• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    85
Yoo gayette geçiriyorlar ki. Benim oğlan geçirdi mesela beslenmesini az yaptığı için
Benim kız küvezde kalmıştı. O zaman alırken çok küçüktü. Sarılık olsa nasıl anliycaz ne yapacaz diye ışın tedavisi gördü olmaz demişti. O süre içinde burda atlattı demişti.

Önceki mesajda ne vardı bilmiyorum ama o kadar kahkahadan sonra aklına bu nasıl geldi de bu kadar ciddi bir konuya geçti kendisi aksini düsünmek istemiyorum yani senin hasta olman salgından payını almıs yada alacak olmana bu kadar gülemez diye düşünüyorum normalde arkadasın akraban annen görümcen kim olduğunu bilmiyorum özel görüşme deyip yorum yapmam ama özür dileyerek söylüyorum böyle cahiller ile muhattap olmayın arkadaşlar babanozın oğlu bile olsa muhattap olmayın cahil diyorum çünkü; 1. O çocuk gelmek isterse gelir işte hastasın seni ameliyata alamayaız doğuma alamayız diyemezler çok şükür tıp o kadar gelişti. 2. İnsanlar hamile iken zorda kalındıgında ameliyat bile olabilırken bu arkadaş ilaç kullanamamaktan bahsediyor evet kullanmamayı tercih edyoruz ama gerektiğinde hepimizin doktoru antibiyotik vs gibi ilaçlar başladığı oluyor. 3. Doğum başlarsa Doktor'un ne dicekmiş kusura bakma hasta olmadan önce düşünecektin bana ne banane almıyorum çocugu mu dicekmiş. Mümkünse seni ve çevresindeki diğer insanları bu şekilde düşünecekse o güzel zekasını kendinden başka kimse için yormasın tüm dünyanın iyiliği için.
Ağzına sağlık gerçekten :KK19:çok normal bir konuyu konuşuyorduk zaten birden böyle söylemesi beni de çok şok etti ve beni acımasızca söylemesi beni şok etti ama ilk değil aslında yaptığı artık gerçekten çok ciddi bir mesafe koyacağım çünkü ben bu cümlelerin altında iyi niyet arayamam yani zaten doğuma şurada az kalmış endişelerim kaygılarım var üstüne bir de bu kullandığı kelimeler beni çok acayip sinirimi bozdu

Deneyimli anneler emzirme konusunda altin bilgiler varsa bizimle paylaşın. Bazi bebeler memeyi almakta zorlanıyormus sanırım. Bende korkuyorum ya hemen aldiramazsam diye. Bir de uçluk aldiniz mi gerekirse mi alayim
Ben bir emzirme eğitimine katılmıştım orada göğüs pedindense göğüs kalkanını öneriyorlar dı çünkü göğüs pedinde krem vs sürdüğünde kremi emdiği için pek faydası olmuyor muş ve yapıştığı için hani yara daha çok acırmış onun yerine göğüs kalkanını da söylemişlerdi gümüş kapağı da söylemişlerdi haricinde emzirme için de bilinenin aksine makas şeklinde tutmanın sütü keserek gelmesini sağlarmış o çok aşırı sütü olan insanlar için yapılabilirmiş normalde elinle alttan C şeklinde tutup bütün göğsünü çocuğun ağzına sokmak gerekiyor muş önce damağına deydirmek gerekiyor muş meme ucunu ve emmek istemezse soyup tamamen o şekilde emdirmek gerekiyor muş zaten emzirirken de çok fazla kat kat giydirmemek gerekiyor muş çünkü nasıl biz çok enerji yakıyorsak emzirirken onlar da enerji yakıyor muş ve çok fazla vücutları ısınırsa zaten uykuları geliyor uykusu da gelirse topuklarını hafif vurup Vücudunu soyup o şekilde emdirmek gerekiyor muş

Valla hızlı geçiyor bu hamilelik hızlı geçti ama nasıl geçti ben anlamadım yaşananlar hoş değildi çok zorlandım bazı kısımları ilkinden kat kat iyi bazı kısımları kat kat kötüydü. Hızlı geçti ama vurdu geçti 😂😂
evet geçerken vura vura geçiyor ama geri dönüp bakınca ayy iyi vurdu ama diyor insan. Hadi bakalım.dokulecez patır patır az kaldı

Ben bir emzirme eğitimine katılmıştım orada göğüs pedindense göğüs kalkanını öneriyorlar dı çünkü göğüs pedinde krem vs sürdüğünde kremi emdiği için pek faydası olmuyor muş ve yapıştığı için hani yara daha çok acırmış onun yerine göğüs kalkanını da söylemişlerdi gümüş kapağı da söylemişlerdi haricinde emzirme için de bilinenin aksine makas şeklinde tutmanın sütü keserek gelmesini sağlarmış o çok aşırı sütü olan insanlar için yapılabilirmiş normalde elinle alttan C şeklinde tutup bütün göğsünü çocuğun ağzına sokmak gerekiyor muş önce damağına deydirmek gerekiyor muş meme ucunu ve emmek istemezse soyup tamamen o şekilde emdirmek gerekiyor muş zaten emzirirken de çok fazla kat kat giydirmemek gerekiyor muş çünkü nasıl biz çok enerji yakıyorsak emzirirken onlar da enerji yakıyor muş ve çok fazla vücutları ısınırsa zaten uykuları geliyor uykusu da gelirse topuklarını hafif vurup Vücudunu soyup o şekilde emdirmek gerekiyor muş
Çok teşekkür ederim cok güzel aciklamissin 🥰

kızlar merhaba sabahtan beri hastanedeyim dün tansiyonum yükselmişti sabahtan kontrole geldim kanım da çok düşük , idrarda protein sınırda çıkınca 24 saatlik gözlem istedi. duruma göre kan veya demir vercek susuz kalmışım bol sıvı taktılar. sürekli nst yapılıyor. 34 haftadayız 3 kilo olmuş bebiş kilosu iyi ama yine de 36-37 yi görebilmek istiyoruz dedi doktor da.
preeklemsiden mi şüpheleniyor acaba 24 saatlik idrar istedi
tansiyon ve idrarda protein malesef preeklampsi belirtisi ama çıkacak diye bişey yok canım. beni de gözlem altında tuttular sukur cıkmadı .cıkmaz inşaLLAH.

Ağzına sağlık gerçekten :KK19:çok normal bir konuyu konuşuyorduk zaten birden böyle söylemesi beni de çok şok etti ve beni acımasızca söylemesi beni şok etti ama ilk değil aslında yaptığı artık gerçekten çok ciddi bir mesafe koyacağım çünkü ben bu cümlelerin altında iyi niyet arayamam yani zaten doğuma şurada az kalmış endişelerim kaygılarım var üstüne bir de bu kullandığı kelimeler beni çok acayip sinirimi bozdu
O zaman hiç takma her zamanki haliyse belli ki kendini birşey sanıyor umursama arkasından el salla 😄

Hanımlar iyi geceler, gün içerisinde kaç hareket ederse bebiş normal sayılıyor acaba ? Benim kızın düzeni yok da.
Canım benim doktorum en kötü yemeklerden sonra 2 saat içerisinde 10 hareket bekleriz demişti. Ama seni bebeğin sabah kahvaltı öncesi hareket etti baya sonra kahvaltıdan sonra etmedi o sorun değil ama gün içerisinde genel hareketsizse öğün sonrası yükselen glikoz seviyeleriyle uyarılmasını bekleriz demişti. Ben eğer gün içerisinde hareketsizse öğün sonrası bunu sayıyorum ama bazen su içer içmez uyanınca çoşuyor o anlarda saymıyorum mesela

Tesekkur ederim, genelde gece aktif oluyor gündüz birkaç kez hissediyorum. Zaman da ilerleyince insan endişe ediyor.
Hamileyken ebeye sormuştum ben, gün içinde özellikle senin ayakta olduğun zamanlar onlar genelde uyur dedi o yüzden gece tekmeler ve hareketler çok daha net hissedilir. Sen hareket ettikçe bebeklerini sallıyosun uyutmak için gibi düşün demişti. Ne kadar doğru bilemiyorum canım ama böyle soylenmişti sizlere de söyleyeyim dedim.

🥰🥰🥰😇😇sağol canim benim kabul olmuştur o dualar. bugün temas ettin ki beyefendiyle 🫠🫠
Oğluşumla dünde sarıldık kucaklaştık. Göğsüme koyduklarında hemen uyuya kaldı 🥰 sonra kundakla babasının kucağına verdiler. Açtı gözleri çipil çipil bakıyor. Esniyor bizi izliyor 🫠 eridik eridik.

Canım anneler bugün ikizlerimi görmek için ve ameliyatlarım ile ilgili beni de kontrol ettirmek için hastaneye gideceğiz. Güzel haberler alabilmemiz için bizlere dua eder misiniz? 35. Gün bugün, gidip kapının ardında kalmak çok zor oluyor her geçen gün kat kat sekılde 😢

Oğluşumla dünde sarıldık kucaklaştık. Göğsüme koyduklarında hemen uyuya kaldı 🥰 sonra kundakla babasının kucağına verdiler. Açtı gözleri çipil çipil bakıyor. Esniyor bizi izliyor 🫠 eridik eridik.
Allah bütün bebisleri annelerine kavuştursun alıp evinize götürdüğünüz günler de gelir inşallah. Mesajlarınızı okuyunca gözlerim dolu dolu oluyor ama çok şükür iyiler daha da iyi olacaklar. Sonra zamanın nasıl gectigini anlayamicaz bile 🥰

Canım anneler bugün ikizlerimi görmek için ve ameliyatlarım ile ilgili beni de kontrol ettirmek için hastaneye gideceğiz. Güzel haberler alabilmemiz için bizlere dua eder misiniz? 35. Gün bugün, gidip kapının ardında kalmak çok zor oluyor her geçen gün kat kat sekılde 😢
İnşallah en kısa sürede kavuşursunuz canım. Sağlıkla kucaklaşın inşallah. Kapıda beklemek çok zor. Çok haklısın. Ama sen çok güçlüsün. Annelik hem çok güzel hemde zorlu bir yolmuş. Biz başından tanıştık zor yanıyla. Allah beterinden saklasın. Az kaldı güzel olacak herşey 🩵🙏

• Amin
Reactions: dhn
Allah bütün bebisleri annelerine kavuştursun alıp evinize götürdüğünüz günler de gelir inşallah. Mesajlarınızı okuyunca gözlerim dolu dolu oluyor ama çok şükür iyiler daha da iyi olacaklar. Sonra zamanın nasıl gectigini anlayamicaz bile 🥰
Çok teşekkür ederim , Amin inşallah ben de o zamanaları dört gözle bekliyorum 🙏 🥲

İnşallah en kısa sürede kavuşursunuz canım. Sağlıkla kucaklaşın inşallah. Kapıda beklemek çok zor. Çok haklısın. Ama sen çok güçlüsün. Annelik hem çok güzel hemde zorlu bir yolmuş. Biz başından tanıştık zor yanıyla. Allah beterinden saklasın. Az kaldı güzel olacak herşey 🩵🙏
Çok çok zormuş gerçekten. Halimize çok şükür. İnsan üzülüyor işte😔 Allahım bugünlerimizi aratmasın, hepimizin bebeklerinin sağlıklı uzun mutlu ömürleri olsun inşallah 🥲🙏

Back