Selamlar Ağustos anaları
Grubun en küçük üyesinden haberler getirdim
Sendromu dibine kadar hissediyoruz. Evde bir ergen yaşıyor adeta. Havalar soğuyalı beri dışarı çıkmak istemiyor. 4 aydır falan "ben evde kalcam" diyor ve asla dışarı çıkmak istemiyor. İşte evimizde pilimiz kalmadı, sütümüz kalmadı falan diyerek zorla çıkartıyoruz. Uyumlu bir bebek hali gitti gayet karakterini ortaya koyan bir çocuk geldi.
Ben çalışıyorum. Eylül ayında bakıcı teyzemiz değişti. Yeni teyzesi ile uyumu güzel. Ben de memnunum. Kurallarımıza uyuyor. Beslenmesine dikkat ediyor, tv çok açmıyor belirli süre izliyor. Oyun oynuyorlar, öyle etkinlik falan değil de işte mutfağı var, cafecilik oynuyor, tamir çantasıyla tamir yapıyorlar, puzzle çok seviyor, Lego dublo çok oyalıyor, İtfaiye, polis arabası, ambulans ve çöp kamyonu favori 4lüsü.
Çizgi film izliyoruz ve bazı anneler beni taşlayabilir ama ben konuşmasına ve oyun kurmasına katkıda bulunduğunu düşünüyorum. Kendisinin Netflix hesabı var ve ben seççem diyerek karar veriyor bacaksız
Paw Patrol, Gabby nin hayal evi, Mighty Express, Thomas ve arkadaşları gibi izlediği filmler var. TRT 'de Elif'in arkadaşlarını da izliyor onun Bim'e gelen neyi var neyi yoksa da görürse alıyoruz
Ben seçicem olayı beni çıldırtmak üzere. Seçenek sun seçenek sun çocuğun sol beyni çalışsın diye okuduk okuduk şuan herşeye o karar veriyor
Tablet girdi hayatımıza yine biz eve geldiğimizde uyumadan önce puzzle, tamamlama gibi oyunlar oynuyor yarım saat. Ama koparmak çok güç oluyor.
Emzirmeyi 24. ayda kesmiştim. Emziği 28. ayda bıraktık çok zor oldu çocuğun huyu suyu değişti. İçinden azman bişey çıktı. Uyku eğitimi falan hepsi gitti. 1 Hafta öğlen uyumadı akşamda 11den önce yatmadı. Aşırı aksi oldu. Emzik bırakmadan önce sabah 7de uyanıp öğlen 2 saat uyuyup akşam da 8,5 ta uyurdu. Meğer emzik onun için uyku getiren sakinleştiren bir olgu imiş. Emziği bırakmayı da merak edenler için anlatırım ama gerçekten ya daha ileriki yaşta aklı erince ya da aklı ermeden bırakmak gerekirmiş.
Valla erkek kız farketmiyor herhalde işten eve gelince en az 2 saatimiz tepinerek geçiyor evde. ben tükeniyorum o hala dinamik ve uykusu gelmiyor anlamıyorum. Geçen yattık eşim içeride çalışıyordu beni uyutmuş, tableti almış yatak odasına geçmiş sesi de çıkmıyor bir uyandım çocuk yok, eşime sordum e uyuyor seninle dedi. ben bir panik. bi baktık ışık da yanmıyor oturmuş oyun oynuyor.
Valla zamane çocukları çok zeki anacım, şaşırıp kalıyorum. Cümle kurmaya başladık ve çok şaşırtıcı cümleler kurmaya başladı, mesela beni oyalamak istediğinde babam gelsin yaparız falan diyor
Oda ayırmayı ne yaptınız? Biz büyük açılan bir yatak aldık sözde ayıracaktık ancak dillenmeye başlayınca bir de sevgisini gösteriyor artık bize vazgeçtik. Cümbür cemaat aynı yatakta yatıyoruz
gece uyanıp saçımı okşuyor, canım annem diyor, su istiyom diyor su veriyorum teşkür seni çok sevdim diyor
Öpüyor falan. İnsan kıyamıyor ya çalışıyorum göremiyor zaten gece güvenli bir şekilde uyusun diyoruz bi babasına bir bana sarılıyor ben hep kıyıda köşede yatmacaböyle mutlu olduğumuza karar verdik ailecek.Gece bu sevme sevişmeler dışında hiç uyanmıyormaşallah, kesintisiz uyku forever
açıkçası bu konforumu da bozmak istemiyorum. kim kaç kez anne diye bağıracak kalkıp gideceğim diye vazgeçtik. he denedik mi evet. baktık ailecek onun odasında yatıyoruz yatak da rahat değil 3ümüz için, dedik eski usul devam edelim.
Odasında kesintisiz uyumaya başlayan minikleri alkışlıyorum buradan
Tuvalet eğitimi ne yaptınız?
dehşet korkuyorum bundan ya, bizim yaklaşık 8 aydır saklanarak koltuk arkasında kaka yapmamız vardı. Son 2 aydır da anne ben kaka yapcam diyor ve koltuk arkasına gidiyor. Yaptıktan sonra da bez getiriyor anne alalım ben kaka yaptım diyor.Zamanı geldi ama asla lazımlığa oturmak ya da tuvalete yapma gibi bir arzusu yok. Geçen baharda yapmışlığı var tuvalete. Herhalde bişeyden korktu bilmiyorum şimdi hiç istemiyor. 2 Gündür de direk oda değiştiriyor ve tek başına yapmak istiyor. Teyzesine kapıyı kapatıp "kitledim (kitlemiyor tabi anahtar yok odasında) sen gelme" diyormuş kitaplarına bakıp kaka yapıp yarım saat sonra çıkıyormuş. Enteresan huylar. Bahara inşallah başlarız. Makinede yıkanan halıları yere serip direk kilot giydirip başlatacağım bence bi kaç kez altına yapınca öğrenir gibi geliyor ama tabi bilemiyorum. Alıştıran var ise o miniklere de bir alkışşşşş
29. aydan selamlar hepinizeeeee