Kızlaaar dün oğlumu planlı spinal anestezi ile sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım. İlkine göre daha rahat geçti. Doğumhanede ilk kontrolleri yapıldıktan sonra şu ana kadar neredeyse hep ten tene temas halindeydik. Sütüm de geldi. Akmıyor ama damlıyor. Burada ilk 24 saat mama vermeyi önermiyorlar. Biz de tavsiyelerine uyuyoruz şu an bir sıkıntı yok. Hastane bize lohusa şerbetine benzer içecek verdi. Bol bol sıvı tüketiyorum. Fırsat buldukça şu an 2 3 saatte bir kısa yürüyüşler yapıyorum. Ayağa kalkarken kendim kollarımla destek kullanarak kalktım, karnıma baskı yapmadım. Bir sıkıntı olmadı. Anestezi etkisi geçer geçmez bana ayağa kalkabileceğimi söyledikleri andan itibaren başkasının yardımı olmadan kalktım.
Tam olarak bu şekilde kalktım. Belki size de yardımı olur.
Sezaryandan birkac gun önce hafif seyler yedim ve bol sivi tükettim. Ben son hafta bana kabızlık yaptığı için vitaminleri bırakmıştım. Sezaryan öncesi en az 8 saat bir şey yiyip içmemiştim. Surgery öncesi de gaita ve urine de yaptım hafif bir şekilde operasyon gerçekleşti. Hafif bir şekilde girdiğim için sonrasında da rahat hareket etmemde yardımı olduğunu düşünüyorum. Ameliyat sonrası da yaklaşık 16 saat sonra gaz çıkışı oldu.
Bugun doktor kontrolü olacak bir sıkıntı olmazsa eve gidebileceğiz. Dualarım ve iyi dileklerim sizlerle. İnşallah sağlıklı bir şekilde evlatlarınızı kucagınıza alırsınız. Doğumunuz rahat ve kolay bir şekilde geçer.
❤