2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Oo maşallah erkencisiniz canım. Sünnet konusuna katılıyorum. Biz de 15 gün önce yaptırdık 3 gün kucakta tuttuk ama çook zorlandık. Bizimki emeklemitor daha ama yuvarlana yuvarlana her yere gidiyor. Yatırdığım anda dönüyordu. Tam iyileşmedi daha şişlik var biraz dikişler de düşmedi. Bi de denize havuza sokuyoruz şimdi inşallah bişey olmaz. Sizinki şu an nasıl oldu
Şu an çok şükür iyi canım, bi de bizim deri yapışıkmış pipiye sizinki nasıldı bilmiyorum, sünnet yerinden ziyade ucu yara oldu, 20 gün sonunda anca toparladık, darısı size. Bişey olmaz inşallah, havuzdan ziyade denize sokmaya çalış bence. Bi de yarayı bol bol havalandırın. En son oğluma bez bağlamadık 4-5 gün daha çabuk iyileşme gösterdi, tabi anneannesinin evinde yatak yorgan bırakmadı o ayrı :KK49:

Cnm ben kademesini en yatiga getirerek oturttum ilk hatta altina biraz destek koydum. Oyle oyle masayada alisti hem.

Donecem diye uyumuyo yaa:KK43:(

Cnm valla artik konusmuyorum en son iyice kavga ettik su aralar sesi cikmiyi ama cok yiprtatti ben bunaldim zaten yeme icmesiyle kafayi bozmus duundayim.

Sut merdiveni diye bisey var peynir orda yogurttan sonra yani sute dogru belki indan tepki vermistie olabilir.

Benim kizim en gec 2 saatte bir emiyor ek gida gerci tadimlik veriyorum su an

Benim kizim cabuk alisti oturmaya gerek olmadi yani.

Ben hep dyorum dikkat etmememk lazim oyle yapanlarin bebelerinde hic bisey cikmiyo diye.

Genelde hizli gittigi yonunde yorumlar aldim ben
Bnde emizirme yastigina destekli oturtuyorum canm ama hic oturmak istemiyo

Kizlar dun uyku egitimine baslamis bulunuyorum.9da odasina goturdum isiklar kapali tam bir saatte anca uyuttum o agladi ben sakinlestirdim derken en son ben kazandim saat 10da uyudu ama ne uyku 10.30 da geri uyandi bu sefer emzirmedim ama yataktada sakinlesmedi kucagima aldim sakinlesince geri yatirdim uyudu sonra yine 11de uya di ayni yontemle geri uyuttum sonraki uyanma saatlerimiz 11.30
12.40
2.40
4.30
5.30
6.20
8.15 uyanis sadece 2.40da emzirdim gerisi sakinlestirip uyuttum insallah bugun daha az uyanir

Ek gida konusunda ilk kizimda 3gun kurali uygulamadim tuzsuz baharatsiz corbalar yapmadim bizim yemklerimizi az baharatli az salcali yapiyordum biz ne yersek yiyordu ama onda 8.ay baslamistik ek gidaya cok sukur yemek ayrimi yok butun yemekleri sever hatta en se digi yemek pirasa...
Bu kizimdada bu ay asiri olmadikca dikkat ediyorum ama diger ay bizim yemeklere onuda gecirecegim.gunde 3 kere bizle beraber sofraya oturyor kahvaltiyi guzel yapiyor biz ne yersek onun yemeginide sofraya koyuyorum beraber yiyoruz boylece yemesi daha guzel oluyor.masada beraber yemek gercekten bebekte etkili yemek sagliyor.

Cnm ben kademesini en yatiga getirerek oturttum ilk hatta altina biraz destek koydum. Oyle oyle masayada alisti hem.

Donecem diye uyumuyo yaa:KK43:(

Cnm valla artik konusmuyorum en son iyice kavga ettik su aralar sesi cikmiyi ama cok yiprtatti ben bunaldim zaten yeme icmesiyle kafayi bozmus duundayim.

Sut merdiveni diye bisey var peynir orda yogurttan sonra yani sute dogru belki indan tepki vermistie olabilir.

Benim kizim en gec 2 saatte bir emiyor ek gida gerci tadimlik veriyorum su an

Benim kizim cabuk alisti oturmaya gerek olmadi yani.

Ben hep dyorum dikkat etmememk lazim oyle yapanlarin bebelerinde hic bisey cikmiyo diye.

Genelde hizli gittigi yonunde yorumlar aldim ben

Hah işte böyle bişey var mı diye merak ettim. Yogurt bir daha deneyeyim bakalım, peynir biraz daha kalsın.

Ek gıda desen bşr aydır hala bir şey yemedi. Ağzına pütür girdiği an öğürüyor. Agıznı elimle zorla açıp döküyorum. Bmle yaparsam iyice soğuyacak bilşyorum ama yemeyince de ileri de hiç alışamaz bağırsak sisitemi başka gıdalara alışmalı diye düşünüyorum. Yine efkar yine başım duman
Ne verdin canım sen. Ben bi gün armut, sonra şeftali sonra kırmızı-bordo erik, sonraki gün de nektar verdim. Bence de tadı en güzel olan oydu aslında :KK66: Bi tek nektarı itirazsız yedi. Diliyle ittirdi tabi, öğürmeden kastın oysa, dillerini kullanmayı bilmiyorlar fazla ve bu güne kadar hep sıvı aldıklarından pütür fazla bi atık gibi geliyor atmaya çalışıyor, bence çok da bilinçli yapmıyorlar. Ben kaşıkla bi daha sokup yediriyorum diliyle ittirdiği kısmı :)

Denedim canım hatta son yaptığımı ben bile yiyebilirdim tadı güzeldi ama sevmedi. Zaten parmakla seviyo bizimki kaşıktan nefret etti resmen. Kurufasülye verdim gecen azcık ekmeşe banıp çok da faydalı sayılmaz çok sevdi sehriye corbası verdim sevdi halbuki ne güzel ben ona şehriye corbası yapmıştım yemedi. Özenle hevesle yapıyorum yemeyince döküyorum üzülüyorum. Ben hamileyken aşırı baharatlı yemiştim acaba diyorum ondan mı yemiyo çocuk benimlinin damak zevki biraz bana çekmiş öyle tuzauz salçasız sevmiyo :)
Şehriye çorbası nasıl yaptın canım sebze çorbası sevmiyor bizimki farklilik olsun

Ben yaptım onu ama şu yaptığım haşlama kabak havuç balkabağı vs hiç sevmedi ağzından direk çıkarıyo. Kendi yediklerimizden verdim nasıl istiyo ağlıyo şimdi hiç bişey tattırmıyorum baştan yine başlıcam bakalım neden bizde tutmadı anlamıyorum. Galiba 1 yaşına kadar hiç sulu bişey yemicek bizimki peynir ekmek devam
Et suyu veya tereyağı gibi şeyler koyunca ileriki aylarda severler inşallah bizde de durum ayni

Kızlae ilk adım arabalarına baktınız mı? Şimdi yürüteç önermiyo ya pek doktorlar ilerde ondan alıyım diyorum ama bu seferde araba hızlıca gidip yüzüstü düşer gibime geliyo fikri olan var mı?
Annem dün yürütec almış ilk başta ayakları degmiyordu yere sonra degdirdi 5 dk durdu sevdi baya
Aşırı olmadığı sürece yürütec yürümeyi cabuklastiriyor bence

Ne verdin canım sen. Ben bi gün armut, sonra şeftali sonra kırmızı-bordo erik, sonraki gün de nektar verdim. Bence de tadı en güzel olan oydu aslında :KK66: Bi tek nektarı itirazsız yedi. Diliyle ittirdi tabi, öğürmeden kastın oysa, dillerini kullanmayı bilmiyorlar fazla ve bu güne kadar hep sıvı aldıklarından pütür fazla bi atık gibi geliyor atmaya çalışıyor, bence çok da bilinçli yapmıyorlar. Ben kaşıkla bi daha sokup yediriyorum diliyle ittirdiği kısmı :)
Mesela dün armut bugün muz verdim canım pütürlü kısmını yutunca boğulur gibi oluyır çıkarmaya çalışıyor gözleri yaşarıyor. Minnacık pütür oldugu için panik olmammaya çalılıyorum ama çok zormuş ek gıda. Dişi de yok ortada ama uyumuyor sabahın köründe uyanıyor mahvediyor beni

Bnde emizirme yastigina destekli oturtuyorum canm ama hic oturmak istemiyo

Oturmayimi sevmiyir acaba ara ara koy sen onune en sevdigi oyuncagi falan koy istersen oynarken belki biraz bira alisir zaten cok kolay ogreniyorlar pratik yapmalari gerek sadece

Hah işte böyle bişey var mı diye merak ettim. Yogurt bir daha deneyeyim bakalım, peynir biraz daha kalsın.

Var var en zararsizi kefir diye biliyorum daha baska cesitleride var da baya uzun piramit baska yiyeceklerin icindekileri falanda koymuslar firinlanmis olan en az mesela etki olarak. Ben sut denemesi yapiyorum su an firin muhallebi yiyorum mesela desteklemek icin

Mesela dün armut bugün muz verdim canım pütürlü kısmını yutunca boğulur gibi oluyır çıkarmaya çalışıyor gözleri yaşarıyor. Minnacık pütür oldugu için panik olmammaya çalılıyorum ama çok zormuş ek gıda. Dişi de yok ortada ama uyumuyor sabahın köründe uyanıyor mahvediyor beni

Kiz panik yapma ben blw uyguluyorum o kadar guzel ogurup cikartiyorki parcalari . gözleri falan kipkirmizi oluyor bazen mudahaleye hazir bekliyorum ama kurtariyo kendini hic bisey olmamis gibi devam ediyo hatta. Bazi besinler pure dahi olsa yapismaya musait onlari karistirdigin seye dikkat ederek verebilirsin. Ogure ogure ogrencek bence

Kiz panik yapma ben blw uyguluyorum o kadar guzel ogurup cikartiyorki parcalari . gözleri falan kipkirmizi oluyor bazen mudahaleye hazir bekliyorum ama kurtariyo kendini hic bisey olmamis gibi devam ediyo hatta. Bazi besinler pure dahi olsa yapismaya musait onlari karistirdigin seye dikkat ederek verebilirsin. Ogure ogure ogrencek bence
Blw kilosu çok düştüğü için yapmak istemedim canım püre olursa bir kaç kaşık yediririm en azından tok tutar dedim ama başaramadım

Screenshot_2018-08-16-12-06-54-1.png ya kızlar baktikca içim gidiyor şu kıyafetlere kızı olanlar alin giydirin süsleyin ne güzel yaaaaaa:KK68:

Eki Görüntüle 2180007 ya kızlar baktikca içim gidiyor şu kıyafetlere kızı olanlar alin giydirin süsleyin ne güzel yaaaaaa:KK68:
Ulann 2. Kiz olacak diye yaptim.benim gibi hatunun kizi olmaliydi cunku.onu susleyecek pusluyecektim.ne oldu evime 3.bocek girdi.az once buyuk oglanla evde tek kale mac yaptik.ediz de kucagimda aglayan cocuk topu gorunce sevincten ciglik atmalar kahkahalar havada ucustu.benim gunlerim boyle gececek anlasilan..cok mutluyum:işsiz::KK53:

Kızlae ilk adım arabalarına baktınız mı? Şimdi yürüteç önermiyo ya pek doktorlar ilerde ondan alıyım diyorum ama bu seferde araba hızlıca gidip yüzüstü düşer gibime geliyo fikri olan var mı?
Yeğenlerim kullandı çok amaçlı oynuyorlar yürüyorlar hiç durma al derim tehlike mi ilk zamanlar dikkat edersin olur biter

X