2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
valla birsey soyliyim mi doktorlar kizacak ama genelde bebege herseyi yemege alistiranlarin cocuklari birsey secmeden yiyiyorlar. yok doktor bu alerji yapar bu yasak şu yasak kademe kademe verecegiz yöntemini uygulayanlarin cocuklari biraz buyuyunce daha cok yemek seciyorlar gibime geliyor. her cocuk farklidir tabi ama bunu cevremden cok duydum

valla birsey soyliyim mi doktorlar kizacak ama genelde bebege herseyi yemege alistiranlarin cocuklari birsey secmeden yiyiyorlar. yok doktor bu alerji yapar bu yasak şu yasak kademe kademe verecegiz yöntemini uygulayanlarin cocuklari biraz buyuyunce daha cok yemek seciyorlar gibime geliyor. her cocuk farklidir tabi ama bunu cevremden cok duydum
Annem de öyle derdi. Biz eskiden yemek yemeyen çocuk bilmezdik der. Koyarsın önüne avuçlar yer. Tutarsın ağzına yer derdi. YAğsız tuzsuz biz yemiyoruz ki onların damak zevki yok diyoruz ama öyle bir varki. Merveye minik pasta Verdim. Abisi yerken çok baktı. Sonra kendime aldım elimi tutup ağzına soktu bayıldı. Ama yemeği çorbayı öyle yapmıyor hiç

cnm parmakla da denedin mi ? birde et suyu ve soganla pişirip vermeyi. bence kendi yediklerinden zararsiz olanlari verebilirsin veya azcik suyuna batirip azcik ekmek falan verebilirsin tadlari ogrenmis olur hem de gidaya kusmez. cnm bunlar dogustan gurme oyle kandiramiyoruz sade pureyle falan :KK70:
Denedim canım hatta son yaptığımı ben bile yiyebilirdim tadı güzeldi ama sevmedi. Zaten parmakla seviyo bizimki kaşıktan nefret etti resmen. Kurufasülye verdim gecen azcık ekmeşe banıp çok da faydalı sayılmaz çok sevdi sehriye corbası verdim sevdi halbuki ne güzel ben ona şehriye corbası yapmıştım yemedi. Özenle hevesle yapıyorum yemeyince döküyorum üzülüyorum. Ben hamileyken aşırı baharatlı yemiştim acaba diyorum ondan mı yemiyo çocuk benimlinin damak zevki biraz bana çekmiş öyle tuzauz salçasız sevmiyo :)

Kızlae ilk adım arabalarına baktınız mı? Şimdi yürüteç önermiyo ya pek doktorlar ilerde ondan alıyım diyorum ama bu seferde araba hızlıca gidip yüzüstü düşer gibime geliyo fikri olan var mı?

Valla canim ben de söylemeye korkuyorum ama benim yeğen benden 2 ay önce dogum yapti sutu 4 aylikken kesildi. Kocasi askerdeydi kaynanasiyla durdu ve kadin onu öz evlat gibi seviyor. Utanmasa gelinini koynunda yatiracak. Velhasıl kadın oturttu torunu dizine her sofrada yedirmeye başladı 4 aylikken. Turşu verdi cocuga ya tereyagli mıhlama yedirdi :KK70: simdi bebek 8 küsur aylık dana gibi yiyo maşallah çok da sağlıklı. Biz olsak ayilir bayiliriz korkudan bişey olacak diye

Annem de öyle derdi. Biz eskiden yemek yemeyen çocuk bilmezdik der. Koyarsın önüne avuçlar yer. Tutarsın ağzına yer derdi. YAğsız tuzsuz biz yemiyoruz ki onların damak zevki yok diyoruz ama öyle bir varki. Merveye minik pasta Verdim. Abisi yerken çok baktı. Sonra kendime aldım elimi tutup ağzına soktu bayıldı. Ama yemeği çorbayı öyle yapmıyor hiç
Ahh yavrummm kiyamam ben ona :)) kaynanasi pastalar yapacak ona turşu yapacak mıhlama yapacak pastirmali kuru fasulyeler yapacak mantı açacak :KK70:

Tuzsuzsa bence ver mesela patates yemeği yaptın diyelim kuzu kıymasıyla yap salça yasak mi biomiyorum oldu ki yasak Sudan geçir hafif akit ez patatesi kıymalı ver bence istegi varken baharatsız tuzsuz yapıp vermeli
Şu an kv lerdeyim evde olsam istediğim gibi ayarlarım yemekleri böyşe zor oluyor artık şu bayram geçsinde bir çeki düZen vermek lazım

Şuraya uykusuz bir anne koyuyorum. Şimdiye kadar uykuyla ilgili bşr sorunumuz yoktu. Ama son bşr aydır beni mahvetti. Hep aynı saatte uyanıyor sabahları. Dakikası şaşmıyor. Kurulmuş saat gibi:KK43: sizinkilerde mi böyle

Ek gıda desen bşr aydır hala bir şey yemedi. Ağzına pütür girdiği an öğürüyor. Agıznı elimle zorla açıp döküyorum. Bmle yaparsam iyice soğuyacak bilşyorum ama yemeyince de ileri de hiç alışamaz bağırsak sisitemi başka gıdalara alışmalı diye düşünüyorum. Yine efkar yine başım duman

Aaa bu hic aklıma gelmemisti canm bugun mama sandalyesi aldim cok guzel oturuyo yavas yavaş alistiririm
Ama çamaşır sepeti harika fikir valla

Henuz destekli oturamayan bebeyi mama sandalyesine oturtursan omur iligini zedelersin. Ileride postur bozuklugu olur skolyoz olur. Once destekli oturabilecegi ortami sagla sonra mama sandalyesi

Cnm ben kademesini en yatiga getirerek oturttum ilk hatta altina biraz destek koydum. Oyle oyle masayada alisti hem.

Maşallah diyorum yaa... Ama dönerek kendini uyandırmıyor mu Iraz ? Tabiki uyandırıyor. Senin kız da çok dönüyordur belki? Bilmiyorum ki neden

Donecem diye uyumuyo yaa:KK43:(
Yok anam bilemedin :)

Ben Beninkine çok konuşuyorum sabirim Esin’le ben aynıyız suan kendimden utandım
Yanı aç uykusu var su bu demiyorum da sunu yap bunu niye soyle yapmadın vs diyorum kalbini kırıyorum galiba ya bak sen yazdın iyice icin gitti ben de çok müdahale ediyorum neden böyle oldum anlamadım anneme ablama eşime sürekli müdahale ediyorum İpek konusunda
Bunu aşmam lazim

Cnm valla artik konusmuyorum en son iyice kavga ettik su aralar sesi cikmiyi ama cok yiprtatti ben bunaldim zaten yeme icmesiyle kafayi bozmus duundayim.

Peynire verdigi tepkiyi yoğurda veriyor mu? Yani ikisi de dokunmuyor benimkine peynir kızarıklık yaptı. Tuhaf değil mi?
Sut merdiveni diye bisey var peynir orda yogurttan sonra yani sute dogru belki indan tepki vermistie olabilir.

Emziren anneler size bir sorum var şimdi ek gıdalarda yavaştan başladı.
Ben arada ek gıda ile birlikte emzirmeye çalışıyorum ama saatlerin arası tabikide çok açıldı.
Tek emzirişte tek göğüs emdiği için bir göğüs 7-8 saat bekliyor artık.Azalmasından korkuyorum
Sizler sağıyormusunuz yoksa olan ne varsa emiyormu?
Benim kizim en gec 2 saatte bir emiyor ek gida gerci tadimlik veriyorum su an

Bayıldım buna. Hiç buralarda görmedim. Bebe yatmaz gerekli mi kızlar ? Yani yeni yeni 3- 5 saniye oturuyor sanki bizimki.
Benim kizim cabuk alisti oturmaya gerek olmadi yani.
Ben hep dyorum dikkat etmememk lazim oyle yapanlarin bebelerinde hic bisey cikmiyo diye.

Kızlae ilk adım arabalarına baktınız mı? Şimdi yürüteç önermiyo ya pek doktorlar ilerde ondan alıyım diyorum ama bu seferde araba hızlıca gidip yüzüstü düşer gibime geliyo fikri olan var mı?
Genelde hizli gittigi yonunde yorumlar aldim ben

Bu arada benim kizimin 3. Gecedir aglayarak uyaniyir ve ama ne uyanmalar sayamadim artik bide kucagima aliyorum sakinlesiyo sonra yanima yatinca yastigima sarilip uykuya devam ediyor. Bi kaka yapicam bagirtisi var uykusuzuummmm. :KK14:Nazar ettim kizimaaa :anne::kızgın:

Anladım canım. Seni zorlamıyorsa bu durum, çok da elzem değil. Biz iyiyiz şimdilik. Ama pisman olur muyum bilmiyorum.. Yaşayıp göreceğiz. Hiç planlı programlı olamadım şu hayatta. "Gelsin hayat bildiği gibi " modunda devam...
yok beni zorlamıyor aslında hatta memede uyumasını seviyorumda bendeyken ama bende yokken sallanarak uyumasını istemiyorum açıkçası sağlığı açısından bu yüzden düşünceliyim.

Emziren anneler size bir sorum var şimdi ek gıdalarda yavaştan başladı.
Ben arada ek gıda ile birlikte emzirmeye çalışıyorum ama saatlerin arası tabikide çok açıldı.
Tek emzirişte tek göğüs emdiği için bir göğüs 7-8 saat bekliyor artık.Azalmasından korkuyorum
Sizler sağıyormusunuz yoksa olan ne varsa emiyormu?
canım ben ek gıda veriyorum çok yemiyor zaten mama kaşığıyla 3-4 kaşık yiyor ardından emmeye devam ediyor.

X