- 4 Eylül 2018
- 1.470
- 2.919
- 133
- 36
2. ve 3. cocuk da yazmıssınız o yuzden dedım. evet baktım sımdı sartsız herkese denilmiş .Yok bi şart aciklanmadi. Yenidogacak ilk cocuk icin tek seferlik 5bin veriyo iste.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
2. ve 3. cocuk da yazmıssınız o yuzden dedım. evet baktım sımdı sartsız herkese denilmiş .Yok bi şart aciklanmadi. Yenidogacak ilk cocuk icin tek seferlik 5bin veriyo iste.
Yaaa hayirli olsun saglikla gelmesine cok sevindim. Ne aksiyonlar ne aksiyonlarKızlar biz de 9 ocakta 37 haftalık doğum yaptık. 50 cm 2790 Gr doğdu. Adı Alperen Utku.
Ben de 10 ay dogum izni umuduyla izledim. Artik 1500 lirayi bozdurup bozdurup harcarim. Bu arada bakici ucretleri 30 bin altina pek yok benim muhitimde ona eklerim 1500üSlm kizlar maalesef cumhurbaşkanı dogum izinlerini uzatmadi. Cok büyük marifetmiş gibi ilk cocuga tek seferlik 5000 tl yardim yapio. 2.cocuk her ay 1500, 3.cocuk ise her ay 5000 tl yardim. Esnek ve uzaktan calisma ile ilgili de bir adim atmamislar.
Ayyy sağlıkla gelsin inşallah. Ben de perşembeyi beklemeden gitsem mi acaba doktoraMerhabalar doktor dan çıktım şimdi benim kız iyice inmiş aşağıya yarın sabaha alacaklar inşallah
Bizim kız bı haftada dönmüş aşağısını zorlamaya başlamıştıAyyy sağlıkla gelsin inşallah. Ben de perşembeyi beklemeden gitsem mi acaba doktora
Valla benim de öyle aşağıya kafa atıyo resmen bazen çok zorluyo adet sancısı gibi ağrı yapıyo geçiyo. Olmazsa akşam kadın doğum servisine çıkıp bi baktırayım kendime. Siz böyle diyince daha da gerildimBizim kız bı haftada dönmüş aşağısını zorlamaya başlamıştı
27. haftadan itibaren kasılmalarım başladı canım sürekli sertleşme yumuşama şeklindeBenimde ikiz tüp bebek değil canım 30 haftanın içindeyim ne sebeple hastahanede yatıyorsunuz.guzel haftalardasin inşallah sağlıkla gelir güzel kızların korkma bayağı ilerlemissin.erken dogum tehlikesi ikizlerde hep var anladığım kadarıyla hastahanede yatmadım ama kasılmalar vs oluyor şimdilik evde devam ediyoruz
Karnım tas gibi oluyor yürüyemiyorum adım atarken bile canım acıyor gibi oluyor.27. haftadan itibaren kasılmalarım başladı canım sürekli sertleşme yumuşama şeklinde
Önceleri bebekler büyüyor gibi dedim ama sonra dayanamadım Nstye falan girdim orada belli sancılarım çıktı
Rabbim korktuğumuz yerlere uğratmasın
O gün bugündür de devam ediyor işte sende kasılmalar nasıl oluyor canım
Bende öyleyim işte canım ikiz gebelik gerçekten çok zormuşKarnım tas gibi oluyor yürüyemiyorum adım atarken bile canım acıyor gibi oluyor.
Evet yürüdükçe sertlesiyor karnım zaten.ama Allahın izniyle güzel haftalar canım biraz daha dayanmak gerek geçecek. belki erken dogum korkunç gibi görünüyor ama benim yeğenim tek bebekti 31. Haftada 1100 gr doğdu şimdi maşallah kocaman kız oldu.biraz sabredilmesi gereken bir süreç.ama geçecek inşallahBende öyleyim işte canım ikiz gebelik gerçekten çok zormuş
Sağ bacağımın üzerinde çok zor yürüyorum birde
Lansinoh al cnm.ben ondan kullandım oğlumda.kizimda da ondan aldım.Göğüs kremi ne önerirsiniz bacım ben daha almadım bu hafta doğum olacak gibi
Esnek ve Uzaktan çalışma imkanlarını gelistircez gibisinden bsyler dedi.memurlari da kapsıyor mu bu her ay alınacak para.yoksa her ay maaşa yansıyan çocuk parasyla alakası var miSlm kizlar maalesef cumhurbaşkanı dogum izinlerini uzatmadi. Cok büyük marifetmiş gibi ilk cocuga tek seferlik 5000 tl yardim yapio. 2.cocuk her ay 1500, 3.cocuk ise her ay 5000 tl yardim. Esnek ve uzaktan calisma ile ilgili de bir adim atmamislar.
Cnm benim de senin kadar olmasa da her akşam sancim oldugu icin her gece doguruyorum zannediyordum ama olmuyordu. Sonra dedim heralde gelmeyecek sonunda kirki dolacak ama birden hic bir belirti yokken suyum geldi aniden. Hastaneye gittim acilman yok dediler sancim da yoktu ama beklediler sonra sancilarim gelmeye basladi ve dogum basladi. Benim icin zor bir surec oldu. Su anda da dikiş ve rahim agrim var ama hepsi geciyor. Hamileligin o sıkıntıları psikolojik sikintilar agrilar vs hepsi geciyor. Cok az kaldi uzme kendiniArkadaşlar bugün kontrolüm vardı tecrübeli olanlardan akıl istiyorum. Suyum sınırda diye 3 günde bir muayene olarak ilerliyoruz 3 haftadır nerdeyse . Çoook yoruldum . 38 haftalık olduk ne açılma var ne nişan geldi nst de belirgin sancı bile yok ama ben akşamları kıvranıyorum sancıdan belime karnıma giriyor vajinam sızlıyor dün ağrıdan ağladım sabahı kontrolü bekledim ama açılma yok. Bu çektiğim sancılar neyin nesi o zaman . Bebek kasılıyor, tek tarafta toplanıyor, nefesim kesiliyor, kalbim çarpıyor. Hiç açılmada yok bebek kanala bile inmemiş bir anda olur mu bu açılma ve nişan gelmesi yoksa bir süreç mi 40 haftayı bulacağım galiba .Durum böyleyken bir anda sancısı suyu gelip doğuran var mı yanlış anlamayın nefes alamıyorum artık kızlar
Teşekkür ederim canım üzmemeye çalışıyorum, Allah dayanacak güç versin hepimize . Sancı çekiyorum ama 2 3 saat aralıksız yalancı sancı mı olur anlamadım. hiç açılma olmayınca herhalde 2 haftada imil imil açılacak sandım . Bir anda olur inşallah benimki deCnm benim de senin kadar olmasa da her akşam sancim oldugu icin her gece doguruyorum zannediyordum ama olmuyordu. Sonra dedim heralde gelmeyecek sonunda kirki dolacak ama birden hic bir belirti yokken suyum geldi aniden. Hastaneye gittim acilman yok dediler sancim da yoktu ama beklediler sonra sancilarim gelmeye basladi ve dogum basladi. Benim icin zor bir surec oldu. Su anda da dikiş ve rahim agrim var ama hepsi geciyor. Hamileligin o sıkıntıları psikolojik sikintilar agrilar vs hepsi geciyor. Cok az kaldi uzme kendini
Konusmasini sonuna kadar dinledim ama esnek calisma kismini kacirdim heralde allaalla hic duymadim oyle bise:/ yani devlet veya ozel sektör diye ayirmiyolardir bence. Cocuk doguran her kadina taninan bir hak bu.Esnek ve Uzaktan çalışma imkanlarını gelistircez gibisinden bsyler dedi.memurlari da kapsıyor mu bu her ay alınacak para.yoksa her ay maaşa yansıyan çocuk parasyla alakası var
Allah sağlıkla kavuştursun canımKızlaar yarın sabah doğuma gidiyorum ben de. Uyku tutmuyor bir türlü Dualarınızı ve iyi dileklerinizi bekliyorum. İkinci sezaryanım olacak. İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız oğlumu, hemen ayaklanır hastaneden çıkarım ve kızımla kavuşuruz
Kuzum bana doktorum doğuma 3 4 gün kala günde 3 kere 1 bardak suya 20 damla şeklinde kullanacaksın dedi. Çarşamba sabah doğum yapacağım bende bugün başladım damlaya. Doğurduktan sonrada başlasan etki ediyo ama ne kadar erken okadar iyi. Doğuma3 gün kala başlamak yeterli olur. Tek çeşit bestlak var eczanelerde daha pahalı ebebekte 400 tlBestlak damlayı doğurduktan sonra hemen kullansak süt çabuk gelir mi acaba oğlumda sezeryan di 3. Gün geldi sütüm alıp hastane çantama atayım mı? Bunun çeşitleri de var mı yoksa bı tane bestlak mi var
Sağlıkla büyütmek nasip olsun canımKızlar biz de 9 ocakta 37 haftalık doğum yaptık. 50 cm 2790 Gr doğdu. Adı Alperen Utku.
Hadi sağlıkla kavuşun inşallahEvet bizde yarın sabah saatlerinde kızımızı kucağımıza alacaz inşallah
Canım o sancılar kasılmalar ağrılar bende de çok oluyor bazen 2 3 gün üst üste doğuruyorum sanıyorum sonra 2 3 gün hiç öyle olmuyor falan. Onlar vücudun kendini doğuma hazırlama aşamasıymış yalancı sancı yani doğum belirtisi değil. Kızımda 41. Haftada suyum gelmişti. Şimdiki çarşamba sezaryen olacak.Arkadaşlar bugün kontrolüm vardı tecrübeli olanlardan akıl istiyorum. Suyum sınırda diye 3 günde bir muayene olarak ilerliyoruz 3 haftadır nerdeyse . Çoook yoruldum . 38 haftalık olduk ne açılma var ne nişan geldi nst de belirgin sancı bile yok ama ben akşamları kıvranıyorum sancıdan belime karnıma giriyor vajinam sızlıyor dün ağrıdan ağladım sabahı kontrolü bekledim ama açılma yok. Bu çektiğim sancılar neyin nesi o zaman . Bebek kasılıyor, tek tarafta toplanıyor, nefesim kesiliyor, kalbim çarpıyor. Hiç açılmada yok bebek kanala bile inmemiş bir anda olur mu bu açılma ve nişan gelmesi yoksa bir süreç mi 40 haftayı bulacağım galiba .Durum böyleyken bir anda sancısı suyu gelip doğuran var mı yanlış anlamayın nefes alamıyorum artık kızlar
Ultrasonda en son 3400 e yakındı 3530 doğdu.400 gr fark olabilir demişlerdi.Kızlar bizim bugün son kontrolumuz vardı 37 hafta 2.900 kilo bebek haftaya sali dogum nasip olursa. Doktora sordum ultrasondaki gibi mi olur kilosu doğunca. 400 gr eksik veya fazla çıkabilir dedi.doğum yapan anneler sizin bebeklerinizin kilosu ultrasondaki gibi mi çıktı farklı mi 2500 e düşerse sarılık falan diyor ya ama üstü doğar diyor tahminim