• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    217
Allah sağlıkla kavuştursun canım 🙏

Kuzum bana doktorum doğuma 3 4 gün kala günde 3 kere 1 bardak suya 20 damla şeklinde kullanacaksın dedi. Çarşamba sabah doğum yapacağım bende bugün başladım damlaya. Doğurduktan sonrada başlasan etki ediyo ama ne kadar erken okadar iyi. Doğuma3 gün kala başlamak yeterli olur. Tek çeşit bestlak var eczanelerde daha pahalı ebebekte 400 tl

Sağlıkla büyütmek nasip olsun canım 🙏

Hadi sağlıkla kavuşun inşallah 🥰❣️

Canım o sancılar kasılmalar ağrılar bende de çok oluyor bazen 2 3 gün üst üste doğuruyorum sanıyorum sonra 2 3 gün hiç öyle olmuyor falan. Onlar vücudun kendini doğuma hazırlama aşamasıymış yalancı sancı yani doğum belirtisi değil. Kızımda 41. Haftada suyum gelmişti. Şimdiki çarşamba sezaryen olacak.
Su gelince önceden bir belirti veriyor mu canım bir değişim oluyor mu vücutta öncesinde . Bir anda bakıyorsun su mu geliyor

Ayyy sağlıkla gelsin inşallah. Ben de perşembeyi beklemeden gitsem mi acaba doktora 😂
Bizim kız bı haftada dönmüş aşağısını zorlamaya başlamıştı 😅
Allah sağlıkla kavuştursun canım 🙏

Kuzum bana doktorum doğuma 3 4 gün kala günde 3 kere 1 bardak suya 20 damla şeklinde kullanacaksın dedi. Çarşamba sabah doğum yapacağım bende bugün başladım damlaya. Doğurduktan sonrada başlasan etki ediyo ama ne kadar erken okadar iyi. Doğuma3 gün kala başlamak yeterli olur. Tek çeşit bestlak var eczanelerde daha pahalı ebebekte 400 tl

Sağlıkla büyütmek nasip olsun canım 🙏

Hadi sağlıkla kavuşun inşallah 🥰❣️

Canım o sancılar kasılmalar ağrılar bende de çok oluyor bazen 2 3 gün üst üste doğuruyorum sanıyorum sonra 2 3 gün hiç öyle olmuyor falan. Onlar vücudun kendini doğuma hazırlama aşamasıymış yalancı sancı yani doğum belirtisi değil. Kızımda 41. Haftada suyum gelmişti. Şimdiki çarşamba sezaryen olacak.
Hmm sabah doğuma gidiyorum geç kaldım 🫣

Kızlar, iyi akşamlar.

Ultrasyon ölçümlerinizde baş ve karnın önden giden var mı aranızda? Yaklaşık 10gün ilerde görünüyor.

Arkadaşlar bugün kontrolüm vardı tecrübeli olanlardan akıl istiyorum. Suyum sınırda diye 3 günde bir muayene olarak ilerliyoruz 3 haftadır nerdeyse . Çoook yoruldum . 38 haftalık olduk ne açılma var ne nişan geldi nst de belirgin sancı bile yok ama ben akşamları kıvranıyorum sancıdan belime karnıma giriyor vajinam sızlıyor dün ağrıdan ağladım sabahı kontrolü bekledim ama açılma yok. Bu çektiğim sancılar neyin nesi o zaman . Bebek kasılıyor, tek tarafta toplanıyor, nefesim kesiliyor, kalbim çarpıyor. Hiç açılmada yok bebek kanala bile inmemiş bir anda olur mu bu açılma ve nişan gelmesi yoksa bir süreç mi 40 haftayı bulacağım galiba .Durum böyleyken bir anda sancısı suyu gelip doğuran var mı yanlış anlamayın nefes alamıyorum artık kızlar 😔
İlk dogum mu benim ilkinde son anda kanala girmisti oglum kordon dolanmış suyumuda hastanede actı doktor bir anda olabiliyor her şey benim açılmam oldugu halde iki haftadır ilerlemiyor

Kac haftalık kac gr gozukuyor
38+0 hafta
3800 Gr
BPD 38+4
HC 38+2
AC 40+0
FL 36+4
Ölçümler bu şekilde
Devlet Hastanesi'ne gidiyorum bir hafta sonra ölçümlerinde değişim olmazsa suni sancı veririz dedi asistan doktor ama eğer ölçümler yine ilerden giderse ki karın çevresi bizim için önemli söyledi o zaman da sezeryana alırız dedi

İlk dogum mu benim ilkinde son anda kanala girmisti oglum kordon dolanmış suyumuda hastanede actı doktor bir anda olabiliyor her şey benim açılmam oldugu halde iki haftadır ilerlemiyor
Evet ilk doğum olacak geçen hafta her sancıda acile gittim çantamla en son doktor bana sen doğum sancısı görmemişsin dedi. Anlamıyorum ki bana göre çok şiddetli sancılarım. Suyu az diye 35. Haftadan beri doğuma alacaz dedikleri için beklentiye girdim böyle. Hayırlı doğumlar diliyorum size de

Su gelince önceden bir belirti veriyor mu canım bir değişim oluyor mu vücutta öncesinde . Bir anda bakıyorsun su mu geliyor
Bi anda geliyor canım ben altıma idrarımı kaçırdım sandım wc gittim iç çamaşırım idrar kaçırmış gibi ıslaktı anneme sordum suyun dedi sonra duş alıo hastaneye gidene kadar sürekli geldi azar azar zaten ama öncesinde bi değişim yoktu vücudumda annemlerde kahve içiyordum bi anda oldu

Bizim kız bı haftada dönmüş aşağısını zorlamaya başlamıştı 😅

Hmm sabah doğuma gidiyorum geç kaldım 🫣
Yarın sabah birine aldır en kötü eczaneden canım direk başla doğumdan sonra en kötü bir sonraki güne bolbol sütün olur 🥰

Konusmasini sonuna kadar dinledim ama esnek calisma kismini kacirdim heralde allaalla hic duymadim oyle bise:/ yani devlet veya ozel sektör diye ayirmiyolardir bence. Cocuk doguran her kadina taninan bir hak bu.
Nette yazmislar.belki Cumhurbaşkanı açıklama yaparken söylememiştir bilmiyorum.ama olsa bile bizleri kapsar mi kapsamaz mi meçhul.daha resmi gazete de fln yayınlanma süreci oluyor.insallah ayirmazlar özel devlet die.bide sınırlama fln olur mu ki?hani gelir durumuna göre vs.hic bı şart gözetmeksizin denmiş ama belli de olmaz.

Bekliyorum bende 🫶🏻 hayırlısı ile sağlıkla kurtuluruz İnşallah hepimiz
IMG_20250114_111745.jpg

Doğuma girecek olan arkadaşlarım Allah yardımcınız olsun sağlıkla bebislerinizi kavuşunca inşallah biz bekleyenlere de sağlıklı ve kolay doğumlar dileyin lütfen. Bebisi alan daha sonra buralara gelemiyor ama olsun :) Allah'm işinizi dogumunuzu kolaylaştırsn

Doğuma girecek olan arkadaşlarım Allah yardımcınız olsun sağlıkla bebislerinizi kavuşunca inşallah biz bekleyenlere de sağlıklı ve kolay doğumlar dileyin lütfen. Bebisi alan daha sonra buralara gelemiyor ama olsun :) Allah'm işinizi dogumunuzu kolaylaştırsn
Amin canım bende yarın sabah doğuma gireceğim valla grupta kimse kalmadı bebeğini alan gitti :) biz herkese dua ederken bize dua etçek kimse kalmadı 🤣🤣 şaka bi yana herkes iyi olsun inşallah bizde sağlıkla kucağımıza alıp sessizleşiriz umarım 🤭

Kızlar bebekleriniz sağlıkla gelsin🌺🌺Sezaryen olan arkadaşlar sütünüz hemen gelmezse sakın üzülmeyin benim ilk gün damla damla geldi şimdi şükür sorun yok birkaç güne dolar.Süt gelmese bile bebeğinizi memede emzirin ucunu tutturamazsanız uç alıp deneyin.İnşallah her şey güzel olacak🙏🏻🙏🏻

Tecrübeli anneler ben cuma günü doğum yaptım.Birkaç gündür göğüslerimde aşırı sertlik var sanki birden büyüdüler.Bu normal bir şey mi?

Kızlaar yarın sabah doğuma gidiyorum ben de. Uyku tutmuyor bir türlü 🥲 Dualarınızı ve iyi dileklerinizi bekliyorum. İkinci sezaryanım olacak. İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız oğlumu, hemen ayaklanır hastaneden çıkarım ve kızımla kavuşuruz 🙏
Kızlaaar dün oğlumu planlı spinal anestezi ile sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım. İlkine göre daha rahat geçti. Doğumhanede ilk kontrolleri yapıldıktan sonra şu ana kadar neredeyse hep ten tene temas halindeydik. Sütüm de geldi. Akmıyor ama damlıyor. Burada ilk 24 saat mama vermeyi önermiyorlar. Biz de tavsiyelerine uyuyoruz şu an bir sıkıntı yok. Hastane bize lohusa şerbetine benzer içecek verdi. Bol bol sıvı tüketiyorum. Fırsat buldukça şu an 2 3 saatte bir kısa yürüyüşler yapıyorum. Ayağa kalkarken kendim kollarımla destek kullanarak kalktım, karnıma baskı yapmadım. Bir sıkıntı olmadı. Anestezi etkisi geçer geçmez bana ayağa kalkabileceğimi söyledikleri andan itibaren başkasının yardımı olmadan kalktım.

Tam olarak bu şekilde kalktım. Belki size de yardımı olur.

Sezaryandan birkac gun önce hafif seyler yedim ve bol sivi tükettim. Ben son hafta bana kabızlık yaptığı için vitaminleri bırakmıştım. Sezaryan öncesi en az 8 saat bir şey yiyip içmemiştim. Surgery öncesi de gaita ve urine de yaptım hafif bir şekilde operasyon gerçekleşti. Hafif bir şekilde girdiğim için sonrasında da rahat hareket etmemde yardımı olduğunu düşünüyorum. Ameliyat sonrası da yaklaşık 16 saat sonra gaz çıkışı oldu.

Bugun doktor kontrolü olacak bir sıkıntı olmazsa eve gidebileceğiz. Dualarım ve iyi dileklerim sizlerle. İnşallah sağlıklı bir şekilde evlatlarınızı kucagınıza alırsınız. Doğumunuz rahat ve kolay bir şekilde geçer. 🙏🍀🧿

Back