çocuk psikologuna götürdük. Sorular sordu yönergeler yaptırdı. Hiç bir sorunu yok dert etmeyin ama sosyalleşmesi lazım dedi. O yüzden oyun grubuna başladı. Başladığımızdan beri kelime sayısı arttı. 2 yaşında götürmüştük. Şuan 2 buçuk yaşında psikolog 2 ay daha süre verdi. Sonrasında gelişim testi yapacak ama. Tedirgin olmayın bir şeyi yok sadece zamana ihtiyacı var dedi. Bekleyin diyor. Her şeyi normal olduğu için. Yavaştan bebek gitti baba gitti dede gitti demeye başladı. Ama hala çok yavaş gelişmesi. Şu pandemiden dolayı çocukların konuşması 2 buçuk yaşına sarkmış durumda.. Bende kafama çok takıyorum. Herkes normal beklemek lazım sabırlı olun diyor. Okulun pskilogu da kendi psikologumuzda bekleyin diyor. Oyun grubunun her yönden faydasını gördük. Şuan yarım gün gidiyor.
Cok Teşekkür ederim bilgiler icin.bende en kisa sürede cocuk psikologuna götüreceğim. Cocuklar pandemide hep kapali kaldılar. Bizimkinde inat da cok fazla insallah oyun grubu bizi de çözer. Oyun grubunda cok hasta oldu mu peki ben en cok hastaliktan korkuyorum ondan hep erteliyorum

Cok Teşekkür ederim bilgiler icin.bende en kisa sürede cocuk psikologuna götüreceğim. Cocuklar pandemide hep kapali kaldılar. Bizimkinde inat da cok fazla insallah oyun grubu bizi de çözer. Oyun grubunda cok hasta oldu mu peki ben en cok hastaliktan korkuyorum ondan hep erteliyorum
İnat hangisinde yok ki canım :)) malesef ki 4 aydır sürekli burnu akıyor öksürüyor. 2 hafta iyiyse 3. Hafta hasta ama bu hastalıklarda çok ileri boyutta olmadı bizim. Bende bi ara alsam mı okuldan dedim ama okulun faydasının yanında tolere ediyorum Napalım. Şuan ki çocuklar malesef sokakta değilde evde oyun grubunda ya da oyun alanında.

İnat hangisinde yok ki canım :)) malesef ki 4 aydır sürekli burnu akıyor öksürüyor. 2 hafta iyiyse 3. Hafta hasta ama bu hastalıklarda çok ileri boyutta olmadı bizim. Bende bi ara alsam mı okuldan dedim ama okulun faydasının yanında tolere ediyorum Napalım. Şuan ki çocuklar malesef sokakta değilde evde oyun grubunda ya da oyun alanında.
Cok haklisin artik bende o riski alip gonderecegim. bi konussa su inadı siniri de gecer belki

Cok haklisin artik bende o riski alip gonderecegim. bi konussa su inadı siniri de gecer belki
Kesinlikle göze al derim. Ki bizimki de sanki inadından konuşmuyor. Bir şey söylüyor ne dedin diyoruz tekrar etmiyor bile. Kendince bir dili var Japonca konuşuyor diyoruz. Kitap okumayı da çok seven bir çocuk. Tv de yeni yeni izlemeye başladı. Sürekli evde konuşuluyor. Artık elimizden gelenin fazlasını yaptık. Hala konuşmuyorsa zamanı var dedik. Sizde durumlar nasıl?

Kesinlikle göze al derim. Ki bizimki de sanki inadından konuşmuyor. Bir şey söylüyor ne dedin diyoruz tekrar etmiyor bile. Kendince bir dili var Japonca konuşuyor diyoruz. Kitap okumayı da çok seven bir çocuk. Tv de yeni yeni izlemeye başladı. Sürekli evde konuşuluyor. Artık elimizden gelenin fazlasını yaptık. Hala konuşmuyorsa zamanı var dedik. Sizde durumlar nasıl?
Bizimki de aynen böyle cümlesi yok ama hic susmuyor surekli bıdır bıdır. Bazen degisik kelimeler soyluyor efendim tekrar soyler misin deyince asla soylemiyor.
Kendince derdini o kadar iyi anlatiyor ki bir ara anlamayayim mecbur konussun diye salak yapıyordum o zaman da cok sinirleniyor.
Diyorum ya bir konussa sinir stres kalmayacak aslında
Bugun daha once gezip begendigim anaokuluyla görüştüm haftaya oraya oryantasyona gidecegiz insallah sever

Bizimki de aynen böyle cümlesi yok ama hic susmuyor surekli bıdır bıdır. Bazen degisik kelimeler soyluyor efendim tekrar soyler misin deyince asla soylemiyor.
Kendince derdini o kadar iyi anlatiyor ki bir ara anlamayayim mecbur konussun diye salak yapıyordum o zaman da cok sinirleniyor.
Diyorum ya bir konussa sinir stres kalmayacak aslında
Bugun daha once gezip begendigim anaokuluyla görüştüm haftaya oraya oryantasyona gidecegiz insallah sever
Anlamazliktan gelmek bence işe yaramıyor. Sakince bir kelimeyi farklı şekillerde söylemek gerekiyor 3 4 kere. Mesela su öğreteceksin ya. Su içtin. Baba su ver. Anne su ver. Su sulukta. Ama bizde bunlarda nadiren işe yarıyor. Kendi isterse bir kere söylemeyle kelimeyi öğreniyor. Biraz zamana bırakmak lazım. İnşallah sever de başlar ama zaman tanıyın okula alışması için. Daha yaşları küçük olduğu için 1 hafta da alismalari güç oluyor en azından 1 ay gibi düşünün tam alışmasıni.

Anlamazliktan gelmek bence işe yaramıyor. Sakince bir kelimeyi farklı şekillerde söylemek gerekiyor 3 4 kere. Mesela su öğreteceksin ya. Su içtin. Baba su ver. Anne su ver. Su sulukta. Ama bizde bunlarda nadiren işe yarıyor. Kendi isterse bir kere söylemeyle kelimeyi öğreniyor. Biraz zamana bırakmak lazım. İnşallah sever de başlar ama zaman tanıyın okula alışması için. Daha yaşları küçük olduğu için 1 hafta da alismalari güç oluyor en azından 1 ay gibi düşünün tam alışmasıni.
Eglenmeyi ve hareketi cok seviyor umarim sever orayi da
Bugun anaokulunun sorumlusu da soyluyor pandemide cocuklar sosyallikten uzak kaldiklarindan 2020 dogumlu cocuklari bile vermek isteyen cok veli varmis

Eglenmeyi ve hareketi cok seviyor umarim sever orayi da
Bugun anaokulunun sorumlusu da soyluyor pandemide cocuklar sosyallikten uzak kaldiklarindan 2020 dogumlu cocuklari bile vermek isteyen cok veli varmis
Kesinlikle çocuklar insan ve arkadaş görmeden büyüdüler resmen haliyle dilleri de geri kaldı. Anne çalışıyorsa mecburen vermek istiyordur. Ki ben 4 yaşına kendim bakarım 4 yaşında birlikte okula başlarız diyordum. Ama baktım oyun grubuna alıştı bende öyle başladım. İyi de oldu :)

Back